Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Sikerült a szerelővel beszélni és elvileg ma már jön és megoldja a savazást, ő is erre a hibára gyanakodott és reméljük megoldódik a probléma, iszapleválasztó sajnos nincs a rendszeren, de ezek után lehet, hogy beépítek egyet, viszont még azt szeretném, kérdezni, hogy milyen választás volt ez a kazán kb 100 m2-es lakás fűtésére zárt rendszerrel és meleg víz vételre 3 helyen használjuk.
Nézd, arra a kérdésre, hogy egy kazánt megérte-e megvenni, vagy hogy jó választás volt-e, no, erre nagyon nehéz válaszolni.
Egyrészt én nem látok bele senki pénztárcájába. Nagyon sokszor az ár a döntő a készülékválasztásnál. Sajnos.... Akár a tulajdonos oldaláról, akár a kivitelező oldaláról! Ha erről a pénzügyi oldalról próbálnék beszélni, akkor egykettőre politikai fórummá változtatnánk az oldalt, ezt pedig a moderátorok nem tűrnék. Bár, előbb-utóbb mindenkinek el kell döntenie, melyik oldalon áll. Műszakilag azt kell mondjam, hogy a kazánválasztásod nem volt jó döntés. Tudni kell, hogy a gyártók minőségkategóriákban gondolkodnak, meg ár-érték arányban. Kérdezted az alkatrész árát is. Tehát, ha a KISZERELT kazántest gondos, kellő ideig tartó savas mosásával nem sikerül a PÁRHUZAMOSAN futó csőkötegekből kioldani a lerakódásokat, akkor marad az alkatrészcsere. A kazánodban lévő hőcserélő kisker, bruttó eladási ára 58674 jó magyar forint. Ez Qrva sok, tudom. A szerződéses szervizes ebből kap némi árengedményt..... Én ennyiért ki is szoktam cserélni az alkatrészt kiszállással együtt. Nem is gazdagodtam meg, vazze...... A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Köszönöm a választ, első körbe sikerült a savazás és újra csendes a kazán 1 nap működés után, remélem így is marad.
A kivitelező én voltam én építtettem a fűtés rendszeremet a kazánt áfa nélkül nagyon (még 90000 ft sem volt) kedvezményesen kaptam, de lehet, hogy a drágábbat is megkaptam volna csak akkor sajnos csak 1-2 végső használó véleményére meg tényleg a pénztárca volt a mérvadó, de mint tudjuk sajnos olcsó húsnak....., de lehet, hogy majd eljön az az idő, hogy kicseréljük vagy akár ha jó áron eladom mert kb haszonló áron 70-80-ért láttam, hogy használtat hirdetnek, milyen típust márkát ajánlanál, amire, ahogy írtad, hogy műszakilag meg szakember szemével megfelelő lenne. Tudom, hogy a piacon most jelenleg nagyon nagy a választék és minden embernek más és más az igénye, de amire nekünk kell az tényleg az, hogy 3 vízvételi pontnál (1 zuhany, 1 mosdókagyló és mosogató konyhába meg 100 m2 5 radiátor fűtés, a házba van még kandalló amivel fűtünk a központi csak rásegítés), ezek tudatában milyen kazánt tudnál ajánlani?
Üdv Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha ti találkoztatok már hasonló hibával. Westen quasar 24 típusú kombi turbós gázkazánt szeretnék üzembe helyezni, a gázkazánt használtan vettem, a fűtésszerelővel felraktuk a helyére rákötöttünk mindent, majd amikor indítottuk volna a kazánt nem indult, szivattyú-turbo megy, relék kattognak, de pár próbálkozás után gázhiányt írta hibának (30-as led villogott), hiába fordítottuk a dugvillát ugyanez. Hívtam szakembert, cserélt benne lángérzékelő elektródát, ugyanez, azt mondta vagy panelhiba, vagy a gyujtó majd hoz mindkettőt és kipróbáljuk melyik, ezzel a szerelő eltűnt-elérhetetlen... Egy másik szaki jött kitakarította elsőnek, a gázszelepnél elől tekergetett valamit azóta a kazán nem csinál semmit, egy zöld led világit de semmire ne reagál... Kérlek titeket ha van valami ötletetek írjatok. Elöre is köszönöm!!
Sziasztok! az előző hozzászólásbán leírt kazán bizonyos időközönként újra indul, olyan mintha elmenne pillanatra az áram, de valójában nem csak a kazán indul újra ez normális, vagy esetleg hibára utal?
Szia! Talán a szivattyú beragadás elleni időközönkénti bekapcsolásra gondolsz? Mint kívülállóként ha a kazánvásárlásra kellene válaszolnom, akkor a 45. szélességi fok felett települt gyártók termékeiből ajánlatos választani, azok talán értenek a fűtéshez és tudják mi az, hogy hideg van és azt, hogy mi az üzembiztonság. Például ]ez a készülék többet ér mint bármelyik délebbi országban gyártott szuper kondenzációs masina de hát ez nem ventillátoros és már nem is biztos, hogy bárki is beszereli utólag.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
Kérdésem a szakikhoz szól. A gázkombicirkók felfogatása, csatlakozásai egyeznek, vagy gyártók, ne adj isten típusonként változóak?
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Westen 240 Fi kombi-cirkóm van, kb 13 éve hibátlanul üzemel. A padláson van a tágulási tartálya, mert néha szenes kazánt is használom. (egy fűtési körön vannak) Egy idő óta (4-5 hónapja) ha meleg vizet engedek, akkor kis bugyborékoló hang hallatszik mintegy 2-5 sec-ig, és tegnap észrevettem, hogy a padláson lévő tágulási tartály túlcsordult. (életében először) A hálózati víz "rádolgozhat" ilyenkor a fűtési körre? Lehet valami "választó" szelep hiba? Üdv.
Hello.
Van egy Westen 240fi kazánunk. Hiba :Kazán elindul rövid időn belül megáll,piros lámpa kigyullad. de a sarkában lévö kis kapcsoló kapcsolgat .(amire a müanyagcsövek rá vannak dugva.) Segitséget szeretnék ebben.
Szia! Talán ez utóbbi a helyes meglátás, még részedről is, mert típuson belül is van amelyiknek a szerviz csapjai nincsenek hozzárendelve a készülékhez csak fúró sablont mellékelnek hozzá a váz, keret felfogatásához. Az újabb kazánoknál már csomag tartalmazza a szerelvények csőcsatlakozást, előre megépíthetővé teszik a hálózat kiépítését, amire később csak rá kell majd ültetni a kazánt és a csatlakozásokat meghúzni. Vásárlás előtt (ha ilyet akarsz, hogy tartalmazzon a kazán csomagja) érdeklődni kell a forgalmazónál, hogy szállítanak-e vele vagy opcionálisan rendelhető hozzá de hogy kompatibilisek lennének a gyártók egymással az nem valószínű de még a típus is csak "családon" belül képzelhető el.
Szia! Valószínű, hogy a "hidraulikus-differenciál presszosztát" membránja kilyukadt és vízvételezéskor bele dolgozik a rendszerbe, mert ilyenkor a szelep kinyit a kis körre, hogy a vizet felmelegítse a víz-víz hőcserélőben. Talán lehet is hozzá kapni javító készletet, ha minden igaz de kicserélni kicsit több figyelmet igényel, nem napi rutin munkáról lévén szó. A nyomásemelkedést a nyomásmérőn azért nem lehet észrevenni, mert nyitott a rendszered.
Köszi, sajnos sejtettem a szomorú valóságot.
Szia!
Idézet: Ugye a ventillátornál lévő nyomáskapcsolóra gondolsz ott felül. Azért áll ki hibára, mert nem megfelelő a "huzat" amit a nyomáskapcsoló hivatott ellenőrizni. El szokott "szöszösödni" és így nem tud kialakulni az átkapcsoláshoz szükséges légáramlás. A ventillátor csapágya is lehet kenetlen és elégtelen fordulata miatt így nem szállít megfelelő mennyiségű levegőt. Ha sikló csapágyas, akkor finom olajjal vagy sprével kell orvosolni ezt dolgot. A csövecskék tisztítását egyenként végezd, mert NEM mindegy melyiket hová dugod vissza, tehát jól figyeld meg sorrendjüket! A kitisztítás szívószállal, vagy pumpával történhet, óvatosan minden járatot ezen a részen. „amire a müanyagcsövek rá vannak dugva”
Sziasztok!
Problémám van egy Westen fi 240 gázkazánnal. Október elején volt kint egy szerelő, aki kitisztította a hőcserélőt, a levegő illetve a füstcsövet. Egy hónapig kifogástalanul működött, viszont a napokban arra lettem figyelmes, hogy nem igazán fűt. A jelenség a következő: elindul a szivattyú, a turbó, begyújt, de a szikráztatást nem hagyja abba, majd pár másodperc múlva elalszik a láng és kezdődik újra. Próbáltam megmozgatni a panelon a csatlakozókat, ez nem segített. A másik dolog, amire figyelmes lettem, hogy nem reagál a vízhőfok állító potméterre. Tehát amikor a vegyes tüzelésű kazánnal befűtök, mondjuk 50 fokos a víz, akkor is begyújt, ha teljesen le van véve a vízhőfok. Próbáltam fordítva bedugni a konnektorba, akkor egy ilyen ciklus után leáll és kigyullad a piros lámpa rajta. Az NTC-t mértem, hidegen kb 11-12kohm, 40 fokos víznél 5,5kohmot mértem. A szerelő telefonon keresztül panelcserét mondott, ami 53000Ft... Van valakinek ötlete, hogy merre induljak el? Mit mérjek meg? Előre is köszönöm a segítséget.
Szia! Lángőr elektródát tisztítsd meg (polírpapírral) és ellenőrizd a beállítási értékeit a használati utasításban leírtak szerint.
Megtisztítottam, illetve állítottam is rajta, de még mindig fennáll a hiba. Ki lehet valahogy mérni, hogy jó-e az elektróda? Vagy csak cserélni lehet?
Azt megfigyelted, hogy jó helyre adja-e a szikrát, egyáltalán ad-e látható szikrát az elektródán, mert ha nem akkor máshol húzza az ívet ami nem gyújtja be a tűzteret és leáll. Az elektróda alsó csatlakozását is ajánlatos megtisztítani a jobb kontaktus végett, mert ha begyújt a tűztér és csak később alszik ki a láng akkor ionáram hiány miatt alszik ki a láng, ami az elektróda csatlakozási pontjának oxidálódottsága miatt lép fel. A felületüknek fémtisztának kell lennie, mert mikroamperek kell rajtuk érzékelnie a kazán elektronikájának.
Van szikra igen. Be is gyújt, ég pár másodpercig, de közben folyamatosan szikráztat. Megtisztítottam mind a két elektródát, csatlakozási pontokat is, de sajnos nem lett jobb. Megpróbáltam felcserélni a kettőt, de ugyan azt csinálja. A kábelt diódavizsgálóval megmértem, nem szakadt.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2013
A venturi csöves nyomáskapcsolón három szál vezeték van, kék-barna-fekete. A fekete a közös és a kékkel záródnia kell a ventillátor működése közben a barnához pedig nyitnia. Ugyanezek a színek vannak egy mikrokapcsolón is a hidroblokkon amit egy rudazatnak kell működtetnie ha megy a szivattyú de ha nem áll át, az olyan mintha vízhiány lenne és szintén leállás van. A víz nyomással minden rendben?
Víznyomás rendben van igen. Legközelebb csak pénteken tudok foglalkozni vele. Megnézem majd a mikrokapcsolókat. Köszönöm az eddigi segítségedet!
Szia VIM!
Köszi a gyors szakvéleményt, még nem volt időm komolyan szemrevételezni a preszosztátot, (majd le is fotózom) csak a neten kerestem, de nem találtam még semmit. Ha van ötleted, hol lenne érdemes kutakodni érte, írj. Kb mennyibe kerül egy ilyen kpl. alkatrész? Üdv. H.
Tisztelt fórumozók! Tanácsot szeretnék kérni egy westen quesar 24f kazánnal kapcsolatban. A hiba a következő:HM üzemmódban rendesen működik,viszont a fűtésre állítva a vízhőfok felszalad és a kazán letilt.A kazán hőfokszabályzó nem reagál ,akárhová tekerem az állítógombot,indításnál a lángkép alacsony majd elkezd emelkedni és zajos lesz a hőcserélő ,és letilt. A kazán jelenleg csak nyári üzemmódban használható.A válaszokat előre is köszönöm !
Amiről kérdezel, arra már számtalanszor válaszoltunk a HE valamelyik oldalán.
A probléma a fűtésoldali csőrendszer dugulása a kazán hőcserélőjében (ez a kazántest). Olvass vissza, nemrégen én magam is írtam erről "Kel" panaszára. A kazánod hőcserélőjét nagyon gyorsan tisztítassad ki (savazás), talán még nem késő! Bár, leírásod alapján, lehet, hogy már késő. És sokadszorra is, de leírom: a savazást csak kiszerelt hőcserélőn szabad és lehet elvégezni! Aki a "falon" akar savazni, az pancser! Kerüld őket!
Tisztelt szerviz!Köszönöm a válaszod.A kazán volt savazva,igaz csak "hagyományosan" feltöltve savval.átmosva,nem szivattyúval. A kérdésem még annyi lenne,hogy miként lehet megállapitani a dugulást? A rendszer nincs eldugulva,mert a vegyes kazánnal működik. A savazás kiszerelt hőcserélővel történt többször megismételve.Másik kérdés ,a hőfokszabályzónak nem kellene reagálni,ha teljesen letekerem? elnézést ha hülyeséget kérdezek!
Tisztelt Fórumtársak !
7 éve problémamentesen működő Westen Quasar 24f kazánom az utóbbi időben a következő problémát produkálja : 1. ha megy a fűtés és közben engedek fürdővizet kialszanak a piros ledek a kazánon nincs melegvíz a jobb oldalon tovább világít a csaptelep ledje turbó dolgozik . Ha elzárom a melegvízet a fűtés nem indul újra. Néha a legalsó piros led világít ,ilyenkor lentebb veszem a termosztátot a kazán kikapcsol , majd visszaállítom a termosztátot és fűt tovább szépen. 2. máskor meg úgy áll le a kazán melegvízvételkor , hogy a legalsó piros led villog (gázhiány) , ekkor resetelve tudom csak életre kellteni. Az elmúlt év alatt kb. 3-szor kellett fújtatni a tágulási tartályba ,előtte 6 évig soha nem kellett lehet ,hogy összefüggés van a problémák között ? Év elején hívtam hozzá egy szerelőt savazni ,de neki nem volt hozzá szerszáma ,hogy levegye az oldalsó burkolatot (azt hittem lecibálja a falról) aztán egy égőtér porszívózás után távozott ,hogy majd jelentkezik ha lessz megfelelő szerszáma. Az építő jellegű javaslatokat előre is köszönöm.
Szia! A problémák a hőcserélő elvízkövesedéséből adódnak, mivel az bitermikus kialakítású. A hőcserélő szakszerű, szivattyús kisavazása lenne a megoldás. A kiporszívózás, felettébb felszínes tisztítás az ilyen típusú hőcserélőnél. A tágulási tartály előnyomását azt évente kell ellenőrizni. Ha elsőként hat évig kitartott benne a nitrogén az maratoni táv egy ilyen alkatrésznél, de most már levegővel kell azt pótolni és sűrűbben. Ha egyre sűrűbben kell állítani a nyomást az lehet töltőszelep hiba is de a ballon elöregedése is okozhatja, amit annak lyukadása fog követni. Azt onnan fogod tudni, hogy a szelep amin keresztül előnyomást állítasz, ott a kupak levételekor víz fog folyni. A kilátások ezek volnának így első ránézésre.
Tisztelt WIM !
Köszönöm tanácsaidat . A töltőszelep hiba hogyan vehető észre ? A tágulási tartály feltöltő szelepe száraz nem nedves. Esetleg valaki tud tanácsolni egy hozzáértő Westen gázkazán szerelőt Létavértes-Debrecen környékén ?
Üdv mindenkinek!
A tanácsotokat szeretném kérni... westen quasar 24f turbós kazánom van. Tegnap alacsony víznyomás miatt vizet engedtem a fűtési körbe (1 bar nyomás alatt volt, így nem kapcsol be). Miután 1,4 barra felemeltem a nyomását, a biztonsági szelepen keresztül folyamatosan csepeg, hol jobban hol kevésbé. Csereszabatos lesz ez a szelep vagy - mint visszaolvasva - a tágulási tartályba kell levegőt nyomatni? Segítségeteket előre is köszönöm, üdv, Kajmi72
Megnéztem a mikrokapcsolókat, működnek. A belsőt működtető kis rúd a szivattyú indulásakor azonnal kijön és kapcsolja is a kapcsolót. Az első mikrokapcsololót működtető viszont nem jön ki. Azt nem írtam, hogy a HMV részét nem használjuk, be sincs kötve. Én úgy gondolom, hogy az első másneskapcsoló akkor működne, hogyha be lenne kötve a HMV és valaki megnyitná a csapot. Jól értelmezem a működését? Amúgy ha az első mikrokapcsolót kézzel működtetem, akkor szépen begyújt, abbahagyja normálisan a szikráztatást is és fel is fűt, viszont ha elengedem akkor elalszik a láng és megint kezdődik a szikráztat, begyullad (folyamatosan szikráztat) majd elalszik ciklus. :/
...akkor meg is találtad a rossz alkatrészt, mert kézzel "megerőszakolva" hajlandó csak kapcsolni, az az kontakthibás. Itt a képek között megtalálod a mikrokapcsolóval kapcsolatos dolgokat. Akkor ezen a képen a hátsó mikrokapcsolóval volt a probléma, amire a piros vezetékek csatlakoznak. Ha a konzolt leszereled a kapcsolót le kell róla fúrni a szegecseléseknél és az újat már csavarral tudod majd visszafogatni. (Mikró-ban szokott ilyen típusú kapcsoló előfordulni.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |