Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ADSL modemek, modemrouterek
Lapozás: OK   9 / 13
(#) zsoltee0001 válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Kezdem érteni...
Mindjárt kipróbálom, mert a 80-as port-al nem működik.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Nem nagyon akar összejönni
Ez a beállítás jó?
(#) TakiG válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Nem pont ugyanilyen routerem van, de szerintem kb így tudod beállítani. Ha magát a routert szeretnéd kívülről adminisztrálni akkor azt a mellékelt router1 képen lévő oldalon tudod beállítani. Az ip címnek a telefonod ip-jét kéne megadni, de ez gondolom változik minden nethez kapcsolódáskor, beállíthatod a 255.255.255.255 címet is, de ekkor mindenhonnan elérhető lesz, ezt nem igazán javaslom. Nálam a munkahelyem fix ip-je van beállítva pl.
Ha egy más, belső hálózaton lévő eszközt szeretnél beállítani akkor először érdemes neki fix ip címet beállítani a routeren, hogy mindig ugyanazt kapja. Ezt a ruter2 képen láthatod. Az éppen csatlakozott eszközök MAC címét a DHCP client list oldalon meg tudod nézni. Ip-nek a DHCP settings oldalon beállított tartományból kell megadni valamit.
Ezután tudsz csinálni a ruter3 képen lévőhöz hasonló forwardokat. A táblázat értelmezése: nézzük mondjuk az utolsó sort. Itt az látszik, hogy egy belső gép (192.168.0.102) 80-as portját(webszerver) az internet felől az 1234-es porton tesszük elérhetővé. Tehát ha a belső hálózaton a böngészővel a http://192.168.0.102:80 url-el éred el(:80 az alapértelmezett nem muszáj kiírni), akkor az interneten keresztül így fogod tudni elérni http://xyz.no-ip.org:1234
(#) dokidoki válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Jónak tűnik, de lehet, hogy kevés neki. A baj az, hogy nekem nem ilyen a routerem, hanem régebbi. smc barricade még 2005-ből, abban másképp vannak a dolgok.
(#) zsoltee0001 válasza TakiG hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szia
A mac azonosító alapján szűrné ki a csatlakozni kívánó eszközt? Nekem jó volna úgy is, mert az nem változik, próbaképp meg beadom az épp aktuális IPjét.
Üdv

Kipróbáltam így is, de még mindig nincs eredmény.

MAC.PNG

(#) TakiG válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 27, 2013 / 1

Ezt így önmagában nem tudom értelmezni hogy mit szeretnél ezzel. Ha a router-ed külső adminisztrálását szeretnéd így megoldani, akkor ahhoz ez nem kell hisz annak álladó belső ip-je van általában, néhány speciális esettől eltekintve persze de nálad nincs erről szó szerintem, hacsaknem több routered van. Azt a security/remote management alatt tudod beállítani, a másik két beállítás amit írtam csak akkor kell, ha egy belső eszközt, ami nem a router, szeretnéd kívülről elérni.
Internet felől szerintem nem lehet MAC-re szűrni.

Na, úgy tűnik történt valamiféle aktivitás.
security/remote management-nél beállítottam próbaképp 255.255.255.255-öt.
Most a telóval már bejön a bejelentkezés, de az istennek nem akarja elfogadni a felhasználói nevet/jelszót.
Most mondanám, hogy hü*e vagyok és rosszul írtam be, de, hogy 10x egymás után?
Még küzdök

A security/remote management-nél semmiféle IPt nem fogad el csak a csupa 0 és csupa 255, ha beetetem a 255-öt és rebootoltatom a routert akkor disablere vágja amit a virtual servernél beállítottam
A jelszót továbbra se fogadja...

Nem lehet hogy az alapértelmezett jelszót nem változtattad meg, és ezért nem fogadja el a web-en keresztül?
A virtual server résznek és ennek a remote management-nek egymástól függetlennek kéne lennie, nem tilthatja le egyik a másikat. Bár egy kivétel lehet: a remote management-nél a portnak és a virtual server-nél a külső portnak szerintem nem lehet ugyanazt beállítani, hisz így két dolgot kötnél ugyanarra a portra.

hü-e vagyok, itt már a router saját jelszavát kéri én meg azt hittem amit a no-ip-nél megadtam, így már ok, bejön.
Most már azt kéne elérni, azért akárki ne tudjon benézni a routerembe.
XD

Hát azt hiszem most elindulok hídba, az egész projektnek a lényege az lett volna, hogy neten keresztül telóval tudjam álligatni bizonyos weboldalak szűrését.
A régi gagyi tescos routeren ment is wifin keresztül, de ott nem tudta bevenni a no-ip-s beállításokat.
Erre szereztem ezt a komolyabb routert ami már elérhető netről, de ez meg nem vágja a webfiltert, szúrom t*ön magam...

Picit elkapkodtam az előző hozzászólásomat, jól megvariálták de azért be lehet állítani, sőt elég professzionálisan... jó kis router ez

Megkérdezhetem hogy sikerült végül beállítani? Az is sikerült hogy csak a telefonnal legyen elérhető kívülről, úgy hogy annak változhat az ip-je, ez nagyon meglepne, és érdekelne hogy csináltad?

Most ott tart a dolog, hogy telóval hozzáférésem van a NO-IP-n regisztrált domain néven keresztül a router beálligatáshoz.
Idézet:
„security/remote management-nél beállítottam próbaképp 255.255.255.255-öt.”

Tehát ha jól gondolom most bármilyen ip-ről be lehet lépni.
Lehet, nem variálok, a router default jelszavát lecserélem valami hard-abra és a probléma megoldva.
Vagy van esetleg jobb ötleted?
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013

Nem, sajnos ennél jobb ötletem nincs.
(#) apeape hozzászólása Júl 3, 2013 /

Urak ! Modemmel kapcsolatos kérdésem lenne, csak azok a fórumok már 1 éve halottak.
2 Mb/sec sebességű adsl csatlakozásunk van az Invitelnél . Az a bajunk vele, hogy óránként 2-3 alkalommal is megszakad, majd újra felépül a kapcsolat. A netet két gépen használjuk vezeték nélküli módon.
A modem típusa DSL-360R a routeré pedig Dlink D524 . Routerünk van 2 db, modem pedig 4 db . Természetesen, mindig csak egy modem és egy router üzemel. A routerek biztosan jók, mert a gépein látják egymást, az nem szakad meg. Modemet már hármat vettem a vaterán , de az már lehetetlen, hogy mind a 3 rossz legyen.
A kérdésem az lenne, a modemen átállít valamit a szolgáltató: úgy értem ugyanolyan típusú DSL-360R T-Mobilé működik-e az Invitelen és fordítva. Mert arra gondolok azért nem működik, mert nem Invitelestől vettem.
Az a 3 gagyi amit vettem , azokon lámpák égnek : tápfesz ég
adsl ég , de nem villog
ethernet ég , de nem villog.
Felhasználói névvel és jelszóval tudok kapcsolatot létesíteni , amit a router intéz, router nélkül nekem kell kézzel bepötyögni a jelszót. A gagyik azt jelzik, hogy felkapcsolódtam, de nincs adatforgalom, és pingelni is csak a routerig tudok.
Mikor működik akkor a sebesség megfelelő 2,2 Mb/ sec.
Az enyém átvittem a szomszédasszonyhoz , aki szintén inviteles és ott a routerjén keresztül rögtön felkapcsolódott. A technikai szolgálat pedig nem adott egyértelmű választ, hogy cserélhetők-e a modemek.
Egy szerelőt kiküldtek, akkor pont ment, utána rögtön megszakadt.
Azért vettem össze ennyi lomot, hogy cserélgetősen kizárjam melyik a rossz.
(#) Gabó válasza apeape hozzászólására (») Júl 3, 2013 /

Ilyen hibánál, mindig szólni kell a szolgáltatónak. Régebben nekem is volt hasonló, ott a kábelükkel (földbe lefektetett kábel) volt valami, ami miatt a net szakadt, ha telefonálás volt.
Javaslom szólj nekik, hogy nem okés valami.
(#) _vl_ válasza apeape hozzászólására (») Júl 3, 2013 /

A modemen nincs tekergetni való paraméter, ami a kommunikáció minőségét befolyásolná. Minden tekerentyűt a központ oldalán lehet beállítani.
Az igenis létezik, hogy a három vaterán vett D-link cucc egyformán rossz legyen. Mondjuk pl. szériahibájuk van, és azért is adják el... A D-link ADSL modemekről forognak közszájon rossz dolgok, ha nekem ilyen cuccom lenne, az első negatív tapasztalatnál dobnám ki a kukába/fel a vaterára...
A szolgáltató oldaláról jól látszik, ha a vonal gyenge. Ilyenkor lejjebb lehet tekertetni a megcélzott sebességet, és akkor megbízhatóbb lesz a vonal. Ha ugyanis akkora sebesség van beállítva, amihez a vonal nem elég jó, akkor állandóan próbálkozik majd a központ meg a modem a legjobb sebességet kihozni. Néha a vonal leromlik, akkor visszavesznek a sebességből, aztán ha megint kicsit megnő a tartalék, akkor megint feljebb mennek maguktól. Minden ilyen sebességváltozás egy-egy leszakadásként fog jelentkezni.
(#) apeape válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 3, 2013 /

Köszönöm Gabó és _vl_ válaszát , újból szólok a szolgáltatónak. Bár nekem a 2Mb nem tűnik túl nagy sebességnek, akkor nálunk elég gyenge lehet a földkábel.
(#) _vl_ válasza apeape hozzászólására (») Júl 3, 2013 /

Ha messze vagy a központtól, a 2Mbps is lehet sok. Meg lehet rossz minőségű is a drót.
(#) mizsei.robi válasza apeape hozzászólására (») Júl 3, 2013 /

A DSL-360R alapverzióját szidják több helyen, 360R T1-et kellene venned. Annak a doboza szürke-fekete.
(#) apeape válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Valószínűleg én is elkövettem egy hibát, a szűrő a földszinten van a telefonnal,és a netet pedig egy árnyékolt zsinórral felvittem a padlásra " az asszony szívózott velem , hogy csúnya a kábel " és talán ez is lassíthat.
Bár az a fura , hogy a kábel mindig ugyanaz, mindegyiket egyformán kellene lassítania.
Még egyet ki fogok próbálni, betelefonálok a szolgáltatónak nézze meg nem kell esetleg valamit náluk átállítani , hogy működjön.
Most ezeket végigpróbálom és utána jelentkezem, ez néhány nap.
(#) _vl_ válasza apeape hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Vidd le a splitterhez a modemet, és teszteld onnan. Ha úgy megjavul, akkor a te hosszabbításod volt gázos.
(#) roland9 hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy TP-WR542G routerem és kellene hozzá egy 20M-es utp kábel és annak a végére egy gép. A kérdésem az lenne, hogy a router képes ilyen távolságban is megfelelően működni, nem fog be lassulni?
(#) eSDi válasza roland9 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Üdv!

100m hosszú lehet max., de ez nem router függvénye, ez a szabvány. Tehát nem lesz semmi gond.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
(#) minitrue válasza eSDi hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

... mindazonáltal nem árt, ha az a kábel és a csatlakozásai jó minőségűek. Pont egy TP-LINK routerrel jártam úgy, hogy teljesen instabillá vált egy 30m-es előregyártott (olcsó) patchkábeltől. Ugyanaz a kábel amúgy működik egy Asus routerrel.
(#) eSDi válasza minitrue hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

OK, ok. A tplink nem egyike a legjobb routereknek én is lecseréltem (a fenti tipussal megegyezőt), mert nem bírta a 20Mbit/s-es optinet-et. Teljes sebességen folyamatosan eldobálta a kapcsolatot.

Most egy Fonera v2 van helyette OpenWRT-vel, na azt lehet kínozni...
(#) roland9 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Köszi a gyors választ!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 10, 2014 /

Sziasztok
Most lett kialakítva IPtv nálunk.
Cisco EPC3925 modemrouter erre ráakasztva a régi tplink wifis router, amiről jelenleg internetezek.
Minden ok, viszont a bcdc nem működik, ill fel tudok kapcsolódni a hubokra, de a keresés nem ad eredményt (előtte jó volt)
A tp linken semmit nem állítottam el, maradt a dhcp.
Mit ellenőrizzek?
Üdv
Következő: »»   9 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem