Fórum témák
» Több friss téma |
A Te kazánod egy "álló kazán", atmoszferikus égővel, ki-be kapcsoló üzemmóddal.
Az időjárásfüggő szabályzás - jelen esetben - abból állna, hogy milyen sűrűen kapcsolgatná be az égőt egy változó kazánhőmérséklettel. Sok megtakarítást nem tudsz vele elérni. A kazán jellegéből adódóan, magas a füstgáz hőmérséklet (100-130 C fok). Az időjárásfüggő szabályzásnak akkor van értelme, ha kondenzációs kazánnal fűtenél ill. pótolnád az épület veszteségét, netán 2-3 kazánnal kaszkád üzemeléssel. Ha esetleg több - egymástól független fűtőköröd van (radiátor-, padló-, falfűtés). Ezeknek a kazánoknak fűtés üzemben 50 fok körül van a kimenő értéke.
Ha alacsony nyomás a rendszerben nem gyújthat be a víznyomáskapcsoló miatt.
Esetleg a ventillátor melleti pressostát nem kapcsol.
Mikor volt karbantartva ill. a fűtésrendszer tisztítva?
Esetleg pontos típus?
SZIMPLÁN AZT SZERETTEM VOLNA MEGNÉZNI,ÉS MEGTUDNI,HOGY MILYEN FUNKCIÓK VANNAK BEKAPCSOLVA A KÉSZÜLÉKEN..
ilyesmire gondolok,hogy pl ha szeretném,hogyan tudom kikapcsolni a beépített boylert,tehát,hogy csak fűtsön,ha úgy szeretném..vagy a legionella funkciót bekapcsolhassam,ha szeretném..illetve,hogy mi is van bekapcsolva,vagy ki rajta..ne kelljen már ezért drága pénzen egy készülékest kihívni...azért köszönöm a türelmedet...
Tisztelt toro! Megmondom öszintén 3 éve lett üzembehelyezve azóta nemvolt karbantartva és tisztítva. Egyenlőre csak fűtésre használtam. A készülék Vaillant turbó kombi vuw 242-3 pro. Köszönöm szépen hogy megpróbálsz segíteni.
Sziasztok ismét
Sikerült kicserélnem a váltószelep membránját és ha már úgy is szétszedtem kitakarítottam amihez hozzáfértem. Ezúton köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Lenne egy kérdésem: van ebben a kazánban egy úgynevezett honeywell szelep, ami állítja a minimum és a maximum teljesítményt.Ezt milyen értékekre érdemes állítani? Van erre valamilyen szabvány?Ezen a szelepen semmilyen beosztás, rubrika, skálázás sincs. Ezt csak a vízhőfok óra és tapasztalat alapján lehet belőni? Kicsit homályos a kép de azt hiszem a lényeg látszik.
Sziasztok!!
Segítségeteket szeretném kérni .S.O.S Van egy Quasar 24 kombi cirkóm,eddig semmi baj nem volt vele,de ahogy bejött a hideg kipróbáltam,hogy működik e.Légtelenítettem a radiátorokat..stb..szóval mindent megcsináltam rendesen.Szépen működött.Viszont tegnap este,azt vettem észre ,hogy kicsit hangosabb a kelletnél,és a víznyomás felment 2.5 bárra.Leeresztettem a vízből.Bekapcsoltam...ment egy ideig aztán megint felment a nyomás 2.6 ra.kérlek segítsetek mi lehet a probléma????Köszönöm .
Sajnos láma vagyok! esetleg be tudnád karikázni a fényképen?
Idézet: „Egy külső érzékelő ára - általában - 7-10 eFt. körül van.” Ha valaki ért némileg az elektronikához, ki tudja hozni 100-200 Ft-ból. Nem kell hozzá más csak egy NTK ellenállás (az értékét ki kell deríteni a gyári adatlapról), meg valami szigetelt doboz (ennek az árát nem számoltam. Nálam pl. a SIEMENS QAC34 érzékelőben 1 kOhm-os van.
Na így már oké!Köszönöm szépen!Én persze nem látok rajta semmit! Ez amúgy tudod hogy mit vezérel vagy mit csinál?
Ezeket lehet tudni egy BUS-szal ellátott rendszeren. De a tied sajnos nem ilyen.
Tágulási tartályt kell fepumpálni esetleg cserélni.
Idézet: „Én persze nem látok rajta semmit!” Dehogy nem. Ahova a nyíl mutat, ott ki van égve. Az eredeti (jobb felbontású fotón) jobban látszik. Idézet: „Ez amúgy tudod hogy mit vezérel vagy mit csinál?” A tápegység egyenirányítója. Négy dióda van benne. Ha szerencséd van, csak ez szállt el (anyaghiba, alul-méretezettség), ha nem akkor valami túlterhelte, azért pukkadt ki. További mérésekhez hozzáértés, műszerek, forrasztóállomás kell.
Tisztelt toro! Köszönöm a segítséget.
Lebontottam a ventillátort, és a mellette lévő presosstát egységet. alapos tisztítás után ohm mérővel ellenőriztem (nyomás-vákuum) az egységet. visszaszerelés után a kazán beindult, tökéletesen működik.
Resetgomot próbáltad már?
Esetleg a nyomásmérő fals értéket mutat?
Szeretném a segítségeteket kérni bekapcsoltam a kombi cirkót begyújt tökéletesen melegít az elmenő cső szinte forró a visszatérő viszont szinte teljesen hideg ez mitől van ?? Köszi
Most azt játssza a kazán ha ráadom a fűtést hogy percenként ki-be kapcsol.Felfűti a vizet 70-72 fokra (az óra szerint) itt kikapcsol.1perc alatt lemegy a hőfok 56-58 fokra itt ismét bekapcsol.És így tovább.Szerintetek szabályos ez így.
Szerintem igen. Nálam is kb. ilyen. Amikor nem megy a gáz, akkor csak keringeti a vizet, utána megint felmelegíti.
Akkor megnyugtattál, köszönöm.
Nekem ezek az kb 1 perces idővallumok voltak furcsák.Nem emlékszem hogy régebben is így működött, vagy csak nem tűnt fel.
Egy fura kérdés: milyen tapadómágneseket raktatok rá díszitésnek?
No, ez volt a vicc. Mi a típusa a kombi cirkódnak!
Azért ez nem jó így!
A falikazánok 2000-től gyártott nagy generációja már láng modulációval rendelkezik! Ha a tietek is ilyen, akkor illene neki vissza szabályozni, ha tisztességesen volt beüzemelve!
Ez régebbi, 90-es évek elején gyártott darab.
Ezért is kérdeztem ezt: Lenne egy kérdésem: van ebben a kazánban egy úgynevezett honeywell szelep, ami állítja a minimum és a maximum teljesítményt.Ezt milyen értékekre érdemes állítani? Van erre valamilyen szabvány?Ezen a szelepen semmilyen beosztás, rubrika, skálázás sincs. Ezt csak a vízhőfok óra és tapasztalat alapján lehet belőni?
Tudom hogy sok a baj velem de:
Az előbb leengedtem egy kád fürdővizet (fűtés kikapcsolva) és sajnos a radiátorok is felmelegedtek. Ez milyen hibára utal?
Szennyezett fűtőkör lásd. régebben vasiszap!
Váltószelep beszorulás.
No látod!
Ehhez kell egy gázszerelő! A gázkazánok - általában - 2 mbar környékén indulnak és 10-13 mbar értékig szabályoznak fel. A Honeywell VK 4105 szelepeket a vezérlő panelről állíthatók.
Ez a modulációs tekercs képe!
Erre írtam, hogy szerelő kell hozzá, mivel mérni kell a nyomásokat! Bocs az előbbi elírásomért, nem VK4105 a szelep. |
Bejelentkezés
Hirdetés |