Fórum témák
» Több friss téma |
Valamit módosítani kellett? Nemsokára kész is van. Megérkeztek a jelentkezők is. Kíváncsi vagyok hogy mit lépnek rá
Sajnos egy kis hiba csúszott az előzőbe.
Programozásnál nem is csodálkozom. Szerintem akár melyik profi programozóval megesik. Én még sajna nem jutottam el addig hogy, meg is tanuljak programozni. Most készült el a nyák. 10 perc és fúrom.
Tisztelettel jelentem mindenkinek! A 16F628A-s Projekt TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK!!!! Amitől mindenki dob egy hátast az pedig a piezo. 5 éve vettem keményen 50 Ft-ért darabját. Jó kis papírmembrános. Semmi spéci csak mezei Videoton gyári. Kattanás: van egy minimális de hanyagolható. És a mi a lényeg: A műhelyem ahol dologzom hemzsegtek a szúnyogoktól, volt ebbe ifjonc, öregebb, kaszáspók, és éjjeli lepke. Amint a ketyere a magasabb tartományba lépett az összes hanyatt homlok menekült mint a dakoták lebukás esetén vaslopás közben. Külön köszönet Hp41C (fordítás), whalaky (az alap) , pjg (a nyák). Annyi talán negatívum hogy juperek nem nagyon dolgoznak de ez már annyira nem jelentős. A lényeg az hogy a dögök megkapták méltó büntetésüket, amiért szétmarták a lányom. Köszi mégegyszer.
Na ez jó hír.
Csak akkor az enyém miért nem hatásos a dögökre? Holnap akkor kipróbálom én is ezt a 628-as verziót. De sztem nálam itt más gondok vannak vagy a piezo selejtes vagy a szúnyogok,(macskák, kutyák, legyek, muslincák és egyéb ízeltlábúak ).
Örülök, hogy működik nálad.
Nem tudom, a lányod mennyi idős, de szerintem próbálj ki egy olyan programot, amiben a 30 kHz alatti frekvenciákat kikapcsolod. A néhány évesek ugyanis hallják - gondolom, őt sem szeretnéd stresszelni vele.
Gratula!
Ha jól értelmezem az eddigi tapasztalatokat, akkor az egész a piezon áll vagy bukik ???
Melyik programot töltötted bele a 16F628A-ba?
EZT!. Igazad van Vazso, tényleg jó volna mert Ő még nagyon csöppség. Csak az a baj hogy én nem tudok programot írni vagy módosítani mert ahhoz én még nagyon gyenge vagyok. ( engyem is sokkol a 30 alatti).
Meg mondom őszintén fogalmamsincs, hogy a piezo vagy nem. Ezzel pöpecül működik. Lassan 20 perce megy a ketyere de az összes szúnyog mostanra már kitakarodott a nyitott ajtón.
Köszi. Holnap beröffentem én is, bár ma még nem láttam egy szúnyogot sem. Balkáni gerlére ez nem jó? Hajnalban már itt búgnak az ablak előtt tömegesen.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Az nem piezo.
De bizony az! már egyet szét bontottam. és ott pihen benne a piezo kristály
dobozoláshoz lekacsoltam. Kár volt. Jönnek a dögök.
Sziasztok!
Hp41C társunk által rajzolt nyákot nézegettem így este fele és találtam rajta néhány számomra furcsa momentumot pl:mint ha sok lenne rajta az ellenállás,illetve van olyan vonal ami nem kapcsolódik rendesen.... Csak én látom így azt a rajzot amit felrakott vagy csak fáradt vagyok Természetesen így köszönet neki a fordításokért A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
pfff már én s elátom át a dolgot de majd reggel végig madzagolom.
Végül is annyira egyszerű a nyákja,hogy nem is érdemes sokat filózni rajta Hp41C több PIC-re is lefordította így akkor az eredmények azt igazolják,hogy ez már nem kattog és hatásos(mármint a lefordított Hex-ek teszik amit kell) ergo ne sírjon a kicsi szám inkább csinálnám meg
De arra még várnom kell mert nincs még meg a kemo-s piezóm hozzá!
Kemo-val biztos jobban hasít majd. Ha már ezzel a szutyokkal is megy
Hát nem tudom.
Akkor nálam mi a gond? Én is Kemo-t használok. Már 2 féle 628-as programot, 2 féle 683-as programot, 629-es programot is kipróbáltam, jelgenerátorral is szórakoztam már és semmi értelme. Szkóppal néztem, frekik szépen megjelennek. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Na látod ez nagyon jó kérdés! Mi van akkor hogy ha ez a hitvány fajta piezo valami oknál fogva torzítja a négyszögjelet és pont ez a torzítás hozza a hatást. Ez sem kizárt. Jó éjt Nektek. Holnap folyt. köv.
De a többieknek működött a Kemo-val. Csak nekem nem.
Most is megy de semmi értelme. Már R3-at is próbálgattam. Fet-et is cseréltem.
De most téged kiröhögnek a szúnyogok a kemo-val? Semmi reakció nincs? Hallottam már olyat hogy egy gyártósoron belül is lehet más fajta anyagfelhasználás, ezáltal nem úgy adja vissza a jelet mint az elvárás. Van másik piezod?
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Nem, hogy kiröhögnek. Észre se veszik. Ugyanúgy csípnek a dögök.
És tudtommal többen is a 683-as verziót használják Kemo-val sikeresen. Szerk: Nincs másik piezom sajnos, csak ezt az egyet rendeltem. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Képeid vannak a technikáról???
Még nem készítettem, de holnap esetleg rakhatok fel.
Bár nem látom értelmét, mert azzal nincs semmi baj, a frekik megjelennek (a szkóp nem hazudik ) A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Nem tudom hogy rajtam kívül épített e már valaki 628A-t, meg azt se hogy mennyibe különbözik az eredetitől. Ezt Hp mestertől kell megkérdezni. Én is szeretném megkérni rá hogy ha ideje engedi és meg tudja csinálni akkor a gyerek végett ki kéne szedni a programból a 30 khz alatti muzsikokat.
Hol nézed? Közvetlen a PIC kimenetén, vagy a piezo-nál?
Milyen feszültség értékeid vannak rajt? |
Bejelentkezés
Hirdetés |