Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: Egy egyszerű idézet a LINK-edről. Természetesen elolvastam,azért tudom. Nem úgy mint te. Bár jelentősége nincs, csak szeretném a figyelmed Felhívni rá. „A kemencés főzésnél a következő szabályokra figyelj:” ![]()
Erdélyben sütik, Valkón főzik azt a levest...
Itt nem arol beszelgetek ,hogy mit csinalnak vele vagy mi tortenik a levesel a kemenceben, meg amerikaban is az a neve hogy sult leves
![]()
Ha ez a neve, akkor ez a neve. Sok mindennek van fura, értelmetlen neve, mégis úgy nevezi mindenki.
Kemencés leves a neve. De hagyjuk, nekem mindegy.
![]()
Meg kerdeznem ahol nincsen kemence , hanem lerben, parazsban, esetleg forro kovek kozt keszul annak mi a neve???
![]() ![]()
Leves.
Mert aminek leve van: az leves, jó kis meleg leves ...., na az finom! Abba akár sütheted is. Amúgy a másik végeken szintén ismerik a sült levest (Zala, Vas).
Nekünk az elektró tanárunk van kiakadva amikor azt mondjuk neki, hogy jó, erre ő rávágja, hogy "nem jó, hanem igen! A húsleves a jó" Tehát a leves az mindenhogy jó, főve, sütve, mindegy.
Meg ingatal alitasomban, DE ITT IS, Debrecentol 35Km-re is sult levesel varnak, pedig kemenceben keszitik
![]() ![]()
Aki ezt a cikket írta az közelében nem volt kemencének.
"A kemencés főzésnél a következő szabályokra figyelj: " Ezek után ilyen tanácsok vannak: vedd vissza a hőfokot 100-150 °C .ra, mindig hideg edényt tegyél a sütőbe, mielőtt kész az étel 1/2 órával kapcsold le a sütőt. Ha fel fűtöm a kemencét 260°C-ra ,hogy veszem vissza 100°C-ra. A kemencének kb 3 óra kell , hogy elérje a sütési hőmérsékletet. Ha beteszem hidegen a cserépedénybe a levest utána gyújtok be és tüzelek 3 órát? A cikk írója fogalom zavarban szenved. A kemencével kezdi és a konyhában a sütőről beszél.
A sült leves kifejezés helyt álló, egy népi megfogalmazás, ezzel semmi gond . Nekem is van egy 5 l-es cserép edényem Erdélyből de nem merem betenni a kemencébe mert nincs befonva dróthálóval és csak hideg kemencébe lehet betenni és utána begyújtani. Ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Pedig egy töltött káposztával szivessen ki próbálnám.
Gondolom egy modern fazon (cikk iroja), elektromos kemencere gondolt
![]()
Szervusz Feri!
Télidőben, nagy ráértedben, szépen bekötögeted.Igazi drótostót munka. ![]() Gratulálok a CNC-dhez! ![]() Szia: Kálmán A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Teny es valo ,hogy nalunk is arulnak disz edenyeket es hasznalhatot is. Ha az edenyed nem festet es lakozott , hanem sima natur agyag edeny , akkor azt kell megnezned ,hogy egy darab agyagbol vanne elkeszitve , es/vagy vane foltozva darabkakal egetes elott. A masik amire figyelned kell , hogy jol ki vanne egetve , azt ugy elenorized hogy feltoltod vizel es nem szabad atazon sehol az edeny.
A kemencebe tevesnel is oda kell figyelj nehany dologra,; ha csak magara teszed be az edenyt , kozepre teszed hogy amikor racsukod az ajtot egyforman erje a ho, mi beszoktunk locsintani egy csesze vizet , ami leveszi a hofokot nehany percre legalabis adig amig elparolog a viz. Mi soha nem hasznaltunk vas halot , nem is tudom hogy nez ki agyag edenyen. UI; ha az edenyed megfelel a fent leirtaknak , akkor is ellenorizd le vizel , mert ha velelteln oda kopintotad es hajszal repedes van rajta elfolyik a kemenceben a viz . Soha nem latam hogy szetrepedt volna egy jo minosegi edeny ,foleg nem robant, ha etol felsz a drothaloval kapcsolatosan. Esetleg probald ki csak tiszta vizel a fozest. Egyebb nem jut eszembe perpilanat. Udv.
Szia!
Hamarosan , megoldodik . Vetem itt egy gepet amihez adtak XP SP3-ast, (remelem hogy jo), a ket gepbol oszerakot egy nagyobat, remelhetoen az XP is magyar mivel nalatok volt hasznalva. Mar csak egy jo bilentyuk kenne vegyek, es megoldodott a problema. UI; csak anyi tart vissza , hogy ez a gepem tele van fontos dolgokal , amit ki szeretnek irni, a zsebpenzem most szartam el igy me'g idobe telik amig oszevasarolok eleg cd-et . Ja es itt van az osszi munka amitol nincs anyi idom vele foglalkozni. Udv.
Hali!
Ha már a főzésnél tartunk, találtam a youtube-on egy olyan videót, amit remélem a fórumozók meg tudnak magyarázni. Főleg akik jobban konyítanak a fizikához. Bővebben: Link A LINK gomb nem díszítő elem! A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Írtam én már monitor billentyűzettel is.
Sziasztok!
Most láttam meg a kis fekete zászlócskát a HE logójánál.... Ez most komoly? A héten még beszéltem vele :-O Hogyan történt? ![]()
Sziasztok!
Most néztem én is a kis fekete zászlót a logónál,nagyon szomorú ![]() Régebben beszéltem vele én is,lehet tudni mi történt vele?
Szia!
Én a helyedben nem mahinálnék a CD írással, mert szerintem felesleges időpocsékolás. Sajnos a CD-k 3-4 év alatt tönkremennek, a jobbak persze tovább bírják. Én is amikor vettem a mostani gépem, akkor nem írtam meg egy CD-t sem, mert rengeteg időmbe, pénzembe, és munkámba került volna. Azt csináltam, hogy egyszerűen a régi gépem winchesteéről átmásoltam a fájlokat az új gép winchesterére. Úgyhogy ezzel a módszerrel a régi gépről sokkal hamarabb át tudtam költözni az újra, mintha kiírogattam volna mindent. A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
A konkrét okot nem tudni, de valószínűleg hosszan tartó, rák betegsége vitte el.
Valami ilyesmire gondoltam én is csak nem akartam feszegetni a dolgot,de köszönöm a válaszodat!
Szia!
Hat fontos adatok vannak a winyon ( csak elektro 30Gb, de csaladi kepek, filmek stb), muszaj kiirnom, de winchestere nem masolhatom, ahogy radugom a gepemre bekapcsolas utan 3-5 perc mulva lekapcsol a gepem. Utana olvasgatam az interneten es hiba okaert a kis tapot irjak le . Amugy melyik a bisztonsagos adathordozo ami soha nem veszti el a rajta levo informaciot?
Idézet: Kőtábla. Azután a papirusz tekercsek meg a könyvek jönnek. Minden ezek utáni adathordozó egyre gyengébb. „Amugy melyik a bisztonsagos adathordozo ami soha nem veszti el a rajta levo informaciot?” ![]()
Megnyugtatal
![]() ![]() En az aktualis adathordozok ossztalyozasra gondoltam , bisztonsag szempontjabol.
Állítólag a tetoválás is sokáig tart, legalábbis amíg téged érdekel meglesz. Előny mindig "kéznél" van.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
Szerintem csak a több adathordozón rendszeres újra mentésekkel lehet a legbiztonságosabban tárolni őket. Mindig a legújabb fajtákra. De ez is csak ideiglenes, amíg van gép ami olvasni tudja.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |