Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv Mindenkinek!
Csak tanúságként írom a dolgot, hátha valakinek segít majd. Ma javítottam egy Whirlpool 6.érzék AWT7125/1 típusú gépet. A hiba az volt, hogy bármely programot indítva (kivéve centri és szivattyú, azok lefutottak rendesen) motor teszt, szivattyú, aztán vette a vizet pár másodperci, aztán szelep leáll és szivattyú végtelenségig, majd 3-4 perc múlva víz hiány hibakód (FH). Addig méregettem, meg elmélkedtem rajta, hogy sikerült kitalálni, hogy a mágnesszelep tekercse volt hibás. Mértem többször is és mindig jó értéket, 3,6-3,8k Ohm. Egyszer csak valami ok folytán, ahogy kutakodtam a gépben hozzáértem a tekercshez és éreztem, hogy melegebb a kelleténél. Ekkor rádugtam egy másikat és megy a gép rendesen. Utána mérve a tekercs már 5-6k Ohm-ot mutatott. Csak érdekességként írtam le, én még nem találkoztam ilyennel. Üdv, Palkó.
Üdvözletem! Egy Eurotechz EWT1235 típusú mosó-szárítógéppel van egy olyan probléma, hogy a programokat végigviszi, de nem centrifugál. Aszinkron motoros, frekiváltós fordulatszabályozásu hajtással van szerelve. Mosási fordulat, forgásirányváltás rendben, de centrizni egyáltalán nem hajlandó. Kapcsolási rajzot, szervízmanuált sajnos nem találtam, csak használatit. Köszönöm előre is!
Vizet ki tudja nyomni rendesen? Ha falba épített a kinyomócső nincs e eldugulva? Légsűrítő nincs e elkoszolódva. Először ezeket kellene megnézni.
Üdv, Palkó.
Sziasztok!
tudna segiteni valaki van1 indesit IWUD4105 tipusú elöltöltös gépem ma nem sikerult bekapcsolni aztán egyszer csak F12 üzenetet irt ki mi baja lehet? Köszi
Ha asszinkronos akkor a kondiját kicserélném lehet hogy már nem akkora a kapacitása mint kéne.
Sziasztok! Nekem van egy Samsung WF0508NXWG típusú mosógépem. kiírt tE hiba kódot amire rájöttünk már, hogy a termisztor hibás. Segítséget szeretnék kérni, hol található, hogy néz ki és legutoljára azt hogy honnan tudom beszerezni, mert hiába keresek rá a neten.
NTC néven keresd.A fűtőszál mellé van bedugva 2 vezetékkel.
Sziasztok!Hoztak hozzám egy felültöltős hotpoint/ariston (Indesit) gépet.A hiba az volt hogy öblítés után meg állt és sehogy sem akart centrizni. Szétkaptam keféket megnéztem kipucoltam motort légsűrítőt. Mostmár megy rendesen de a szivattyúja valamiért nem jó.Ha a géppel egy magasságban van a kifolyócső akkor ki sem nyom semmit és ha kicsit lejjebb teszem akkor már pisil és ahogy engedem lejjebb úgy nő a vízhozam.Arra gondoltam hogy szétkopott a szivattyúja ezért tettem bele egy újat.A hiba megmaradt.A csövei viszonylag tiszták átjárhatók.Mit nem néztem meg?
Előre is köszönöm!
Nekem egyszer volt hasonló gondom és egy pár napig is kerestem a tömődést de nem volt. A hiba alul a csövek elrendezésében volt, vagyis az a cső ami közvetlenül az üstből jött ki alul, annak egy része lejjebb került a szivattyúnál és egyszerüen belevegősödött, a lényeg az hogy a szivattyúnak kell lenni legalul.
Értem hogy mit mondasz de itt a szivattyú van legalul a rendszerben.Egyáltalán hogy tud lejjebbkerlüni a cső?
Nincs benne valahol a csőben egy érme, ami szelepként viselkedik?
Nincs benne semmi minden tiszta.Már tettem rá másik kifolyó csövet is hátha abban van valami de nem.Nem tudom az mennyire számít hogy a szűrőnek a bele nincs benne?Tehát csak a fedél van beletekerve és maga az idegentárgy csapda nincs benne.Természetesen a szűrőben sincs semmi.
A ráfolyócső teljesen tiszta? A szivattyú lapát nem tekert fel valamit? A szivattyú lapátot nem tette tönkre valami? Ép a szivattyúlapát?
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
Cseréltem már szivattyút is.kA ráfolyócső nem kristálytiszta egy két kisebb lerakódás van benne de az nem tudna ilyen problémát okozni.Olyan mintha nem lenne ereje a szivattyúnak.
Az üstben sincs valami ruhadarab a dob alatt?
Azt még megnézem.A furcsa csak az hogyha lejjebb engedem a csövet akkor meg rendesen nyom.Bár akkor sem olyan erősen de azért megy.
Szivattyúnak meg van a megfelelő feszültség?
Én is erre gondoltam holnap ez lesz a következő amit megnézek.Ha nem akkor a panelon mi lehet a rossz?
Szia!
Nekem is volt egyszer ilyen és a hajamat szaggattam ki, hogy mi lehet már vele, és nekem ilyen hibám volt Bővebben: Link A képen látható szűrőbetét vagy nem is tudom hogy hívjam, nem zárt rendesen, el volt törve. Nem feltétlenül ilyen szivattyú ház van benne neked, de elképzelhető. Szerintem ekörül keresd a megoldást. Üdv, Palkó.
Hogy érted azt hogy nem zárt rendesen?Mert én ezt kompletten kivettem belőle,pontosabban szólva kettétört,és csak a fedelet tekertem vissza hogy használni lehessen.
Na éppen ez a gond!
Emiatt nem tud nyomást produkálni a szivattyú, mert nincs benne a többi része. Így nem fogja sosem nyomni, csak egy üres térben forog a lapát és ott forgatja a a vizet. Tegyél bele egy rendes 'szűrő betétet' és fog menni.
Köszönöm a tippet!Majd holnap keresek itthon valamit úgy emlékszem van hozzávaló.
Sziasztok!
A problémám egy hűtőgép paneljára vonatkozik, de a hűtőgépes topic-ban inkább kalorikus gondokkal foglalkoznak, és remélem itt tudtok segíteni. Itt leírtam mindent: Hozzászólásom. Előre is köszönöm.
Először is, köszönöm! A vizet elég jól kilöki magából, bár gyanus volt hogy mikor a szomszéd indította a centrifuga programot, egy jó fél literre való lét még köpött ki. Viszont megkérdem, hogy a légsűrítő alatt mire gondolsz ? Mert nem gondolnám, hogy a szárító ventillátoráról lenne szó, hanem a vízszint figyelő nyomáskapcsolóról. Részletesen délután fogok belemerülni a gépbe ismét.
Tisztelettel: János A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek! Whirpool AWE 6316 mosógép probléma! Ha a motor magasabb fordulaton megy mint egy sima mosási folyamatban akkor bevibrálnak a ledek (olyan mintha elfogyna az áram) leáll és újra kezdi a folyamatot! Előfordult ,hogy levágta az automatát is! A motornál nem találtam semmi különöset szénkefék komutátor jók nincs égett szaga szépen fut. Mindent kitisztítottam amit lehet!Elképzelhető,hogy panel problémám van?
Ez a Bosch Classixx5-ös még olyan, aminek szétszedhető az üstje vagyis az a műanyag burkolat. A csapágyazás megvolt, mágnesszelep kicserélve, szerelő telefonál, hogy mehetek a gépért, két programot is végigfuttatott vele. Oké, hazahozzuk, itthon azonnal munkára akarom fogni. Helyzet a következő:-kb. fél perc után elkezdi forgatni a dobot, utána szó szerint tizedmásodpercre kinyit a mágnesszelep, engedné be a vizet, de azonnal el is zárja. Ekkor már vakarom a fejem, telefon a szerelőnek, hogy valami nem oké...azt mondja, nála jó volt., biztos rosszul csatlakoztattam a hálózatra, vagy nem nyitottam ki a vízcsapot...na neeee, azért ennyire nem vagyok hülye háziasszony.
![]() A Daewoo-hoz kéne szereznem egy panelt, ha egyáltalán lehetséges. Szerelő szerint ő nem tud hozzá sehonnan, meg egyébként sem javít Daewoot, csak "normális" mosógépet. . . .??????????? A Bosch-t meg vigyem vissza hozzá, majd valamit kezd vele. Hát, nem viszem, már egy vagyonba van, és nem bízom meg az ürgében. Úgyhogy most a 18 éves Ignissel mosok, amit a rozsda tart össze...piszok sok vizet fogyaszt a többihez képest, de legalább működik....fél, sőt, negyed töltettel, mert két pulcsit már nem tudok belerakni, akkor már nem bírja megforgatni. Ha nyerek a lottón, lesz új mosógép, de addig marad a kínlódás, ha más javaslat nincs. Ha az Ignis is beadja a kulcsot, akkor már lövésem sincs , milyet merjek majd egyáltalán venni ha rákényszerülök. Bármilyen javaslatot szívesen elfogadok, szereléssel kapcsolatosat, illetve, mosógéptípussal kapcsolatosat.
Szia!
A Classix 5 re nem sok mindent tudok mondani.végig kéne nézni mindent fűtőszálat motort szivattyút légsűrítőt....Az ignisre csak annyit hogy szerintem ott a kondi lessz a rossz mert akkor szokott az lenni hogy nem megy vagy nagyon gyengén.
A
Bosch-on ki van cserélve a mágnesszelep, a csapágy-még szétszedhető az üstje hála az égnek, nem ragasztott-, a tengely ép, vidáman hoztam haza. Aztán pofáraesés, tizedmásodpercig engedi csak be a vizet, a dob szépen csendesen forog, a ruhák szárazak, centrizni nem hajlandó, vizet kiszivattyúzni se, akkor se, ha töltök bele annyit, hogy legalább legyen mit kinyomnia..... csak áll és várakozik...magyarul bevittem két hibával, kifizettem a javítást és használhatatlan gépet kaptam vissza. Garancia nuku. Marad az,. hogy a Daewoo-ba szerezzek valahonnan panelt......vagy írok a Jézuskának, karácsonyra dobjon már meg egy jó mosógéppel...ha még létezik egyáltalán ilyen......addig marad a 18 éves Ignis, ami zabálja a vizet, ráadásul csak negyed töltettel tudom használni, mert két pulcsit már nem bír forgatni......mivel a "mosógép karácsonyra" nem opció, csak álom, most már kezdek komolyan depis lenni. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |