Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
csak azért regisztráltam, mert segítséget szeretnék kérni olyantól, aki találkozott már ilyen jelenséggel. Technics SA DX-750 típusú erősítőm bekapcsolást követően 30-40másodperc múlva elhallgat, hibaüzenet nincs, hibakód nincs, funkcióválasztás, ki-be kapcsolás működik, viszont várni kell vele kb 15-20percet mire újra megszólal, ennyi idő után ha visszakapcsolom akkor megint szól 30-40másodpercig. Relét nem hallok kattanni mikor elhallgat, bekapcsoláskor igen, de amikor elhallgat akkor nem kattan, és nem is ír ki semmi hibajelzést, ugyanúgy írja a rádió nevét, vagy amit választok (tape-cd stb...). Mi lehet ez, és mennyi lehet javíttatni? Remélem nem procihiba mert az húzós lenne. Mielőbbi segítséget-tanácsot szeretnék kérni. Köszönettel.: György
Szia! ne vedd készpénznek amit én írok, mert bármit javítottam, a tényleges hiba mindig egészen más volt, mint amit előtte gondoltam, tehát látatlanban senki sem fogja megmondani neked a tutit. Az én tapasztalatom viszont az, hogy a praxisomban ilyen jelenséget mindig valamilyen kontakthiba, rossz forrasztás, fóliarepedés ilyesmi okozott. Keresgélés kocogtatással, gyanús kinézetű forrasztások, esetleg az összes forrasztás újraforrasztása, csatlakozók átvizsgálása, egyik legnagyobb vetődésem ilyenkor az volt, mikor az STK IC belülről volt kontakthibás, és ne tessék kinevetni, kalapáccsal jöttem rá, hogy hol a hiba?
Köszi a válaszod, mások is mondták már, hogy valahol kontaktszakadás van, így elképzelhető, hogy ez lesz, ezt viszont kőkeményen ki kell méretni, kerestetni hozzáértő műszerésszel, én a javításhoz kókány vagyok. Viszont nagyon remélem, hogy nem processzor hiba van a dolog mögött, mert akkor értelmetlen javíttatni, többe kerülne a leves mint a hús. Viszont elvileg, ha procihiba lenne, akkor nem reagálna semmire, vagy pont összevissza hülyeségeket csinálna, ez viszont hibátlanul működik, leszámítva azt, hogy elhallgat. Funkcióválasztás, ki-be kapcsolás minden klappol, kivéve, hogy várni kell vele, hogy megszólaljon, akkor sem sokáig szól. Esetleg valami ismert típushibái vannak ennek a típusú erősítőnek? Én nem igazán találtam semmit, persze ez semmit nem jelent, nem véletlenül regisztráltam, vannak itt sokkal okosabb emberek mint a google.
Üdv
Én 2 dologra tippelek: 1. Tényleg valami kontakthiba.
2. Túlmelegszik az IC benne és közbelép a hővédelem. Zárlat nincs valahol?
Elvittem tegnap egy elektroműszerész ismerősömhöz, nem találgatok tovább, vagy megnézetem, vagy így marad, ez a két lehetőség van. Szerdára ígérte, hogy jelentkezik a "nyomozás" eredményével, nem tudom, hogy van-e zárlat, elképzelhető. Viszont nem hiszem, hogy 30-40másodperc alatt túl tudna melegedni benne az IC, bár annyira nem is értek hozzá, de hibaüzenet sincs (OVERLOAD), sem F70. Relékattanás nélkül elhallgat, persze nem zárok ki semmit, látszik sajnos, hogy "fejlődött" annó Technics is, ahogy többmindent beleraktak, el is szaródik, az előző erősítőm (SA-AX-540) kibírt nálam hiba nélkül 12évet, bánom is, hogy eladtam dobozában papírjaival karcmentes távval, bár ehhez is megvan minden, csak itt a nagy fejlesztés eredménye-tönkremegy hamarabb, az AX-540 potis hangszínszabályzójával sokkal szebben szólt, viszont csak 6csatornás rca bemenete volt, ezért cseréltem le tavaly erre a DX-750-re, sajnos nyomába sem ér hangzásban az AX540-nek. Szerdán, ha többet tudok megírom mit derített ki a szerelő, ha drága lesz a javítás, akkor beleb...om a kukába. Véleményetek szerint mennyi lehet egy RSN IC bele? Már ha az a baja.... Viszont nem büdös, nincs elektromos szaga, nem "serceg" a belseje....
Olyan kérdésem lenne még, hogy valaki, valahonnan tudna szerválni az SA DX750-emhez magyar nyelvű használati útmutatót? Nagyon örülnék neki, és hálásan megköszönném. PDF-ben is jó mailben, az nekem bőven jó.
Az erősítőm szombat óta szerelőnél, ma hívott, azt mondta, hogy digit-panel baja van, órákig tartó, idegtépő méricskélés előtt áll, hogy hol lehet a gebasz de tanácsolta, hogy inkább próbáljak meg szerezni egy jó digit-panelt, esetleg vékfokhibás erősítőből, aminek jó a panelja, bár ezt szerintem teljességgel lehetetlen csak úgy beszerezni. Feltéve, hogy itt tudna nekem valaki segíteni.
Köszönettel.: György
Szép estét!
Szeretném megkérdezni,hogy létezik-e ,hogy az erősítőben "elfáradt valami",ha a hangfaljaimban sok lett a mély?Azt tanácsolták,próbáljam ki másik erősítővel a hangfalakat.ha viszont másikkal szépen szól-na,akkor feltételezem javítható a probláma.(régebben nem tapasztaltam ezt a jelenséget.kb.20 éve társak:jamo s 170 vs.technics Esetleg valaki szakit,aki segít a bajban.... Köszönettel!!!
Ird le pontosan az erősítő modelszámát, szerintem valami kondi fáradt el benne.
Köszi a reakciót!!!
SA-EX 700 Ha esetleg tudsz szerelőt is,azt nagyon megköszönném!!!!!
Milyen kimenetre van kötve a hangfal? Front, Surround, Sub-woofer? Van egy loudness kapcsoló, azt átkapcsolva nem javul?
Adatlap A "This file is downloadable free of charge..." sort kell figyelni, várni kell amíg azt nem írja hogy "get manual" és lelehet tölteni A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
A front kimenetre.De igen,javul a helyzet,ha a loudness ki van kapcsolva,viszont akkor olyan szegényesen szól
ha nem magyarul van,sajna"semmit"nem érek vele.max le tudom fordíttatni,és elvinni a szerelő bácsinak.
De egy prof' enélkül is meg tudja javítani .azt hiszem...
Kb, a tone-control részben lesz a hiba, így láthatatlanban nem tudom megmondani, csak ha látnám a készüléket, hogy mi a baja, ha nem vagy biztos abban amit csinálsz akkor ne próbáld megjavítani, vidd szerelőhöz. A javításhoz nem kell lefordítani a szervízkönyvet.
Köszönöm!
Én tuti nem nyúlok hozzá!!!
Sziasztok ! Technics SU-VZ220 erősítőm van rejtélyes hibával. Zenehallgatás közben a mode (stereo/mono) vagy a source direct, vagy akár a loudness gomb megérintésére elmegy jel az egyik hangfalból, előtte recseg is, majd ezen gombok ötletszerű kapcsolgatásával, de néha csak a piszkálásával helyre is lehet hozni a problémát, amely sajnos a készülék gombjainak megérintésével, akármikor újra előjön. Mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséget. Van egy haverom, aki jártas az elektronikai cuccok tisztításában (stúdiós egy iskolában), megkérem őt, hogy nézzen rá.
Sziasztok. Technics su 8080 as erősítő. Végfokos lett. Szeretném a segitsegetek kérni az alkatrészek pótlására.
A fotón látható. Köszönöm.
sziasztok lenne egy kis segítségre szükségem ha valaki tudna esetleg tanácsot adni azt meg köszönném. szóval van nekem egy technics GX-230 erősítőm és azlenne a hibája hogy negyed hangerő felett torzít de elég szépen olyan mintha a hangfallal lene a hiba mintha az zörögne de kipróbáltam még három hejen sajna az erősítővel van a baj le vittem egy mondjuk úgy hogy szerelőhöz ő aztmonta hogy végfok ic a hibás de az a baj ithon nem is lehet ijet kapni :svi 3205 b.
kicseréltem a két fő puffer kondit de ugyan az most is . segítséget előre is köszönöm.
Szia, hát elsőnek azt lehetne meg csinálni ,hogy a jel bemeneti elkot ki cseréled mind a kettőt a megfelelő értékre .A második, pedig a végfokozat jel bemenet megszakadás a tokozat belsejében ,sajnos ezt csak telyes ,cserével lehet meg javitani, vagy egy ,másik stereo vgfokozatot be épiteni sajnos én is jártam ugy 1 stk4142-nel
Szép műszer kár lenne el dobni.
sziasztok(!) még míndíg végfokot keresnék technics gx-230 / svi-3205 b/
találtam az ebay.com on de érdeklődnék hogy vásárolt e már valaki innen és hogy itt bankkártyával kell fizetni(?) egy kicsit béna vagyok külföldi oldalról még nem vásároltam. ja és még csak annyit kérdeznék hogy a postaköltség itt nem túl sok hogy külföldről érkezik mert ezt se tudtam ki bogozni. Előre is köszönöm!!!!!! Mikor kezded el már a nagybetűs mondatkezdést, illetve az írásjeleket az elvártnak megfelelően használni? Mod. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
Mindenkit Üdvözlök!
Van egy Technics SA-GX200L tunerrel egybeépített erősítőm. A napokban vettem észre, hogy nem működik. Korábban volt egy a villanyóránál történt nulla szakadás, (3 fázisom van) amitől 220 V-nál nagyobb feszültséget kapott. Elég nagy valószínűséggel ez tette tönkre. (elszállt a mikrohullámú sütőnk, és egy Fi relé is) Szerencse a szerencsétlenségben, hogy éppen nem használtam, így valószínűleg csak a stanby állapotban feszültség alatt lévő alkatrészek mentek tönkre. Elkezdtem méregetni, és eddig két hibás alkatrészt találtam, az egyik egy jelfogó, aminek a 220v-os behúzó tekercse szakadt, és egy mellette lévő kis trafó, aminek szintén a 220V-on lévő (primer) tekercse szakadt. Valószínűleg ez a trafó a kijelzés és a rádió tápellátása. A nagyobbik, valószínűleg az erősítőt ellátó trafó feltehetőleg hibátlan, a hozzá tartozó biztosíték nem égett ki. Az lenne a kérésem, ha van valakinek kapcsolási rajza erről az erősítőről, küldjön róla másolatot. Ez nagymértékben megkönnyítené a javítást. Másik kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy ennek a kis trafónak mekkora volt a szekunder feszültsége? Végül, tud-e valaki egy 20 éves erősítőhöz alkatrész beszerzési forrást, vagy nincs-e valakinek egy roncs, javíthatatlan ilyen erősítője, amiből esetleg ki lehetne szedni ezt a két alkatrészt. Nagyon macerás lenne, ha újra kellene tekercselni, csak végső esetben állnék neki. Köszönettel: pls A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
Annyit tudok mondani, hogy szerintem a kicsi trafó a standby hoz volt, szinte tuti hogy a primer kör megszakadt, tehát cserélni kell, a standby rész kisebb feszültséget kaphatott mint az egyenirányítás utáni pufferkondin írt tűrési feszültség.
Szerintem volt egy relé is kötve a nagy trafó primerjébe, és ez a standby kör kapcsolta ki/be, ha teljesen rávolt vezetve a stby szekunder egyenirányított feszültsége ami tranzisztorral volt kapcsolva akkor annyi feszültség kell amekkora a behúzótekercs feszültsége.
Szia nem pontosan ehhez a típushoz, de az SA-GX230 van rajzom hátha esetleg tudod használni a javításhoz. Sok sikert!
Üdv.
Szia!
Köszi a kapcsolási rajzot. Ha a sok egyéb tennivalóm mellet jut időm rá, akkor kiépítem a táp panelt a gépből, és a fólia alapján összehasonlítom a rajzzal. Reménykedem, hogy egyezni fog. Ha bejön a rossz idő, és nem lehet a kertben tevékenykedni, akkor várható, hogy jut időm "szórakozásra". (Mert az asszony szerint ez az erősítő javítás csak szórakozás! Szerinte mellette kellene ülnöm, és kézenfogva bámulni a buggyant TV műsorokat. Ha van feleséged, érted mire gondolok, ha nincs, tudd mire számíthatsz.) Addig is még egyszer köszi a segítséget: pls
Sziasztok. Tud nekem valaki segíteni? Egy TECHNICS SA-EX320 kapcsolási rajzra van szükségem. Köszönöm.
Szia!
Rajz: Bővebben: Link. Várd meg, míg alul megjelenik a "Get Manual" felirat és kattints rá.
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket egy Technics SU-G75 házimozi erősítővel kapcsolatban ami sajnos feladta a harcot! semmi hangot nem ad ki csak ha a hangerőszabályzót tekergetem kattogó pattogó hangot hallat a hangszórókon keresztül esetleg tudnátok segíteni a megoldásban? illetve hogy mi lehet a probléma? |
Bejelentkezés
Hirdetés |