Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De azért, ha a tecnika le van írva , például, az ostor közepén ott egy vastag kötél, és akköré van fonva a bőr (vagy egy másik ostoromnál a műbőr). Ennek a fonásnak is van nagyon sok fajtája, ezeket lenne jó, ha látnám leírva. A csapó résznél nincs kérdés, vagy egy sima bőrszíj , vagy mondjuk kettő összevarva. A karika meg a vánkossal sincs baj, a telek sem bonyolult. Sudárrol kaptam leírást, bár az is kicsit szegényes. És a legnagyobb gondom, hogy miszerint változtassam a részek méretét?
És amúgy valaki nem tudja, hol kaphatok bőr, vagy műbőrszíjat? Olyat találtam, ami kiszálításos, de én eléggé ragaszkodok a személyes átvételhez. És a másik, hogy az ostor belselyében lévő kötelet hol kaphatok? ÜdV!
Bőr, műbőr: cipészkellékes boltban (cipészt megkérdezni). Kötelet (ami a belsejében van, ha van)sok helyen, főleg gazdaboltokban lehet venni. Nem tudom a Zsinór kft. létezik-e még, ők mindenfélét gyártottak. Az (eredetihez) arányos változtatásra ügyelj, mert ez egy (tapasztalati úton) nagyon jól kiegyensúlyozott eszköz, amivel könnyen agyonvered magad, ha nem megfelelő a méretezés (szólni meg nem fog). A rövidebbeknek más a súlyelosztása, mint a hosszabbaknak.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
Akkor szerinted jó, ha a gyárihoz nézve beszorzom, vagy osztom x-el ? Majd akkor amint időm engedi megpróbálok egy kissebbet csinálni. Azt tudom, hogy nagyot csap, bár én még sohasem csaptam meg magam, csak pár barátom a gyerekostorral
![]()
Mi jelent az, hogy 'gyári'? Már ez sem kézműves termék? Menj el olyan vásárokra, kiállításokra, ahol ilyet látni, vásárolni lehet, és tapogasd meg (ha lehet lengesd is meg, nem kell kihajtani, csak érzésre). Így tudod a legjobban érzékelni a súlyelosztási különbséget többféle méret (és cél) között.Nagyon nem mindegy, hogy 3, vagy 7m hosszú; terelő, vagy fogó (vagy fegyver).
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
Nekem csak vásári kézművs van, a gyárit így értettem, hogy nem amatőr készítésű, hanem szakember csinálta
![]()
A kocsi egy lada niva lenne?
Üdv mindenkinek! Ismeri valaki a TH-2-es huzatszabályzót vegyes tüzelésű kazánhoz? Ha igen, hogyan működik? Mitől lehet ha nem működik? A neten nulla találat van rá, csak TH-1-esről van infó.
Kíváncsi vagyok, milyen lehet az a gyenge láncszem...
![]()
Nem ismerem,de gondolom hasonlóan működik mint az 1-es. ha hűl a víz növeli a huzatot, ha túlmelegszik csökkenti.
Intel HD 4000.
Pont ez a probléma, hogy nem olyan a felépítése. A TH-1-esben patron van, a TH-2-esben meg egy hatalmas rugó, de nem csinál semmit. Lehetséges, hogy itt a rugó tölti be a patron szerepét, csak esetleg nem ér össze valami, vagy hiányos? Semmilyen gépészeti rajzot nem találtam róla, csak az 1-esről.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
Igen az amerikai Borbélycégérre gondoltam, olyanra mint amilyen képet mutattál, ez a piros kék csavart mintás henger.
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
Tegyél fel egy képet róla, hátha okosabbak leszünk, vagy valaki ráismer.
Nem lehet az olyan rossz, ha nem játszol. Nekem talán 2000-es van a prociban, de még nem próbáltam.
Sziasztok! A hűtőben lévő, azt hiszem freon gáznak milyen szaga van? Reggel még semmi, mire hazajöttem, az egész konyhában ilyen dög szag volt, és nagyon a hűtő mögötti terület. El lett húzva, megbillentve, nincs alatta semmi. Lehet hogy ereszt és az ilyen büdös? Már csak erre tudunk gondolni. Valaki?
Miénken a kompresszor tetején van egy edény, itt párologtatja el a leolvasztási vizet. Idővel összegyűlt valami kocsonyás maradék anyag itt, hirtelen kezdett borzasztóan büdösödni. Ezt az edényt kitisztítva, megszűnt a szag.
Igen, nálunk is ez volt, látszatra üres volt, de az alján egy egyenletesen megszilárdult bűzt árasztó réteg keletkezett, de már megszüntettük.
Amíg van víz fölötte, nem jön a szag. Valamiért nem volt víz utánpótlás, felszínre került az üledék, hirtelen lett büdös.
Fiúk!
Milyen anyagból készítik a mountain bikeokon a hátsó lánckerekeket? Iszonyat erős, a fúrófej szinte össze se karcolja. (lyukakat kéne fúrjak a legnagyobbra) Ötlet?
Létezik a szokásosnál jóval keményebb anyagú fúró, nem tudom mi a neve (nem vídia). Szakboltokban kapható. Ha az sem, akkor lánghegesztővel kilágyítás, de ez itt gondolom nem jöhet szóba.
Pedig már lassan azon gondolkoztam, csak az a baj, hogy a helyszínen 3x10A van, és 1x230-as a hegesztő. Csak majd kölcsön kell kérjek egy 3 fázisú hegesztőt, azt majd valami kis fokozaton meglyukasztom, hátha. Vagy maximum odapöttyözöm. Bár nem vagyok hegesztés párti, általába mellette mindig elvékonyodik és silányabb az anyag.
Villanyhegesztővel nem normális luk lesz, hanem akármilyen valami, ami éppen sikerül.
Lánghegesztőhöz vidd el, feltüzesíti, lassan kihűl, ez a kilágyítás. Utána van jó esély a fúrhatóságra. Lehet, hogy visszaedzhető, anyagtól függ. Ismét feltüzesítve, vízbe dobva gyorsan lehűtve. Ha szerencséd van, visszakeményedik.
Sziasztok!
Szerdán érdeklődtem, hogy milyen laptopot ajánlanátok... Szóval Lenovo lesz, de lenne még kérdésem... Intel, vagy AMD? Én erre gondoltam: Bővebben: Link Vagy esetleg 580-as. Vélemény? ![]()
Esetleg megloban az anyag es soha nem fog egy vonalba forogni.
Valami ilyesmivel próbálnám, szerintem kis fordulaton menne. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |