Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Nálam bizony még a "hobbi" kategóriába se fér bele, mert ahhoz túl drága. Egy 5000 forintos noname cucc tovább bírja, na az a hobbi kategória.
Be kell látni, a Bleki 89 óta elindult a lejtőn minőség téren.
92-ben elindult az új DEWALT ipari készülék sorozat gyártása az ipar számára, egyenlőre csak saját Amerikai piacra, majd három év múlva már Európában is kaphatóak voltak. Sajna régi patinás nevet sikerült lealacsonyítaniuk, a csájnai gagyesz minőségű szintre, ahová az összeszerelő üzemeiket átették. Idézet: „Sajna régi patinás nevet sikerült lealacsonyítaniuk, a csájnai gagyesz minőségű szintre” Ezt a DEWALT-ra értetted, vagy a blekire? A dewaltot nem ismerem, azért kérdezem, csak annyit tudok róla, hogy sárga.
A Dewalt mint írtam a B&D professzionális termékcsaládja, amit csak 92 óta gyárt. Nem erre értem hogy rossz. Az 1917-es megalakulásuk, és a 89 előtti gyártmányaik jó hírneve miatt írtam a patinás szót.
"89 óta..92-ben elindult" Na végre egy jó hír, hogy a "rendszerváltásunknak" valahol volt még is kézzelfogható eredménye. Ha negatív is, de volt!
HELLO !
A dewalt valamikor jo marka volt de most kimondottan lezullott , ezen a cseh oldalon semmi jot nem irnak rola a hozzaszolok. http://dumachalupa.cz/forum/naradi/kvalita-naradi-dwt-111979-569/?r...ec=DWT
89-ben felvásárolták, kölcsönből, az EC-t, és állítólag volt valami tulajdonosváltási susimusi is.
Alapvetően három dolog tudja tönkretenni a műszaki terméket.
- Egyik a tulajdonos váltás, aki csak a megtérülés időpontját látja a termékben, oktalanul lecserél bárkit, akinek véleménye van.. - Másik a markecing. Aki csak az eladhatóságot látja a termékben. Fő a dizájn és az ehhez kapcsolódó ár. - Harmadik a gazdasági szakember. Aki megkérdezi "Melyik a legdrágább alkatrész a termékbe? - Ez! - Nem lehetne azt valahogy kihagyni belőle? De..."
Én most a hitachi power tools szériába vagyok beleesve
Ha elektromos kisgép kell, és ők is gyártanak olyat, összespórolom a rávalót és megszavazom nekik a bizalmat. Nem kiemelkedő, de nagyon jó színvonal, és tartják is töretlenül.
Nálunk a kis sarokcsiszolójukat a lökatos, egy év alatt leamortizálta.
A Kék Bosch-t 13 évet húzott ki nála, (három szénkefegarnitúra, ill félidőben elszállt egy indító ellenállás ami el lett távolítva) mire a forgórész megadta magát. Most egy éve már, egy Makitát nyüstöl. (szerintem WC-re is azzal jár) A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Az új makita nem fog kibírni annyit, mint a régi kék bosch, az tuti. De az új kék bosch sem fog.
Vehetsz akármilyen x márkájú új gépet nem fog annyit kibírni mint a régi elődje.
Hobbi kategóriáról nem igen tudok nyilatkozni, ipariról inkább. Hilti még mindig jó, de csillagászati az ára. Bár szerintem megéri. Makita, Hitachi is bevált. Dewalt egy ipari hulladék szerintem. Próbálkoztam Würth-el is, de ma már az a véleményem, hogy drága nem túl minőségi, hogy finom legyek. Összegezve ipari célra nehéz a jó döntés, hobbi célra meg bármi jó amit elbír a tárca. Szerintem....
Erről tudtok valamit?
http://www.barkacsonline.hu/termek.php?termek_ID=854 Korábban volt valami 2...3 eFt-os rezgőcsiszolóm, sajnos mind a kettőt leejtettem, akkor megadták magukat. Egyébként egy egész házra való faanyagot megcsiszoltam velük. ( ajtók, ablakok, borítások, stb ) Sajnos, műanyagból volt a belseje... az törött el. Na, ezt szeretném elkerülni. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Nem tudom milyen minőségű és vastagságú festéket szeretnél leszedni.
Én a korábbi lakásomnál próbálkoztam barkács csiszolókkal, hogy eltávolítsam a régi zománc festéket. Lassan ment, zajos volt és fárasztó. Ami végül bevált: Hőlégfúvó és spakli. Felmelegítettem a festéket majd a spaklival simán letoltam.
Fáról ( ablakeretekről ) és lazúrt. A felét már levitte szél, meg az eső, de főképpen a nap lesütötte. Meg ereszdeszkáról, stb.
Ezzel a markaval jo tapasztalatom van:
http://sparkyhungaria.hu/ A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Akkor lehet elég lenne neki pl. P80 csiszoló papír. Majd P100 vagy P120. Kézzel hamar lejön.
Én hőlégfúvót használtam majd kézzel lecsiszoltam.
Azért ez egy kicsit több, mint amit kézzel leszednék... és ez kb. csak a 20 %...
Nekem a graphite márka sarokcsiszolóban nagyon bevált. (Korrekt minőségű túlméretezett darab.) Szerintem ezzel a csiszolóval sincs ez másképp.
Az üvegezés nem távolítható el? Mert akkor problémás a dolog. Szerintem valami vegyi oldószer jöhet akkor csak szóba.
Nekem az a gyanús, hogy van 180, meg 380 W-os belőle... nagyjából ugyanabban a méretben. Jól néz ki, de ugye nem ez a lényeg...
Nekem több Makita gébem is van, amiket apránként cseréltem le. Nagyon elégedett vagyok velük. A csatlakozó merevségétől, a gépek ergonómiáján keresztül, a csapágyakig és a felfogások spéciségéig minden részlet jól van kitalálva és megvalósítva.
Bonyolult lenne... annak idején én csináltam az egészet és az ablaküveget beragasztottam ( nem csak a szélén ), illetve sziloplasztal kikentem, hogy még véletlenül se tudjon az eső befolyni... Az ablakok fixek, nem nyithatók.
Itt van egy, de azért nagyon gyanús, mert azt írják, hogy új... akkor miért van ráírva filctollal az ára? Az új ára egyébként 27,- eFt körül van.
http://www.expressz.hu/makita-bo-3700-rezgocsiszolo-uj-elado-24565611/
Biztos jók, csak valamiért én ódzkodok tőlük, pedig van csavarbehajtóm tőlük, és a kollégák szerint is jó kis Hilti helyettesítők, meg olcsóbb is azoktól a szervizük jóval.
A Festool ami még jónak néz ki, és a Flex. A Hiltit most hagyjuk, az már nem az egyszerű ember kategóriája.(sajnos ) Viszont van nekem orosz, bocs szovjet excentercsiszolóm, (szép narancssárga ) robusztus alu öntvény, olyan halk hogy alig hallod, de olyan erős, hogy a 90 kilóval rátehénkedek, semmit nem lassul! Pedig az adat táblán 80W teljesítményfelvétel szerepel, és ugye ráadásul ez a névleges, nem is a leadott. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Az ecetes kalapács jó lehet. A viccet félre téve a kromofág erre van kitalálva.
Nem követtem az eseményeket, de bekapcsolódtam egy gondolat erejéig. Ha valóban el kell valamit távolítani, méghozzá csiszolással, akkor a legkevésbé ajánlanék rezgő csiszolót (igazából semmire sem jó ha fával kapcsolatban használod). Ide pl. jó lehetne egy kézi "szalagos" csiszoló, de annak a felülete is korlátozott, ezért elég gyakran el fog tömődni a szalag, de legalább alkalmas a feladatra.
Visszatérve a festékeltávolításra, sokkal jobb megoldásnak látnám a vegyszeres megközelítést. Konkrétan a kromofág a Te barátod. Olcsó, durván hatékony, egyáltalán nem roncsolja a felületet. Egyetlen fontos feltétel van, lehetőleg el kell kerülni a belégzését, mert fejfájást, hasmenést, és egyéb kellemetlen tüneteket okoz. Mielőtt belevágnál, tegyél egy próbát, mert vannak festékek -nagyon kevés ilyen van-, amik olyan műgyanta bázisúak, amiket csak korlátozott mértékben roncsol a vegyszer. Ezeket is bántja, de a hatékonyság kisebb. Most látom, a "pecás" beelőzött. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Kár hogy betiltották már vagy két éve! Nem volt EU konform.
Ha én is ilyen hosszan fejtettem volna ki akkor Te lettél volna az első.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |