Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Köszönöm szépen, ilyen leírást szerettem volna kapni! Még valami: az edény amiben forralok nem fog károsodni, tönkremenni? Csak azért, mert édesanyám biztos szívbajt fog kapni, ha elkérem tőle az edényt.. A másik kérdésem pedig az, hogy az Alphaset az pontosan micsoda, és hogyan működik? Tudnál linket adni a Te munkádról,hogy végül milyen lett? Üdv!
Ezt már ismerem. Barátom küldte pár hete, neki kellett volna labortápegység ahhoz, hogy ők tudjanak biciklialkatrészt eloxálni, csak nekem meg nincs még kész a labortápom, mert nem tudtam még eddig bedobozolni.. Különben ez a metódus nagyon veszélyes, és bonyolult. Viktoré viszont tetszik.
Üdv!
Zománcozott lábas volt. A csupasz fém nem jó. Utána szépen kiöblítettem, elmosogattam.
Bővebben: Link Bővebben: Link
Köszönöm, ez tényleg jó megoldás lesz!
Előtte azért gyakorolj, mert nem túl könnyű, de azért menni fog, ne félj!
Régen használtam ezt a technikát.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013
Minden savazás, trisózás nélkül befestheted Adhezor alapozóval. Azt pedig bármilyen akrilfestékkel, ha nem tetszik a színe. De ha csak feketét, barnát, zöldet vagy fehéret akarsz még ezt sem kell.
Azon a pénzem megbírom venni a trisót 10x, spray meg van itthon feketében, meg lakk is. Csak betűt kell szereznem, meg előtte a dobozt elkészíteni. A kifőzést azt ugye külön-külön kell végezni, szétszerelve ?
Egy dobozhoz persze drágább mint a trisó, de hátha csinálsz máskor is. A bevonat pedig sokkal tartósabb. Még kültéren is megállja a helyét. Rábeszélni nem akarlak, csak megemlítettem, mint lehetőséget.
Akár össze is állíthatod a dobozt, mert csavaroknál úgysem kell a felület (és belefér a nagy lekvárfőző lábosba, vagy a kocsonyafőző fazékba). Ha oldalanként (lemezenként) rakod, akkor távtartó kell, a nem látszó felületekhez téve; az előre kifúrt lyukaknál drótra felfűzhető.
Csak azért mert többen is ajánlottátok Hilti szalaggal fogattam fel a kondikat. Azt kell, hogy mondjam nagyon profi lett! Találtam itthon 6-os Hilti szalagot és hozzá való zsugorcsövet is. A legjobb az egészben, hogy az egymás melletti kondik miatt még a csavarokon is spóroltam. Tehát egy csavar két Hilti szalagot is tart. (Kivéve a széleken). A Hilti szalag osztása először sehogy nem akart kijönni. Vagy lötyögött a kondi vagy nagyon messze volt a szalag a tartólemeztől. Két távtartó anya viszont megoldotta a dolgot.
Mellesleg jegyzem meg, hogy mivel minden volt itthon ezért egy forintba sem került. Köszönöm a segítséget és az ötletet!
Hejjhó, jó estét!
Szerintetek milyen vastag lemezből készüljön a labortápegység doboza? Valóban elég a 0,5mm? Üdv!
Elég, bár az már kissé sérülékeny. Szerintem 1mm az optimális választás.
Tudom, csak piszok drága. Az előlapot pedig illik valami vastagabból készíteni, ugye?
A tápegység az egy nehéz masszív dolog, a 0,5-ös lemez nagyon nyeklene. Én 1,5-öst használnék.
Hűha, hát oké. Az a gond viszont,hogy itt nincs Vajdaságban ilyen fémtelep, vagy mi, ahonnan olcsón be lehetne szerezni a lemezt, hanem csak újonnan üzletből, és rettentő drága.
Hát úgy számoltam, hogy kb a labortápom felület fél négyzetméter lesz. Ennyi anyagot kifizetnék, ha elég lenne a 0,5mm. Számolgattam, és akkor jöttem rá, hogy basszus..
Biztos vagy ebben a fél négyzetméterben? Nem lesz egy kicsit sok?
Jó, igazad van. A doboz kívülről kb. 0,4m^2, de beleszámoltam +1 alapot, mert valamire először azt a sok panelt fel kell csavarozni...
A 0,5-ös lemez maximum a doboz tetejének lesz jó. Kisebb dobozokat lehet teljes egészében 0,5- lemezből készíteni, de egy labortáp valószínűleg nagyobb darab, nagyobb súlyú, Ezért én mindenképpen alu lemezt javasolnék, 3mm-es alaplemez, amire lehet szerelni, 20x20-as L profil a váz résznek, ugyancsak 3mm-es alu lemez az oldal -elő és hátlemeznek. A teteje készülhet 0,5-ből.
Az ögen jó sokba lesz. Szerintetek kisebb méreteket is adnak el üzletben, vagy csak nagy táblákat? Én a Sin-us cégre gondolok, szegediek, s szerintem elég tűrhető az árfekvésük (mondjuk nekem ez is sok).
Úgy lehet olcsóbba kijönnék ha valami kész dobozt vennék. (csak sajnos kétlem, hogy ekkora dobozt lehet venni készen)
Szevasz Jani!
Tán írd meg a külső méreteit: h, sz, m; szerkeszd, rajzold meg, csinálj mintát kartonpapírból, mert rájöhetsz közben, hogy más formában praktikusabb, vagy jobban tetszik. Kicsit nagynak tűnik a saccolásod. A fa még mindig a legolcsóbb, és legkönnyebben megmunkálható. Szegeden is körülnéztél begyűjtő helyeken? Akár küldhetek is, ha írsz ~pontos méreteket (csak elviszi a Posta, vagy ha nem, akkor kb. három hét múlva viheti a tesó). Szia: Kálmán A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
Szia!
Lehet igazad van, holnap újra átnézem a dolgokat, hátha tudom miniatürizálni valamicskét. Majd jelentkezem, amint tudok! Köszi! Üdv!
Vagy, számítógép bontóból egy használt desktop ház... A számítógép házat át lehet alakítani, hogy legyen egy szép nagy dobozod. Szerintem nem egy drága pénzért lehetne hozzájutni.
Ha jól választod ki, akkor csak egy előlapot kell rátenni. Igazából Janinak szól
[/off]Ha lesz kedvem és világosabb lesz mutatok képet az enyémről[off]
Átnéztem a dobozt, és összeszedtem a méreteket, ettől kisebb már biztos nem lehet a doboz. A kialakítását a belvilágnak is meghatároztam. Hátlapon 220-as aljzat, 2 biztosíték, ventilátor, 1 kapcsoló. Venti előtti részen a labortápegység panelja, hűtőbordával természetesen ventilátor felé nézve. A nagy panel mellett jobbról a trafó. A labortáp panelje előtti részben a feszültség és árammérő kijelzők, tehát a bal oldalon , mellettük úgy közép tájék felé valahol a hűtőborda-hőmérséklet kijelző, áramkorlát LED,ezek alatt pedig a 2 banán aljzat. Jobb oldalon a 2 potméter és 1 kapcsoló.
Így a következő méreteket kaptam: alap és fedőlap 21*43cm, oldallap 12*21cm, elő és hátlap 12*43cm. Mivel alaplapból 2db kell, hogy legyen, hisz valamire először azt a sok panelt, trafót fel kell csavarozzam, így azt kaptam meg, hogy ~0,43m2 anyag kellene a doboz kialakításában. Véleményem szerint az oldal illetve fedőlap kialakítható lehetne 1mm-es anyagból, míg az alaplapok és az elő-hátlapoknak valamilyen merevebb, vastagabb anyag kell, kb. 2mm-es. Ti mit gondoltok ?
A régi hifi készülékek (rádiós-erősítő, CD lejátszó, magnó-deck...) dobozai nagyjából ekkorák voltak. Szerintem olcsóbban is kijössz, ha egy használatból kivont készülék dobozát alakítod át, mintha újat készítesz. Az előlap készítést így sem úszod meg, de a doboz többi részével nem nagyon kell foglalkoznod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |