Fórum témák
» Több friss téma |
Be lehet állítani hogy mennyi vízzel mosson.Benne van a használatijában.Nem mondom biztosra de úgy rémlik hogy a startot folyamatosan nyomva bekapcsolod a gépet és úgy lehet belépni a a menübe ahol be lehet állítani a vízszintet.
Így kell csinálni:Bővebben: Link
Sziasztok urak!Véleményeteket szeretném kérni.samsung wf70f5e2w2w/le mosogépröl.álltalánosságban a szamsung mosogépekröl, jó nem jó megfeleleö?Az echo bubble ér valamit vagy parasztvakitás?Na meg lehet vele hideg vizzel is mosni.Köszönöm ha valaki válaszol.
Sziasztok!
Van egy Indesit gyártmányú mosógépünk. Frekvenciaváltós a gép. Nincs vele semmi gond, tökéletesen megy. Kíváncsiságból nézegettem alulról. A motor 17000-res fordulatra képes, 195V-os három fázisú aszinkron. Van egy panel, amin elhelyezkednek a vezérlő áramkör, és a frekvenciaváltó tranzisztorainak (nem tudom, a mosógépekbe IGBT-t, vagy FET-et tesznek-e) hűtőbordái. Az egész körül egy celofán szerű burkolat van, ami ragasztószalaggal, és tűzőgéppel van rögzítve. Nagyon úgy tűnik, hogy az egy ideiglenes burkolat, és le kellene venni. A használati utasítás nem említi, de szerintem csomagolás. Mennyire melegszik egy ilyen elektronika? Míg él a garancia, addig nem nyúlok hozzá, de érdemes levenni? Hány évente érdemes átnézni, hogy hosszú életű legyen a gép?
Átnézetni nem érdemes mivel 2 évet így is úgyis elmegy.A többi ajándék.
A ragasztószalagos tűzőgépes dologhoz nem tudok hozzászólni.
Szerinted mi a higénikusabb?Ha mondjuk egy agyonizzadt fehér polót 60C-on mosok ki vagy hideg vízben?Természetesen parasztvakítás ugyanúgy ahogy a többi "moss alacsony hőfokon"
feliratok.Nem csak hogy nem higénikus de még a gépnek sem kedvez az alacsony hőmérsékletű mosás.Gyorsabban szaporodnak a baktériumok penészes büdös lesz a gép....stb A lényeg:Fölösleges megvenni.Ha mosógépvásárlás elött állsz akkor inkább vegyél egy használt Miele-t mert azzal sokkal jobban jársz.
Egyébként mi pusztul el a leghamarabb? IC-k, vagy inkább a teljesítményelektronikai része. Hálózati pufferkondi van benne? (még nem szedtem szét ilyet, inkább tv, rádió, erősítőkkel foglalkoztam) Maga a gép doboza elég masszív anyagúnak tűnik, remélem azért több lesz mint két év.
Ezeket is úgy kellene gyártani, mint annak idején a Videoton a modulos tv-it. Külön lenne a vezérlőáramkör, a hálózati egyenirányító, és a frekvenciaváltó. Egyes részeket szabványosítani is lehetne. Egyszerűen ki lehetne őket cserélni, maga a gép mehetne 20-25 évig, a "a fogyóeszközöket" pedig akár a tulajdonos is cserélhetné. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
Köszönöm a választ!Millét kb. mennyi ft.-ért és hány éveset javasolsz?
Beállitottam több pótvizre de igy sincs megfelelő mennyiségű viz benne.Érthetetlen.
Ugyanilyen problémám volt az előző samu mosógéppel is,de szétszedtem és tudtam rajta állitani.
Szia! Üresen nézted a vizfeltőltést? Némelyik gép az első pár pörgetésre a motor áramfelvételéből dönti el, hogy mekkora töltet van a gépben és, hogy mennyi vizet adjon.
Persze próbáltam üresen is de ugyanúgy kevés vizet tölt bele.
Üdv.
Lehet ki kellene pucolni a légcsapdát??
Azt hol találom?
Hát valahol alul, onnan lehet felismerni, hogy egy vékony cső megy rá aminek a másik vége fent egy kütyüre van dugva.
Ha lehet felújítottat garanciával és minél olcsóbbat.Mechanikus programkapcsolósat ne vegyél.Nem azért mert rossz hanem mert azoknak egy kicsit több a fogyasztása.
sziasztok hozzáértők!
tanácstalan vagyok :S van egy ősrégi Candy C581 X mosógépem és úgy tűnik, hogy a programtárcsa lefogott a tengelyén, mivel a megszokott kezdőpontra állítva egy egységgel ( 4-es programot indítva 6-os programhely utánni STOP helyett a 7-es porogramhelynél áll meg) később áll meg :S Gondolom ez azért történhetett, mert az új lakótársam fordított irányban csavarta a tárcsát... ![]() Próbálgatással megtaláltam a 14. programhelyet, ami a csak centrifugálás (ELVILEG!!) viszont a mosószeradagolót vezérlő tárcsa így az elcsúszás után nem valószínű, hogy szinkronban lesz a programmal... illetve a két tárcsa illesztése 90 fokonként módosítható (jó lett volna ha úgy gyártják, hogy ne legyen hibalehetőség... :S Tudtok-e valami okosat tanácsolni? "Szerelőre kidobott pénz" előtti kérdés. Köszönöm!!
Sziasztok! Mezei háziasszony kérdez:
Bosch Clasixx 5 mosógép csapágyas gondolom, mert centrifugáláskor mintha téglák dübörögnének benne. Valamint-ahogy azt itt kiokoskodtam-mágnesszelep hibája is van, mert kizárólag az előmosás tartályába szívja be a vizet...mindig, végig az egész mosás alatt, az összes programon. Tavaly, amikor javították ugyanezzel a hibával, vésztartaléknak vettem egy Daewoo DWD M8051-et, mondván, ha gallyra megy, hát ne fájjon érte annyira a szívem. Ez egy évig hibátlanul működött, mígnem szombaton este mosás közben leállt és se kép, se hang. Kis piros lednek kéne világítania, ha áram alatt van ? Most akkor itt vagyok két rossz géppel, mosni kéne, a szerelő, akit felhívtam, azzal kezdte, ezekhez a gépekhez nehéz alkatrészt rendelni...most újra nincs keret, még véletlenül sem. Szerelő legközelebb 30 km-re van, választék nincs. Melyiket érdemesebb javíttatni? A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2013
A Clasixx 5 öt felejtsd el mert abban ragasztott üst van csapágyazni nem lehet!Kivéve ha elviszed egy olyan szakihoz aki megcsinálja.A másikban meg nézd meg a panel tápegységét ha teljesen süket az egész.
Üdv.
Csak az a gáz, hogy a daewoo-nak be van öntve a panelje és alatta tele van Koreai alkatrészekkel. A Bosch-t meg nem érdemes csapágyazni se mégha szét is vágnád mert 99 százalék, hogy a tengelycsonk eltört. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2013
Sziasztok!
Egy Wp awe 7727 panel táp ic-t cseréltem. A javitás után ha feszültség alá teszem a következőt produkálja.Valami hibakód,csak nem tudok rájönni. Ehhez kérném a segitséget. Kösz.
Minden vezetéket visszadugtál a panelen a rendes helyére?
Igaz nem ez a típus, de ugyan úgy AWE sorozat. Nálam ez a vízhőfokmérő szenzor. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Nem nincs a gépre szerelve,lehet hogy amiatt? Különben én is arra jutottam,csak megzavart a 3.ik led a felső sorból.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Persze! Szereld a gépre, köss vissza mindent és úgy nézd meg.
Azt fogom tenni,pedig mikor más tipust javitottam ugyan ezzel a hibával,és ilyen próbát tettem csak a funkció gombok ledjei világitottak.
Belefújtam a légcsapda csövébe,teljesen tiszta volt.Ha mosás közben levettem a csövet az érzékelőről akkor egyből több vizet engedett bele.Lehet hogy a vezérlőpanelen romlott el valami?
Nincs a géppel semmi gond.Ha lehúzod a csövet akkor elmegy a légnyomás és azt érzékeli hogy nincs benne víz.Úgyan már írtam neked egy privátot de akkor leírom mégegyszer.....Ha belépsz a szervíz módba akkor be tudod állítani hogy mekkora vízmennyiséggel mosson és öblítsen.Ha nem megy hívd fel a MieleMo.-ot és elmondják részletesen.Ettől szájbarágósabban nem tudom leírni.....
Már a szervizmenüben is bekapcsoltam a plusz viz opciót de ugyanúgy nincs benne viz.
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.Hajdu mosógépembe fűtőszálat cseréltem a leírtak alapján.Elég nehezen ment,ezért meg kellett feszegetni egy kicsit,.Hát mit mondjak,ennél több vízkő már nem is lehetett volna benne.Viszont beindításkor engedi a vizet,nem jól tömít.Lehet azért is mert a feszegetéstől megnyomódott az üst széle.Ilyenkor mit csináljak?Előre is köszi a segítséget!
A fő kérdés az, hogy mennyire nyomódott meg az üst széle. A tömítés elég rugalmas, vagy esetleg cserélendő az is?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |