Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása

Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   57 / 119
(#) zoli0078 válasza Lamboo hozzászólására (») Jún 25, 2013 / 1

Szia,

Valóban érdemes az összes kondit kicserélni. Első körben talán érdemes volna a SB részt kimérni vagyis, hogy a lila vezetéken mérhető-e feszültség. Találkoztam már olyan táppal amiek a lila vezetékén 1,5V-ot lehetett mérni és zizegett. Itt a SB részben lévő kondi felpúposodott és megszaladt a fesz aminek a következtében a védelem célját szolgáló zéner átment rövidzárba (megvédve a tápot). A kondkik és a zéner cseréje után a zizegés is abba maradt és a táp rendesen elindult. A folyamatos zizegést a primer oldalon lévő kis kapacitású elkók is lehetnek a hibásak, találkoztam már olyan táppel ami működött rendesen csak zizegett és a kis elkók cseréje után csendben lett.
Ha a SB5V rendben van akkor érdemes még zárlatot keresni a primer oldalon esetleg a kapcsoló tranzisztorokat vagy FET-et kimérni a primer oldalon.

Üdv
(#) Ronin válasza 1984white hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Nos kiforrasztottam a diódákat. Zárlat nincs, mérési eredményeket paintben ábrázoltam. Bővebben: Link
A vsb terhelhető.
A két nagy kondi is jó.
Többet tuti nem szedem ki őket ha egyszer visszaforrasztom.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
(#) 1984white válasza Ronin hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Idézet:
„Nos kiforrasztottam a diódákat. Zárlat nincs, mérési eredményeket paintben ábrázoltam.”

Akkor zárlatod nincs szerencsére. A pufferkondit kicserélted a primeren? Milyen ic-k vannak a tápban?

A pufferkondi jó, mert kicseréltem, és másikkal is ugyanez volt.
SG6015, és LM339N. Ez a kettő van.
Mellesleg a kis különbség a két 3040-es között még jó ?
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
(#) hpsamsung8 hozzászólása Júl 7, 2013 /

Sziasztok.
Az lenne nekem a problémám hogy van egy tápom. Én ezt áram át alakitására szeretném használni. Probáltam egy ventillárort rá kötni de nem hajtja meg.
Meg ha hozzá érek a táp dobozához akkor meg "csíp" az áram.
Mi lehet a probléma?
(#) hpsamsung8 válasza hpsamsung8 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Ez meg oldja a problémámat?
Ha a főldelést hozzá csavarozom a táp dobozához?

nyaaak.jpg

(#) 1984white válasza hpsamsung8 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Idézet:
„Meg ha hozzá érek a táp dobozához akkor meg "csíp" az áram.”

Örülj hogy nem ütött "agyon" az áram. Ez ami neked van egy szűrő-áramkör tápegységhez és NEM tápegység!!. Felejtős a dolog.

Kicseréltem a másikhoz képest furcsa értékű 3040-est.
Szétszedve a táp működik rendesen, de amint bedobozolom nem megy.
Kezdem unni a dolgot.
(#) Ronin válasza Ronin hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Készen van, és van egy szörnyű gyanúm. Szerintem amikor legelőször baja volt, akkor is csak KH-s volt. Na nem mintha nem fért volna rá egy kondicsere 10év után, de azért ennyit szenvedni egy KH miatt. Kb arra gondoltam utoljára se.
Holnap berakom, meglátjuk hogy remekel.
(#) gambler hozzászólása Júl 8, 2013 /

Üdv!
Van egy 500W-os tápom, ami meg sem nyikkant. Az 5V standby nem volt meg, ezért a standby szekunder körnél kezdtem a vizsgálódást. Az egyenirányító diódája rövidzárlatos. Utána van 2 kondenzátor párhuzamosan, köztük egy tekercs. Ezeket a kondenzátorokat is cserélnem kell szerintetek? Látszólag nem púposak, viszont nem Low ESR típusok. ESR mérő még sajnos nem tartozéka a szerszámos ládámnak.
Köszönöm a segítséget.
(#) 1984white válasza gambler hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Idézet:
„Az egyenirányító diódája rövidzárlatos.”

Szia!
Ez pontosan hol van? Ha a vsb részen zárlatos a dióda, akkor félvezető is rossz lesz ott! Fényképet tudsz küldeni hogy hol mit cseréltél?
Továbbá a az említett kondik hol melyik részen vannak?
(#) gambler válasza 1984white hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

A fényképezőm lemerült, de estére feltöltődnek az elemek és tudok képet csinálni. Addig is csináltam egy kapcs. rajzot.

névtelen.JPG

(#) 1984white válasza gambler hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Ok sejtettem. A kondit kicserélheted, bár ide nem nagy baj ha normál van rakva esr helyett. Nézd meg a kistranyót/kat és a primerbordán levő vsb fet vagy tranzisztort is. (kiforrasztással)
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2013
(#) gnorby88 hozzászólása Júl 10, 2013 /

Hello. Van egy 400W-os és egy 450W-os rossz Frontier tápom. 450W-osban kicseréltem 2púpos kondit és beindul. Viszont néha elindul és dolgozik szépen, néha pedig 2-3 másodpercre indul csak be majd kikapcsol, és utána hiába nyomom bekapcs gombot nem reagál semmit, csak akkor ha kihúzom áramból meg visszadugom. Amikor kihúzom hallani lehet 1-2 másodperc elteltével egy kis csippanást vagy én se tudom h fogalmazzam meg. Olyan mint mikor kikapcsolod tvt csak halkabb. Nem tudom hogy ez honnan jöhet. Másik tápnál is cseréltem púpos kondikat de ottan meg csak megmoccan venti és semmi. Lila vezetéken megvan +5V, de szürkén semmi. ESR műszerem nincs. Miket érdemes átnézni?
(#) Mogar hozzászólása Júl 12, 2013 /

Üdv,

uj problémám van... van egy tápom a ferrit gyűrű egy (nagyobb) szikrát dob és egy időben automatát is old.

Hogy lehet , érdemes az ilyet javítani? (elképzelhető h. meg lett karcolva ) .. Köszi a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
(#) Gafly válasza Mogar hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Idézet:
„van egy tápom a ferrit gyűrű egy (nagyobb) szikrát dob és egy időben automatát is old.”

Ez érdekes
Megérné alaposan körbenézni...
(#) Mogar válasza Gafly hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

szerintem megkarcolódott a rajta lévő vezeték... mondjuk vagy kettő és áthúz... ez elképzelhető? (pont mellette van az egyik rögzítő csavar)...
(#) 1984white válasza Mogar hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Idézet:
„szerintem megkarcolódott a rajta lévő vezeték... mondjuk vagy kettő és áthúz... ez elképzelhető?”

Szia!
Akár ez is lehet. Találkoztam már olyannal is, hogy a pfc részén (gondolom ez is aktív pfc-s ) egy nagyfesz túlfeszültségvédő dióda rossz volt és lógott is a panelból és erre az alkatrészre ráhúzott a pfc tekercse. Nézd át a pfc rész diódáit és forrasztásait is plusz a tekercset is forraszd ki. Ránézésre tudni fogod ha a tekercs rossz.

Idézet:
„(pont mellette van az egyik rögzítő csavar)...”

Húzz rá a csavarra vastag zsugorcsövet vagy több vékonyat illetve a tekercs bevezető szálára is.
(#) bisztriz hozzászólása Júl 23, 2013 /

sziasztok

Nem tudna valaki kisegíteni egy NTC 5D-13 termisztorral.Elszállt a tápomba és nem kapni sehol.

Please Help!!!
(#) kadarist válasza bisztriz hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Szia!
Miért, nem jó másik 5 ohm-os típus??
(#) bisztriz válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Ha tudsz helyette bármi mást ajánlani,amit lehet is kapni,azt nagyon megköszönném.Nem vagyok szakértő,adott alkatrészt ki tudok cserélni,ennyi.
(#) kadarist válasza bisztriz hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

(#) bisztriz válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Nagyon szépen köszönöm.
Sokat segítettél.
(#) bisztriz válasza bisztriz hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

esetleg KBL406 AC helyett is tudnál valamit?
(#) casperx hozzászólása Júl 26, 2013 /

Sziasztok!

gondom támadt egy Platinum MS-400 ATX P4 es táppal , a hiba a következő csak akkor indul el az alaplap ha csavarhúzóval inditom , másképp meg se mukkan.
cseréltem benne egy kondit mert pupos volt , de igy is ugyan az a helyzet.
Mi okozhatja?? tudnátok valami tippet adni Köszönöm előre is
(#) kadarist válasza casperx hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Szia!
A csavarhúzóval konkrétan hogyan indítasz?
(#) casperx válasza kadarist hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Szia Kadarist!

Úgy inditom hogy , az alaplap tüskéin végighúzom a csavarhúzót és akkor indul el csak nyomógombra semmi , illetve csak hosszant nyomva kikapcsolja , de utánna már be nem.
köszi hogy segitesz
(#) kadarist válasza casperx hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Ez egy érdekes probléma. Másik tápegységgel jól indul? A BIOS-ban nincs valamilyen indítási beállítás megváltoztatva?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
(#) pittti válasza casperx hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Idézet:
„...cseréltem benne egy kondit mert pupos volt”

Megmérni azért a mellette lévőket sem ártana, egy kondi önmagában a legritkább esetben hibásodik meg - szóval lesz még ott rossz.
(műszerezettséged van hogy feszültséget, esetleg ESR-t mérjél?)

Mindenesetre egy próba kellene egy másik táppal.
(#) 1984white válasza casperx hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Idézet:
„Úgy inditom hogy , az alaplap tüskéin végighúzom a csavarhúzót és akkor indul el csak nyomógombra semmi , illetve csak hosszant nyomva kikapcsolja , de utánna már be nem.
köszi hogy segitesz”

Szia!
A bekapcsológomb biztosan jó? Esetleg cseréld fel a reset gombal és nézd meg úgy is.
A kondik cseréje is jó ötlet, ahogy tanácsolták neked.
Következő: »»   57 / 119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem