Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2149 / 3614
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Idézet:
„A kemencés főzésnél a következő szabályokra figyelj:”
Egy egyszerű idézet a LINK-edről. Természetesen elolvastam,azért tudom. Nem úgy mint te. Bár jelentősége nincs, csak szeretném a figyelmed Felhívni rá.
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Erdélyben sütik, Valkón főzik azt a levest...
(#) laszlo raduj válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Itt nem arol beszelgetek ,hogy mit csinalnak vele vagy mi tortenik a levesel a kemenceben, meg amerikaban is az a neve hogy sult leves .
(#) zolika60 válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

A vizet se itt, sem ott nem sütik.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Ha ez a neve, akkor ez a neve. Sok mindennek van fura, értelmetlen neve, mégis úgy nevezi mindenki.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Kemencés leves a neve. De hagyjuk, nekem mindegy.
(#) zolika60 válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Maximum.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Meg kerdeznem ahol nincsen kemence , hanem lerben, parazsban, esetleg forro kovek kozt keszul annak mi a neve???
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Leves.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Mert aminek leve van: az leves, jó kis meleg leves ...., na az finom! Abba akár sütheted is. Amúgy a másik végeken szintén ismerik a sült levest (Zala, Vas).
(#) mikrokapcsolo válasza granpa hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Nekünk az elektró tanárunk van kiakadva amikor azt mondjuk neki, hogy jó, erre ő rávágja, hogy "nem jó, hanem igen! A húsleves a jó" Tehát a leves az mindenhogy jó, főve, sütve, mindegy.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Meg ingatal alitasomban, DE ITT IS, Debrecentol 35Km-re is sult levesel varnak, pedig kemenceben keszitik ).
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Aki ezt a cikket írta az közelében nem volt kemencének.
"A kemencés főzésnél a következő szabályokra figyelj: " Ezek után ilyen tanácsok vannak: vedd vissza a hőfokot 100-150 °C .ra, mindig hideg edényt tegyél a sütőbe, mielőtt kész az étel 1/2 órával kapcsold le a sütőt. Ha fel fűtöm a kemencét 260°C-ra ,hogy veszem vissza 100°C-ra.
A kemencének kb 3 óra kell , hogy elérje a sütési hőmérsékletet. Ha beteszem hidegen a cserépedénybe a levest utána gyújtok be és tüzelek 3 órát? A cikk írója fogalom zavarban szenved. A kemencével kezdi és a konyhában a sütőről beszél.
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 24, 2013 /

A sült leves kifejezés helyt álló, egy népi megfogalmazás, ezzel semmi gond . Nekem is van egy 5 l-es cserép edényem Erdélyből de nem merem betenni a kemencébe mert nincs befonva dróthálóval és csak hideg kemencébe lehet betenni és utána begyújtani. Ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Pedig egy töltött káposztával szivessen ki próbálnám.
(#) laszlo raduj válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Gondolom egy modern fazon (cikk iroja), elektromos kemencere gondolt ,
(#) granpa válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Szervusz Feri!
Télidőben, nagy ráértedben, szépen bekötögeted.Igazi drótostót munka.
Gratulálok a CNC-dhez!
Szia: Kálmán
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
(#) laszlo raduj válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Teny es valo ,hogy nalunk is arulnak disz edenyeket es hasznalhatot is. Ha az edenyed nem festet es lakozott , hanem sima natur agyag edeny , akkor azt kell megnezned ,hogy egy darab agyagbol vanne elkeszitve , es/vagy vane foltozva darabkakal egetes elott. A masik amire figyelned kell , hogy jol ki vanne egetve , azt ugy elenorized hogy feltoltod vizel es nem szabad atazon sehol az edeny.
A kemencebe tevesnel is oda kell figyelj nehany dologra,; ha csak magara teszed be az edenyt , kozepre teszed hogy amikor racsukod az ajtot egyforman erje a ho, mi beszoktunk locsintani egy csesze vizet , ami leveszi a hofokot nehany percre legalabis adig amig elparolog a viz.
Mi soha nem hasznaltunk vas halot , nem is tudom hogy nez ki agyag edenyen.

UI; ha az edenyed megfelel a fent leirtaknak , akkor is ellenorizd le vizel , mert ha velelteln oda kopintotad es hajszal repedes van rajta elfolyik a kemenceben a viz . Soha nem latam hogy szetrepedt volna egy jo minosegi edeny ,foleg nem robant, ha etol felsz a drothaloval kapcsolatosan. Esetleg probald ki csak tiszta vizel a fozest.
Egyebb nem jut eszembe perpilanat.

Udv.
(#) laszlo raduj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Szia!
Hamarosan , megoldodik . Vetem itt egy gepet amihez adtak XP SP3-ast, (remelem hogy jo), a ket gepbol oszerakot egy nagyobat, remelhetoen az XP is magyar mivel nalatok volt hasznalva. Mar csak egy jo bilentyuk kenne vegyek, es megoldodott a problema.

UI; csak anyi tart vissza , hogy ez a gepem tele van fontos dolgokal , amit ki szeretnek irni, a zsebpenzem most szartam el igy me'g idobe telik amig oszevasarolok eleg cd-et . Ja es itt van az osszi munka amitol nincs anyi idom vele foglalkozni.

Udv.
(#) Zaustuv hozzászólása Aug 25, 2013 /

Hali!

Ha már a főzésnél tartunk, találtam a youtube-on egy olyan videót, amit remélem a fórumozók meg tudnak magyarázni. Főleg akik jobban konyítanak a fizikához.
Bővebben: Link

A LINK gomb nem díszítő elem!
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Írtam én már monitor billentyűzettel is.
(#) zoly15 hozzászólása Aug 25, 2013 /

Sziasztok!
Most láttam meg a kis fekete zászlócskát a HE logójánál....
Ez most komoly? A héten még beszéltem vele :-O
Hogyan történt?
(#) pilotitalia hozzászólása Aug 25, 2013 /

Sziasztok!
Most néztem én is a kis fekete zászlót a logónál,nagyon szomorú részvétem!
Régebben beszéltem vele én is,lehet tudni mi történt vele?
(#) Gery78 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Szia!
Én a helyedben nem mahinálnék a CD írással, mert szerintem felesleges időpocsékolás. Sajnos a CD-k 3-4 év alatt tönkremennek, a jobbak persze tovább bírják. Én is amikor vettem a mostani gépem, akkor nem írtam meg egy CD-t sem, mert rengeteg időmbe, pénzembe, és munkámba került volna. Azt csináltam, hogy egyszerűen a régi gépem winchesteéről átmásoltam a fájlokat az új gép winchesterére. Úgyhogy ezzel a módszerrel a régi gépről sokkal hamarabb át tudtam költözni az újra, mintha kiírogattam volna mindent.
(#) szamóca válasza pilotitalia hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

A konkrét okot nem tudni, de valószínűleg hosszan tartó, rák betegsége vitte el.
(#) pilotitalia válasza szamóca hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Valami ilyesmire gondoltam én is csak nem akartam feszegetni a dolgot,de köszönöm a válaszodat!
(#) laszlo raduj válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Szia!
Hat fontos adatok vannak a winyon ( csak elektro 30Gb, de csaladi kepek, filmek stb), muszaj kiirnom, de winchestere nem masolhatom, ahogy radugom a gepemre bekapcsolas utan 3-5 perc mulva lekapcsol a gepem. Utana olvasgatam az interneten es hiba okaert a kis tapot irjak le .
Amugy melyik a bisztonsagos adathordozo ami soha nem veszti el a rajta levo informaciot?
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Idézet:
„Amugy melyik a bisztonsagos adathordozo ami soha nem veszti el a rajta levo informaciot?”
Kőtábla. Azután a papirusz tekercsek meg a könyvek jönnek. Minden ezek utáni adathordozó egyre gyengébb.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Megnyugtatal .Szolok fredieknek ,hogy a kovetkezo 2000 ev rendelkezesukre all, kobe vesni a dolgaimat .
En az aktualis adathordozok ossztalyozasra gondoltam , bisztonsag szempontjabol.
(#) proba válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Állítólag a tetoválás is sokáig tart, legalábbis amíg téged érdekel meglesz. Előny mindig "kéznél" van.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Szerintem csak a több adathordozón rendszeres újra mentésekkel lehet a legbiztonságosabban tárolni őket. Mindig a legújabb fajtákra. De ez is csak ideiglenes, amíg van gép ami olvasni tudja.
Következő: »»   2149 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem