Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   255 / 581
(#) sepu666 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Hát igen. És találkoztam ettől rémisztőbb látvánnyal is. Én úgy vagyok vele ha nincs megfelelő tudásom. És pláne szerszám, alapanyag, alkatrész. Nem fogok neki szét barmolni mindent és össze okádni ahogy sikerül. De hát nem vagyunk egyformák. köszönöm a segítséget mindenkinek. További szép napot.
(#) matyusz válasza dani vince hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Nagyon köszönöm szépen. Megnéztem a motort annak semmi baja, úgyhogy a panelen lesz valami baj, remélem meglesz a hiba.
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Ami a rajzon volt és kell mindent kimértem. Persze a triakot is. ULN2003 csere lesz, ha nincs esetleg még más ötletetek.
(#) lukovicsek válasza matyusz hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Amugy nem is biztos, hogy az első forgatásnál relét kapcsol az elektronika, lehet csak ha a másik irányba fordul, most nem tudom már biztosra és nincs most ithol egy indesitem amin meg tudnám nézni, ha mosást inditol akkor mit csinál a gép?
(#) matyusz válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Alapból asszem egy 60 fokos programon volt és bár nem néztük, hogy ment-e a motor, de a végén amikor néztük, hogy már végeznie kellett volna, akkor csak szivattyúzott folyamatosan és 1 percet jelzett még, reseteltem, centri programban sem moccant meg a motor. Tehát ő egészen szerintem akármelyik programnál végignyomná forgatás nélkül és 1 percnél állna meg.
(#) lukovicsek válasza matyusz hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
El kell inditani egy mosst és és megnézni mit csinál aztán lehet villogni fog hibakódot jelezve, amugy a reléket be lehetne mérni a lábaikat, üresen kettőnek vezetni kell a mésik lábra meg szakadás, vagyis a betáp lábai közötti lábról a szemben lévő egyikre vezetnie kell a másikra nem.
(#) Gabo67 hozzászólása Okt 26, 2013 /
 
Üdvözlök minden kedves hozzászólót!

Tud-e valaki hibakód listát küldeni Bauknecht WA 7763 mosógéphez?
Eddig jól bírta az "öreg" darab, de most időnként ajtójelzés nyitva,
valamint F06 hibakód jelenik meg.

Köszönettel!
Gábor
(#) lukovicsek válasza Gabo67 hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Üdv
Szerintem a Whirlpool hibakódjai ugyanazok, akkor ez a tacho hibája.

Üdv
(#) botesz válasza Gabo67 hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Ha nem is tacho de motorral kapcsolatos!
Szénkeféket is ellenőrizd lehet hogy elfogytak.
(#) jociolaszi hozzászólása Okt 26, 2013 /
 
Sziasztok
A következő a kérdésem van egy siemens wm10a163by elöltöltős mosógépem most 2.5 éves és megadta magát. A hiba egyszerüen mosás közben elaludt rajta minden led és megállt. kihúztam visszadugtam újrainditottam ledek mennek start 1perc majd csend és sötétség. Utánna pedig már semmi nem világit. Szerelő jött a panelig van áram utánna semmi. elvitte a panelt azt mondta hogy szerinte a processzor ment ki de nem lát rajta semmi égést felpuffadást. Valaki tud esetleg más véleményt hogy mi lehet a gond?Már vettem másik mosógépet egy olcsót mert teljesen mindeggy hogy milyen gép 3-5év és vége. akinek van tippje várom a tippeket. Ehhez a típushoz 40ezer az új panel.
(#) botesz válasza jociolaszi hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Szerintem a paneltáp meghalt rajta.Ajtót bezárja?
(#) jociolaszi válasza botesz hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
n*em zárja be!

n=N
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) matyusz válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Kicseréltem az ULN2003-as IC-t de nem javult meg, ugyanaz maradt a gép. Ez LCD kijelzős, de nem ír hibát. Mi szólhat bele a főmotor működésébe? Lehet a szintérzékelője? (Víz)
(#) lukovicsek válasza matyusz hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Hát amiket legelőször megirtam! És el kellene inditani rajta egy mosást és figyelni hogy mit csinál a gép pontosan. bemérted a relék összes lábait?

Üdv
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) Robin888 hozzászólása Okt 27, 2013 /
 
sziasztok

Van egy Whirlpool AWM 8125 típusú mosógépem ami azt írja hibakódnak hogy f09. utánanéztem és ez azt jelenti hogy túltöltés. ilyenkor mit lehet csinálni vele? amint bekapcsolom a mosógépet elindítja azt, mintha bekapcsoltam volna 1 programot. akárhova tekerem a kapcsolót mindig ezt csinálja. megtudná valaki mondani hogy mit lehet vele csinálni?

előre is köszönöm.
(#) palko0125 válasza Robin888 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia!
Nekem is volt egyszer egy ugyanilyen hibám. Mire már majdnem feladtam, hogy na én már tényleg nem tudok mire gondolni, akkor gondoltam mi lenne, ha megnézném a főmotort is. Volt itthon egy olyan motor, ami passzolt bele. Rádugtam, és láss csodát megjavult a gép. Nekem is fura volt, hogy mi köze ennek a hibakódnak ehhez. De utána visszadugtam az eredeti motorját és azóta is szuperál a gép.
Üdv, Palkó.
(#) Robin888 hozzászólása Okt 27, 2013 /
 
sziasztok

Van egy Whirlpool AWM 8125 típusú mosógépem ami azt írja hibakódnak hogy f09. utánanéztem és ez azt jelenti hogy túltöltés. ilyenkor mit lehet csinálni vele? amint bekapcsolom a mosógépet elindítja azt, mintha bekapcsoltam volna 1 programot. akárhova tekerem a kapcsolót mindig ezt csinálja. megtudná valaki mondani hogy mit lehet vele csinálni?

előre is köszönöm.
(#) Robin888 válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
az akkor jolenne ha lehuznám a stekkert a motorrol bekapcsolnám 1x ugy hogy nincs rajta a motor utána visszadugnám és mégegyszer bekapcsolnám? vagy az mégnagyobb bajt csinálna csak?
(#) Robin888 válasza Robin888 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
szétszedtem az elöbb és megnéztem nincs e dugulás vagy valamien baja amit észrelehet venni de azse, megmozgadtam a stekereket megnéztem a villanymotort hátha ott a baj és semmi, mondjuk a motorrol nemhuztam le a stekkert.

üdv Robin
(#) zolika60 válasza Robin888 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szerintem először vizsgáld meg a szintérzékelőt.
(#) lukovicsek válasza Robin888 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Üdv.
Nincs véletlenül aqvastopp az aljában?
(#) VIM válasza Robin888 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia! Szerintem meg kellene nézned a légkamrát, hogy nem-e el van koszolódva, mert ez ad fel jelet a nyomáskapcsolónak, hogy alacsony vagy magas a vízszint. A forgódob jobb oldalán van elölről a fűtőszál mellett az üstbe nyomva és egy gumicsővel csatlakozik a nyomáskapcsolóhoz. Tehát a légkamrát kellene kitisztítani, de lehet a csövet is ki kell, mert abba is mehetett kosz.
(#) Robin888 hozzászólása Okt 28, 2013 /
 
köszönöm a választ meg is fogom nézni még ma.
(#) sepu666 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /
 
Szép jó napot. Nos. Sikerült korrekten ki bányászni a panelt a műanyagból. Viszont van egy olyan észre vételem hogy a relé beültetési helyén a két kapcsolási szál nem vezet sehová? A fűtőszál a relé másik felére csatlakozott volna ami a panel másik irányában van? Szereztem relét. 12v 16A a max terhelhetőség. Valahogy korrektben azért meg próbálom be építeni. Valaki tudna mondani egy relé pontos típust milyen lehetett benne? Választ előre is köszönöm.
(#) realpopek hozzászólása Okt 30, 2013 /
 
Jó napot kívánok!
A következő a problémám:
A mosógép típusa LG Wd-10302tp,elindítjuk a mosást,megy szépen,egyszer csak gondol egyet és megáll.Ilyenkor a kijelzőn lévő "piros kulcs áthúzva" eltűnik,viszont ha a gép elejét megütöm a programkapcsoló környékén ismét világít a "piros kulcs áthúzva" piktogram és megy tovább a mosás.De nem mindig csinálja,néha percenként,néha pedig napokig nem.
Mi lehet a gond?Én vezérlése gyanakszom....
Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv,
Jani.
(#) botesz válasza realpopek hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Idézet:
„Én vezérlése gyanakszom...”


Én meg az ajtózárra!
(#) zolika60 válasza realpopek hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Hallgass boteszre.
(#) zolika60 válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
A kapcsolási szál a motorhoz vezet(ett). Azt sajnos nem tudom milyen relé volt ott, de gondolom egy 16A-es jó lesz, ha a panelba ültethető.
(#) lukovicsek válasza realpopek hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Üdv.
Lehet a panelben van forrasztás hiba, de lehet hogy az ajtózár haldoklik, először a zárat nézném meg.

Üdv
(#) sepu666 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Ki bontottam a kábel korbácsot. És a fűtőszálhoz ment az egyik a másik pedig a nulláról van lehozva.
Következő: »»   255 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem