Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Igen, erre jutottam én is.:heureka:
Azért 1 total commander-hez hasonlító cuccmók kellemes lenne! Köszönöm a segítséget !
Total commander: www.totalcommander.hu
Egyébként nem kell hozzá, egyszerűen a szükséges lib-eket átmásolod az új verzióba egy új név alatt, ez megy a Windows alatt is. Az ehhez hasonló problémákat elkerülendő van egy íratlan szabály: a saját szerkesztésű alkatrészeket egy új saját nevű lib-be rakjuk.
Valóban, bemásolom a régi lib-et,aztán a lib-ből az új helyáre pakolom. :yes: Saját lib-et csak akkor, ha nincs helye az alkatrésznek. Mindent a helyére !
Még lenne kérdésem./Az RT évkönyvet már megrendeltem/.
SMD alkatrészeket hogy lehet összekötni autórut-tal.
Meg még egy.
A Control Panelon fent van a 40xxlib,ha meg megnyitom akkor meg nemtalálom. Az atmelt sem.
Kattints a szürke körre, így az zöldre vált (mint a többinél), jelezve hogy a könyvtár használatban van.:yes:
Hálás köszönet.
A totál commander-ben át lehet másolni!!!!
Tegnap sz@rakodott a könyvtáram,eltűnt két alkatrész / Idézet: helyretette/És probálgattam mindent,s eközben sikerült átmásolni.:wave: „vegyészmérnök”
Az SMD alkatrészek úgy vannak megtervezve, hogy a roujai a másik oldalra kerüljenek, felülre. A furatszerelt alkatrészek Pad-je zöld, az SMD-é meg piros. A rétegeknél nézd meg. Az autoroutert is kétoldalas routeléshez kell indítani. Így minden egyes alkatrészed a felső oldalon lesz, az SMD routjai is, és a furaltszereltek routjai pedig alul.
Hi!
Kicsit félre értetétek ezt a t. commanderes szólást! Én úgy gondoltam, hogy az egyik ablakban egy lbr megnyitva, a másik oldalon egy teljesen másik (akár verzióban is) lbr.Utána szabadon lehetne az alkatrészeket mozgatni,másolni stb.... Persze ez csak kényelmi megoldás lenne, de szerintem hálás is. Azért most is megoldom a dolgot, csak kicsit álmodoztam.
Én Úgy csináltam!!!!!!!!
A jobboldalon levő 40qqsmd-t /fekete alapon/ bemásoltam a középen levő Program FilesEagle "mappába". Ezt úgy lehet látni hogy a baloldalon levő "Libraries"-ben még nem látszik, de másolás után "lent" már látszik és működik is.
Az SMD alkatrészt át lehet rakni a másik oldalra is csak a panelon meg kell fordítani, tükrözni a "Mirror" gombbal, ilyenkor a neve és az értéke is tükörképre vált!
Nem-nem.:no:
Te az alkatrész lbr magát másoltad, én az alkatrész lbr-ben lévő alkatrészekre gondoltam hasonlóan másolni.
Ez igaz, ha van rá szükség vagy van értelme. Én az alap felállásról "beszéltem". Szerintem jobban néz ki egy panel, ha csak az egyik oldalán vannak az alkatrészek. Kétoldalas elrendezést csak indokolt esetben, pl. ha nem férnek el, használnak. Egyszerre minden lehetőségről nem lehet beszélni, meg a kérdés sem ez volt.
Mindenképp van értelme, ha az ember 1 oldalas panelt szeretne készíteni.
Igy van IMi! Tőlem is
elektrocad-nak meg: Szerintem a fórumnak pont az a lényege, hogy bárki hozzászólásával a többiek ismereteit bővítse, még akkor is, ha az csak érinti az eredeti kérdést, ami nem feltétlenül betűszerint fontos az x-ik hozzászólás után. Igaz, hogy "egyszerre minden lehetőségről nem lehet beszélni", de ha a válaszomat megnézed az csak egy bővített mondat volt. Azért mert nem TE írtad le, még nem kell puffogni! Ezzel a témát én lezártam!
Szóval néha a guta tudna megütni.
Az elején mikor még nem ismertem/most sem/az eaglet,megnyitás után feltettem egy SMD-t össze-vissza huzagoltam,mert kiváncsi voltam hogy az autorut hogyan "szál ki " belőle,milyen szinten képes a megoldásra.Akkor amikor már nagyon belebonyolódott fogta magát feltett 3 pár átvezetést /ilyen zöld pöttyöt/ magától átment a másik oldalra,s ott megoldotta a dolgokat. Mos meg amikor tudom hogy hova kerül az SMD,tudom tükrözni stb. most meg teljessen hülyének néz.a 8. lábtól mennék a 3. ra onnan a 6. ra,de azt nem engedi. Mindenképp a 7.vagy az 5.kell neki. Aroútig el sem jutok.?????
Itt valami gubanc van. Másnak biztos egyszeü !!
Az drült ki hogy a baloldali IC-t beköti a jobbost meg nem. ////talán azért mert nem "balos"/// Viccet félretéve, mi a kettő között a külömbség??
HI!
A baj (szernintem) az autorouter beállításában lakozik. Próbáld meg az aoutor router setup-jában a routing grid-et a felére belőni! Remálem rájöttél miért!
Hát persze
Az alktrészed lábai nem estek az autorouter raszter távolságára. Így hogy kicsit finomabbra állítotad már jó lett?
Van olyan alkatrész melyet rá tudok tenni a "Grid" pontazására,ez működik is, de van ami csak a pontozás közé helyezhető le,és itt a "madzagolást" sem tudom a lábra illeszteni. A sárga nyíl mutatja a curzor közepét, a "madzag" meg elmegy a f@..ba
Igen. De még mindig van olyan alkatrész amit nem tudok bekötni.
A Board módban a View menüben az első a Gride... menüpont. Ha ezt kiválasztod, akkor egy párbeszéd-panelt ad. Ebből az első beviteli mező mellett láthatsz egy gombot, amin az van, hogy "Finest". Ha erre kattintasz, akkor egy "finomabb" méretező-hálót kapsz, ami már engedi az alkatrészek lábához húzni a kötést.
Próbáld ki, nekem bejött. Most próbáltam ki! (Emlékeztem, hogy már küzdöttem ilyennel én is, csak arra nem emlékeztem, hogy hogy oldottam meg, anno.)
:puszi:
Nem szószerint gondolom. Wazze,,,,...hogy én mit küzdottem.!!!. Azt mondták,hogy nállam az EAGLE már vállóok.
Te! Ezt a szmájlit visszautasítom!!!!
Még ha nem szószerint, akkor is! Esetleg: Amúgy anno én is megizzadtam vele... Kár, hogy előbb nem jutott fejembe! |
Bejelentkezés
Hirdetés |