Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   254 / 581
(#) lukovicsek válasza Norbi1971 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
A programok elhelyezkedésében lehet eltérés, de ha megnézel 2280 kezelőpaneljét ott látszik hogy a kapcsoló milyen állásban milyen programot fog végezni de nagy eltérés amugy sincs a kettő között. Kapcsolási rajz szügségtelen mert minden csatinak egyedi kialakitása van amit ha figyelmesen megnézel akkor látható hogy melyik hova pászol.
(#) mofesa hozzászólása Okt 22, 2013 /
 
Sziasztok. Van egy Indesit Wild 1265 tipusú mosógép, ami centrifuga állásban is befelé szivattyúzza a vizet, ha ki is lehet kapcsolni, akkor is, pár másodperc után elindul, még akkor is, ha a kezelő panelja le van kötve, ha meg rajta van a ledek villognak közben. Tudnátok segíteni, mi lehet a probléma? Előre is köszönöm.
(#) dani vince válasza mofesa hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Pontosabban,melyik ledek villognak?
(#) mofesa válasza dani vince hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Az összes led villog.
(#) Digitalpimp hozzászólása Okt 23, 2013 /
 
Sziasztok!

A sokat tapasztalt emberektől szeretnék tanácsot kérni, hogy hogy lehet frankón kitisztítani a "labirintus" szerű mosószer adagolókat, mert már idegbajt kapok tőle. Mibe érdemes esetleg beáztatni, vagy valami. Meg különben is kapjon agyhúgykövet aki ilyeneket megtervez.
(#) sepu666 hozzászólása Okt 23, 2013 /
 
Sziasztok. Olyan gondom van hogy kaptam egy Daewoo dwd-f1011-es mosógépet. Előző tulaj azt mondta hogy csak fűtőszál hibás. De hideg vizel mosni tud. Haza került és szétszedtem hogy meg lesem a fűtőszálat. Az tényleg kuka. De találtam mást is. A vezérlő panelon egy relé szét let barmolva és 4db kábellel ki lett hozva rajta egy 30A-os relé. Az egyik oldali kivezetésről viszont megy két kábel(piros,kék). A kék megy le a fűtőszálhoz. Az lenne a kérdésem hogy valaki tudna adni egy pontos bekötést hogy melyik kábel hová megy? És milyen relé kell bele? Esetleg nem tudjátok hogy hol tudok beszerezni fűtőszálat és üstszájgumit? Netten nem nagyon találok. Egy helyen találtam fűtőszálat. De elég borsos az ára. Bárki tud valami infót nagyon meg köszönöm. További szép napot.
(#) botesz válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Az orczy ban próbáld meg ott elég sok dolog szokott lenni.
(#) botesz válasza Digitalpimp hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Milyen mosószer adagolóra gondolsz?Ha vízköves akkor expressz vízkőoldó, ill. az ultra is jól viszi a nyálkás trutyit.
(#) Digitalpimp válasza botesz hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Szia!

Ilyen:
http://p2.vatera.hu/photos/10/ae/13c6_1_big.jpg

Felültöltős Candy-é.
(#) botesz válasza Digitalpimp hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
A felültöltősök adagolóját(kivéve az Electroluxét) sosem szerettem.Elvileg lepattintható róla az a fehér burkolat.Onnantól pedig jöhet az üvegmosó,sikárkefe ultra,expressz és amit még otthon találsz.Sajnos ez ilyen.Esetleg még megpróbálhatod citromsavporral is bár azt inkább géptisztításra szoktuk használni.
(#) matyusz hozzászólása Okt 23, 2013 /
 
Üdv mindenkinek.
Remélem tudtok segíteni, mert anyum nagyon mosna Már "sokadjára" javítom a gépet. (2-3) Indesit wite 107-ről van szó. Meg tudjátok mondani, hogy a reléket mi vezérli? A hiba, hogy nem megy a fő motorja, de a reléjét sem kapcsolja. Ha pl centrire van rakva akkor 1 relé kattan de az a szivattyúé ami el is indul meg megy is, de a főmotor nem megy. Eepromot cseréltem hirtelen felindulásból, de az nem segített. (Bár ezt már az elején is gondoltam ) Ha tudnátok segíteni előre is nagyon köszönöm. Vagy esetleg a Triac halálozott el? De hát a reléje sem kattan...
(#) botesz válasza matyusz hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Motorban a szénkefék?Panelhoz nem értek de gondolom proci vezérli nem?Javítsatok ki ha mégse!
(#) matyusz válasza botesz hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
A motort nem néztem, csak utoljára májusban néztem át, akkor a panelon a tachonak 3 smd ellenállása szállt el a panelen de akkor csak meg-meg pördítette a motort. Köszönöm a válaszod
(#) botesz válasza matyusz hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Esetleg a motor nem kapott vizet?A relék jók egyáltalán?
(#) matyusz válasza botesz hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Gondoltam hátha ismer valaki ilyen problémát róla, de akkor muszáj leszek nekiesni. Csak a relék ellenállását mértem meg gyorsan.
(#) lukovicsek válasza matyusz hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Üdv.

Először a motort kellene megnézni, szénkefe, a csatiknál megtakaritani, szakadást keresni, vagyis megnézni, hogy a motor tekercséig a paneltól nincs e szakadás, ugyanis az elektronika nem kapcsolja a reléket ha nem érzi a motort valami végett, sőt még akkor sem kapcsolja ha van a motoron egy kis testzárlat kefeportól stb, aztán ha minden ok akkor lehet nézni a panelt amin egy ULN2003A nevezetü ic kapcsolgatja az összes reléket, forrasztás hibát keresni nagyitóval esetleg kicserélni az ic-t.
(#) lukovicsek válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Üdv.

Fütőszál bármilyen jó bele csak nagyjából eggyezzen a hossza és a teljesítménye, az ajtóhoz gumit meg kell próbálni valamilyen LG gumiját mert nagyban hasonli a két gép, a panel dolgot viszont nem értem, mi lett vele? nincs benne egy rele? vagy ki lett iktatva?
(#) matyusz válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Köszönöm, esetleg tudsz hozzá rajzot?
(#) lukovicsek válasza matyusz hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Ezekhez nincs rajz sehol, esetleg a tápegységről lehet rajzokat találni de azok is csak külön a kapcsoló ic körét mutatja be. Üdv
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013
(#) sepu666 válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
A gyári relé szerintem össze éget. Raktak bele egy másikat. De elég gány módon. És az a érdekes hogy a fűtőszál egyik kábele is erre megy stekerekkel. Attól tartok hogy nem fog működni rendesen. Jó lehet így bekötve? Csatolok róla képet. Meg próbáltam minél jobban lefényképezni.
(#) lukovicsek válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Az első kép egy kicsit homályos, a drótok végén az mi? egy csatlakozó? vagy egy másik rele? a panel másik oldala ki van bontva?
(#) dani vince válasza matyusz hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Talán ez segit.

Tacho.doc
    
(#) sepu666 válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Igen az egy 30a-os relé. Feszültséget nem tudom mert nincs rá írva. A panel be van gyantával öntve.
(#) Digitalpimp válasza botesz hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Köszi az ötleteket, sajnos én is hasonló következtetésre jutottam, hogy nem egyszerű művelet.
(#) lukovicsek válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Én a drót másik végén kérdezem ami az asztalon van ott mi van?
(#) sepu666 válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Készíttetem új képeket. Ezen jobban látszik. Ahogy említettem a vezetékek másik végén egy relé van. 30A-os. De hogy milyen passz. És van a panelen ahol ez a relé van kötve lehozva két szál vezeték. Ami a fűtőszálra ment az egyik.
(#) zolika60 válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Ez egy 12V-os autós relé, valószínűleg Zsiguliból.Ha az egyik vezeték a fűtőszálra ment akkor a másik a hálózati feszültségre. A maradék kettő a panelról a kapcsoló feszültséget hozza.
(#) sepu666 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Lada relére tippeltem. Csak azt nem értem hogy miért a vezeték és a régi relé forrasztásáról viszi a hálózattót a fűtőszálra? Gondolom valamelyik gyári csatiban lenne a helye? Ha tönkre ment a relé nem lett volna egyszerűbb ha csak bele rak egy másikat? Vagy hasonlott.
(#) lukovicsek válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Akkor jól láttam, nem hittem volna hogy valaki ilyesmire vetemedik, én is ugy emlékszem, hogy 12v rele megy oda de nem vagyok benne már biztos, meg kellene nézni a melette lévő kék reléken hogy azok hány voltosak, rá van mindre irva elvileg mert van 24v-os áramkör is, aztán hátul a ki kell bontani a panelt és normális relét betenni helyette nem egy nagypénz viszont a berakása az nehézkes, én ugy szoktam, hogy hátul ahol be van takarva müanyaggal ott belül óvatosan körbevágom valamivel de lehet cinezővel is körben kiolvasztani szépen menni a szélén amennyire csak engedi, leszedni a müanyag lapot a szilikonról amivel be van öntve és onnan már hozzáférni rendesen a forrasztásokhoz ött már látcani fog hogy hova megy a 12v-os lába és hova a többi.
(#) zolika60 válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Hogy egy kontár munkát ki miért csinál, utólag nehéz kitalálni. Gondolom ez a relé volt otthon, amikor az asszony erősen veszekedett a sok mosnivaló miatt.
Következő: »»   254 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem