Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alaplap kérdések
Lapozás: OK   11 / 18
(#) rockersrac válasza Saggitarius hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
1.: semmilyen csomagolást nem kapott, kézben voltam kénytelen elhozni, mert nekem nincs antisztatikus zacskóm, neki meg szintén.
2.: egy Intel Celeron proci van benne 2,6ghz körüli(egy magos), ha jól emlékszem, de néztem, és támogatott típusú proci. A videokártytát ismerőstől vettem(pontosabban csereberéltük, de azzal nincs is baj, átvételkor antisztatikus zacskóban volt.) Én meg végig kézben hoztam haza, ráadásul direkt a kimeneti csatlakozók nál fogtam(usb, lan, stb) ahol nagy egybefüggő testre kötött fémfelület van.
(#) laszlokunstar válasza Saggitarius hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Tibold87-nek nem okozhat gondot a 333-as DDR modul se, mert az alaplapja még a 266-osat is támogatja. Intel 865 GBF memória támogatása
(#) tibold87 hozzászólása Ápr 8, 2013 /
 
Sziasztok igen támogatja még a nagyobbakat is.Igen müködött vele elég sokáig.A memoria meg 400 Mhz ment vagy 333 de azt nem szerete atol befagyott a 400 on ment stabilan.
Hát hogy mi baja történt az jo kérdés megfagyott a képernyö azt onantrol van ez a probléma.Elemet is cseréltem már.
A tápot nem tudom kiprobálni egy ugyan ilyen kaliberü gépel mert nincs senkinek se és ahogy irtam tápja sincs senkinek,és nem értem ha a táp rosz lenne akkor mér inditaná el egy kicsit kisebb cpu val ha melegedne is nagyon akkor egy idö után ugyis lekéne fagyjon.
Köszi hogy foglalkoztok vele én teljesen kifogytam az ötletekböl.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) rockersrac válasza tibold87 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /
 
Próbáld meg hogy biosba belépve visszább veszed a frekvenciákat.
(#) llax válasza rockersrac hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /
 
BIOS reset-tel próbálkoztál már? Ha nem olyan proci van a lapon, amilyennel korábban működött manuális beállításokkal, némely alaplap lefagyhat még a BIOS betöltése kezdetén, amikor beállítja a feszültségeket és órajelet, a POST-ot már el sem kezdi, ezért nincs csipogás. Sok típus ilyenkor újraindul 2-3 alkalommal (elvileg a Tiéd is tudná), majd fail-safe módba vált, ha van neki olyan, akkor a backup BIOS-t használva.
Ha jók a tápfeszültségek, próbáld meg úgy elindítani a lapot (az említett BIOS reset után), hogy csak a proci van benne, ill. egy kis hangszóró rákötve (memória és VGA sem kell bele). Ha bármiféle csipogásig nem tudsz eljutni, akkor vagy a proci, vagy a lap halott, vagy volt egy sikertelen BIOS frissítése a lapnak (ha jól látom, csak egy Flash IC van a BIOS számára).
(#) gabika72 hozzászólása Ápr 9, 2013 /
 
Kisértetiesen jártam ugyanígy én is egy alaplappal.Barátom égre földre esküdött hogy jó a rendszer aztán bekapcsolás után se kép se hang csak a venti működött a procin.Aztán kiderült hogy a gép majd egy évig egy hűvös párás pincében volt.Az alaplap kivételével minden alkatrész működőképes de az alaplap a kukában landolt...
(#) rockersrac válasza llax hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
Szia! Már volt bios reset, holnap megpróbálok egy bios flashelést meglépni, hátha csak ez a baja. Nagy nehezen sikerült floppyt szereznem, meg normális floppy kábelt... Ha nem sikerül a lapot működésre bírni, akkor szombaton börzén visszaadom az alaplapot az előző tulajdonosnak, és visszakérem a pénzemet.
(#) rockersrac válasza gabika72 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
Na de hogyhogy az alaplap tönkrement, más minden egyéb meg jó maradt
(#) tibold87 válasza llax hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
Szia bios resetet nem tudok csinálni mert alapbol nincsenek rajta azok a tüskék azon a helyen,elemet szoktam kiveni egy darabig és visza tenni meg olyan beálitás van rajta hogy normál mod vagy config bios azt a tüskét szoktam átraktni.Frekvenciát visszáb venni meg nem tudok mert csak a ramokanak van olyan beálitása nem sok mindent enged a bios.Frisitve nem lett a bios nem is lett probálva.
Ugye nem indul el semenyire csak pörög ha kivettem a cpu beraktam a kisebet ment semi baja nem volt visza tettem a 2.8 ast azal is bekapcsolt lefagy és utána halott.Most csak a 2.8 as van nálam a másikat visza kelet adjam de ha ezt is kiveszem üresen inditom utána visza teszem ugyan az egy darabig betölt bejön a bios alapra áll minden utána ujra akar indulni és megint nem indul.A proci biztos jo másik gépbe tökéletesen ment.A lapot nem értem az nem lehet hogy valami nem birja a nagyobb cpu és azért szakad meg az áramkor vagy valami ilyesmi?Ezért gondoltam én a tápra hogy rosz lehet de mint irtam azt nem tudom tesztelni sajnos de ha szerintetek is az lehet a rosz akkor valahogy megprobálnám megoldani csak amig nem tudok biztosat nem akarok pénzt kiadni.
(#) tibold87 válasza rockersrac hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
s*zia nem tudom visszább venni a frekvenciát,* mert csak a ramnál engedi,* nem sok beáli*tási lehetőség van a biosba. l*áttam itt vagy elvileg azért i*rtam neked is egy választ remélem nem zavarok.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) mezei dávid hozzászólása Ápr 14, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy Abit alaplapi probléma a középső ram foglalat nem működik,ha beteszek egy ramot,elkezd sípolni kiveszem rendben működik,meglehet javítani?
üdv:md
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Fejlemény az ügyben: tegnap pc szervízes ismerőssel megnéztük az alaplapot, egy másik memória modult beletéve hibátlanul indult az alaplap! Szóval a memória volt rossz. Most kaptam kölcsön jóbarátomtól egy 1gb-s ddr2 ramot, azzal jelenleg működik, windows telepítés zajlik pendrive-ra. Szóval működik rendesen az alaplap.
(#) lac08 válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 19, 2013 /
 
Azért 5 ezerért kissé drágán vetted. A P4-es celeronnal telenyomva meg aztán pláne.

Én 2 ezerért vettem valaha egy Asus lapot 2,4-es eredeti P4-essel, s rajta a saját brutál súlyú hűtőbordája a fordulatszámszabályozós ventijével.
Azóta is jól megy nálam, csupán időközben 3 GHz-esre lett kicserélve a proci rajta.
És semmi maszlag hozzá meg az antisztatikus hülyeségek.
Simán egy Tescós (vagy tán CBA-s) nylonszatyor, de szépen hazajött velem a bicikli hátsó csomagtartóján. Legalább jól összerázódott előtte, ha netán kontakthibás lett volna.

Azóta is állandóan hajtom egy 300 W-os táppal, az egyik molex csatlakozójára reádugott 4 PIN-es (utólag legyártott) alaplapi pótdugóval.
(anélkül be se indulna a lap)
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2013
(#) rockersrac válasza lac08 hozzászólására (») Máj 19, 2013 /
 
Mindegy, mediagépnek bőven jó lesz. Egyébként meg eladtam vaterán a memória modult, 2500-ért kelt el, szóval fele visszajött. Egyébként majd ha lesz egy kis pénzmagom, akkor nézek vaterán, vagy valahol egy jobb alaplapot, mert ez flash tartalom(youtube, facebook) futása közben igen csak fagyogatott, holott 1gb memória van benne, ugyanúgy mint a jelenlegi gépemben. (és azon a gépen amit most használok, alapjában nem fagynak a flash cuccok)
(#) nagyistvan1992 hozzászólása Jún 11, 2013 /
 
Hello.Van egy ASROCK Alive NF7G-FullHD R3.0. az lenne vele a gond hogy amikor megprobalom elinditani akkor akkor nem ad kepet,es nem reagal semmire. Bekapcsolaskor megforgatja a DVD irot es 2 masodpercre bekapcsol a hard is.es uttana semmi, valamint a videokartyan a cooler folyamatosan max fordulatszamon van.Elore is koszonom a segitseget, tovabbi szep napot
(#) tom75 válasza nagyistvan1992 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Vezérlő hibás (északi híd) De nem érdemes vele foglalkozni .
Vegyél másik lapot.
(#) nagyistvan1992 válasza tom75 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
de azert meg lehet csinalni? vagy nagyon sokba kerulne?
(#) tom75 válasza nagyistvan1992 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Nem lehet már nincs hozzá alkatrész, és drága is javítás.
Kb. 25-35000Ft
(#) nagyistvan1992 válasza tom75 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
ok, koszonom szepen a segitseget, tovabbi szep napot kivanok.
(#) enpesta hozzászólása Aug 8, 2013 /
 
Szervusztok! ACER Aspire 5310 laptopunk alaplapján két alkatrészből kijött a füst, így nem működik. A 24 lábú IC-n csak annyi olvasható, hogy ..8L6251, a tranzisztor(?)on pedig G10.. Úgy gondolom a tápellátó/töltésvezérlő áramkör lehet. A neten csak rossz minőségű fényképet találtam, a kapcsolási rajz fizetős. (Ki is adnám érte azt a 6-8 $-t, de mi a biztosíték, hogy pont jó rajzot kapok...) A szervíz 20 eFt-ról indított, ugye ez a gazdasági totálkár állapota. Tudna-e valaki segíteni abban, hogy milyen félvezetők ezek. Csatolok két fényképet. Köszönöm!
(#) enpesta válasza enpesta hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Szervusztok! Egy másik fórumon választ kaptam rá, engedelmetekkel beteszem ide, hátha valaki később hasznát veszi. Bővebben: Link
(#) kadarist válasza enpesta hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Rossz a link.
(#) enpesta válasza kadarist hozzászólására (») Aug 8, 2013 /
 
Valamit elrontottam....akkor csak így beszúrom: http://www.elvikom.pl/forum/obrazki/_f/f_0001748.jpg
(#) Gránátalma hozzászólása Aug 15, 2013 /
 
Sziasztok!

AsrockK8Uggrade NF3 alaplap van nálam javításra.
Belepakolok minden alkatrészt, indítom, fekete képernyő.
Mi lehet a gondja?
Alaplapot még sosem javítottam.
Hol kezdjek neki a nézelődésnek?
Szkópk vannak, ATX táp van, multiméter van, csak ötlet kellene mit nézzek.
Kondik nagyrészét átnéztem multival, nem zárlatosak, félvezetőket vizsgálgattam, 20-160 lábú IC-k kivételével. Jónak tűntek.
Esetleg jelalakokat, hol kereshetek?
(#) rockersrac válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 16, 2013 /
 
Én elsőkörben ,,üresen" indítanám el az alaplapot. Én is voltam hasonló cipőben, nekem a memória volt rossz benne. Én egy Asus P5LD2 alaplappal vesződtem sokat...
(#) Gránátalma válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 16, 2013 /
 
Tuti az alaplappal van baj, másikat tettem a megmaradt cuccok alá, azzal megy minden alkatrész.
(#) pcb12 válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 16, 2013 /
 
Nem akarlak elkeseríteni, de ezt gazdaságosan nem fogod javítani vegyél másikat.
Már nincs is ehhez a típushoz alaktrész.
(#) dokidoki hozzászólása Aug 31, 2013 /
 
Sziasztok,
Hozzám került egy gép, mely +5Volt VSB zárlattal bír az alaplapon, kb.: 4-5Ohm és ez miatt beterheli a tápot, mely letilt. Amit lehet méricskéltem, de mivel zárlatról van szó így ez különösen nehéz.
VSB 'útjában lévő' kondikat kivettem és mértem, de nem az(ok) a ludasak. Hacsak nem az SMD kerámiák.
Vagyis létezhet, hogy smd-kerámia kondi bezárlatosodik? Vagy máshol keressem a még a hibát? Illetve hogyan? Mert nekem már csak olyan ötletem van, hogy lekopasztok mindent az alaplapról, memó és proci meg a sallangok és tolok neki olyan(áramkorláttal) +5V tápot a VSB-nek, ami majd nem tilt le, és melegedés ill. füst alapján behatárolhatóvá válik a hiba és oka. Mert így döglöttnek minősül a lap... A zárlatot felderíteni meg nincs jobb ötletem.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
(#) eyess válasza dokidoki hozzászólására (») Aug 31, 2013 /
 
A füsttel csak azt éred el , hogy tönkre mehet az alaplap.
Persze lehetnek a kerámia kondik is zárlatosak , vagy átmennek ellenállásba , és attól kezdve már beterhelhet.
Mindent nem kell leszedni , csak ami az 5 volt os körben van.Kezdetnek tápszűrő kondenzátorok stb mérésével kezdeném.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
(#) dokidoki válasza eyess hozzászólására (») Aug 31, 2013 /
 
Már most sincs jó állapotban, mivel nem működik, ennél jobban rontani nem lehet, esetleg a reménytelenség fokát lehet emelni, a 100% közelébe. Értem én...
Nos, a baj a GND +5V vsb zárlata, cirka 4Ohm -mal. Ez miatt a szóbajöhető kondik behatárlolása kissé nehéz. Melegedés próbára gondoltam, persze óvatosan, mert mire leválogatom a kondikat, és kiderül, hogy máshol van a baj, akkor igazán csúnya vége lesz neki. Mert olyat teszek vele.
Csak a készenlét 5Volt része zárlatos, a fő 5 Volt rész az nem. Egy elkó, és pár kerámia van ebben a körben, meg persze akármi... mert még rajzot nem találtam hozzá
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
Következő: »»   11 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem