Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1385 / 2519
(#) mythbuster válasza sny hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Nem tartom jó ötletnek, azok után hogy a 100Ohmos csórikám lebarnult 10 másodperc alatt. Egy 20Ohmos ellenállást 20ms alatt a holdra küld.
(#) sny válasza mythbuster hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Sorosan kell tenni az ellenállást. És csak a ventilátor ágába. Azt írtad, hogy ott 110 mA az áramfelvétel.
Az kb. 110mW disszipáció egy 10 ohmos ellenálláson, tehát a 0.6W-os pont megfelelő.

Ezzel az ellenállattal pedig megszünteted a földhurkot is....
(#) Doncso válasza mythbuster hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Tévedsz! A 100 ohmos ellenálláson sokkal nagyobb fesz esik mint egy 10 ohmos ellenálláson, azaz többet disszipál (jobban melegszik).
(#) Spike888 hozzászólása Júl 28, 2013 /

Hali
valaki nem tud egy szépenszóló.kipróbált tesztelt tranyós kapcsolást 2x36 V tápfeszre (a trafó 200 VA)
előre is köszi
(#) sny válasza Spike888 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Építs Quad405-öt.
(#) EcoPityu hozzászólása Júl 28, 2013 /

Sziasztok kollégák!
Megakadtam! (Ritkaság, de most így jártam...)
Bontottam egy Panasonic SA HT75 házimozi erősítőt, a végfokát kiszedtem! (leválasztottam a lényeget, és előtte még szólt, utána már nem!
Néztem-néztem, hogy mely fontos vezeték lett elvágva, de nem jövök rá, hogy mi lehet a baj, mi kéne még neki...

Ja, és hogy miről is van szó?
RSN311W64B 6 csatornás "H" osztályú erősítő IC!
Egyszer,
Tanya

A feszültségek megvannak (low:30V, Hi:már csak 50V, de 60V-al sem volt hang...), kimenetek rendben, bemenetek, szalagkábelig meghagyva (becsatolók, visszacsatolások ok!)
AC in, megkapja a bút!
De mégis az egész cucc csendben van, mintha MUTE-ézna...
Nem nagyon látok rajta bekapcsoló jelet-bemenetet, vajon minek kellene még meglennie, hogy megszólaljon?
Eredetileg, egy 2x 22V-os trafóval, feszültségkétszerezéssel csinálta a 30, illetve 60V-ot plusz-mínusz, nekem nem tetszett, így olyan trafót tettem rá, külön graetz-el, ami 30V-ot, illetve 50V-ot is ad, de így se, semmi!

Láttatok már ilyet? Köszi! Pityu
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
(#) Spike888 válasza sny hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

valami más?

Építhetsz IC-set, pl TDA7394, LM3886, stb.
B5-öt, HTA30-at, A osztályút, stb.
Építhetsz D osztályút, többfélét.
A többi csak műszerezettség (+ pénz) és kitartás kérdése.
(#) sny válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

13. láb? H_MUT? Valamiféle némítás.....

Az IC-set inkább haggyuk engem inkább egy normális tranyós kapcsolás érdekelne ami a fent említett 2x36 V-rol megy és nem 50 ezres pénztemető

(#) kokozo válasza Spike888 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Szia!
Vf2?
(#) Spike888 válasza kokozo hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

ezzel csak annyi gondom van hogy nem tudom hogy hány W os

ez már elgondolkodtató csak inkább gitározási célokra menne és ha valamelyik állat rádob mégeggy ládát akkor ott sok jó dolog sülhet el vagy nem ....
(#) kokozo válasza Spike888 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

(#) reloop válasza Spike888 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Építs ST151-et, vagy ilyet.
(#) Spike888 válasza reloop hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Ez kifejezetten tetszik. Birni is fogja a 2x36 V tápfeszt(ha jól számolom akkor ez egyenbe kb. +-51V)?
(#) reloop válasza Spike888 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Terhelés hatására várhatóan +/-45V tápfeszültséged lesz, az tökéletes mindkét kapcsoláshoz.
Az ST151 áramkorlátozója jól jöhet, ha kiszámíthatatlanok az üzemeltetési körülmények.
(#) mythbuster válasza Doncso hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Sajnos nem tompított az ellenállás. Egy 2200µF -s elkót sikerült becsempésznem a föld és a stabIC közé(viszont a föld túl messze van így torzít). de közelebb kell vinnem ahol helyhiánnyal küzködök, így egy max 10mm átmérőjű kondira van szükséges ami 25V -n kiszűrí a búgást. Szerintetek mely (min>100uF)µF -nél szűri ki teljesen az IC -ből visszaáramló venti zaját?
(#) Doncso válasza mythbuster hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Várjál mester, te máshol vagy, én az nem mondtam, hogy az ellenállás "tompitani" fog, mindössze áram mérési célból javasoltam egy 1-20ohm os ellenállás beépítését sorosan a táp ágba. Majd kiigazítottam az elméletedet, mely szerint egy 20 ohmos hamarabb megsül mint egy 100-as, amit tévesen itéltél meg. Nem ismerem az egész sztoridat, én ott kapcsolódtam be, hogy nem tudtad megmérni a nyugalmi áramát az erősítődnek.
(#) sny válasza Doncso hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Azon már túl vagyunk, azóta megpróbáltam crc szűrést kialakíttatni vele a ventilátor ágába.
(#) MusicMan hozzászólása Júl 29, 2013 /

Sziasztok, kéne egy mélyhangszóró meghajtásához egy 4ohm-on 40-50w végfok amihez nyáktervre és beültetési rajzra lenne szükségem meg ha van tápegység hozzá arról is.
(#) 1984white válasza MusicMan hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Szia!
A TDA7294 jó erre a célra. Tápfeszültségtől függően 50-100w a teljesítménye. Itt megtalálod a rajzot is, ezen a fórumon vagy gugli.
(#) MusicMan válasza 1984white hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Eléggé profi célra kellene és erről az icről sok rosszat hallani mint pl hangminőség meg a hangszórót sem szeretném tönkre tenni , hogy igaz annyi tápfeszt kap, hogy 50w-os de ha felé megy nem örülnék mivel nem nagyon tudom hány wattos a hangszóró és ez egy eddigi megfigyelés alapján készült értékelés róla de küldök egy képet róla hátha te meg tudod állapítani milyen ez a hangszóró egyb 8 colos
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) MusicMan válasza 1984white hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Megnéztem az adatlapot Bővebben: Link és +-27v ad lr 4 ohmon 60-70w (rms) de zenében pedig 100w ez a baj meg a 60-70 w is sok
(#) Davidd válasza MusicMan hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Udv! Annyiban bekapcsolodnek, hogy amit mar nagyon sokszor leirtak ebben a forumban, hogy a hangszoro kepes nagyobb teljesitmenyt elviselni[valamennyivel], ha az erosito nincs torzitasba vezerelve. Szerintem annyit meg kibir az a hangszoro, termeszetesen ha nincs torzitasba hajtva az erosito. Masik dolog, hogy ennel olcsobban ilyen erositot nem tudsz epiteni. Az ic-nek van sajat temaja, meg kerdezoskodj,olvass utanna hogy hires cegek is alkalmazzak stb...Nekem eddig csak jo tapasztalatom volt ezzel az icvel.[Eletem elso "nagyobb"erositoje volt, poccre indult.]
(#) martin96 válasza MusicMan hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Nem muszáj annyira kihajtani.
(#) MusicMan válasza martin96 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Értem csak féltem a hangszórót mert pl valami nagy brumm vagy nem hozzáértő felpakolja a hangerőt úgy, hogy torzít de őt ez nem érdekli stb hát mind egy csinálok a hangszóróra egy izzós vagy egy relés védelmet 50w körülre és kész. Egyébként az ár nem nagyon számít persze normális értékben mert nagyon jó a mélyláda és jó erősítőt is akarok építeni megközelíti a szobámban lévő 18" mélyhangszóró hangját is
(#) Davidd válasza MusicMan hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

[Epithetnel te 30W erositot, ha tenyleg annyira kihuzzak azzal is letudjak egetni a hangszorot.]
Következő: »»   1385 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem