Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MSP430 mikrovezérlők

Témaindító: gomzito, idő: Ápr 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   110 / 139
(#) VaZso8 válasza johny999 hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Levonni kb. a postára adáskor szokták, előbb nem.

Mondjuk nem tudom, miért tart most ilyen sokáig - nekem gyorsan működött a dolog...
(#) szitko válasza johny999 hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Én mindig bankkártyával fizetek, nem PP-vel. Ha náluk ez munkaidőben történik, rögtön levonják a pénzt, és még aznap postázzák.
(#) VaZso8 válasza szitko hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Mármint ugyanúgy csak zárolják, nem?
(#) szitko válasza VaZso8 hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Nem. Eddig, csak a Stellaris launchpad-nál zárolták az összeget.
A fizetésnél, a bankkártyát választom, megadom az adatokat, és ha minden stimmel, 1-2 perc, és kapom az SMS-t, hogy levonták az összeget. Ezután 2-3 óra, és jön az email az aktuális futárszolgálat "Track" kódjával. Másnap a csomag a vecsési elosztóban van, és ha este 6 előtt az elosztóba ér, a következő nap, reggel 7-8 körül csenget a futár.
Eddig mindig így volt, legalábbis nálam.
(#) VaZso8 válasza szitko hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Én jártam már úgy, hogy zárolták az összeget, megjött róla az értesítő SMS is, és meg voltam győződve arról, hogy fizettem... és nem, a zárolás timeout miatt feloldásra került, a kivonat(ok)ban már benne sem volt.

Legutóbb talán 3-4 munkanap alatt adták postára nekem - a korábbi rendeléskor ennél hamarabb.
(#) szitko válasza VaZso8 hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Kb 1,5 hónapja vettem egyet a lányomnak, akkor még úgy történ a vásárlás, ahogy az imént leírtam.
De ezek szerint eddig még szerencsém volt. (Kip-kop).
(#) e-chipmunk hozzászólása Júl 26, 2013 /

Üdv,
cc2530-at szeretnék programozni de sehol nem találok hozzá egy programot, amivel tudnék rá írni programot. IAR EW for 8051-et szerettem volna, de ahhoz nem tudok licencet szerezni. Nem tudna valaki véletlenül adni tanácsot, hogy a mit használjak programírásra? Hála és köszönet a segítőnek!
(#) szitko válasza e-chipmunk hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Ha jól emlékszem, a CC2530 sorozat 8051 alapú, és a TI Z-Stack az IAR-al működik együtt. Miért nem tudsz licencet szerezni? Csak regisztrálni kell az IAR oldalán....
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
(#) e-chipmunk válasza szitko hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Mert már egyszer letöltöttem, de lejárt a licence
(#) Ádám123 hozzászólása Aug 9, 2013 /

Sziasztok! Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy egy MSPG2553at IAR segítségével írok, a kódommal az ultrahangos távolságmérést szeretném megvalósítani, a HC-SR04 el, de pontatlanul mér. Az én kódommal, valahogy hozzátold ~10cm-t a távolsághoz, próbáltam másik kódot is az internetről, azzal jól működik. Segítséget szeretnék, hogy hol szed össze néhány milliszekundumot a mérés közben. A saját és a netes kód közötti fő különbség, hogy én csak a lefutó élnél csinálok megszakítást, utána nullázom, a netes pedig mind a kettőnél és azt az intervallumot méri. A másik gond hogy a fordítás közben az itoa() függvényre, ami int-ből char* ot készít hibát dob, még úgy is hogy az stdlib.h be van linkelve. Ezért van deklarálva két függvény az elején amit a wiki-ről szedtem. Ha tudtok megoldásokat a problémáimra azt megköszönném Üdv.

main.c

(#) szitko válasza Ádám123 hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

Az "itoa" és a hozzá tartozó "reverse" függvény minek van a programban, ha nem csinál semmit?
Egyik függvény sem ad vissza semmilyen értéket.
A P2.1 ki/be kapcsolása közötti időnek, ha az a trigger, nem 10 mikrosec.-nek kéne lennie?
(#) Ádám123 válasza szitko hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

Azért van bent, mert a gyári itoa() ra úgy is hibát dob, ha bent van az #include <stdlib.h> mert elvileg ez a könyvtár tartalmazza, csak a fordító a linkelésnél hibát dob... . Szóval nemes egyszerűséggel fogtam wikipédiáról és kimásoltam a függvényeket. A függvény hívásnál itoa(measure,str); pedig ott van a char* amit átvesz a fgv. és azt módosítja, szóval nem visszatérési értékkel van megoldva Megnézem 10 mikroseckel is. De elvileg a trigger lefutó élétől kezdődik a mérés szóval szerintem majdnem mindegy milyen hosszú az. De megnézem
Megnéztem 10 mikroseckel is de enm változott, 2-3 cm re van a tenyerem és 13 at mutat
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
(#) johny999 válasza szitko hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

Hát én ezt már nem értem. Írtam nekik, 2x fizettem paypalon, 2x törölték mert nem ment át nekik. A paypal accountomon az egyik törölve van a másik pending. A bankkártyámon rezerválva van a 7,84€. De ha az van nekem ott hogy nekik kell authorizálni a paymentet akkor én most mit csináljak. A TI accountomban azt írják shipped de nincs kifizetve.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
(#) szitko válasza Ádám123 hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Ja! Szoftverese UART. Ezt nem figyeltem.
Előkotortam a házilag barkácsolt modulom, és a Te programod kisebb módosításával 1cm eltéréssel jól mér.
A módosítás, a trigger 10 mikrosec.-re csökkentése, és a két trigger jel kiadása közti idő 20ms-re való növelése, ugyanis ez is fontos, és az általad megadott 5ms kevés. Ezen felül én hardveres UART-ot használtam...
(#) szitko válasza johny999 hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Már egyszer leírtam... Használd a bankkártyás fizetést, és ne a Paypal-t!!!
Egy "véletlen" kísérletben sikerült az egyik Launchpad-ból szenet csinálni. Sajnos még a MSP430F1612 is kilyukadt... Két hete, hétfőn rendeltem egy másikat, és csütörtökön hozta a futár.
(#) icserny hozzászólása Aug 22, 2013 /

Iskolakezdési támogatásként a Texas Instruments négy héten át más-más termék leárazásával jelentkezik hétfőnként. Ezen a héten az MSP430 Launchpad kapható $6.99 áron, ingyenes szállítással (de csak addig, amíg a készlet tart...). Mivel az utóbbi időben már $9.99 volt az ára, ezért 3 $ a kedvezmény.

A kedvezmény érvényesítéséhez az LP_BTS kupon kódot kell megadni a TI-Estore honlapon történő online vásárlásánál. Fizetéshez bankkártya kell (Paypal fizetés itt tudtommal nem használható).
(#) röntgen válasza icserny hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Szia,
Én nem találom azt a pontot ahol a kupon kódot kell beírni. Segítenél?
(#) icserny válasza röntgen hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Checkoutnál a 3. lépésben (Payment) lehet beírni a jobb alsó sarokban ("Enter coupon code").

Köszönöm, megtaláltam és sikerült Paypal-al fizetnem. Esetleg, ha valakit ez tartott vissza......
(#) icserny válasza röntgen hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Idézet:
„sikerült Paypal-al fizetnem.”

Ezeket a beírásokat elolvastad? Volt már, akinek kétszer is "sikerült", azután mégis törölték a rendelését. Ez most azzal járhat, hogy kicsúszol a határidőből és elúszik a kedvezmény.

A Texasnál többször használtam már a paypalt, eddig mindig tökéletesen működött.
(#) Readdeo hozzászólása Aug 26, 2013 /

Üdv!
Egy MSP430G2553-as nálam nem hajlandó küldeni az adatot a gépre amikor rátöltöm a DigitalReadSerial mintaprogramot. Valami tönkremehetett benne? többször megtörtént, hogy az Energia szétfagyott programozás közben. A 2452-vel rendesen működik.
(#) Ádám123 válasza Readdeo hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Szia! A 2553 képes hardveres soros kommunikációra is, az energia ennél a típusnál azt állítja be. Viszont ahhoz TXD, és RXD átkötéseket keresztbe kell állítani. HW_uart Itt jól látható a képen, hogy hogyan van. Mondjuk ez csak akkor jó így ha 1.5-ös Launchpadod van A 2452-höz pedig visszafordítod szoftveres állásba. (rá is van szitázva a launchpadra) Remélem segítettem. Üdv
(#) Readdeo válasza Ádám123 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /

Köszönöm, működik!
(#) hotau hozzászólása Aug 27, 2013 /

Szép napot!
Lenne egy olyan problémám, hogy Knight Rider fénycsóvát szeretnék csinálni
az itt látható kapcsolási rajz alapján próbáltam megcsinálni ezt a kodót használva:
  1. #include "io430.h"
  2. #include "intrinsics.h"
  3. const char a[]={0x00,0x02,0x04,0x08,0x10,0x20,0x40,0x80};
  4. char i;
  5. void main(void) {
  6. WDTCTL = WDTPW + WDTHOLD;       //Letiltjuk a watchdog időzítőt
  7. P1DIR = 0xFF;                   //P1 minden bitje legyen digitális kimenet
  8. while(1) {
  9. for(i=0; i<10; i++) {
  10. P1OUT = a[i];               //bitminta kirakása a P1 portra
  11. __delay_cycles(50000);      //Várakozás kb. 50 ms ideig
  12. }
  13. i=10;
  14. while(i) { //a ciklus addig fut, amíg i!=0 teljesül
  15. i--;                        //ciklusváltozó léptetése
  16. P1OUT = a[i];               //bitminta kirakása a P1 portra
  17. __delay_cycles(50000);      //Várakozás kb. 50 ms ideig
  18. }
  19. }
  20. }

de a szerkezeten lévő 8 ledből 6 folyamatosan világít 1 villog 1 meg nem is világit.
Mi lehet a probléma?
Illetve lenne egy olyan kérdésem, hogy az msp-be ha égettem már programot azt újra lehet e égetni ha mongyuk elrontom az elsőt?

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) DecebaL hozzászólása Aug 27, 2013 /

Ott a hiba, hogy P1 portál = használsz, bitenként vagy -al old meg pl: P1OUT |= 0x02
Kijavítottam a kódódban

1. #include "io430.h"
  3. const char a[]={0x00,0x02,0x04,0x08,0x10,0x20,0x40,0x80};
  4. char i;
  5. void main(void) {
  6. WDTCTL = WDTPW + WDTHOLD;       //Letiltjuk a watchdog időzítőt
  7. P1DIR |= 0xFF;                   //P1 minden bitje legyen digitális kimenet
  8. while(1) {
  9. for(i=0; i<10; i++) {
  10. P1OUT |= a[i];               //bitminta kirakása a P1 portra
  11. __delay_cycles(50000);      //Várakozás kb. 50 ms ideig
  12. }
  13. i=10;
  14. while(i) { //a ciklus addig fut, amíg i!=0 teljesül
  15. i--;                        //ciklusváltozó léptetése
  16. P1OUT |= a[i];               //bitminta kirakása a P1 portra
  17. __delay_cycles(50000);      //Várakozás kb. 50 ms ideig
  18. }
  19. }
  20. }
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
(#) icserny válasza DecebaL hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Idézet:
„Ott a hiba, hogy P1 portál = használsz”
Ez itt nem hiba, pont így kell!
Szerintem a kapcsolásban van valami bibi.

Nekem egy lehúzásra bekötött kapcsolásról van kéznél rajzom (LED-ek közös anóddal). Ennél a kiírásnál negálni kell az értékeket (1: kikapcsolás, 0: bekapcsolás miatt).

1. #include "io430.h"
  3. const char a[]={0x01,0x03,0x07,0x0E,0x1C,0x38,0x70,0xE0,0xC0,0x80};
  4. char i;
  5. void main(void) {
  6.   WDTCTL = WDTPW + WDTHOLD;       //Letiltjuk a watchdog időzítőt
  7.   P1DIR = 0xFF;                   //P1 minden bitje legyen digitális kimenet
  8.   P1OUT = 0xFF;                   //kezdőállapot beállítása
  9.   while(1) {
  10.     for(i=0; i<10; i++) {
  11.       P1OUT = ~a[i];               //bitminta kirakása a P1 portra
  12.       __delay_cycles(100000);      //Várakozás kb. 50 ms ideig
  13.     }
  14.     i=10;
  15.     while(i) {                    //a ciklus addig fut, amíg i!=0 teljesül
  16.       i--;                        //ciklusváltozó léptetése  
  17.       P1OUT = ~a[i];               //bitminta kirakása a P1 portra
  18.       __delay_cycles(100000);      //Várakozás kb. 50 ms ideig
  19.     }  
  20.   }
  21. }
(#) SBahadurD válasza hotau hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Először is nem szabad a LED-ket ellenállás nélkül a kontroller lábaira kötni. Rengeteg áramot ad le így a kimenet.

Másodszor pedig kicímzel a tömbből. A for ciklusban i<8-at kéne írni. Az i=10 sor pedig nem kell.

Harmadszor a tömb első tagja ne 0x00 legyen, hanem 0x01 legyen. Ugyanis így sose fog felkapcsolni az első led.
(#) röntgen válasza icserny hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Ma a Fedex le is szállította a rendelésem.
(#) icserny válasza röntgen hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Örülök neki! "Minden jó, ha jó a vége"
Következő: »»   110 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem