Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektor

Témaindító: VECTOR, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 45
(#) Őrült Ödön válasza sirály12 hozzászólására (») Nov 29, 2007 /

Ja igen: a fémhalogének nem termelnek számottevő infrát, lassan járatott (csendes) ventilátorral hűthető az egész francnyavalya, és tartós is.

Ha meglesz a fémhalogéned, nem akarsz már majd LED-es kivilágítást, az biztos!

Nátriumlámpák alkalmatlanok projektorozni, a monokróm sárga fényük miatt. Kizárólag a xenon és fémhalogén fényforrások alkalmazhatóak, én még a gyári UHP lámpát is megköpdösöm, az ocsmány színspektruma és rossz színvisszaadása miatt!
(#) sirály12 válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

A projimban, a lámpa egy kis üveggömb, ami fehér. átmérő mincs 1 cm. Ebben lenne az uv szűrő?
Utána van 2 üveglap, az egyik olyan mintha bele lenne marva kis körök , a másik vastagabb.
(#) aflmor hozzászólása Nov 30, 2007 /

Idézet:
„mintha bele lenne marva kis körök”
az a fresnel.
(#) sirály12 válasza aflmor hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

De nem az üveg közepe a körök közepe, hanem egymás mellett vannak olyan 9 vagy 16 kis kör. A fresnel az nem olyan, hogy egymásban lévő körök vannak?
(#) sirály12 válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Egy kis tanácsot kérnék.

A mellékelt rajz alapján ha bekötöm a cuccot, akkor jó lesz?

A fázis, és a nulla felcserélése nem gond?
A csőbe az egyik végén 2 pont van, ez azt az oldalát jelenti, ahol a csőben van egy kis fém valami, ami mincs bekötve sehová?
És a csövet vízszintesen kell hajtani, ezt tudom, de az mindegy, hogy a foncsor, amivel lezárták az üveget, az hol van? Vagyis merre álljon, vagy mindegy?

Kicsit hülye vagyok én ehhez a cucchoz.

rajz.JPG

(#) sirály12 válasza sirály12 hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

És még valami, amit az előbb elfelejtettem, mindenképpen kell neki venti, ha szabadban járatom, akkor nem melegszik túl, jól gondolom?
(#) Őrült Ödön válasza sirály12 hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

pontosan, így jó ahogy van!

szabadban hűtés nem kell neki, még bent az eszközben sem, hanem csak az LCD maximális kímélete miatt ajánlott némi szellőzés!

Így kipróbálhatom?

a.JPG

Megvolt a próba. Hát mit mondjak, nagyon meggyőző a fényereje és a színe is nagyon jó.
Semmi cucc nem melegszik a folytó egy olyan fél perc után hangtalan lesz, nekem nagyon bejön a cucc.
(#) sirály12 válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Szia!

Szerinted egy ilyen megfelelne uv szűrőnek?
Bővebben: Link

(#) Őrült Ödön válasza sirály12 hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Felesleges ilyen sz*rokért pénzt kiadni: Mezei ablaküveg, vagy méginkább ócska épületrefi frontüvege!

Ne szórd a pénzed vackokra!
(#) kanhangya hozzászólása Dec 2, 2007 /

Heló!
Még1x kérdés hogy ezekt a monitorokat széttudom úgy hajtogatni hogy jólegyen?
Siemens MCF-3811TA
FSC P17-1
MACOM L15-BLACK
Toshiba TEKBRIGHT-60A
(#) dbase válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Nekem is azt mondta az egyik tanárom, hogy a üveg mögött nem ég le ugy az ember a napon mint nélküle.Mert hogy nem jut be anyi uv fény.
Amugy meg nemrég szétszedtük a cégnek a HBO-s reklám tábláját neont cerélni, és a müanyag cső tartó cuccok , ahol a lámpa fénya érte szétporlik!
(#) sirály12 válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Akkor sima ablaküveg is elég? Nem engedi át az uv-t? Épületrefiüveget sajnos nem tudok szerezni. :no:
(#) sirály12 válasza sirály12 hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Közben lett egy gondolatom, lehet hülyeség, de talán nem.

Vannak ugye uv-kontrollos lámpák is, mi lenne, ha egy rosz ilyen lámpáról az üveget lertermelném, és az én égőm köré/elé raknám.

Nagyon hülye ötlet?
(#) kanhangya hozzászólása Dec 10, 2007 /

Heló az érdekelne hogy egy iylen írásvetítő mint ez (csatolt fájl) hogy projetort építsek belőle! Én nem szétkapni akarom csak rárakni egy lcd monitort és hogy kivetíti!
(#) szdavid válasza kanhangya hozzászólására (») Dec 10, 2007 /

Nem igazán, mert ebben az elrendezésben 2* menne át az LCD-n a fény, ami gyakorlatiag feketeséget jelent a polárszűrők miatt.
(#) kanhangya válasza szdavid hozzászólására (») Dec 10, 2007 /

köszi szépen
(#) Dylan hozzászólása Dec 10, 2007 /

Sziasztok,

Rég írtam ide.
No megtettem az első lépést, és megvettem egy használt Acer monitort 500:1 kontrasztaránnyal.
A következő lépés az optika beszerzése lesz, majd a világítás.

Kérdezném, hogy vki tervezi e mostanság optikra rendelését innen?

Én ezt a szettet akarom megvenni.
A szakavatottaktól kérdezem, hogy ugye ez megfelelő lesz?
exclusiv-online

Ha valaki tervezi még a következő pár hétben, hogy innen rendel, az keressen meg itt vagy privátban, hátha megtudjuk osztani a szállítási költségeket.

Ha nekilátok a dolognak akkor majd teszek fel képeket persze.
Terveim szerint kb 1 hónap és meglesz minden alkatrész, aztán nekiállok.
(#) sirály12 válasza Dylan hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

Szia.

Engem lehet érdekelne, mennyi lenne ez a csomagolási költséggel + szállítással együtt?
(#) Dylan válasza sirály12 hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

Ha megnézed a shiping costnál, akkor MO-ra 17 eurot mond, tehát kb 4300 Ft az egész.
Nem írja, hogy a méret számítana, tehát ha ketten vagyunk, akkor ez feleződik, de hárman akkor 3 felé oszlik.
(#) dbase hozzászólása Dec 11, 2007 /

Egyhete csütörtökön komoly 300ft-ért vettem nagyítót.100mm pont jó lenne a kis képernyőm mögé frensen elven müködtetni, de nem jó mégse.
Bárhova rakom a nagyot, nem tudok leképezni vele a falon.Ráragasztottam egy dia képet.De mikor felcserélem a 2 lencsét, azaz a távolabbi az uj 100mm es akkor tudok képet a falra, de elég távolra kell rakni.Nem egyszerü dolog.Amugy az uj nagyító dupla domboru, és ami van a diavetítőben az csak egy oldalon domboru.
(#) fester válasza dbase hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Ha nem fresnel lencsét használsz.
Hanem 2db lencsét .Egyik fele domboru másik pedig sik.
Ezeket a lencséket a domboru felükkel egymás felé forditva használhato.
Na most ha jol tudom ez a kondensor lencse.
Ha nem jol emlékszem valaki javitson ki.
Ilyen lencsét pl fényképészek vetitögépéböl szedtem ki.

Volt egy lámpa és az elött volt ez kettö egymással szembe forditott lencse,majd jöt a tárgylemez ahova a negativ került és alatta pedig a tárgy lencse.
Na a tárgy lencse már nem volt benne mikor hozám került a cucc.
Rádásul kondensor lencse egyik lencséje csempe mint a tányér széle.
Még anyit érdekesség ként megemlitek hogy nem egy sima lámpa volt a cuccban hanem egy téglaalap alaku tejfehér plexi lap és három tolopoti szerü cucc amivel az R G B szineket szabadon lehetett keverni.

Én az nem értem hogy a diavetitöben egy darab ilyen sik domboru lencse van. és egy tárgy lencseamivel a fokusz áltjuk.

A lényeg hogy a dupla domboru lencse max tárgylencsének használhato.

bocs hogy hoszura sikerült.
(#) dbase válasza fester hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Utánna olvastam a Képes usborne enciklopédiában, és a:
-Bikonvex:a dupla domboru oldalu lencse
-Plánkonvex: egyik oldala domboru másik sík
és jól írtad, a diavetítőben is "Volt egy lámpa és az elött volt ez kettö egymással szembe forditott lencse" van nekem is, de kipróbáltam csak 1 lencsével a diakép és a fényforrás közt és leképezte szépen a falra.Ebben a témában már raktam fel pár képet amit neten találtam, és azok közt is volt olyan amiben csak 1 lencse van a fény és dia közt. Már nem tudom valahol olvastam, hogy esetleg beönteném lakkal az egyik felét a dupla nagyítómnak, és síkra csiszolnám lehet már jó lenne de kellene kínlódni vele.Aszem joanyám megörökli a nagyítót
(#) dbase válasza dbase hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

Szereztem írásvetítőt!! 600w 230v os izzós.....
Fura a kép de lehet a monitor nem 100% os.A monoscopen jok a színek, de filmek zöldek aminek kéknek kéne lenie.Sok sok tekergetés, állítgatás és nem tudom mi lesz belőle még.A zöld szín szerintem az izzó sárga fénye, és a kék film színe miatt jön létre. Remélem más lesz 5000k-s fémhalogénnel. A másik probléma, hogy a frensen kisebb a képernyőnél,azaz soha nem lehet kihasználni.
Teszek fel képet az első vetítésről.
Ja és középen a fehérebb sáv 2 darab poszter hátulja!
(#) dbase hozzászólása Jan 20, 2008 /

Sikerült majdnem leszednem a anti-glare fóliát.Persze jó hogy a fórumokba írkáltak, és megjegyeztem. Csak a sarokban szedtem fel a fóliát kb 2*2cm-rt, ami első ránézésre csak sötétít, és homályosít, de persze üzem közben csináltam, és kiderült h anti fólia a fenébe is. Ugy örültem volna ha egy síma fólia. Mellékelek egy képet a tanuságos.

anti.jpg

(#) huhuu válasza dbase hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Kicsit le vagyok maradva.
Ezt a fóliát miért nem szabad leszedni?
(#) dbase válasza huhuu hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Amint a képen is látszik eltünik a kép a fólia nélkül!Lcd-ken is van ilyen, ha 90 fokkal elforítod rajta, az lcd negatív képet fog adni, ha jol emlékszem, a szürke egyszínünél.
(#) huhuu válasza dbase hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Köszi az infót!
(#) donsony1 hozzászólása Jan 30, 2008 /

üdv mindenkinek ha már van kész projéktor vászon is kellene. szerintem ez elég olcso, igaz nem vetitő vászonként árulja az ikea. http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80026708 :wave:
Következő: »»   14 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem