Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Annyira nem bonyolult. A rajzot kettévághatod, DIR1-PWM1 és DIR2-PWM2 teljesen szimmetrikus.
Miből áll: - a PNP tranzisztor egy logikai ÉS (DIR1 && !PWM1) - az NPN tranzisztor egy logikai NEM, ami emellett 12V (24V)-ra szintilleszt - végeredmény: !(DIR1 && !PWM1) A 10k-s ellenállások a MOSFET/NPN/DIR1 lábain zavarszűrő lehúzóellenállások. Némely kisebb NPN/PNP tranzisztorok áram nélkül is képesek bekapcsolni magukat. A szembefordított dióda (12V-os zener) a P-csatornás MOSFET gate-jén arra szolgál, hogy a VGS ne kerüljön 12V fölé (a te rajzodon rendre 20V fölé vitted). A legvégén a kapacitások zavarszűrésre valók, a szembefordított dióda induktív terhelés ellen védi a tranzisztorokat (24V-nál ne legyen kisebb a letörési feszültsége). Az áramkör azért ennyire bonyolult, mert gondolom a készítője telepakolta mindenféle védelemmel, hogy bombabiztos legyen. Építhetsz sajátot is, de én azért javaslom, hogy értsd meg, hogy mi miért van ezen a kapcsoláson. Utána érdemes sajátba kezdeni. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
Sziasztok!
Egy pár napja kínlódok az ethernetes dolgokkal. Van egy enc28j60-as shieldem. Az a problémám, hogy az ethercard.h mintákat tudom használni 13-12-11-8 lábakon, de az ethernet.h mintákat sehogy sem. próbáltam már (13-12-11-10 lábakon is). Vagy az utóbbi csak W5100-as shield-del működne? Köszönöm előre is a segítséget!
Nem próbálkoztam még vele, de az alábbiakból indulnék ki:
Link1.: http://www.lucadentella.it Link2. : http://trollmaker.com/ Link 3. : http://nathanhein.com/
"Egy pár napja kínlódok az ethernetes dolgokkal."
Szintén, egyik projektem egy hőmérő: Bővebben: Hőmérő
Zsír....
Akkor át kell hogy térjek a w5100-ra. Látom azért te is jól megkombináltad Ha az én projektem egyszer kész lesz abba is lesznek csavarások. Modbus-on kommunikáló arduinok a master küldi és olvassa az értékeket a slave arduinoknak. (ez a része már működik) Már csak a master-t akarom ethernet-re felvinni, de eléggé elakdtam.
A letöltéssel mindjárt baj lesz, ha az Arduino környezetben megszokott bootloadert akarod használni. Az nem fog működni a 32 kHz-es kristállyal.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
De, működik:
1, boards.txt módosítandó / új áramkört veszel fel, ahol: fusebitek: internal 8 MHz, bootloader valamelyik 8 MHz-s, bootloader beállítás + BOD level bootloader:9600 vagy 19200 bps-es (pl. optiboot csomagban van ilyen) systemclock: 8 MHz 2, programfeltöltés Arduino1.x óta mehet sima programozóval is (pl. STK500, MKII, AVRISP, stb). Ezeket a programmers.txt-ben alakíthatod. 3, a feltöltés során az _ujonan_ létrehozott board-ot válaszd ki. 4, feltöltés lehet a sorosporton át vagy a "File-Upload via programmer" ponton át külső programozóval. Az első tesztprogramod a example-basic-blink legyen. A chip alacsony fogyasztását ha a watchdog resettel oldod meg, akkor a bootloader WDT kezelését dobd ki! KÉSZ A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
Mármint?
A chip jár 32 kHz-ről? Arduino alatt a delay/millis() necces lehet 32 kHz rendszerórajelen. Az nem járható út, hogy a chip a belső 8 MHz-ről jár és amint lehet elküldöd aludni? És időnként a leketyegő watchdog felkelti? Körbenéz van e tennivaló és megy aludni. Ha meg nyomógomb, akkor az INT kelti a chipet. Az _átlagfogyasztásod_ majdnem ugyanaz. Mondjuk az Arduino alatt a sleep és társai + energiatakarékosság nem a szíve csücske. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
Pont a millis() helyes működése lenne a cél alacsony fogyasztás mellett...
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
Üdv,
Egy 24V 600mA motort szeretnék kipróbálni, hogy arduino PWM-el hogyan lehetne használni. Arduino UNO-m van. Ami a kérdés, hogy mit tegyek a kettő közé? Ha valaki segítő hozzászólással tudna segíteni, annak nagyon hálás lennék!
Bővebben: Link Én egy ilyet találtam
A Tranzisztor vagy a FET jön szóba.Magyarul van egy leírás (Egyszerű elektronika)
Helló mindenkinek.
Megépítettem egy kapcsolást EZT ami működik is,csak nem egészen úgy ahogy szeretném. A programozáshoz nem értek, ezért szeretnék segítséget kérni. Ha valaki tudna segíteni elmondanám a kérésemet.
Sziasztok!
Szervót szeretnék soros kommunikációval vezérelni. A mellékelt programmal azt szeretném, ha "e" karakterre elmozduljon a szervó egy bizonyos szögig, aztán vissza. Persze nem működik. Mi nem stimmel? Jelenleg csak egy másik karakterrel tudom visszaállítani a szervót a kívánt helyzetre. Előre is köszönöm.
Ha az 'r'-t 'e'-re átírod értelemszerűen nem fog működni.
Be kellene vezetned egy új állapotot, ami azt jelöli, hogy az 'e'-t hogyan kell értelmezni. Ezután ha 'e'-t küldesz, akkor vagy ezt csinálod, vagy azt, az előző állapot függvényében.
Már működik rendesen, a kód jó volt végül is, csak feljebb raktam az if részt a serial.read-el egy kapcsos zárójelbe.
Az "r" azért van hogy ha nem menne vissza a szervo 30-ra, manuálisan is oda tudjam küldeni.
Sziasztok!
Valaki használ Arduinohoz Ethernet Shield-et? Ha van ilyen ember itt, akkor egy-két kérdésem lenne.(webserver programozással kapcsolatban) Köszi előre is
Hello
Pl. én. en28j60-at és Wiznet chipsetessel is bíbelődtem. Utóbbival jobban, mert ügyesebb.
Sziasztok,
Eclipse -böl programozok arduinot. Ehhez egy statikus könyvtarat hasznalok, ami tobbek kozt az arduino core -t is tartalmazza. Itt csak az object file -k vannak bent, Projektemben csatolva van a konyvtar es a .h header file -k amik a konyvtarhoz tartoznak. Programozokent a "wiring" -t hasznalom. Problemam, ha a kodot arduino kornyezetben forditom es letoltom akkor müködik, az arduinos serial console –n megkapom az ertekeket. Viszont ha ugyanezt a kodot eclipse -ben forditom es futtatom akkor csak valami fura karaktereket kapok. Eslipse -nel is az arduinos console –t hasznalom, ezt programletoltes utan inditom. 1) Az eclipse ben beallitott programozo sebessege 115200, a programbol hasznalt soros kapcsolate 57600. Lehet ez problema? 2) Lehet ez a kulonbozo programozo miatt? Arduino kornyezetben ez: USBasp. 3) Esetleg eclipse -ben meg kene valamit konfiguralnom a serial porton?? Tettem fel egy ket kepet is.
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy Arduino-ban megírom a kódot lefuttatom a kapott .hex fájlt meg beégetem atmega328-ba. az atmega fuse biteket átraktam külső kvarcra (16MHz). Az időzítés nagyon nem stimmel egy sima led villogó programnál delay(1000) 1s lenne, az atmegán valójában sokkal gyorsabb. nem értem a jelenséget. Arduinoban próbáltam több alappanelt kiválasztani hogy azokra fordítsa le a kódot Ha valaki tus segíteni köszönöm előre is! Üdv: Richárd.
Nekem az "Arduino Nano w/ATmega328" jól szuperál 16 MHz-en ezzel a kártyával.
Szia! igen értem csak én egy teljesen egyedül álló atmega328 programoznék fel, boardom nincs. Tehát a kódban megadom delay(1000) valójában az atmegán a led nagyon gyorsan villog. mert ugye 1s on, 1s off így működne jól. egyébként egyenlőre csak ezen vagyok fent akadva. Az alábbi képen látszik hogy nekem ilyenem van csak chip egy próbapanelon és égetővel égetem be a .hex fájlt.(bootloader nélküli)
Arduino pin A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2013
Idézet: Ez mit változtat a lényegen? Szerintem semmit. A boards.txt állományban olvashatókhoz képest nálad mi a különbség (a bootloader hiányától eltekintve?„... én egy teljesen egyedülálló atmega328 programoznék fel, boardom nincs.”
Köszönöm a kódot megtaláltam a boards.txt-ben. újra beállítottam a fuse biteket most működik rendesen!
Sikerült kizárnom magam a nagy állítgatásban, de sikerült külső órajellel vissza élesztenem az Atmegát! még1x köszönöm!
Van valamilyen egyszerű segédprogram amivel lehetne szimulálni, debug-olni az arduino programokat (pde, ino).
Néztem a proteust, de sajnos valamilyen oknál fogva nem tölti be a forrás kódot, plusz még próbálkoztam a VBB-vel (Virtual Breadboard), de sikertelenül.
MS Visual Studio? Bővebben: Link
"Using Visual Studio - A description on how to manually configure Microsoft Visual Studio 2008 to edit, compile and even run/debug your code."
Igazabol Arduino szimulatort keresel? Nezz korul itt>>> Link
Köszi!
Bár a VS elég kacifántos progi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |