Fórum témák
» Több friss téma |
Hát igen. És találkoztam ettől rémisztőbb látvánnyal is.
![]()
Nagyon köszönöm szépen. Megnéztem a motort annak semmi baja, úgyhogy a panelen lesz valami baj, remélem meglesz a hiba.
Ami a rajzon volt és kell mindent kimértem. Persze a triakot is. ULN2003 csere lesz, ha nincs esetleg még más ötletetek.
Amugy nem is biztos, hogy az első forgatásnál relét kapcsol az elektronika, lehet csak ha a másik irányba fordul, most nem tudom már biztosra és nincs most ithol egy indesitem amin meg tudnám nézni, ha mosást inditol akkor mit csinál a gép?
Alapból asszem egy 60 fokos programon volt és bár nem néztük, hogy ment-e a motor, de a végén amikor néztük, hogy már végeznie kellett volna, akkor csak szivattyúzott folyamatosan és 1 percet jelzett még, reseteltem, centri programban sem moccant meg a motor. Tehát ő egészen szerintem akármelyik programnál végignyomná forgatás nélkül és 1 percnél állna meg.
El kell inditani egy mosst és és megnézni mit csinál aztán lehet villogni fog hibakódot jelezve, amugy a reléket be lehetne mérni a lábaikat, üresen kettőnek vezetni kell a mésik lábra meg szakadás, vagyis a betáp lábai közötti lábról a szemben lévő egyikre vezetnie kell a másikra nem.
Üdvözlök minden kedves hozzászólót!
Tud-e valaki hibakód listát küldeni Bauknecht WA 7763 mosógéphez? Eddig jól bírta az "öreg" darab, de most időnként ajtójelzés nyitva, valamint F06 hibakód jelenik meg. Köszönettel! Gábor
Üdv
Szerintem a Whirlpool hibakódjai ugyanazok, akkor ez a tacho hibája. Üdv
Ha nem is tacho de motorral kapcsolatos!
Szénkeféket is ellenőrizd lehet hogy elfogytak.
Sziasztok
A következő a kérdésem van egy siemens wm10a163by elöltöltős mosógépem most 2.5 éves és megadta magát. A hiba egyszerüen mosás közben elaludt rajta minden led és megállt. kihúztam visszadugtam újrainditottam ledek mennek start 1perc majd csend és sötétség. Utánna pedig már semmi nem világit. Szerelő jött a panelig van áram utánna semmi. elvitte a panelt azt mondta hogy szerinte a processzor ment ki de nem lát rajta semmi égést felpuffadást. Valaki tud esetleg más véleményt hogy mi lehet a gond?Már vettem másik mosógépet egy olcsót mert teljesen mindeggy hogy milyen gép 3-5év és vége. akinek van tippje várom a tippeket. Ehhez a típushoz 40ezer az új panel.
Szerintem a paneltáp meghalt rajta.Ajtót bezárja?
n*em zárja be!
n=N A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
Kicseréltem az ULN2003-as IC-t de nem javult meg, ugyanaz maradt a gép. Ez LCD kijelzős, de nem ír hibát. Mi szólhat bele a főmotor működésébe? Lehet a szintérzékelője? (Víz)
Hát amiket legelőször megirtam! És el kellene inditani rajta egy mosást és figyelni hogy mit csinál a gép pontosan. bemérted a relék összes lábait?
Üdv A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
sziasztok
Van egy Whirlpool AWM 8125 típusú mosógépem ami azt írja hibakódnak hogy f09. utánanéztem és ez azt jelenti hogy túltöltés. ilyenkor mit lehet csinálni vele? amint bekapcsolom a mosógépet elindítja azt, mintha bekapcsoltam volna 1 programot. akárhova tekerem a kapcsolót mindig ezt csinálja. megtudná valaki mondani hogy mit lehet vele csinálni? előre is köszönöm.
Szia!
Nekem is volt egyszer egy ugyanilyen hibám. Mire már majdnem feladtam, hogy na én már tényleg nem tudok mire gondolni, akkor gondoltam mi lenne, ha megnézném a főmotort is. Volt itthon egy olyan motor, ami passzolt bele. Rádugtam, és láss csodát megjavult a gép. Nekem is fura volt, hogy mi köze ennek a hibakódnak ehhez. De utána visszadugtam az eredeti motorját és azóta is szuperál a gép. Üdv, Palkó.
sziasztok
Van egy Whirlpool AWM 8125 típusú mosógépem ami azt írja hibakódnak hogy f09. utánanéztem és ez azt jelenti hogy túltöltés. ilyenkor mit lehet csinálni vele? amint bekapcsolom a mosógépet elindítja azt, mintha bekapcsoltam volna 1 programot. akárhova tekerem a kapcsolót mindig ezt csinálja. megtudná valaki mondani hogy mit lehet vele csinálni? előre is köszönöm.
az akkor jolenne ha lehuznám a stekkert a motorrol bekapcsolnám 1x ugy hogy nincs rajta a motor utána visszadugnám és mégegyszer bekapcsolnám? vagy az mégnagyobb bajt csinálna csak?
szétszedtem az elöbb és megnéztem nincs e dugulás vagy valamien baja amit észrelehet venni de azse, megmozgadtam a stekereket megnéztem a villanymotort hátha ott a baj és semmi, mondjuk a motorrol nemhuztam le a stekkert.
üdv Robin
Szerintem először vizsgáld meg a szintérzékelőt.
Üdv.
Nincs véletlenül aqvastopp az aljában?
Szia! Szerintem meg kellene nézned a légkamrát, hogy nem-e el van koszolódva, mert ez ad fel jelet a nyomáskapcsolónak, hogy alacsony vagy magas a vízszint. A forgódob jobb oldalán van elölről a fűtőszál mellett az üstbe nyomva és egy gumicsővel csatlakozik a nyomáskapcsolóhoz. Tehát a légkamrát kellene kitisztítani, de lehet a csövet is ki kell, mert abba is mehetett kosz.
![]()
Szép jó napot. Nos. Sikerült korrekten ki bányászni a panelt a műanyagból. Viszont van egy olyan észre vételem hogy a relé beültetési helyén a két kapcsolási szál nem vezet sehová?
![]()
Jó napot kívánok!
A következő a problémám: A mosógép típusa LG Wd-10302tp,elindítjuk a mosást,megy szépen,egyszer csak gondol egyet és megáll.Ilyenkor a kijelzőn lévő "piros kulcs áthúzva" eltűnik,viszont ha a gép elejét megütöm a programkapcsoló környékén ismét világít a "piros kulcs áthúzva" piktogram és megy tovább a mosás.De nem mindig csinálja,néha percenként,néha pedig napokig nem. Mi lehet a gond?Én vezérlése gyanakszom.... Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv, Jani. Idézet: „Én vezérlése gyanakszom...” Én meg az ajtózárra!
A kapcsolási szál a motorhoz vezet(ett). Azt sajnos nem tudom milyen relé volt ott, de gondolom egy 16A-es jó lesz, ha a panelba ültethető.
Üdv.
Lehet a panelben van forrasztás hiba, de lehet hogy az ajtózár haldoklik, először a zárat nézném meg. Üdv
Ki bontottam a kábel korbácsot. És a fűtőszálhoz ment az egyik a másik pedig a nulláról van lehozva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |