Fórum témák
» Több friss téma |
Ja igen: a fémhalogének nem termelnek számottevő infrát, lassan járatott (csendes) ventilátorral hűthető az egész francnyavalya, és tartós is.
Ha meglesz a fémhalogéned, nem akarsz már majd LED-es kivilágítást, az biztos! Nátriumlámpák alkalmatlanok projektorozni, a monokróm sárga fényük miatt. Kizárólag a xenon és fémhalogén fényforrások alkalmazhatóak, én még a gyári UHP lámpát is megköpdösöm, az ocsmány színspektruma és rossz színvisszaadása miatt!
A projimban, a lámpa egy kis üveggömb, ami fehér. átmérő mincs 1 cm. Ebben lenne az uv szűrő?
Utána van 2 üveglap, az egyik olyan mintha bele lenne marva kis körök , a másik vastagabb.
De nem az üveg közepe a körök közepe, hanem egymás mellett vannak olyan 9 vagy 16 kis kör. A fresnel az nem olyan, hogy egymásban lévő körök vannak?
Egy kis tanácsot kérnék.
A mellékelt rajz alapján ha bekötöm a cuccot, akkor jó lesz? A fázis, és a nulla felcserélése nem gond? A csőbe az egyik végén 2 pont van, ez azt az oldalát jelenti, ahol a csőben van egy kis fém valami, ami mincs bekötve sehová? És a csövet vízszintesen kell hajtani, ezt tudom, de az mindegy, hogy a foncsor, amivel lezárták az üveget, az hol van? Vagyis merre álljon, vagy mindegy? Kicsit hülye vagyok én ehhez a cucchoz.
És még valami, amit az előbb elfelejtettem, mindenképpen kell neki venti, ha szabadban járatom, akkor nem melegszik túl, jól gondolom?
pontosan, így jó ahogy van!
szabadban hűtés nem kell neki, még bent az eszközben sem, hanem csak az LCD maximális kímélete miatt ajánlott némi szellőzés!
Megvolt a próba. Hát mit mondjak, nagyon meggyőző a fényereje és a színe is nagyon jó.
Semmi cucc nem melegszik a folytó egy olyan fél perc után hangtalan lesz, nekem nagyon bejön a cucc.
Felesleges ilyen sz*rokért pénzt kiadni: Mezei ablaküveg, vagy méginkább ócska épületrefi frontüvege!
Ne szórd a pénzed vackokra!
Heló!
Még1x kérdés hogy ezekt a monitorokat széttudom úgy hajtogatni hogy jólegyen? Siemens MCF-3811TA FSC P17-1 MACOM L15-BLACK Toshiba TEKBRIGHT-60A
Nekem is azt mondta az egyik tanárom, hogy a üveg mögött nem ég le ugy az ember a napon mint nélküle.Mert hogy nem jut be anyi uv fény.
Amugy meg nemrég szétszedtük a cégnek a HBO-s reklám tábláját neont cerélni, és a müanyag cső tartó cuccok , ahol a lámpa fénya érte szétporlik!
Akkor sima ablaküveg is elég? Nem engedi át az uv-t? Épületrefiüveget sajnos nem tudok szerezni. :no:
Közben lett egy gondolatom, lehet hülyeség, de talán nem.
Vannak ugye uv-kontrollos lámpák is, mi lenne, ha egy rosz ilyen lámpáról az üveget lertermelném, és az én égőm köré/elé raknám. Nagyon hülye ötlet?
Heló az érdekelne hogy egy iylen írásvetítő mint ez (csatolt fájl) hogy projetort építsek belőle! Én nem szétkapni akarom csak rárakni egy lcd monitort és hogy kivetíti!
Nem igazán, mert ebben az elrendezésben 2* menne át az LCD-n a fény, ami gyakorlatiag feketeséget jelent a polárszűrők miatt.
Sziasztok,
Rég írtam ide. No megtettem az első lépést, és megvettem egy használt Acer monitort 500:1 kontrasztaránnyal. A következő lépés az optika beszerzése lesz, majd a világítás. Kérdezném, hogy vki tervezi e mostanság optikra rendelését innen? Én ezt a szettet akarom megvenni. A szakavatottaktól kérdezem, hogy ugye ez megfelelő lesz? exclusiv-online Ha valaki tervezi még a következő pár hétben, hogy innen rendel, az keressen meg itt vagy privátban, hátha megtudjuk osztani a szállítási költségeket. Ha nekilátok a dolognak akkor majd teszek fel képeket persze. Terveim szerint kb 1 hónap és meglesz minden alkatrész, aztán nekiállok.
Szia.
Engem lehet érdekelne, mennyi lenne ez a csomagolási költséggel + szállítással együtt?
Ha megnézed a shiping costnál, akkor MO-ra 17 eurot mond, tehát kb 4300 Ft az egész.
Nem írja, hogy a méret számítana, tehát ha ketten vagyunk, akkor ez feleződik, de hárman akkor 3 felé oszlik.
Egyhete csütörtökön komoly 300ft-ért vettem nagyítót.100mm pont jó lenne a kis képernyőm mögé frensen elven müködtetni, de nem jó mégse.
Bárhova rakom a nagyot, nem tudok leképezni vele a falon.Ráragasztottam egy dia képet.De mikor felcserélem a 2 lencsét, azaz a távolabbi az uj 100mm es akkor tudok képet a falra, de elég távolra kell rakni.Nem egyszerü dolog.Amugy az uj nagyító dupla domboru, és ami van a diavetítőben az csak egy oldalon domboru.
Ha nem fresnel lencsét használsz.
Hanem 2db lencsét .Egyik fele domboru másik pedig sik. Ezeket a lencséket a domboru felükkel egymás felé forditva használhato. Na most ha jol tudom ez a kondensor lencse. Ha nem jol emlékszem valaki javitson ki. Ilyen lencsét pl fényképészek vetitögépéböl szedtem ki. Volt egy lámpa és az elött volt ez kettö egymással szembe forditott lencse,majd jöt a tárgylemez ahova a negativ került és alatta pedig a tárgy lencse. Na a tárgy lencse már nem volt benne mikor hozám került a cucc. Rádásul kondensor lencse egyik lencséje csempe mint a tányér széle. Még anyit érdekesség ként megemlitek hogy nem egy sima lámpa volt a cuccban hanem egy téglaalap alaku tejfehér plexi lap és három tolopoti szerü cucc amivel az R G B szineket szabadon lehetett keverni. Én az nem értem hogy a diavetitöben egy darab ilyen sik domboru lencse van. és egy tárgy lencseamivel a fokusz áltjuk. A lényeg hogy a dupla domboru lencse max tárgylencsének használhato. bocs hogy hoszura sikerült.
Utánna olvastam a Képes usborne enciklopédiában, és a:
-Bikonvex:a dupla domboru oldalu lencse -Plánkonvex: egyik oldala domboru másik sík és jól írtad, a diavetítőben is "Volt egy lámpa és az elött volt ez kettö egymással szembe forditott lencse" van nekem is, de kipróbáltam csak 1 lencsével a diakép és a fényforrás közt és leképezte szépen a falra.Ebben a témában már raktam fel pár képet amit neten találtam, és azok közt is volt olyan amiben csak 1 lencse van a fény és dia közt. Már nem tudom valahol olvastam, hogy esetleg beönteném lakkal az egyik felét a dupla nagyítómnak, és síkra csiszolnám lehet már jó lenne de kellene kínlódni vele.Aszem joanyám megörökli a nagyítót
Szereztem írásvetítőt!! 600w 230v os izzós.....
Fura a kép de lehet a monitor nem 100% os.A monoscopen jok a színek, de filmek zöldek aminek kéknek kéne lenie.Sok sok tekergetés, állítgatás és nem tudom mi lesz belőle még.A zöld szín szerintem az izzó sárga fénye, és a kék film színe miatt jön létre. Remélem más lesz 5000k-s fémhalogénnel. A másik probléma, hogy a frensen kisebb a képernyőnél,azaz soha nem lehet kihasználni. Teszek fel képet az első vetítésről. Ja és középen a fehérebb sáv 2 darab poszter hátulja!
Sikerült majdnem leszednem a anti-glare fóliát.Persze jó hogy a fórumokba írkáltak, és megjegyeztem. Csak a sarokban szedtem fel a fóliát kb 2*2cm-rt, ami első ránézésre csak sötétít, és homályosít, de persze üzem közben csináltam, és kiderült h anti fólia a fenébe is. Ugy örültem volna ha egy síma fólia. Mellékelek egy képet a tanuságos.
Kicsit le vagyok maradva.
Ezt a fóliát miért nem szabad leszedni?
Amint a képen is látszik eltünik a kép a fólia nélkül!Lcd-ken is van ilyen, ha 90 fokkal elforítod rajta, az lcd negatív képet fog adni, ha jol emlékszem, a szürke egyszínünél.
üdv mindenkinek ha már van kész projéktor vászon is kellene. szerintem ez elég olcso, igaz nem vetitő vászonként árulja az ikea. http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80026708 :wave:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |