Fórum témák
» Több friss téma |
Kezdem érteni...
Mindjárt kipróbálom, mert a 80-as port-al nem működik. Üdv
Nem nagyon akar összejönni
Ez a beállítás jó?
Nem pont ugyanilyen routerem van, de szerintem kb így tudod beállítani. Ha magát a routert szeretnéd kívülről adminisztrálni akkor azt a mellékelt router1 képen lévő oldalon tudod beállítani. Az ip címnek a telefonod ip-jét kéne megadni, de ez gondolom változik minden nethez kapcsolódáskor, beállíthatod a 255.255.255.255 címet is, de ekkor mindenhonnan elérhető lesz, ezt nem igazán javaslom. Nálam a munkahelyem fix ip-je van beállítva pl.
Ha egy más, belső hálózaton lévő eszközt szeretnél beállítani akkor először érdemes neki fix ip címet beállítani a routeren, hogy mindig ugyanazt kapja. Ezt a ruter2 képen láthatod. Az éppen csatlakozott eszközök MAC címét a DHCP client list oldalon meg tudod nézni. Ip-nek a DHCP settings oldalon beállított tartományból kell megadni valamit. Ezután tudsz csinálni a ruter3 képen lévőhöz hasonló forwardokat. A táblázat értelmezése: nézzük mondjuk az utolsó sort. Itt az látszik, hogy egy belső gép (192.168.0.102) 80-as portját(webszerver) az internet felől az 1234-es porton tesszük elérhetővé. Tehát ha a belső hálózaton a böngészővel a http://192.168.0.102:80 url-el éred el(:80 az alapértelmezett nem muszáj kiírni), akkor az interneten keresztül így fogod tudni elérni http://xyz.no-ip.org:1234
Jónak tűnik, de lehet, hogy kevés neki. A baj az, hogy nekem nem ilyen a routerem, hanem régebbi. smc barricade még 2005-ből, abban másképp vannak a dolgok.
Szia
A mac azonosító alapján szűrné ki a csatlakozni kívánó eszközt? Nekem jó volna úgy is, mert az nem változik, próbaképp meg beadom az épp aktuális IPjét. Üdv
Kipróbáltam így is, de még mindig nincs eredmény.
Ezt így önmagában nem tudom értelmezni hogy mit szeretnél ezzel. Ha a router-ed külső adminisztrálását szeretnéd így megoldani, akkor ahhoz ez nem kell hisz annak álladó belső ip-je van általában, néhány speciális esettől eltekintve persze de nálad nincs erről szó szerintem, hacsaknem több routered van. Azt a security/remote management alatt tudod beállítani, a másik két beállítás amit írtam csak akkor kell, ha egy belső eszközt, ami nem a router, szeretnéd kívülről elérni.
Internet felől szerintem nem lehet MAC-re szűrni.
Na, úgy tűnik történt valamiféle aktivitás.
security/remote management-nél beállítottam próbaképp 255.255.255.255-öt. Most a telóval már bejön a bejelentkezés, de az istennek nem akarja elfogadni a felhasználói nevet/jelszót. Most mondanám, hogy hü*e vagyok és rosszul írtam be, de, hogy 10x egymás után? Még küzdök
A security/remote management-nél semmiféle IPt nem fogad el csak a csupa 0 és csupa 255, ha beetetem a 255-öt és rebootoltatom a routert akkor disablere vágja amit a virtual servernél beállítottam
A jelszót továbbra se fogadja...
Nem lehet hogy az alapértelmezett jelszót nem változtattad meg, és ezért nem fogadja el a web-en keresztül?
A virtual server résznek és ennek a remote management-nek egymástól függetlennek kéne lennie, nem tilthatja le egyik a másikat. Bár egy kivétel lehet: a remote management-nél a portnak és a virtual server-nél a külső portnak szerintem nem lehet ugyanazt beállítani, hisz így két dolgot kötnél ugyanarra a portra.
hü-e vagyok, itt már a router saját jelszavát kéri én meg azt hittem amit a no-ip-nél megadtam, így már ok, bejön.
Most már azt kéne elérni, azért akárki ne tudjon benézni a routerembe. XD
Hát azt hiszem most elindulok hídba, az egész projektnek a lényege az lett volna, hogy neten keresztül telóval tudjam álligatni bizonyos weboldalak szűrését.
A régi gagyi tescos routeren ment is wifin keresztül, de ott nem tudta bevenni a no-ip-s beállításokat. Erre szereztem ezt a komolyabb routert ami már elérhető netről, de ez meg nem vágja a webfiltert, szúrom t*ön magam...
Picit elkapkodtam az előző hozzászólásomat, jól megvariálták de azért be lehet állítani, sőt elég professzionálisan... jó kis router ez
Megkérdezhetem hogy sikerült végül beállítani? Az is sikerült hogy csak a telefonnal legyen elérhető kívülről, úgy hogy annak változhat az ip-je, ez nagyon meglepne, és érdekelne hogy csináltad?
Most ott tart a dolog, hogy telóval hozzáférésem van a NO-IP-n regisztrált domain néven keresztül a router beálligatáshoz.
Idézet: „security/remote management-nél beállítottam próbaképp 255.255.255.255-öt.” Tehát ha jól gondolom most bármilyen ip-ről be lehet lépni. Lehet, nem variálok, a router default jelszavát lecserélem valami hard-abra és a probléma megoldva. Vagy van esetleg jobb ötleted? A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
Nem, sajnos ennél jobb ötletem nincs.
Urak ! Modemmel kapcsolatos kérdésem lenne, csak azok a fórumok már 1 éve halottak.
2 Mb/sec sebességű adsl csatlakozásunk van az Invitelnél . Az a bajunk vele, hogy óránként 2-3 alkalommal is megszakad, majd újra felépül a kapcsolat. A netet két gépen használjuk vezeték nélküli módon. A modem típusa DSL-360R a routeré pedig Dlink D524 . Routerünk van 2 db, modem pedig 4 db . Természetesen, mindig csak egy modem és egy router üzemel. A routerek biztosan jók, mert a gépein látják egymást, az nem szakad meg. Modemet már hármat vettem a vaterán , de az már lehetetlen, hogy mind a 3 rossz legyen. A kérdésem az lenne, a modemen átállít valamit a szolgáltató: úgy értem ugyanolyan típusú DSL-360R T-Mobilé működik-e az Invitelen és fordítva. Mert arra gondolok azért nem működik, mert nem Invitelestől vettem. Az a 3 gagyi amit vettem , azokon lámpák égnek : tápfesz ég adsl ég , de nem villog ethernet ég , de nem villog. Felhasználói névvel és jelszóval tudok kapcsolatot létesíteni , amit a router intéz, router nélkül nekem kell kézzel bepötyögni a jelszót. A gagyik azt jelzik, hogy felkapcsolódtam, de nincs adatforgalom, és pingelni is csak a routerig tudok. Mikor működik akkor a sebesség megfelelő 2,2 Mb/ sec. Az enyém átvittem a szomszédasszonyhoz , aki szintén inviteles és ott a routerjén keresztül rögtön felkapcsolódott. A technikai szolgálat pedig nem adott egyértelmű választ, hogy cserélhetők-e a modemek. Egy szerelőt kiküldtek, akkor pont ment, utána rögtön megszakadt. Azért vettem össze ennyi lomot, hogy cserélgetősen kizárjam melyik a rossz.
Ilyen hibánál, mindig szólni kell a szolgáltatónak. Régebben nekem is volt hasonló, ott a kábelükkel (földbe lefektetett kábel) volt valami, ami miatt a net szakadt, ha telefonálás volt.
Javaslom szólj nekik, hogy nem okés valami.
A modemen nincs tekergetni való paraméter, ami a kommunikáció minőségét befolyásolná. Minden tekerentyűt a központ oldalán lehet beállítani.
Az igenis létezik, hogy a három vaterán vett D-link cucc egyformán rossz legyen. Mondjuk pl. szériahibájuk van, és azért is adják el... A D-link ADSL modemekről forognak közszájon rossz dolgok, ha nekem ilyen cuccom lenne, az első negatív tapasztalatnál dobnám ki a kukába/fel a vaterára... A szolgáltató oldaláról jól látszik, ha a vonal gyenge. Ilyenkor lejjebb lehet tekertetni a megcélzott sebességet, és akkor megbízhatóbb lesz a vonal. Ha ugyanis akkora sebesség van beállítva, amihez a vonal nem elég jó, akkor állandóan próbálkozik majd a központ meg a modem a legjobb sebességet kihozni. Néha a vonal leromlik, akkor visszavesznek a sebességből, aztán ha megint kicsit megnő a tartalék, akkor megint feljebb mennek maguktól. Minden ilyen sebességváltozás egy-egy leszakadásként fog jelentkezni.
Köszönöm Gabó és _vl_ válaszát , újból szólok a szolgáltatónak. Bár nekem a 2Mb nem tűnik túl nagy sebességnek, akkor nálunk elég gyenge lehet a földkábel.
Ha messze vagy a központtól, a 2Mbps is lehet sok. Meg lehet rossz minőségű is a drót.
A DSL-360R alapverzióját szidják több helyen, 360R T1-et kellene venned. Annak a doboza szürke-fekete.
Valószínűleg én is elkövettem egy hibát, a szűrő a földszinten van a telefonnal,és a netet pedig egy árnyékolt zsinórral felvittem a padlásra " az asszony szívózott velem , hogy csúnya a kábel " és talán ez is lassíthat.
Bár az a fura , hogy a kábel mindig ugyanaz, mindegyiket egyformán kellene lassítania. Még egyet ki fogok próbálni, betelefonálok a szolgáltatónak nézze meg nem kell esetleg valamit náluk átállítani , hogy működjön. Most ezeket végigpróbálom és utána jelentkezem, ez néhány nap.
Vidd le a splitterhez a modemet, és teszteld onnan. Ha úgy megjavul, akkor a te hosszabbításod volt gázos.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy TP-WR542G routerem és kellene hozzá egy 20M-es utp kábel és annak a végére egy gép. A kérdésem az lenne, hogy a router képes ilyen távolságban is megfelelően működni, nem fog be lassulni?
Üdv!
100m hosszú lehet max., de ez nem router függvénye, ez a szabvány. Tehát nem lesz semmi gond. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
... mindazonáltal nem árt, ha az a kábel és a csatlakozásai jó minőségűek. Pont egy TP-LINK routerrel jártam úgy, hogy teljesen instabillá vált egy 30m-es előregyártott (olcsó) patchkábeltől. Ugyanaz a kábel amúgy működik egy Asus routerrel.
OK, ok. A tplink nem egyike a legjobb routereknek én is lecseréltem (a fenti tipussal megegyezőt), mert nem bírta a 20Mbit/s-es optinet-et. Teljes sebességen folyamatosan eldobálta a kapcsolatot.
Most egy Fonera v2 van helyette OpenWRT-vel, na azt lehet kínozni...
Sziasztok
Most lett kialakítva IPtv nálunk. Cisco EPC3925 modemrouter erre ráakasztva a régi tplink wifis router, amiről jelenleg internetezek. Minden ok, viszont a bcdc nem működik, ill fel tudok kapcsolódni a hubokra, de a keresés nem ad eredményt (előtte jó volt) A tp linken semmit nem állítottam el, maradt a dhcp. Mit ellenőrizzek? Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |