Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   21 / 83
(#) Kel válasza Kel hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Sikerült a szerelővel beszélni és elvileg ma már jön és megoldja a savazást, ő is erre a hibára gyanakodott és reméljük megoldódik a probléma, iszapleválasztó sajnos nincs a rendszeren, de ezek után lehet, hogy beépítek egyet, viszont még azt szeretném, kérdezni, hogy milyen választás volt ez a kazán kb 100 m2-es lakás fűtésére zárt rendszerrel és meleg víz vételre 3 helyen használjuk.
(#) szerviz válasza Kel hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Nézd, arra a kérdésre, hogy egy kazánt megérte-e megvenni, vagy hogy jó választás volt-e, no, erre nagyon nehéz válaszolni.
Egyrészt én nem látok bele senki pénztárcájába.
Nagyon sokszor az ár a döntő a készülékválasztásnál. Sajnos....
Akár a tulajdonos oldaláról, akár a kivitelező oldaláról! Ha erről a pénzügyi oldalról próbálnék beszélni, akkor egykettőre politikai fórummá változtatnánk az oldalt, ezt pedig a moderátorok nem tűrnék.
Bár, előbb-utóbb mindenkinek el kell döntenie, melyik oldalon áll.

Műszakilag azt kell mondjam, hogy a kazánválasztásod nem volt jó döntés.
Tudni kell, hogy a gyártók minőségkategóriákban gondolkodnak, meg ár-érték arányban.

Kérdezted az alkatrész árát is.
Tehát, ha a KISZERELT kazántest gondos, kellő ideig tartó savas mosásával nem sikerül a PÁRHUZAMOSAN futó csőkötegekből kioldani a lerakódásokat, akkor marad az alkatrészcsere.
A kazánodban lévő hőcserélő kisker, bruttó eladási ára 58674 jó magyar forint.
Ez Qrva sok, tudom.
A szerződéses szervizes ebből kap némi árengedményt.....
Én ennyiért ki is szoktam cserélni az alkatrészt kiszállással együtt.

Nem is gazdagodtam meg, vazze......
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
(#) Kel válasza szerviz hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Köszönöm a választ, első körbe sikerült a savazás és újra csendes a kazán 1 nap működés után, remélem így is marad.
A kivitelező én voltam én építtettem a fűtés rendszeremet a kazánt áfa nélkül nagyon (még 90000 ft sem volt) kedvezményesen kaptam, de lehet, hogy a drágábbat is megkaptam volna csak akkor sajnos csak 1-2 végső használó véleményére meg tényleg a pénztárca volt a mérvadó, de mint tudjuk sajnos olcsó húsnak....., de lehet, hogy majd eljön az az idő, hogy kicseréljük vagy akár ha jó áron eladom mert kb haszonló áron 70-80-ért láttam, hogy használtat hirdetnek, milyen típust márkát ajánlanál, amire, ahogy írtad, hogy műszakilag meg szakember szemével megfelelő lenne. Tudom, hogy a piacon most jelenleg nagyon nagy a választék és minden embernek más és más az igénye, de amire nekünk kell az tényleg az, hogy 3 vízvételi pontnál (1 zuhany, 1 mosdókagyló és mosogató konyhába meg 100 m2 5 radiátor fűtés, a házba van még kandalló amivel fűtünk a központi csak rásegítés), ezek tudatában milyen kazánt tudnál ajánlani?
(#) mihalyics hozzászólása Nov 24, 2013 /

Üdv Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha ti találkoztatok már hasonló hibával. Westen quasar 24 típusú kombi turbós gázkazánt szeretnék üzembe helyezni, a gázkazánt használtan vettem, a fűtésszerelővel felraktuk a helyére rákötöttünk mindent, majd amikor indítottuk volna a kazánt nem indult, szivattyú-turbo megy, relék kattognak, de pár próbálkozás után gázhiányt írta hibának (30-as led villogott), hiába fordítottuk a dugvillát ugyanez. Hívtam szakembert, cserélt benne lángérzékelő elektródát, ugyanez, azt mondta vagy panelhiba, vagy a gyujtó majd hoz mindkettőt és kipróbáljuk melyik, ezzel a szerelő eltűnt-elérhetetlen... Egy másik szaki jött kitakarította elsőnek, a gázszelepnél elől tekergetett valamit azóta a kazán nem csinál semmit, egy zöld led világit de semmire ne reagál... Kérlek titeket ha van valami ötletetek írjatok. Elöre is köszönöm!!
(#) Kel válasza Kel hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Sziasztok! az előző hozzászólásbán leírt kazán bizonyos időközönként újra indul, olyan mintha elmenne pillanatra az áram, de valójában nem csak a kazán indul újra ez normális, vagy esetleg hibára utal?
(#) VIM válasza Kel hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Szia! Talán a szivattyú beragadás elleni időközönkénti bekapcsolásra gondolsz? Mint kívülállóként ha a kazánvásárlásra kellene válaszolnom, akkor a 45. szélességi fok felett települt gyártók termékeiből ajánlatos választani, azok talán értenek a fűtéshez és tudják mi az, hogy hideg van és azt, hogy mi az üzembiztonság. Például ]ez a készülék többet ér mint bármelyik délebbi országban gyártott szuper kondenzációs masina de hát ez nem ventillátoros és már nem is biztos, hogy bárki is beszereli utólag.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
(#) szamóca hozzászólása Nov 27, 2013 /

Kérdésem a szakikhoz szól. A gázkombicirkók felfogatása, csatlakozásai egyeznek, vagy gyártók, ne adj isten típusonként változóak?
(#) hiruyu hozzászólása Nov 27, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Westen 240 Fi kombi-cirkóm van, kb 13 éve hibátlanul üzemel. A padláson van a tágulási tartálya, mert néha szenes kazánt is használom. (egy fűtési körön vannak) Egy idő óta (4-5 hónapja) ha meleg vizet engedek, akkor kis bugyborékoló hang hallatszik mintegy 2-5 sec-ig, és tegnap észrevettem, hogy a padláson lévő tágulási tartály túlcsordult. (életében először) A hálózati víz "rádolgozhat" ilyenkor a fűtési körre? Lehet valami "választó" szelep hiba?
Üdv.
(#) Pecc85 hozzászólása Nov 29, 2013 /

Hello.
Van egy Westen 240fi kazánunk.
Hiba :Kazán elindul rövid időn belül megáll,piros lámpa kigyullad.
de a sarkában lévö kis kapcsoló kapcsolgat .(amire a müanyagcsövek rá vannak dugva.)
Segitséget szeretnék ebben.
(#) VIM válasza szamóca hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Szia! Talán ez utóbbi a helyes meglátás, még részedről is, mert típuson belül is van amelyiknek a szerviz csapjai nincsenek hozzárendelve a készülékhez csak fúró sablont mellékelnek hozzá a váz, keret felfogatásához. Az újabb kazánoknál már csomag tartalmazza a szerelvények csőcsatlakozást, előre megépíthetővé teszik a hálózat kiépítését, amire később csak rá kell majd ültetni a kazánt és a csatlakozásokat meghúzni. Vásárlás előtt (ha ilyet akarsz, hogy tartalmazzon a kazán csomagja) érdeklődni kell a forgalmazónál, hogy szállítanak-e vele vagy opcionálisan rendelhető hozzá de hogy kompatibilisek lennének a gyártók egymással az nem valószínű de még a típus is csak "családon" belül képzelhető el.
(#) VIM válasza hiruyu hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Szia! Valószínű, hogy a "hidraulikus-differenciál presszosztát" membránja kilyukadt és vízvételezéskor bele dolgozik a rendszerbe, mert ilyenkor a szelep kinyit a kis körre, hogy a vizet felmelegítse a víz-víz hőcserélőben. Talán lehet is hozzá kapni javító készletet, ha minden igaz de kicserélni kicsit több figyelmet igényel, nem napi rutin munkáról lévén szó. A nyomásemelkedést a nyomásmérőn azért nem lehet észrevenni, mert nyitott a rendszered.
(#) szamóca válasza VIM hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Köszi, sajnos sejtettem a szomorú valóságot.
(#) VIM válasza Pecc85 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia!
Idézet:
„amire a müanyagcsövek rá vannak dugva”
Ugye a ventillátornál lévő nyomáskapcsolóra gondolsz ott felül. Azért áll ki hibára, mert nem megfelelő a "huzat" amit a nyomáskapcsoló hivatott ellenőrizni. El szokott "szöszösödni" és így nem tud kialakulni az átkapcsoláshoz szükséges légáramlás. A ventillátor csapágya is lehet kenetlen és elégtelen fordulata miatt így nem szállít megfelelő mennyiségű levegőt. Ha sikló csapágyas, akkor finom olajjal vagy sprével kell orvosolni ezt dolgot. A csövecskék tisztítását egyenként végezd, mert NEM mindegy melyiket hová dugod vissza, tehát jól figyeld meg sorrendjüket! A kitisztítás szívószállal, vagy pumpával történhet, óvatosan minden járatot ezen a részen.
(#) danodano hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok!

Problémám van egy Westen fi 240 gázkazánnal. Október elején volt kint egy szerelő, aki kitisztította a hőcserélőt, a levegő illetve a füstcsövet. Egy hónapig kifogástalanul működött, viszont a napokban arra lettem figyelmes, hogy nem igazán fűt. A jelenség a következő: elindul a szivattyú, a turbó, begyújt, de a szikráztatást nem hagyja abba, majd pár másodperc múlva elalszik a láng és kezdődik újra. Próbáltam megmozgatni a panelon a csatlakozókat, ez nem segített. A másik dolog, amire figyelmes lettem, hogy nem reagál a vízhőfok állító potméterre. Tehát amikor a vegyes tüzelésű kazánnal befűtök, mondjuk 50 fokos a víz, akkor is begyújt, ha teljesen le van véve a vízhőfok. Próbáltam fordítva bedugni a konnektorba, akkor egy ilyen ciklus után leáll és kigyullad a piros lámpa rajta. Az NTC-t mértem, hidegen kb 11-12kohm, 40 fokos víznél 5,5kohmot mértem. A szerelő telefonon keresztül panelcserét mondott, ami 53000Ft...
Van valakinek ötlete, hogy merre induljak el? Mit mérjek meg?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) VIM válasza danodano hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia! Lángőr elektródát tisztítsd meg (polírpapírral) és ellenőrizd a beállítási értékeit a használati utasításban leírtak szerint.
(#) danodano válasza VIM hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Megtisztítottam, illetve állítottam is rajta, de még mindig fennáll a hiba. Ki lehet valahogy mérni, hogy jó-e az elektróda? Vagy csak cserélni lehet?
(#) VIM válasza danodano hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Azt megfigyelted, hogy jó helyre adja-e a szikrát, egyáltalán ad-e látható szikrát az elektródán, mert ha nem akkor máshol húzza az ívet ami nem gyújtja be a tűzteret és leáll. Az elektróda alsó csatlakozását is ajánlatos megtisztítani a jobb kontaktus végett, mert ha begyújt a tűztér és csak később alszik ki a láng akkor ionáram hiány miatt alszik ki a láng, ami az elektróda csatlakozási pontjának oxidálódottsága miatt lép fel. A felületüknek fémtisztának kell lennie, mert mikroamperek kell rajtuk érzékelnie a kazán elektronikájának.
(#) danodano válasza VIM hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Van szikra igen. Be is gyújt, ég pár másodpercig, de közben folyamatosan szikráztat. Megtisztítottam mind a két elektródát, csatlakozási pontokat is, de sajnos nem lett jobb. Megpróbáltam felcserélni a kettőt, de ugyan azt csinálja. A kábelt diódavizsgálóval megmértem, nem szakadt.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2013
(#) VIM válasza danodano hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

A venturi csöves nyomáskapcsolón három szál vezeték van, kék-barna-fekete. A fekete a közös és a kékkel záródnia kell a ventillátor működése közben a barnához pedig nyitnia. Ugyanezek a színek vannak egy mikrokapcsolón is a hidroblokkon amit egy rudazatnak kell működtetnie ha megy a szivattyú de ha nem áll át, az olyan mintha vízhiány lenne és szintén leállás van. A víz nyomással minden rendben?
(#) danodano válasza VIM hozzászólására (») Dec 2, 2013 /

Víznyomás rendben van igen. Legközelebb csak pénteken tudok foglalkozni vele. Megnézem majd a mikrokapcsolókat. Köszönöm az eddigi segítségedet!
(#) hiruyu válasza VIM hozzászólására (») Dec 2, 2013 /

Szia VIM!
Köszi a gyors szakvéleményt, még nem volt időm komolyan szemrevételezni a preszosztátot, (majd le is fotózom) csak a neten kerestem, de nem találtam még semmit. Ha van ötleted, hol lenne érdemes kutakodni érte, írj. Kb mennyibe kerül egy ilyen kpl. alkatrész?
Üdv. H.
(#) lajko hozzászólása Dec 4, 2013 /

Tisztelt fórumozók! Tanácsot szeretnék kérni egy westen quesar 24f kazánnal kapcsolatban. A hiba a következő:HM üzemmódban rendesen működik,viszont a fűtésre állítva a vízhőfok felszalad és a kazán letilt.A kazán hőfokszabályzó nem reagál ,akárhová tekerem az állítógombot,indításnál a lángkép alacsony majd elkezd emelkedni és zajos lesz a hőcserélő ,és letilt. A kazán jelenleg csak nyári üzemmódban használható.A válaszokat előre is köszönöm !
(#) szerviz válasza lajko hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Amiről kérdezel, arra már számtalanszor válaszoltunk a HE valamelyik oldalán.
A probléma a fűtésoldali csőrendszer dugulása a kazán hőcserélőjében (ez a kazántest).
Olvass vissza, nemrégen én magam is írtam erről "Kel" panaszára.
A kazánod hőcserélőjét nagyon gyorsan tisztítassad ki (savazás), talán még nem késő!
Bár, leírásod alapján, lehet, hogy már késő.

És sokadszorra is, de leírom:
a savazást csak kiszerelt hőcserélőn szabad és lehet elvégezni!
Aki a "falon" akar savazni, az pancser! Kerüld őket!
(#) lajko hozzászólása Dec 4, 2013 /

Tisztelt szerviz!Köszönöm a válaszod.A kazán volt savazva,igaz csak "hagyományosan" feltöltve savval.átmosva,nem szivattyúval. A kérdésem még annyi lenne,hogy miként lehet megállapitani a dugulást? A rendszer nincs eldugulva,mert a vegyes kazánnal működik. A savazás kiszerelt hőcserélővel történt többször megismételve.Másik kérdés ,a hőfokszabályzónak nem kellene reagálni,ha teljesen letekerem? elnézést ha hülyeséget kérdezek!
(#) obszidian hozzászólása Dec 4, 2013 /

Tisztelt Fórumtársak !

7 éve problémamentesen működő Westen Quasar 24f kazánom az utóbbi időben a következő problémát produkálja : 1. ha megy a fűtés és közben engedek fürdővizet kialszanak a piros ledek a kazánon nincs melegvíz a jobb oldalon tovább világít a csaptelep ledje turbó dolgozik . Ha elzárom a melegvízet a fűtés nem indul újra. Néha a legalsó piros led világít ,ilyenkor lentebb veszem a termosztátot a kazán kikapcsol , majd visszaállítom a termosztátot és fűt tovább szépen.
2. máskor meg úgy áll le a kazán melegvízvételkor , hogy a legalsó piros led villog (gázhiány) , ekkor resetelve tudom csak életre kellteni.
Az elmúlt év alatt kb. 3-szor kellett fújtatni a tágulási tartályba ,előtte 6 évig soha nem kellett lehet ,hogy összefüggés van a problémák között ?
Év elején hívtam hozzá egy szerelőt savazni ,de neki nem volt hozzá szerszáma ,hogy levegye az oldalsó burkolatot (azt hittem lecibálja a falról) aztán egy égőtér porszívózás után távozott ,hogy majd jelentkezik ha lessz megfelelő szerszáma.

Az építő jellegű javaslatokat előre is köszönöm.
(#) VIM válasza obszidian hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Szia! A problémák a hőcserélő elvízkövesedéséből adódnak, mivel az bitermikus kialakítású. A hőcserélő szakszerű, szivattyús kisavazása lenne a megoldás. A kiporszívózás, felettébb felszínes tisztítás az ilyen típusú hőcserélőnél. A tágulási tartály előnyomását azt évente kell ellenőrizni. Ha elsőként hat évig kitartott benne a nitrogén az maratoni táv egy ilyen alkatrésznél, de most már levegővel kell azt pótolni és sűrűbben. Ha egyre sűrűbben kell állítani a nyomást az lehet töltőszelep hiba is de a ballon elöregedése is okozhatja, amit annak lyukadása fog követni. Azt onnan fogod tudni, hogy a szelep amin keresztül előnyomást állítasz, ott a kupak levételekor víz fog folyni. A kilátások ezek volnának így első ránézésre.
(#) obszidian válasza VIM hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Tisztelt WIM !

Köszönöm tanácsaidat . A töltőszelep hiba hogyan vehető észre ? A tágulási tartály feltöltő szelepe száraz nem nedves.
Esetleg valaki tud tanácsolni egy hozzáértő Westen gázkazán szerelőt Létavértes-Debrecen környékén ?
(#) Kajmi72 hozzászólása Dec 6, 2013 /

Üdv mindenkinek!

A tanácsotokat szeretném kérni... westen quasar 24f turbós kazánom van. Tegnap alacsony víznyomás miatt vizet engedtem a fűtési körbe (1 bar nyomás alatt volt, így nem kapcsol be).
Miután 1,4 barra felemeltem a nyomását, a biztonsági szelepen keresztül folyamatosan csepeg, hol jobban hol kevésbé. Csereszabatos lesz ez a szelep vagy - mint visszaolvasva - a tágulási tartályba kell levegőt nyomatni?
Segítségeteket előre is köszönöm,
üdv,
Kajmi72
(#) danodano válasza VIM hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Megnéztem a mikrokapcsolókat, működnek. A belsőt működtető kis rúd a szivattyú indulásakor azonnal kijön és kapcsolja is a kapcsolót. Az első mikrokapcsololót működtető viszont nem jön ki. Azt nem írtam, hogy a HMV részét nem használjuk, be sincs kötve. Én úgy gondolom, hogy az első másneskapcsoló akkor működne, hogyha be lenne kötve a HMV és valaki megnyitná a csapot. Jól értelmezem a működését? Amúgy ha az első mikrokapcsolót kézzel működtetem, akkor szépen begyújt, abbahagyja normálisan a szikráztatást is és fel is fűt, viszont ha elengedem akkor elalszik a láng és megint kezdődik a szikráztat, begyullad (folyamatosan szikráztat) majd elalszik ciklus. :/
(#) VIM válasza danodano hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

...akkor meg is találtad a rossz alkatrészt, mert kézzel "megerőszakolva" hajlandó csak kapcsolni, az az kontakthibás. Itt a képek között megtalálod a mikrokapcsolóval kapcsolatos dolgokat. Akkor ezen a képen a hátsó mikrokapcsolóval volt a probléma, amire a piros vezetékek csatlakoznak. Ha a konzolt leszereled a kapcsolót le kell róla fúrni a szegecseléseknél és az újat már csavarral tudod majd visszafogatni. (Mikró-ban szokott ilyen típusú kapcsoló előfordulni.)
Következő: »»   21 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem