Fórum témák
» Több friss téma |
A cső sokkal nagyobbat villan ám, mint ez a pici led! Nem lesz baj?
Árnyékolással nem lehetne megoldani?
Elvégre az a gond hogy zavarja a rádiót nem?
Látszólag minkettő ugyanaz, csak más típusú triac-kal szerelve. Egy rendesen visszarajzolt kapcsolás segítene a felderítésben... Én valami egyszerű "fázishasítós" tápra tippelek.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
Üdv! Egyik kollégám megkért hogy a Hetra 130 U típusú hegesztőgépén lévő fokozatkapcsolót javítsam meg, mivel a tengelye eltört. Először rendelni akartunk egyet, de a kapcsolóra valamilyen olajos massza ráfolyt, így nem tudtuk leolvasni a típusát, csak annyit hogy Ganz KK0-60 és a következő szám felső részéből csak egy kis rész látszik, ami vagy 2-es vagy 3-as. Így gondoltam, hogy a törött blokkot kicserélem egy másik Ganzből kivett blokkal. Viszont szétszerelés közben sikeresen leütöttem az asztalról, így széthullott az egész, szóval nem tudom fokozatokat sem hogy követték egymást.
Néztem a gyártó honlapján de ott csak termékkód van feltüntetve kép nélkül, így nem tudom melyikre lenne szükség, a Ganz oldalán pedig a kapcsolók között nem találok olyat ami ezekhez az információkhoz passzolna, mert ami 6037-es típusszámmal rendelkezik annak a száma megfelelne, de nincs rajta 0 állás, a 4036-os viszont rendelkezik nulla állással de nem jó a típusszáma. Szóval annyit szeretnék kérni, hogy aki rendelkezik ilyen géppel, az nézze már meg, hogy milyen kapcsoló kell bele. De ha valaki tudja hogy mikor, milyen állásban, hogy kapcsol a kapcsoló, az is rengeteg segítség. Előre is köszönök mindent.
Helló!
Működik az IC-vel, de újabb probléma merült fel. Be tudom kapcsolni, de nem jön be a kép. A mellékletben szereplő panelt hogy tudnám feléleszteni. Ez a kijelző nagyfeszültséggel gerjesztett világítása(olyan mint a neon, vagy kompakt fénycső. a csatlakozón beadom a 12V-ot, ez megvan, van egy on/off kivezetés ezen a testhez képest +5 V-ot mértem, ha bekapcsoltam a power gombbal, és van egy adj. (adjust) kivezetés ami úgy gondolom ez a gerjesztés erősségét (fényerejét) hivatott szabályozni. Ha adok neki +-12V-ot és gondolom +5V-ot, még ott van az adjust kivezetést. Na ebben segítsetek nekem hogy ott mit és hogyan tudok vezérlést adni. Ezzel az egésszel azt akarom kideríteni, hogy jó e a két vékony neon, vagy a panel hibás-e? De ha vannak segítő ötletek szeretettel várom.
Az ON/OFF-ra 5V kell általában az jó, az adjust-ot próbáld földre húzni. Monitoroknál általában ez a max fényerő, persze olykor a 3.3V a max fényerő, de anélkül is mennie kellene, legfeljebb villogva. A biztosítékot ellenőrizd rajta, mert szokott lenni ksi SMD biztosíték nem messze a táp-be résztől.
Köszi a gyors választ ma ki is próbálom!
Szia Találtam egy smd kütyüt S felirattal a pozitív ágban, ez lesz a bizti, szakadás van. De még nem volt időm áthidalni és rápróbálni.
Üdv mindenkinek!
Ki kellett cserélnem egy elkót, 2.2µF 50V, "standard" magasságú, kb. másfél centi. Találtam is másikat, ez is 2.2µF 50V, de a magassága max 5 mm. Elképzelhető, hogy mérete ellenére ez is az, mint a nagyobbik?
Persze. A kicsi az újabb. Korszerűbb. Programozott élettartamú.
Köszi! Ez egy ~15 éves walkmanből kitermelt kondi. Értéke hajszálpontosan annyi, mint ami rá van írva.
Továbbá hajszálpontosan arról a kondiról van szó, amit a "Kezdő kérdések" topicban már meg lett beszélve.
Igen, ott volt mozgás, itt nem. Törölni akartam a kérdést innen, de már nem engedte az oldal. Mentségemre szóljon, hogy ott teljesen más a lényeg.
Sziasztok!
Volna pár darab SMD alkatrész, aminek nem tudom a típusát. Van egy kapcsolási rajz is hozzá, de ott is csak az SMD jelölések vannak ráírva. Amikre kiváncsi lennék : A8E,PO3,NO2. Előre is köszönöm a válaszokat !
Akkor ebben segíts nekem: KRC107M
Ime.
Csak annyit kell beírni a Gooooooogle -ba: típusszám datasheet
Bocsi, csak azt felejtettem leírni, hogy nem kapok ilyen tranyót, valami helyettesítő kellene.
Szia!
Összeraktam, működik a TV, csak szerintem összekevertem a lapokat amelyek a kijelző alatt vannak, mert csak egy fehér képet mutat. a neon világít most már.
Bocsi, egy nem leolvasható IC-vel indult és ez lett belőle. Ráadásul egy SMD biztosíték is volt ami számomra "ismeretlen"volt.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
Tessék KRC107M
DTC114YL (ROH) NPN 50V 0.1A 0.3W 10k+47kohm 250MHz SC-72 [21-09-95], a Lomex-től.
Helló!
Elromlott a mosógép itthon. Rögtön szét is szedtem. Következő a kérdés: FILTRO COD. 39492 Ennek a vacaknak a kimenetén egyenáram vagy váltakozó áram jön ki? Amíg nem tudom biztosan nem merek rámérni multiméterrel.
Szia!
Mivel ez csak egy hálózati szűrő ezért váltó, gyakorlatilag esélytelen hogy ez okozza a hibát. Viszont ha itt leírod pontosan mi történt, hogy történt, mivel stb... sok jó tanácsot kaphatsz: Bővebben: Link
Attól nem lenne ilyen, azért fehér, mert nem kapcsol be a kijelző.
Sziasztok.ennek a diodának???a két vége között kell hogy legyen kapcsolat,ha nincs áram alatt??multin a sípoló üzemmódban.mértem,de nem jelzett,a mellette lévő viszont igen.
Szia!
Először is kiforrasztva mérd, másodszor pedig: mi van ráírva?
megvolt úgy is.úgy sincs jele a kapcsolatnak.
mindjárt leolvasom. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
2perc
Mindkét irányban (polaritással) szakadt?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |