Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   38 / 82
(#) Inhouse válasza vzoltan87 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Ha át lehet kapcsolni AV-re, akkor nagyon valószínű, hogy van rajta AV bemenet.

Idézet:
„Akkor elvileg nem kell modulátoros készülék, mert ezek az ötlyukú din csatlakozók megfelelő kábellel veszik a digitális jelet?”

Azt biztosan nem. A digitális jelet a beltéri veszi és alakítja neked pl. analóg videójellé, amit tud fogadni a TV-d.
(#) Inhouse válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 11, 2013 / 1

Idézet:
„Mindenesetre én óckodnék kínából olyasmit venni amit ott ki se tudnak próbálni mert nem DVB rendszerük van, gari is esélytelen.”

Akkor kidobhatod otthon az elmúlt 10-15 évben vásárolt cuccaid 90%át, hacsak nem vagy egy műszaki gurman...
Azért vicces volt belegondolni, hogy legyártanak egy készüléket, amit a szabványok alapján megtervezett egy mérnök csapat (direkt Európára, csak meg kell nézni a hátulját), majd nézik a kész művet az asztalon.... Te, szerinted működik? Nem tudom, nálunk nincs DVB adás, passz....na mindegy, gyártsunk le belőle pár ezer darabot, majdcsak lesz valami...
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

A szlovákok teszteltek DVB-2 rendszerben, úgyhogy úgy tekintik a szervezetek, hogy ott már van.
(#) Doky586 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Ami TV és hasonló dolgot vettem azt Magyarországon vagy az EU-ban vettem, mert itt van valóban működő garancia rá. Törvény által garantált. Az ilyen kínai egy darabos importnál nincs valódi garancia, ha az ottani eladó (nem gyártó!) úgy látja az általad visszaküldött (szerinted hibás) eszköz szerinte működik (vagy nem az ő hibájából hibás!), akkor nem kötelezi semmi hogy bármit visszafizessen.

Eszerint nem sokat ebay-eztél kínából. Nekem a dolgok negyede használhatatlan onnan, és amit nem írnak le azt biztos nem tudja a készülék. Itt konkrétan szintén nem írták le hogy a DVB-T -vel is működik (csak T2-vel), így ezt valószínű nemis tudja, aztán reklamálhatsz feleslegesen.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
(#) Massawa válasza kadarist hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Ilyen alapon egész Europát lemeszelhették volna egyszinüre.....
(#) Inhouse válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Nem erről beszéltem.
Idézet:
„Mindenesetre én óckodnék kínából olyasmit venni amit ott ki se tudnak próbálni mert nem DVB rendszerük van...”

Gyakorlatilag ami nem Kínában készül az a hamis...
Valóban nem vásároltam még onnan, de vannak pozitív tapasztalatok a neten és élőben ismerősi körben csak pozitív.
(#) fecameca hozzászólása Júl 11, 2013 /

Sziasztok! Van a konyhában egy kis fekete-fehér Junoszty-unk. Mit kell tennem, hogy a digitális átállás után továbbra is nézhessük? Ugyanis nem szeretnék ennek a kis vacaknak feltenni egy külón set-top-box-ot. Odakábelezni a szobai TV-től egy elosztó segítségével? Vagy kisugároni valami egy tranzisztoros miniadó segítségével? Programot sajnos ezentúl bent a szobában váéasztanám ki neki. Vagy van valami jobb ötletetek? Mi a helyzet a hordozható, illetve gépkocsikban használt lészülékekkel? Azokat kidobják? Vagy az autókba is kell set-top-box?
(#) Ge Lee válasza fecameca hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Van annak egyáltalán valamilyen video bemenete? Ha nincs, csinálni kell rá.
A digitális vétel nem igazán fog máshogy menni analóg TV-vel, csak a STB-on keresztül. A hordozhatókkal ugyanez a helyzet, illetve rosszabb. Egyébként a szórólapokon már láttam olyanokat, hogy Tablet, meg DVBT vevő, meg Isten tudja mi egyben. Azoknak a vételére kíváncsi leszek, amikor egy tetőantennás vétel is darabokra esik egy komolyabb felhőtől, vagy viharban. De néha az is elég ha este besötétedik, és lehűl a levegő. A 80%-os jelszint egyből 56%-os lesz, aztán vagy nézhető marad, vagy nem. Egy vicc az egész...
(#) kadarist válasza fecameca hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Szia!
Egy kiselejtezett videómagnót fel lehet használni RF-modulátornak és akkor antennakábelen keresztül is működik a dolog.
(#) Mengyán válasza fecameca hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

A Junoszty-nak nincs videó bemenete, csak antenna csatlakozója. Kb két dolgot tehetsz, a kidobáson kívül persze:
1.) Veszel egy Wayteq HD-95RF STB-ot. Viszonylag átlagos tudás, csak az ingyeneset tudja venni, de meglepően jó az érzékenysége. Fontos, hogy RF-es legyen, mert abban van modulátor, mint régen a videókban. kb 8-9.000 péz. Végülis nem fontos ez a tipus, van modulátorosból másfajta is, kártyaolvasóval, akár még egy év fizetős csomaggal, 16-22.000 pénzért.
2.) Bontasz egy kidobásra ítélt videóból egy modulátort, és a jelenlegi STB-hoz csatlakoztatod Scart-on. A kijövő jelet meg már meg tudja emészteni a Junoszty.
+1) venni is lehet modulátort kb 5.000-ért.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
(#) fecameca válasza Mengyán hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Akkor valószínűleg inkább odavezetem a kábel TV-t. Azok továbbítanak továbbra is analógon. Eddig megelégedtünk a konyhában a szobaantennával fogható 3 adással, most majd változik a helyzet. Ha netalán digitális csomagra fizetnénk elő, akkor is elég lesz az az 1 csatorna, amire a szobai TV éppen beállítva van, majd valahogyan kivezetem onnan a jelet. Mert ott vagy főz valaki, és bent nem nézi senki, vagy beüt a vacsoraidő, és a nagy TV-n éppen elkezdett filmből nem szeretnénk elmulasztani valamit, amíg nem vagyunk bent.
(#) Mengyán válasza fecameca hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Ahogy jónak látod. Legolcsóbban azzal jössz ki, tény. Már persze ha az adott programot olyan csatornán adja a kábel szolgáltató, amit ismer a Junoszty. Itt bemutatnak egy házi RF modulátort. Mondjuk én fém dobozosra emlékeztem, lehet van olyan is, csak most nem találom. Ha nincs rossz videód, egy tévészerelőtől biztosan szerezhetsz. Árgépen pedig már 3800-ért találni modulátort, és még dobozolni meg lábkiosztást keresgélni sem kell.
(#) mraulajos hozzászólása Júl 21, 2013 /

Sziasztok!
Már visszább vívtunk egy csatát ennek a boxnak a hang beállításával kapcsolatban, ami végül is sikerült, tökéletesen működik, de, - lehetséges az, hogy főleg mikor nagy szél fúj, a hang minden adón akadozik recseg, stb., tehát nem tökéletes. Hagyományos lepke antennáról van szó. Este nézem a TV-t, minden oké, kikapcsolom, reggel be kapcsolom, és az előbb említett jelenség jelentkezik. Ez már többször előfordult. Majd gondol egyet, és jól működik.
(#) havranarpi hozzászólása Júl 21, 2013 /

Sziasztok!
Meghalt egy ismerősöm régi képcsöves TV-je és megkért ,hogy keressek neki egy újat.
Találtam egy LED-es tévét beépített vevővel.Utána elkezdtem keresgélni hozzá antennát.
Ezt találtam Bővebben: Link
És utána beugrott ,hogy régen használtunk ilyet.(A képet csatoltam.)-Igaz ez 4 lepkés.
Régen ezen jött az RTL az lenne a kérdésem ,hogy ez megfelel a Földfelszíni sugárzás vételére?
Illetve kell-e még valami a vételhez a TV-n és Antennán kívül valami?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
(#) eyess válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Elvileg jó lenne próbáld ki .De a legjobb antenna se jó , vagy jobb mint akármelyik , ha viszonylag messze van az adó , illetve nincs jó rálátás .Nekünk is kb hasonló van fent , és nem csiribi csiribá digitális , csak egy sima , és jó vele a vétel.
(#) havranarpi válasza eyess hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Akkor inkább veszek egy DVB-T-re gyártottott Yagi antennát.
Az a gond ,hogy az ingyenes adás kellene és annak pont a szélén van a ház.
Mert szentesről adják és Eperjes teljesen a szélén vanBővebben: Link

Ha mondjuk ez nincs több mint 30 - 35 km légvonalban , akkor szerintem belefér.

Szentes-Eperjes 25 km légvolnalban

Akkor jó az az antenna , amit mutattál .Nem beszélve arról , hogy próbáld ki , mert a digitálisnak nevezett antenna sincs aranyból , tehát attól se várj csodát ,És lehet , hogy megkíméled magad egy felesleges kiadástól sőt biztos.

HA az RTl-vételére volt alkalmas akkor nincs benne valamilyen szűrő?
(#) uniman válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Hello!
Aztán, majd októberben, mikor a szentesi adó UHF 65-ös tv csatornáját átrakják a 23-asra...az esetleges új TV antenna kiválasztásánál ezt nem ártana figyelembe venni...(ott sugározzák az ingyenes kereskedelmi TV-k csatornáit, vagy rosszul tudom?) MUX C.: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
(#) havranarpi válasza uniman hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Az új antennának csupán az ingyenes kártya nélküli adásokat kell fognia
(#) lac08 hozzászólása Júl 22, 2013 /

Találtam a multkoriban - valahol kidobva - egy, a TV tetejére helyezhető (és eleve akként kapható) szobaantennás erősítőt (FZ 2H tipusú UHF/VHF/UKW-s szoba-akármi).
Kissé össze volt már törve (de hát gondolom, épp azért dobták ki)
Szétszedtem. Az alsó része, az erősítős blokk - hmmm, - az valamit csinál ... ?

Az antennái - a két teleszkópos botjából az egyik már hiányzott, a másik törött volt.
A kis fekete "lavórnak" azonban semmi baja se. Illetve - kellett rajta egyet forrasztani - a balun illesztőnél - belül a kerek dobozában ...
no meg az a műanyag hátsó része volt a sérült (törött), amely az egészet - mintegy forgathatóan - magára az alap-egységre rögzíti.
Tettem a hátuljára egy fémbilincs tartót, amivel rászereltem arra a padlástéri, de a tetőn bőven kívül is álló vascsőre, /amelyen a 220-as hálózat jön be az utcai oszlopról a házba/.
Aztán szemre belőttem - úgy nagyjából és kb. - Szentes irányába -
S most azon jön be vele elég tűrhetően a DVB-T ingyenes adás.
A TV tetejére helyezett dekóder-box egészen jól kezeli.
Na persze - F-csatlakozóval felszerelten ...
A villámvédelem meg - maga az oszlopcső.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
(#) lac08 válasza Mengyán hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Hahaha - oszt az egész Junoszty TV nem ér meg annyit.

Ráadásul - fekete-fehér.
Ezek az 5,5 MHz-es hangnormát se mindig szokták átvinni, mert azt elég szarul állították be rajtuk - gyárilag többnyire csak a 6,5 MHz volt jól belőve ....

Nekem egy Shiljaris-om volt, teljesen hasonló szituban.
Amikor a nagytévémet vettem, elvittem. Így 10 ezerért beszámították s levonták a vételárból, ami akkor akciósan már eleve 10 ezerrel volt lejebb árazva. Így aztán mindjárt 20 ezerrel olcsóbb lett a TV-m, amely a boltok többségében mindmáig jól tartja ugyanazt az árát.
(#) lac08 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Az az "ötlyukú DIN csati" - az eredetileg 6 lyukú lenne ám, és Magyarországon nem igazán terjedt el, mivel elég hamar kiszorította a 21 lábas SCART aljzat.
Talán csak az elsőszériás szines Orion-ok nyomultak vele (Nárcisz, Jácint, Gall, Viking, stb.)
A Videoton-okban már csak a helye volt meg a hátsó baloldali sasszin. Sosem építették bele.

Tudom jól, mert én még úgy csináltam meg reá AV bemenetet - a videómagnóhoz - a TS3301-ben.
Be kellett vele menni a hanggal a hangmodulba, +12 V-tal (szinkron-gyorsításhoz - hogy ne "zászlózzon" folyton a kép teteje) a szinkronmodulba és még az alaplapon is valahol a video-modulhoz. A megfelelő átkapcsolókkal és diódákkal kiegészítve persze, mert a csatlakozó lehetőséget biztosított arra, hogy kezelje az automatikus átváltást egy 12 V-os kapcsolójellel, amielyet a videómagnók rendszerint a gyári csatlakozójuk egyik lábán kiadtak. (a SCART-nál pl. a 8-as láb /tüske/ volt ez)
Az így átalakított TV már nem antennán keresztül vett valami moduláltan hűűdeszar jelet, hanem minőségileg egy sokkal jobbat - direktben - a megfelelő helyeken.
Az én ilyen TV átalakításom mindmáig jól működik Agrárdon, pedig annak immáron 31. éve!
(#) lac08 válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Persze hogy jó!
De kell hozzá majd még egy beltéri egység, ami a digitálisan sugárzott jeleket a TV számára visszaalakítja analóggá.
(#) pucuka válasza lac08 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Szerintem, ha mostanában vásárolt LED TV-t, akkor ahhoz nem kell beltéri. Az eleve alkalmas a (ha itthon vásárolta) a DVB-T vételére. Úgyhogy csak annyi dolga van, hogy vesz egy jó szélessávú UHF antennát, jó koaxot, csatlakozókat, rendesen fel-, ill. összeszereli és örül.
Na annak a kis fekete lavórnak semmi jelentősége, csak dísz.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
(#) havranarpi válasza lac08 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Sziasztok!
Megpróbáltam elindítani itthon.
Miután megnéztem a padláson a kábelezést észrevettem ,hogy sorosan van 3 antenna.
(Régen rengeteg Tv-vel próbálkozott fater ezért sok antenna van fent)
Leghátul-RTL Antenna-Középen Tv2 Antenna-Legelöl M1 Antenna és ez megy a TV-m be.
Majd meg sültem a padláson mire lehúztam a kábelt meg bekötöttem DE megérte.
Szép képe van a 3 antennával.Pedig ide nem is adnák az ingyenes adást.
Meg is hagyom ha bekrepálna a t-home vagy lemondanám
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) Mengyán válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Szia! Szerintem menj be Orosházán Kerekeshez (Elektroart Bt a Bonetti során, bár ezt elvileg úgyis ismered, mert elektronikai alkatrészt a közelben csak nála kapni), és beszélj vele. Én erősítős nagy lepkét vettem anyunak Szentetornyára. Csak néha szaggat be. Gondolkoztam a "direkt MindigTV Yagi"-n is, de nekem Kerekes azt mondta, az alsó csatornákon jóval gyengébb, kifejezetten a 40-45 fölöttiekre tervezték. A szentesi B mux-ot pedig jó eséllyel rakják a huszonX-es csatornára, lásd Szeged és B.csaba. Ugyanakkor, mint már másvalaki kifejtette, át is variálhatják az egészet, tettek már ilyet. Úgyhogy inkább lepkét vettem. Előnye, hogy széles sávú, jó lesz a 23-ra is. Hátránya a magasabb zaj, és emiatt néha beszaggat. Ha lehet, várjál ki vele, ha nem lehet, akkor a lepkét javaslom.

Szerk.: Hopsz, B.csabát átvariálták, már csak Szeged ad 22-n.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
(#) Mengyán válasza uniman hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Rosszul tudod. Pontosabban 2012-ben még így volt. Ez hitelesebb. Válaszd a Frekvencia táblázat fület.
Következő: »»   38 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem