Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az alumíniumot is lehet forrasztani, csak más fajta forrasztó ón kell hozzá. Lehet kapni kis mennyiséget is, nem túl drágán.
Ez már érdekes! Tudsz linket, leírást?
Nem tudom mire gondolsz. Én generátorban cseréltem diódákat, és az autós boltban kaptam forrasztó ont. Az alu hűtőbordára simán ráforrasztottam a diódákat.
A kérdésre válaszoltál, köszönöm! Én még nem hallottam alumínium forrasztásáról - hétköznapi eszközökkel.
Pedig ilyen egyszerű. Én sem tudtam, ekkor forrasztottam először és nem utoljára.
Ezek szerint csak keresni kellett volna...
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
Sziasztok! Valaki tudna adni egy kapcsolási rajzot DC 12v feszültség szabályzóhoz?
Sziasztok!
Egy átlagos kerékpár generátor (rossz nevén "dinamó") hány pólusú szinkrongenerátor? Nekem szinkronmotorként 6V 50Hz-ről szépen megy, csak meg kell lökni, hogy el tudjon indulni. A pontos fordulatra vagyok kíváncsi, ezért kell a pólusszám.
Szia, stabil 12 volt egyenáramot szolgáltató tápra gondolsz?
Ha igen akkor tessék:7812-vel megépített táp Még annyival kibővíteném, hogy az IC be- illetve kimenő lábaira tennék a földhöz képest egy-egy 100 nano farados kerámia kondenzátort. Ez a táp maximum 1 ampert visel el, rendes hűtéssel. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
Ha tudtam volna, hogy egyáltalán érdemes keresni, akkor valóban. Eddig mindent másképpen oldottam meg, mert pár éve azt tanultam, hogy az alumíniumot nem lehet forrasztani.
Elfelejtettem írni, hogy max 5 ampert kellene tudnia.
Sziasztok!
Tudna valaki olyan programot ajánlani, amivel könnyen lehet sávos próbanyákra tervezni? Csatoltam, hogy mire gondolok. Eddig leginkább Eagle-t használtam, láttam, hogy azzal is meg lehet oldani, de elég macerásnak találtam a módszert. Előre is köszönöm.
Szia!
Lochmaster De én inkább a nyák készítést javasolnám
Köszi, megnézem. Terveztem és martam is már nyákot, nem is egyszer, de kisebb dolgokhoz jó lesz a próbanyák is.
Helló. Egy olyan kérdésem lenne hogy a rádióadózásban melyik sávokat lehet szabadon (korlátozás nélkül) használni? Mert azt tudom hogy FM sávon tiltott a 100mW-nál nagyobb teljesítményű adó használata.
Szia! Esetleg a VeroDes nevűt is kipróbálhatod. Androidos verziója is van a Play-en.
Ez egy egyszerű kérdés: semelyiket.
Ma már nincs olyan rádiófreqvenciás sáv ahol engedély nélkül lehetne adni?
Tudtommal van: 446,000 – 446,100 MHz között PMR és 446,100 – 446,200 MHz között DPMR, viszont a kisugárzott maximális teljesítmény nem lehet több 500mW-nál. Vagy rosszul tévedek?
Ezt sajnos nem tudom megmondani,ezért is kérdeztem. Szerettem volna ilyen falun belüli kommunikációt készíteni eggyik elektros barátommal. Építeni tudunk azzal nincs baj,csak nem tudom meik freqvencia-sáv használható szabadon.
Mekkora távolságot akartok áthidalni?
2-3Km között van a távolság. Ezt szeretném áthidalni.
Én viszont tudom, hogy ez így van, de ettől függetlenül előfordulhat hogy homályosak az emlékek Viszont hivatalosan ezt a frekvenciát is csak úgy használhatod ha bemért, bevizsgált, készüléket veszel, otthon összeépítettre ez nem terjed ki. Már azért is megütheti valaki a bokáját ha megbontja a gyári PMR adó antennáját és átszerkeszti kicsit... Ha nem kezded tuningolgatni akkor viszont falun belül is csak jó esetben 1-2km a hatótáv. Meg is találtam: Bővebben: Link
Akkor ha itthon építek PMR adó-vevő készüléket,nem büntetnek meg érte és nem vizsgaköteles a gép. Ha eddig jól értem. De ahogy észrevettem elég szűkösek a sávok,bár szerintem kapcsolást találok hozzávalót.
Hát elég furán értelmezed ezt a sort:
Idézet: De akkor még egyszer: A készülék előállítása, módosítása engedélyköteles! Tehát nem építhetsz ilyet, és nem is módosíthatod! Persze ez sokakat nem érdekel, de én úgy gondolom maradjuk a legalitás talaján. „Viszont hivatalosan ezt a frekvenciát is csak úgy használhatod ha bemért, bevizsgált, készüléket veszel, otthon összeépítettre ez nem terjed ki.”
Akkor olyan készüléket kell vennem ami már rendelkezik engedéllyel igaz? Magyarul az építés kínjairól lemondhatok...kár azért.
Nos, igen. De szerencsére annyira azért nem kerül sokba egy ilyen páros: Bővebben: Link Viszont ennél nem olcsóbb lenne mondjuk egy Skype?
Sajnos mindketten örökmozgók vagyunk,hiába nálam is a laptop,de azt mégsem vihetem le a műhelybe motorszerelés közben beszélgetni. Erre akartam kitalálni valami hordozható kompakt adó-vevő egységet. És még mindig olcsóbb mint a több órás telefonálás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |