Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
A Sprint-Layout 6.0 2013.11.19. Magyar frissítés elérhető a korábbi linken.
Zotyo
Sziasztok!
Van esetleg valakinek ESD macrosa? Sp5-re kellene.
Bosszantó és véletlenszerű problémába ütköztem. A szemléltetéshez készítettem egy kis segédábra sorozatot, amiket mellékeltem.
A a teleföld használata mellett, akár szigeteket, akár vezetéket, akár forrszemet olvasztok bele, akkor annak nyomtatáskori képén, bizonyos élek menetén egy vékony vonal jelenik meg nyomtatásban. Ez a vonal nagyon vékony, de a nyákgyártást kizárja. Következetlenül jelenik meg, hol van, hol nincs, sőt ha fordítok 90°-ot a panelon, már akkor is változik a megjelenése. Nekem inverz képre van szükségem, ami nem változtat a hibán. A közvetítőként használt PDF állomány nem ront, és nem javít a helyzeten. Annyiban érdekes a dolog, hogy a képernyőn jónak látszó pdf, nyomtatáskor már itt-ott hibás vonalakat tartalmaz. Ezek alapján, egyértelműen a programra gyanakszom, de szeretnék véleményeket kapni, és ha lehet megoldási javaslatokat is várok. 1. ábra: a panelterv 2. ábra: a panelterv fotó nézete, amin már egyértelműen látszik a beolvasztott sziget és vezető kontúrja. 3. ábra: a nyomtatási kép, ahol jónak látszik. végül magát a tesztábrát is mellékeltem.
Szia! Ismerős... Töröld a teliföldben lévő vezetősávokat - nekem ez szokott segíteni.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Ne tréfálkozz velem! Ki ne találd, hogy nekem kelljen bármit is törölni. Ha ott vezetősáv, forrszem, vagy sziget van, akkor az szükséges, tehát nem lehet kihagyni.
pdf-be nyomtatva nálam nem jelennek meg a sávok.
Amúgy a teli GND-ben mi szerepe egy sávnak és egy polygonnak, ha azok fedik egymást ?
Nálam is ez a helyzet, amíg a képernyőn nézem. De ha kinyomtatom, akkor hol itt, hol ott "születik" egy kicsi vonalka.
Persze nem ezzel a tesztpanellel van a gond, hanem a nagyobbal, amit rajzoltam, de szemléltetésnek ez is elég.
A jelentősége a detektálás. Remekül felszínre hozzák a hibákat.
Egyébként számos valóban életszerű helyzet is megkívánhatja ezek beolvasztását, de persze nem teljesen, csak részben.
Fotónézetben látszik, de a nyomtatási kép kinagyítva sem mutatja.
Megnéztem én is. A régi verziós PDF creator itt-ott mutatja, az új verziós teljesen körbe mutatja az XPS is teljesen mutatja, papírra nyomtatva viszont egyáltalán nem látszik nagy felbontásba sem.
Éppen ez a gond. Nekem pdf-re van szükségem, ezt tudom filmkészítésre elküldeni. Kimondottan célszerű lenne, ha a film teljes biztonsággal jó lenne, és nem azon múlna, milyen verziója van az éppen használt PDF olvasónak.
Felraknád a PDF-et amiben látszik?
Én sehogy sem tudom előcsalni.
Én kipróbáltam, XPS-t, PDF creator 1.7.1-et, DocuCom PDF driver-t, ScanSoft PDF Create-t.
Forgattam össze-vissza a tervet, nyomtattam negatívba. Nekem teljesen jó mindig.
6.0 mostani frissítéssel.
Kipróbáltam régebbiekkel is. Azzal is jó
Hát ez marha érdekes! Lövésem sincs mitől lehet.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Én Win7-et használok, de most kipróbáltam egy másik gépen XP-n.
Ott is minden jó a 6-os verziónál. Viszont Win7-en kipróbáltam az 5.0-át, na itt előjöttek a vonalak az XPS-nél és a creator-nál is.
Bullzip pdf printert használok, még sha nem találkoztam ilyen problémával.
Egyet kérdezhetek? Miért nem jó a programhoz tartozó nyomtatási lehetőség? Ha az nem jó nyomtatni, akkor semmi sem jó! Miért kell variálni különböző PDF nyomtatókkal? A sprint saját nyomtatási opciójával felnagyítottam a tesztábrát és semmi hibát nem fedeztem fel rajta.
Uraim!
Köszönöm az észrevételeket javaslatokat! Úgy látom megoldás nincs. Bizonyos társítások mellett minden hibátlan, más esetekben nem. Csupán ötletelés szintjén, elgondoltam mi játszódhat a háttérben. Az SL vélhetően azt teszi, hogy kiszámolja a teliföld bonyolult pligonját és tárolja ezt. Majd ha valaki beleolvaszt egy akármilyen objektumot, akkor újra számolja, de a nulla elkerülő távolságot feltételezve. Tehát ilyenkor is ott van az Üres rész a teliföldben, csak azt pontosan letakarja a beolvasztott objektum. És a PONTOSAN szóban látom a dolog nyitját. A koordinátákat valamilyen pontossággal tudja csak ábrázolni, és ha a sokadik tizedesjegyben van eltérés, akkor azt a megjelenítő eszköz vagy ide, vagy oda kerekíti, amivel létre jöhet egy parányi kis hézag a két felület között. Ezt csak kitaláltam, de számomra logikusnak hat, nem látok hibát az okfejtésben.
Mert akkor az olvasó programot is adni kell vele (ez még nem lenne baj), de ott beállításokra van szükség, amit nem várhatsz el egy nyomdától.
Ha olvastál is volna akkor tudnád, hogy nem mindenkinek van lehetősége otthon panelt gyártani és ilyenkor egy vállalkozó szellemű személlyel (itt az apróban szokott lenni több is)legyártatja az ember a panelt egy email-en elküldött pdf-ből!
Mivel nekem nem sikerült a hibát produkálni a 6-os verzióval, esetleg valaki megtenné, hogy megnézi ezzel a programmal úgy, hogy a GND távot -0,2 -re állítja?
Amennyiben így nem jelenne meg a vonal, akkor Alkotónak van igaza, mert ha nullára van állítva az ténylegesen nem nulla, hanem egy picit fölötte van. Viszont így tudnám jelezni a hibát az ABACOM-nak.
A negatív elkerülő távolság volt az első gondolatom, de nálam ilyet nem lehet beállítani.
A mellékleted mi célt szolgál (feltételezve, hogy maradnék az eredeti mellett, és nem akarom a TE változataidat futtatni)? A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
Rájöttem a mellékleted titkára, abban lehet -0,2-re állítani az elkerülő távolságot.
Maradhatsz az eredetinél, csak nézd meg, hogy -0,2-nél van e változás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |