Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Szia !
En szerintem az ansii C-t kell alapszinten megtanulni. A bitmuveleteket kulon tanulmanyozni + adatlap es egyeb semmi sem kell.. Ezek utan hasznalhato a belinkelt anyag is..
Hello!
Esetleg ajánlhanál valami érthető C-s dokumentumot, ami az alapoktól kezdi.Persze nem árt ha magyar!
Direkt sorosporti labhozzaferes nem tiltott, csak rohadt lassu(ld. gyari usb-soros atalakito + sorosporti bitbillegteteses progarmozo mukodik), mivel 1 bit megvaltozasahoz is egy komplett packetet kuld at az usb-n... Kb 4x lassabb mint az osi soros port.
Melyik chip tudja a portbillegetést?
Én FT232 illetve PT202-vel próbáltam. A portbillegetéses teszt a LIRC/WinLIRC volt....
hali!
bascom ban probálnék progizni de ujra kellett raknom a gépet és nem találok libeket a ks108 as glcd hez... segitenétek?
Szerintem ez eléggé érthető, igaz nem magyar.
Bascom 1.11.8.7 demoban benne van. 1.11.8.5 demojában levőt összecsomagoltam....
Hello!
Köszi nézegetem,de én jobban érteni magyar
Igaz nem elektronikus, viszont egy nagyon jó könyv!
Én ezt nézegettem, mikor elkezdtem a C-vel barátkozni. Benkőné: Programozzunk C nyelven! Könyvárból, havertól szerintem könnyen beszerezhető.
Megerősítem,ez egy nagyon jó könyv !Ezután próbáld beszerezni és feldolgozni Pethő Ádám abC című könyvét,régi de profi.
Ez megvan nekem is. Nekem is tetszik a konyv ! Csak ajanlani tudom..
IMi amugy neten is sok sok C anyagot talalsz, meg ott a proghu sok sok temaval, mintha cikk is van, nezegesd at..
Hello!
A prog.hu-n ott valóban sok téma van, nekem talán túl sok is . Az avrfreaks oldalon nézegetem a fórum témákban a tutorialokat (nemrég találtam, igaz angol, de lépésről lépése így nekem is könnyebb). Ott annyi hasznos infó van hogy húúúú... Most már belekéne gyomoszölni a fejembe .....majd lassacskán..... Köszi mindekinek a biztatást!
Egy tanácsot ha megengedsz.A winavr-t egy profi unixos csapat fejleszti .A program használata erős C tudást feltételez !Ne cseréld meg a sorrendet ,mert el fog menni a kedved az egésztől.
Pontosan ezert javasoltam az ANSI C-t legeloszor..
Sziasztok!!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy, hogyan tudod betenni egy 16 bites számláló aktuális értékét (felső és alsó nyolc bitjét) egy uint16_t változóba? Ilyesmivel próbálkozta, de nem megy: uint16_t tmp; uint8_t *p; . . . p=&(tmp+2) tmp=TCNT1H; *p=TCNT1L; A p=&(tmp+2)-nél hibát jelez, de a +2 nélkül a pointer értéke helyes. gondolom pointer nélkül is meg lehet csinálni. előre is köszi a segítséget!!!! üdv! T
Szia !
Egyszercsak programozás közben úgy döntött a cucc, nem hajlandó programozni. Kimeneten jelek vannak, proci rendesen csatlakozik a programozóhoz.
Gondoltam kizártam magamat az AVR-ből, semmi probléma. Kipróbáltam egy másik AVR-el. Azzal is ugyan ez a helyzet. Gondoltam tönkrement az USB-s programozóm. Rádugtam az USB-s JTAG-emet. Ugyan ezt írja ki. Feltelepítettem az avr studiót másik gépre, ott is ugyan ez...
USB-s programozó illesztője jó (program, gondolom USB-soros chip van rajt')?
AVR kap tápot? Programozó és a céláramkör GNDje csatlakozik?
Hardveresen minden oké. AVR kap tápot, buszokon ott a jel - szkóppal megnéztem.
Nem értem miért nyavajog a target clock frequency miatt. A cél hardveren rendesen ott egy 20-as kristály. Persze lehet hogy egy fuse bit reloadkor az oszcillátor át lett állítva. DebugWire biztos hogy nincs bekapcsolva, tehát a RESET láb biztos hogy szabad. Egyáltalán miért kell neki minden áron ISP-nél kristály? Ilyennel soha nem volt gondom, csak most nyavajog. Programozó rendben van az biztos. Nincs valami hard reset mega16-on ami visszaállít minden fuse bitet? Gyanítom hogy azok lesznek a hunyók. HVP-vel még nem volt dolgom...
Hogy tudom resetálni vagy legalább kiolvasni a config biteket? Mert adok én neki külső oszcillátort, de nem tudom mire van állítva.
Üdv!
Szerintem használj LPT portra csatlakozó ISP-t. Nekem sikerült vele a biztosítékokat állítani is, illetve a flash/eeprom írás/olvasás is. Ez egy igazi "Low Cost" cuccos, de működik!
De nekem programozóm, van. Csak ott mintha ki lettem volna zárva. Mintha megszűnt volna az SPI.
Előfordulhat, hogy véletlen a fuse bitekben ki lett kapcsolva a soros programozás. Ha a Jtag sincs engedélyezve azt hiszem, akor már csak egy párhuzamos programozó tudja feléleszteni az avr-t, legalábbis nekünk ezt mondták.
Múlt 7en majdnem ugyanígy jártam. Nálam az volt a helyzet, hogy a procit csak úgy tudtam elérni, ha 20MHz-es kvarc volt mellette, a 4MHz-es kerámiával meg se nyikkant. Hiába állítottam a fuse biteket úgy, hogy kerámiával pörögjön, csak akkor tudtam hozzáférni, mikor kvarcot kapott a kicsike. De a rátöltött program viszont ment a kerámiával is. Nem értem a mai napig, hogy mi baja lehet
1 próbát talán megér neked is... Üdv: Zsolt U.I.: Egyébként milyen típus?
Sziasztok! Sorosporti egeret szeretnék lekérdezni bascomban de valamiért nem csinál semmit.
Soros egér reménytelen, mert nem - mindíg - szabvány kommunikációt használ. 3 féle kommunikáció van...
PS2re sem igazán van bascom program...
Amennyiben C-ben jó, tudok adni általam írt PS2-es egér és vonalkód olvasó és billentyűzet vezérlő szoftvert. De CCS-C.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |