Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Sziasztok
Van egy Westen 240 fi kazánom. Olvasva a fórumot többször felhozták a hibát, de konkrét megoldást sajnos nem találtam rá, vagy csak nem vettem észre mert kicsit laikus vagyok a műszaki dolgokhoz. Kérlek benneteket minél egyszerűbben válaszolni Probléma: meleg víz fűtés kor 60-as led villog (szivattyú elzáródás vagy vízhiány). Mikor a fűtést tekerem fel ott minden rendbe van melegít és szivattyúzik, de ha meleg vizet szeretnék akkor jön elő a probléma. Minden tippet, ötletet köszönök! A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2013
Sziasztok!
Nekem is egy Westen Energy 240 FI-im van! Kb fél éve, azt vettem észre hogy a hidraulikus mikro differenciál presszosztátnál (csatoltam egy képet) csöpög a víz! Szétszedtem , vízköves volt, megtisztogattam , összeraktam, jó lett! Két napja szólt a párom, hogy folyik a víz a cirkóból! Megnéztem és megint ugyan ott volt a bibi, csak most nem csöpögött, hanem folyt szépen! Szétszedtem, megtisztogattam megint, megnéztem, hogy a membrán lyukas-e esetleg, de látszólag semmi baja. Összeraktam ééés most már nem csöpögött, nem folyt, hanem spriccelt szanaszét körbe! Megint szétszedtem, újra összeraktam, tökéletes volt, nem szivárgott egy csepp víz sem! Elindítottam a meleg vizet, kb félpercig bírta és újra elkezdett spriccelni szanaszét, körbe!Gondoltam, lehet mégiscsak lyukas a membrán, veszek bele ( olvastam egy hozzászólásnál hogy a kolléga vett és kicserélte ) , de két üzletben is voltam és azt mondták, hogy a Westen kazánokhoz nem lehet boltban alkatrészt venni, szóljak szerelőnek!!! A kérdésem az lenne, hogy igaz-e ez , vagy vannak olyan boltok ahol mégiscsak lehet, csak én rossz helyen jártam?Merre keressek? ( Heves megyében élek! ) És ha nem a membránnal hanem a tömszelencével van a baj ( fentebb olvastam, hogy az is elkophat ) akkor mire számítsak, az mennyibe fog kerülni nekem?Garanciám már nincs, mert már több mint hat éves! Köszönöm előre is a segítségeteket! Üdv! Péter A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
En is most evvel szenvedek csak meg rosszab mert en vajdasagi vagyok es itt nalunk nincs semmi hozza.
Egyszer mar jartam igy Szegeden csinaltam a hajszat ,par evvel ezelött, mire talaltam egy szervizet nekem se akartak adni,de mivel külföldi voltam megkönyörültek rajtam mondtam kifizetem a munkadijat is ,es igy sikerült.Most ismet emailezek ismet csepeg de meg semmi siker.Van egy par cimem Szegeden lehet hogy atmegyek csak felek hogy hiaba.Nem vagyok tisztaban vele hogy a membrant is cserlni kell e elsö esetben en nem csereltem csak ezt a kis rezcsavart tömitessel,es birta 3-4 evig.Most all a kazanom bizva hatha valaszol valaki .Megjegyzem a kazant is Szegeden vettem de az üzlet megszünt mar par eve.
A membrán szakadás miatt nem folyhat a víz, legfeljebb nem indul HMV gyártás.
A tömszelence folyik! Van benne egy "O" gyűrű, az kopik meg.
A legközelebbi mikrokapcsoló a HMV, a hátsó a szivattyú utáni "áramláskapcsoló".
Annak kell fűtés üzemmódban - ha forog a szivattyú és van nyomás utána - zárva lenni.
Üdv.Mindenkinek.Megint hozzátok fordulok segítségért!Áprilisban már volt problémám a kazánommal ami Westen 240 Fi gázkazán .Akkor az volt a baja hogy nem jött a meleg víz,de kicseréltem a nyomás csökkentőt és jó lett.Most az a probléma vele hogy csak akkor jön a meleg víz ha teljesen kinyitom a meleg víz csapot ha kicsit is lejjebb zárom rögtön hideg víz jön(lekapcsol a kazán).Mi lehet a hiba??????
Olvass vissza a témában, azt hiszem volt már ilyen hibajelenség.
Szia!
Idézet: Nem tudom, hogy mire gondolsz nyomás csökkentő alatt. Most talán arról van szó, hogy a teljes keresztmetszet (csap nyitás) kell ahhoz, hogy a differenciál presszosztát működtetni tudja a mikrokapcsolót. Ez lehet a bejövő oldali szűrő problémája is ha el van koszolódva, vagy a csapkifolyónál a szűrő lehet vízköves. Ha a membrántérhez csatlakozó összekötő csövek elszennyeződtek, szintén előfordulhat ilyen probléma. „kicseréltem a nyomás csökkentőt és jó lett”
Visszaolvasva a topikban, NTC hiba is lehet.
Ahol lakom 8 bár víz nyomás van és be kell tennem egy nyomás csökkentőt ami lecsökkenti a nyomást 3 bár-ra.
Üdv.Mindenkinek!
Westen Star Master 240 Fi típusú gázkazánhoz kapcsoltam külső hőmérséklet érzékelőt, mely az előremenő fűtővíz hőmérsékletét állítja be a megfelelő értékre. A gond csak ott van, hogy nem tudtam installálni. Bekötöttem a kazánba és megpróbáltam a program opciók között (F06)00-tól 05-ig játszani nem sok sikerrel. A Tk görbét állítanám, de sajnos nem tudom, hogy azt merre tegyem! Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek! siposb
Üdv.beszéltem szerelővel ő is azt mondta hogy a NTC rossz.Bementem az üzletbe ott kétféle is van.Ami nekem van benne az fehér.Az üzletben viszont van fehér és fekete is.A fekete olcsóbb.AZT IS BELE RAKHATOM???Mi a különbség köztük?Köszönöm.
Nem tudom, de a színezés minden bizonnyal jelent valami eltérést. Én nem is tenném fel a kérdést, hanem a belevalót megvettem volna.
Sziasztok Jó reggelt.Remélem tudnátok segíteni van egy westen 20fp kazán ami most már nem ad melegvizett és a fütés is ki be kapcsol de nem füti fel a rendszert mi lehet a baja válaszotokat elöre is köszönöm.
Üdv. Van nekem egy westen energy 240fi tipusú kombi cirkóm 2003-as széria . Az a hibajelenségem, hogy szépen lassan elmegy az üzemi nyomásom. Tehát hétfőn feltöltöm 1-barra a kazánt és következő hétfőre szépen elmegy belőle a víznyomás. A radiátorok nem eresztenek és folyás nyom sincsen rajta.Ha viszont túlmegy 3-baron akkor alul kiereszti a túlnyomást.
Ha viszont elindul mint fűtés mint melegvíz terén akkor viszont lessz benne nyomás. Igaz nem 1-2-bar mint az üzemi hanem 1-bar alatt. Erre tudtok valami okosat? Valamint azt mondta egy szerelő hogy ki kell cserélni a hőcserélőt benne mert azért nem ad rendesen meleg vizet mert már le van vízkövesedve. Olvastam, hogy másnál is jelentkezett olyan probléma, hogy miután lekapcsolt a cirkó elkezdett puffogni. Ezt nálunk is csinálta kihívtam a szerelőt és megzsírzott szilikon zsírral benne egy tolatyút és azóta nem csinálja.(Elvileg ez váltogat a fűtés és a meleg víz között.) Ha a fenti gondal kapcsolatban tudnátok árakat is mondani azt nagyon megköszönném. Üdv. Mogyi
szia Mogyi...
gondolom az a ....feltöltöm a kazánt 1 barra....az azt jelenti,hogy engedsz bele vizet.... de a nyomást nem vízzel hanem levegővel kell létrehozni a tágulási tartályban. -bemenő hideg víz elzár.....fütés előre menő és visszatérő csap elzár -tágulási tartály 1.5 barra felpumpál -vizet kiereszt a túlnyomó szelepnél.... majdnem nulla bar-t mutasson a kijelző -megint felpumpál......vizet kiereszt ....közben ha kopogtatod a tágulásit változik a hangja egyre tovább tart felpumpálni mert csökken a víz mennyisége a tágulásiban és egyre több a levegő ezt jó párszor megismétled....mikor már kong a tartály....beállítod a végleges nyomást és visszanyitod a vizet a nyomásnak alig szabad változni ha fűt a rendszer....és a tulnyomó szelepen nem szabad víznek jönnie Elvitte a cica a shift, gombot? Mod. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
Azt tudtam, hogy a tágulásiba levegőt kell fújni. De azt nem gondoltam, hogy ennyiszer el kell játszani vele.
Gondolom akkor ez lehetett a hiba forrása. Csak ebben az a vicces, hogy 2éve vettük a házat ezzel a cirkóval kétszer volt kint a szerelő karbantartani de egyszer nem nézte meg a tágulásit. Pedig jeleztem neki a nyomás esést. Kb 1 hete vettem észre a leírásába, hogy évente ellenörizni kellene. Köszönöm a segítségedet holnap megcsinálom. Üdv. Mogyi
Már én kezdem unni, hogy ismét és ismét le kell írnom, hogy:
A BIZTONSÁGI SZELEPEN keresztül SOHA, de tényleg SOHA sem engedünk el túlnyomást! -itt a biztonsági szelep "túlnyomó szelepnek" van átkeresztelve- A túlnyomás leeresztésére számtalan más lehetőség kínálkozik, az osztó-gyűjtőn lévő csapon keresztül kezdve, a radiátor légtelenítőn végezve. A varázslatos "piros gomb" tekergetése minden pancserből ellenállhatatlan ingert vált ki. Aztán nyüsszögnek a fórumokon, hogy a szelep továbbra is csöpög.... Az Energyn van leeresztőcsap....... Akinek ez újdonság, az ne nyúljon kazánhoz és ne adjon tanácsot..... Azt, hogy a kazán mögött hogyan lehet kopogtatni a tartályt, már meg sem kérdem! Az Energy hőcserélőt meg nem cserélgetni kell -az igaz, hogy a csere egyszerűbb, meg több rajta a haszon-, hanem ki kell tisztítani. Meg a HMV hőcserélőt is...
Ezer bocsánat a ...pancser...tanácsokért...
Nekem nem Energy-m van, ezt csak egy álltalános tipp a nyomás beállítására.(és a kopogtatásra) Én így csináltam 2 éve és minden jól működik. Sajnos a pancser fűtésszerelő cég nem tervezett a gyüjtő osztómra feltöltö-leeresztő csapot és úgy oldottam meg ahogy lehet. Természetesen ha van leeresztő csap a kazánon (ahogy szerviz kedves hozzászólásából megtudtam) úgy azt kell használni.
Jó estét fórumozok!
Westen pulsar 240fi kazánom van. Eo1 (gázellátási) hibát ír ki. Reset, áramtalanít.. újraindít és nem indul el mert 1 pillanatra elkezd égni és megszűnik. Ezt háromszor megpróbálja és hibakód. Nyári üzemmódban viszont van meleg víz. Vélemény? Hívtam szakit, még nem tudja mi lehet a baj.
Szia! A rajzon lévő elektródát kellene megtisztítani és betartani a fázis-nulla helyes polaritást (konektorba fordítva van bedugva?), talán akkor égve marad a láng.
Nem lehet fordítva bekötve, mert eddig működött. Nyári állásban miért van meleg víz??? Akkor van láng fűtésnél meg nincs.
Ismet itt vagyok a westen energi fi vel .Sikerült beszereznen a tömszelencet igaz meg be sem szereltem mivel rajöttem
Hogy csak a hmv viznel csepeg azon a bizonyos hejen (mikrokp.elött) afütesnel pedig nem.Idöközben atkapcsoltam Villany fürdöviz előallitasara mivel jelenleg nalunk( vajdasagban) az olcso aramon kevesebbe is kerül ,a fütest pedig problema nelkül hasznalhatom. Amit meg eszrevettem a forumba hogy sokan szenvednek a viznyomassal. En is allitgattam egy masfel atüre semmi valtozast nem eszleltem most pedig hogy az emeleten nem fütök 0,3-0,4 re van beallitva es problema mentesen üzemel. Esetleg szakember tudna magyarazatot adni.
Sziasztok!
Van egy 2 éves Westen quasar d 24 f turbós kombi kazánom, ami kb. 1 évig hibátlanul működött, de sajnos jöttek a problémák, az első, hogy meleg víznél nem volt stabil a meleg víz, a vízcsap megnyitása után, hol hideg volt a víz hol égetően forró, szerelő garanciálisan cserélt rajta egy NTC szondát (azt hiszem így nevezik víz hőmérséklet érzékelő) és egy panelt mert már nem volt ötlete, hiba kijavítva megszűnt. Utána csöpögést észleltem a nyomás szelepnél azt is kicserélte az is rendben lett, utána előjött egy sziszegős sistergős hang ami morgós dübörgőssé váltott amire a hatásfokot vette vissza a hiba nem szűnt meg csendesebb lett a kazán. Kértem tőle utána, hogy állítsa vissza a hatásfokot mert így több gázt fogyasztott de lassabban melegített, ez a nyáron volt és most hogy indult a fűtési szezon újra előjött a hiba: elindul a fűtés normál lánggal és 1-2 perc után a láng ereje megduplázódik a hőmérséklet a kijelzőn elkezd emelkedni és előjön a sziszegés sistergés, ami egy morgós recsegő hanggá alakul és a hőmérséklet is fokozatosan emelkedik és eléri a 60 fokot (gondolom az van beállítva a felső értéknek) és akkor lekapcsolja a gázt és elveszi a lángot és utána csökken a hőmérséklet a kijelzőn, de a fűtés ikon aktív és 30 foknál újra begyújt és következik az egész elölről. A hozászolásokat elolvastam egy hasonló hibát találtam a 14, 15 oldalon de ott nem erről a típusú kazánról van szó, amúgy meleg víz része most rendesen működik, légtelenítést a tegnapelőtt csinált az egész rendszeren. Tanácsot szeretnék, mert már zavaró, hogy a szerelő is csak találgat sajnos, meg még nem ért ide pedig már hívtam, a készülék még garanciális. Üdv és köszönöm előre is.
A kazánod hőcserélőjének fűtésoldala le van dugulva.
Hogy mitől, azt én nem tudom, de ha van iszapleválasztó a visszatérőben, akkor azt fúvasd le egy flakonba, aztán vizsgálgasd az üledéket. Én az utóbbi időben többször találtam olyan üledéket, amit összefogott a mágnes! No, ezt magyarázd meg a tulajnak, ez honnan van! Viszont a kazán hőcserélőjét NAGYON SŰRGŐSEN szereltesd ki olyan szerelővel, akinek van savazó szivattyúja! Talán még menthető! A bitermikus hőcserélő egyébként is kényes, ennek tetejébe, a globális trendeknek megfelelően a turbós modell kazántestjének hosszát 55 mm-rel csökkentették, magyarul túlterhelték. Gondolj az autómotorokra...... Jahh, a garanciát felejtsd el, egyrészt az éves ellenőrzés dokumentálását ellenőrzik (ez még talán megvan neked), másrészt világosan le van írva, hogy az elemi kár, a víz- gáz- levegőszennyeződés okozta hibákért nem a gyártó a felelős! A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Köszönöm szépen a tanácsot az éves ellenőrzés megvolt és már akkor is volt hangja, ugyanaz a szerelő jár hozzánk mert vidéken lakunk és sajnos nincs más választás, szolok neki, hogy minél hamarabb jöjjön mert van akkor baj elég , viszont ha nem menthető amit nem is gondolok akkor mennyibe fáj ez nekem egy ilyen alkatrész?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |