Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Úgy néz ki jó lesz most már (kopp kopp kopp ). Akkor lehet a müv. erősítő haldoklott, cseréltem a tokját is mert ezer éves volt, elég oxidált. Kicseréltem még az 560 ohm-os ellenállásokat is 5W-osra, valamint a vég-tranzisztorokat, sajna csak BD249C-re sikerült, remélem bírja, bár régen sok gond volt vele. A meghajtó BD246C. A Deprez műszer kapott kék led világítást .
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
Szerintetek a K553UD1 orosz IC jó egy régi quad-ba 709 helyett?
Üdv! Most, hogy a TIP122-t lecseréled a 75 ohm helyére mehet a normál 47 ohm.
Igen kicseréltem. Szerinted nem lesz gond a BD249-cel?
Quad-ok százai mennek azzal gond nélkül
Ha békebeli darab, akkor nem. A ma kaphatóak esetében nem lehet biztosat mondani.
Akkor megnyugodtam A kimeneten megjelenő tápfeszültséget valószínű, hogy az NE5534 okozta?
Ezt sem lehet kizárni. Benne van még a pakliban az oxidált IC foglalt, vagy valahol a panelen forrasztási hiba, vezetősáv repedés. Ezen utóbbiak a szereléssel járó mozgatástól megjavulnak átmenetileg. Tartsd még azért megfigyelés alatt az erősítőt.
Rendben. Még egy kérdés, ez a hangszóró védő mennyire elavult, nekem ez van benne: Link ?
Tökéletesen el tudja látni a feladatát ez a védelem. A tervezője gazdagon megrakta tranzisztorral, 13 db - nem semmi
Igen, aggaszt is egy kicsit a sok tranyó
Egy kicsit módosítottam rajta, mert 30 voltból csinál 9 voltot az ellenállás zener páros, az ellenállás rendesen melegedett. Mivel van az erősítőmbe 18V is az előerősítőnek, így átkötöttem oda ezt az ágat, így már barátságosabb a hőmérséklet. Amúgy a tápfeszem 36 volt, ezért a tápja elé raktam egy 200 ohm körüli ellenállást, így lett 30V a kapcsoláson. Már csak azt nem tudom kideríteni milyen előerősítőm van, mert az is jó nagy panel, szintén gazdagon tranzisztorral, és egy plusz panel csatornánként, amely valamilyen zajszűrő lehet, egy-egy izzó van egy dobozkában két fotó tranyó között, esetleg tipp? Lefotóznám érne valamit, hátha felismerné valaki ezt az előerősítőt? A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
Az izzót és a fototranzisztort összeadva nálam egy limiter jön ki eredményül.
Gondolom ennek a régebbi műsor forrásoknál volt értelme, mint például magnó? Ma már felesleges?
Szerk.: ja most olvasom lemezjátszónál hasznos, hát igen ebben még RIAA korrektor is van Lehet kibelezem A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
Ha még üzemképes, próbáld ki!
A DNL-re gondolsz? Csak az egyik panelen világít az izzó, a másik gondolom kiégett
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Az izzólámpás panelt javasoltam kipróbálni.
Te Quad-odról van kép a neten? Megnézném.
Jé pont olyan műszer van az enyémbe is, mint a Te régidbe, meg van még mind a kettő? A régidnek tetszik az előlapja.
Amúgy nekem el van repedve a plexi A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Igen, megvannak.
Melyik szól jobban? Az újban nincs is már előerősítő?
Egyformának érzem mindkettőt. Az újabbnak az előerősítője a potik között van a szalagkábel takarásában.
Üdv! Most vettem észre, hogy pl. Skori rajzánál a pozitív ág 15 voltos zenere közvetlen a gnd-re csatlakozik, nálam viszont még be van iktatva egy 180 ohm a zener és a gnd közé (R9), valamint szintén innen a dióda anódjától megy 18kohm (R11) a C4-hez. Na most ezt megszüntethetem, vagy jó így is? Ahogy olvastam ez teljesítmény csökkentő megoldás, de pont hogy kisebb feszültségnél kell kivenni, nem értem. Ráadásul nálam ez 1,8k és nem 18k mint a rajzon. Link
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
Azaz áramköri részlet az LM301 áramkorlátozója segítségével egy limitert hoz létre, mely a Quad egyik hangsugárzójának védelmét szolgálta. Érték javítva.
R9 helyén átköthetsz, R11-et eltávolíthatod.
Oké, Köszönöm!
Helló! Mennyire normális, hogy a Quad-nak van egy kis zaja, zúgása bekapcsolva ha a hangszóróhoz közel hajolok halkan zúg? Ez tápszűrési probléma? Teljes csöndnek kéne lenni a kimeneten? Multival mértem a bal oldalon -50mV van, a jobbon szinte nulla, de az is ugyanúgy zúg, de mint írtam csak közel hajolva hallható. Tehát mit nézzek meg?
mérjél tápfeszültséget, ac állásban.
AC-ban 1,9 és 1,3mV van a két csatornán.
Közben lenne még egy kérdésem, a +-36 voltból hogyan a legjobb +-18-at előállítani? A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Szerintem kondi csere lesz, ellenőrizd, hogy a bemenő ac feszültség 1,41 szerese megvan-e dcben.
vagy zener ha műveleti erősítő ha meg más egyéb akkor fesz szabályzó ic.
Tehát hogy is érted? A müv. erősítő zenere? Hogy érted a fesz. szab ic-t?
AC: 28 és 27,8V. DC: +36,3 és -36,7V. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |