Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Mindjárt megnézem az alján van-e valami vonatkozó adat, mert a tetején csak a logó van
Sajna semmi Majd a hangjából/ terhelhetőségéből kiderül
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
Elolvastam már, csak ez az élesztősdit általánosabbnak gondoltam, de akkor majd tesztelek élesben
Egy kép lenne jó, de rutinosak tapintásra megmondják eredeti-e. Dobj össze egy egyszerű tápot (2 Tr, Z, 2r, 2C, poti), és TEDD hűtőbordára (nem kell túl nagy, csak valami legyen). Mérj!
Szia!
Az, hogy magyar MEV gyártmányú, jó hírnek számít és máskor nyugodtan töltsd fel a képeidet a fórumba, nem kell külső weboldalt igénybe venni ehhez.
Egy oldal, ill. alulnézet sokat mondhatott volna. Mindegy, több mint valószínű; eredeti.
Az a baj, hogy manapság már semmi sem biztos ...
Kíváncsi lennék, hogyan került az Aliexpressre ez a 2N2905 Pedig nagyon hasonlít az eredetire!
Ez érdekes: "azaz a 2N3055 tolerálni akár 140V a CE"
A felirat fekete, a tranzisztort kipróbáltam 40W-os disszipációnál 60 alatt marad.
Ha jobban beleolvasol, azt egy magyar figura írta. És bizony volt hogy elhoztam a boltból egy tálca 3055-öt, és akadt köztük 150V (!) letörési feszültségű is - átlagban bírták a 80-90V-ot.
A letörési feszt. hogyan lehet mérni? Gondolom ott hal meg a tranyó.
Azt elég necces, de ha van szkópod (hozzá karakterisztika rajzolód), akkor lehet (de nagyon óvatosan!). Volt erre célműszer a VKI-ben, olyan mint egy szkóp.
A Rádiótechnika újság foglalkozott vele, de már nem emlékszem melyik(ek)ben volt. Nem egy bonyolult szerkezet (szkóp-előtét).
Ponosan... Amíg a cégben volt karakterisztika rajzoló, addig azzal mértük.
Aztán annak hiányában egy szabályozható kimenetű nagyfesz táp> megohm nagyságrendű soros előtét, - mikroamper mérő - tranzi CE záróirányban (bázis emitterhez zárva kis ohmmal). Mikor hirtelen megnőtt az áram, ott kezdett veszélyben lenni az "átütési fesz" . A gyakorlatban jól bevált . A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
Értem. Köszi.
Gyorsan megnéztem a fiókban a dobozt. Nem MEV-es, hanem Tungsram 2n3055-öm van. 35 db. meg 2 db ismeretlen és 1 db RCA. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
Akettős tápommal csak 85V-ot tudok előállítani, de ha még sorbakötök egy 35V-os fixet akkor már tudok mérni. Nagyszerű az ötlet. Köszönöm.
Nem akarsz eladni abból a 35 db-ból 4-et?
Adalékként egy kis szakirodalom ezzel kapcsolatban. Aki diszkrét elemekből épít erősítőt, nem árt tisztában lenni ezekkel.
Csak gyorsan átlapoztam, mert az angol ... A lányom perfekt, de vizsgaidőszak van.
Azt megtaláltam, hogy az Uce-t változtatom és az Ices-t mérem. E-B összezárva.
Nem gondoltam, de írj pü-t.
Szia! Lehet, hogy kéne egy tranzisztor teszt topikot nyítni. Ez egy érdekes téma ezekszerint.
Bocs, de pont azt írta, hogy nincs egységes recept.
Kösd be úgy, hogy csak az árnyékoláson megy a GND, jó lesz úgy. Elromlani ettől nem fog a PGA. Ha mégis búg, akkor írjál fel ide, majd segítünk. Néha egészen különös föld kötések működnek. Viszont ha már egyszer elromlott a PGA, akkor át kéne nézni a kapcsolást, tápfeszeket, hogy ne ismétlődjön meg ez a sajnálatos eset. Az nem túl jó helyzet, ha nem tudod mitől romlott el. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
Közben azon elmélkedtem, ha találok olyan 2n3055-öt ami tud 100Vces-t az jó lenne nagyobb teljesítményű Quad405-be?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |