Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok, Nem tudom mennyire ide illő a kérdés, remélem tudtok azért segíteni.
12f683 PWM-jével elő állítottam egy változó frekvenciájú négyszögjelet. Nekem viszont szinusz jelre lenne szükségem. Kérdésem az lenne hogy van e olyan PIC ami képes erre, vagy hogyan tudom ezt megoldani? Előre is köszönök minden segítséget!
Sziasztok!
Most kezdtem el pic-el és a programozást. Ma egész nap egy 16*2 soros kijelzöt próbáltam életre kelteni egy PIC16f628A-val de nem sikerül. Flowcode-val irtam hozzá valamit hogy kiirjon egy szót de nem jó. Lehet hogy a bekötéssel lesz a gond, nem tudom... Ha valaki tudna küldeni valami segedletet azt megköszönném. Üdv
Szerintem ez nem igazan pic-es kerdes. Talan az adatiranyokat ellenorizd, hogy biztosan digitalis I/O-e az a lab es biztosan jo-e az adatirany is.
Az LCD-nel tobb gond is lehet, a leggyakoribbak: - nem jo a kontrasztfesz, tehat kiirja o, csak nem latod - nem jo az inicializalasi szekvencia vagy keveset varsz a lepesek kozott (pl. tul gyirs az orajeled). Van idod az elejen, hasznalj mondjuk 3x-os varakozast mindenhol. - nem jo a varakozas inputra. A legtobb esetben eleg egy x millisecundum varakozas, aztan irhatod a kovetkezo adatot. Jopar LCD nem is valaszol a statussal egyaltalan, ezert azzal nem erdemes sokat foglalkozni. Jo nagy rahagyas es kesz.
... A PK2Devicefile.dat -ra gondoltam, abból melyiket használtad?
Bármilyen 16F84-re való hex-re ugyanazt írja ki felprogramozásnál.
Próbáld meg ezzel... (7777)
Ezzel sikerült. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Sziasztok
Segitséget kérnék mert nem tudom értelmezni ezt a beállitást
Nem tudom most milyen frekin dolgozik a PIC. Ja és a lényeg hogy egy 12F675-ről van szó. Idézet: Fosc kb. 4 MHz, az utasításciklus így kb. 1 mikroszekundum. „Nem tudom most milyen frekin dolgozik a PIC.”
Pont tegnap olvastam el az ide vágó rész, de hogy ne lőjem le a poént ezzen a linken 3.5 ös pont alatt megtalálod a választ.
Köszönöm föleg ezt az 1us-t, ez volt a legföbb információ.
Köszi Hilo neked is, igy utolag már értem a dolgot csak a kapkodásban ezt a fontos részt elfelejtettem.
Nem tudom mennyire vagy gyakrolott, nekem ez az oldal nagyon sokat segített én is úgy kaptam a linket.
Gyakorlott? Egyáltalán nem, söt semenyire csak a flowcode-ot gyüröm de szerencsére sikerrel viszont a c illetve az asm totál messze áll töllem.
PIC18 on I2C re írok programot Mester módban.
A fenti kód nem akar működni. Nekem úgy tűnik csak a START és a device megadott byte címe megy ki a porton. Mi lehet a hiba? A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Idézet: Például rossz a cím és ACK helyett NAK jön az első bájt után. „Mi lehet a hiba?”
A cím jó.
A fix és a konfigurálható rész is jó. És az előbb kimaradt az ACK ellenőrzési algoritmus:
De ha jól tudom az ACK és a NACK abban különbözik, hogy a salve NACK ot úgy adja, hogy nem húzza le az adatvonalat. Itt viszont lehúzza, mert btfsc éppen ezt figyeli. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
És tényleg... Nem jön ACK.
Ezt az error rutint vizsgálva látom. Viszont a cím adatlap szerinti, és felhúzó ellenállások is vannak. Most hogy error rutinban várakozom látom, hogy a Data vonal magas, a CLK pedig alacsonyba húzva maradt. Elvileg ez lenne amíg a Slave elkészül állapot, de itt soha nem készül el...
No itt a megoldás, bemásolom hátha másnak is segít:
Not Acknowledge (NACK) A NACK does not always indicate an error, but rathersome operational state which must be recognized and processed. As defined in the I2C protocol, the addressed Slave device should drive the SDA line low during ninth clock period if communication is to continue. A NACK event may be caused by various conditions, such as: --There may be a software error with the addressed Slave I2C device. ---There may be a hardware error with the addressed Slave I2C device. ---The Slave device may experience, or even generate, a receive overrun. In this case, the Slave device will not drive the SDA line low and the Master device will detect this. The response of the Master depends on the software error handling layer in the application firmware. One thing to note is that the I2C bus is still held by the current Master. The Master has a couple of options at this point, which are: • Generate an I2C Restart event • Generate an I2C STOP event • Generate an I2C STOP/START event If the Master wants to retain control of the bus (MultiMaster bus) then a I2C Restart event should be initiated. If a I2C STOP/START sequence is generated, it is possible to lose control of the bus in a Multi-Master system. This may not be an issue and is left up to the sys- tem designer to determine the appropriate solution.
Lefordíthattad volna, így elég lett volna csak linkelni. Az oldal nyelve magyar.
Oké értem! akkor annyi a lényeg hogy mindig meg nézem az Ic adatlapját, és majd át kötöm a lábakat az IC-é foglalatnál ha szűkséges. Na ezzel akkor rendben vagyunk, de még mindig ott van az a probléma hogy a programozóm még mindég nem tudja meg írni ezt a fajta PIC-et, de viszont ott szerepel a programban ez a fajta PIC, csak sajnos szürkén lehet látni ezt a típust, és nem lehet rá kattintani ere a típusra, ezt a problémát hogy lehet ki küszöbölni?.
Amit írtam címet, programot próbáltad? Watt -ét.
Ne haragudj de nem lelem azt a programot, egyáltalán az a program futna az én égető panelem alatt?.
Ki tudja. Nem mondtad milyen égetőd van.
Ez egy Willem programozó volna. Ennyit ír még róla AD-MEM03 Prog.Paralel TIP WILLEM:
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
A linked nem működik!.
Ja! Ahhoz nem jó. Tanulmányozd ezt: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |