Fórum témák
» Több friss téma |
Fejlemények! Eddig csak tűodanyomós módszerrel adtam neki a tápot, de most beforrasztottam egy tápvezetéket. Semmi változás, csakhogy a sokadik próbálkozásnál (próbáltam kifülelni a kattanás helyét) egyszer csak feléledt, és kérte, hogy állítsam be az időt. Ahogy megmozdítottam, az akksiról sajna lepattant a krokodilcsipesz. No, azt is megoldottam normálisabban. Azóta többször sikerült beizzítani, persze sok-sok sikertelen indítási kísérlet közepette. Képnézegető módban indul, kiírja, hogy nincs kép, de fotó üzemmódban az akksira panaszkodik. Nosza, bekötötem a harmadik (termisztor) lábat is, de semmi változás. Most meg megint nem nagyon akar indulni. Próbálom kizárni a kontakthibát...
A kontakthiba majdnem száz százalékosan ki van zárva, ha beindult, akkor lehet agyba-főbe cseszegetni, nem kapcsol ki. Úgy nézem, többszöri nekifutásra szokott indulni, mintha a bekapcsológomb "pumpálása" segítene, bár van kivétel, szóval ez nem egyértelmű. Felvevő módban eddig még mindig az akkura panaszkodott, néha képnézegető módban is, de úgy olykor elindul, lehet kezelni. Akkufesz beindult állapotban 4,07v, az akku névleges feszültsége 3,7v, ez mennyire normális? (Írtam már, de biztos, ami biztos: az akksi nem ehhez a típushoz való, de a névleges feszültsége azonos, a kapacitása pedig nagyobb)
A kéttized voltos feszültségesés elgondolkodtat. Az akkumulátor eléggé leharcoltnak tűnik. Egy lítium akkumulátor teljesen feltöltött állapotban 4.2V, 3V feszültségig szabad kisütni. A kettő között bármi lehetséges.
Sziasztok!
2 hete kaptam egy Fuji Finepix S2980 fényképező gépet. Eddig egyszer volt használva és az elem is csak egyszer merűlt le egy héttel ezelött. Mivel eddig nem kellet semmire sem, nem is töltöttem fel. Ma viszont feltöltöttem az elemeket és mikor bekepcsoltam azt írta ki, hogy kapcsoljam ki és újra be. Ezt kb 20x megcsináltam és semmi. Mit lehet a baja? Nekem hétvégére fontos lenne, hogy legyen és ezért nem szeretném szervízbe vinni. Mit lehet vele csinálni? Előre is köszönöm!
Nem valószínű, hogy a gépnek baja lenne.
Elem, vagy akkumulátor? A legjobb, ha veszel egy készlet jó minőségű elemet tartalékba, sosem árt, ha van tartalék... Ha nincs a gépben, évekig eláll. Az akkumulátorokat legjobban a lemerülés veszélyezteti. Ha lemerült, azonnal fel kell tölteni, mert magától is merül valamennyit. Nem tudom, milyen töltőd van az akkumulátorokhoz, de ha olyan, amivel nem lehet egy, vagy három akkumulátort tölteni, akkor sürgősen szerezz be egy olyant, ami egyesével is tud tölteni, és magától befejezi a töltést. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Hello
Van egy Pentax optio l50 fényképezőgépem. Felkapcsolás után 1-2 kép után függőlegesen csíkos zavaros képet csinál a következő ki-bekapcsolásig akkor 1-2 képig jó. Mi lehet a hiba mellékeltem 2 képet, az egyik jó a másik csíkos. Szerintetek mi lehet?
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki hogy hol lehet beállítani egy Olympus VR-340 tip. gépen azt hogy videófelvétel közben is fókuszáljon? Sajnos vagy én vagyok hülye a használatihoz vagy pedig a gép nem rendelkezik ezzel a funkcióval. Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Teljesen laikusként lenne egy kérdésem.Van egy kodak digitális fényképezőm(semmi extra,alap) volt még a garancia alatt szervízben,mert új elemmel (sony)sem akart működni,rögtön lemerültet jelzett.Azt mondták semmi baja,rakjak bele jobb elemet...A legdrágábbakkal működik is,viszont egyik nap töröltem a memóriakártyát,és amikor 1 óra múlva használtam volna,megint állandóan kikapcsolt,és azt írja hogy megtelt a memóriakártya...semmit nem csinál.Ezen kívül a képernyő "megfeleződött" fent sötétebb,lent világosabb lett...valami ötlet?
Sziasztok!
Van egy Canon A560 fényképezőm. Annyi bajom van vele, hogy külső tápról nem hajlandó működni, csak elemről (akksiról). Ki tudja mi lehet a baja, találkoztatok-e már ilyen jelenséggel? Merre kellene elindulni a hibakeresésnél?
Nincs reset gomb rajta...
![]()
Sziasztok
A napokban kaptam egy Benq GH600 fényképezőt (Nicon L120 egyező lencserendszere van) Hibajelenség: Bekapcsolás után 3 beep és kikapcsol (Távolítsa el a lencse védőt hibaüzenet) Lencsevédő nincs rajta Van-e esetleg valakinek ötlete mivel kezdjem (már nem garis) Előre is köszönöm a helpet
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy Fujifilm S3000 típusú Fényképezőt. Olyan hibajelenséget produkál hogy homályos képet készít (Rossz képet gyakrabban csinál ) és15-20 képből talán ha 2 jó képet készít! Szerintetek mi baja lehet? Annyit tudok róla hogy kitolt optikával leeset de nem volt szétszedve/javítva. Előre is köszönöm a segítséget! További szép napot!
Szervusz!
Sajnos nem tud fokuszálni... Ezt csak szervizben lehet javitani, vagy veszel egy ugyan ilyen fotogépet és átrakod az optikát, más lehetöséged nincs.
Értem!
Akkor ne is próbálkozzak a javítással?!
Házilag az optika javitása majdnem lehetetlen, csak akkor fogj neki ha tanulni akarsz belöle vagy van egy ugyanojan géped más hibával s kitudod cserélni az optikád.
Amugy nekem egy Sony Alpha290 et 5000 forintért javitottak, a gép nem tudott fokuszálni, sötétedéskor, pár milimétert elmozdult valami benne.
De csak akkor rossz a kép általában ha Közelitek/zoomolok! Megpróbálom megcsinálni így is úgy is szervizelsz a vége szerintem!
Igen mert nem tud fokuszálni, amugy szerviz nem mindig vállalja ha látják hogy belematattak, vagy jobban megfizettetik... Sok szerencsét a géphez.
Hát akkor lehet hogy hagyom és elküldöm a szervizbe!
Elöször ajánlom, hogy kérdezd meg, mennyibe menne az autofokusz javitása, lehet hogy nem éri meg.
Aha értem! megkérdezem és ha sokk lehet veszek egy másik ugyan ilyen kamerát aminek a optikája jó!
Heló!
Lenne egy ólyan problémám hogy a HYUNDAI A9325 fényképezőgép állt egy 2-3 hetet és elővettük a tokból és a képernyő hófehér volt bekapcsoláskor nincs rajta szín se fekete csak tiszta fehér egy két csikk van benne ami szürke és enyí a bal alsó sarokba pedig egy fekete pötty van olyan mintha le lenne ütve a képernyő. Ezzel mit lehet tenni?
Sziasztok
Olyan problémám lenne hogy a FUJIFILM FINEPIX AX200 fényképezőgépem ami már egy ideje problémákat mutat. A baj az LCD kijelző mert nem akar működni. Bekapcsolom a gépet kijön a lencse villan egyet a monitor és nincsen kép. Ettől én még fényképezhetek menti is a képeket meg minden csak nem látom hogy mit csak a számítógépen. Már próbáltam vadonatúj elemről új SD kártyáról de semmi javulás. De amikor be van kapcsolva a fényképezőgép és rádugom a számítógépre akkor mindjárt be is jön a kép, lehúzom az USB kábelt a fényképezőgépről egy kis ideig van kép aztán meg el is tűnik. Mi lehet a baja ? Ezzel mit lehet tenni ??
Gondolom attól nem leszel boldog, ha megmondom hogy Budapesten, az Örs vezér terétől kényelmes 5 perc sétára van a szervízük ...
Már volt ilyen házi szerelőnél de nem tudja mi lehet a probléma. csak annyit mondott hogy több villany kellene a 3V-nál.
Szerintem inkább szoftveres jellegű lehet a hiba
Egy próbát megér: USB kábel, rákeresel a firmware-re letöltöd, keresel hozzá progit és beletuszkolod. Ha mégse lenne jó, akkor beviszed szervizbe és elmondod, hogy szoftverezni már próbáltad. Sok sikert hozzá
Egy frissítést találtam csak. A fényképezőn 1.00-ás van a frissítő meg 1.01-es feltettem és a probléma nem javult meg. Nem tudnál még nekem valahol újabb frissítést keresni én már egyx csomó helyen megnéztem de nem találtam.
Akku/elem típusát lehet állítani a menüben?
Jó eséllyel nagyobb belső ellenállású akkumulátort használsz, ez is okozhat gondot néhány fényképezőn. (A Fujikat nem ismerem).
Csak az elem fajtáját lehet állítani amit én láttam hogy NI-MH vagy alkáli elem.
Igen ez is egy lehetőség
martin66789 próbáld meg minőségi elemmel is (márkás)
Eneloop kategóriájú, tehát alacsony önkisülésű, kis belső ellenállású akkuval ki tudod próbálni? Vagy csak elemet használsz?
Bekapcsoláskor nagyon megszívják a tápot a fényképezőgépek, ezért lehet, hogy olyan tápfeszültségtartományba kerülhet, ahol kiakad. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |