Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.nem annak van baja,ez már biztos.
Viszont,Kaptam egy tippet,és elkezdtem fáziskeresővel ellenőrizni a panelt,áram alatt(beszerelve.) Ami érdekes,egy helyen,a relé melletti elenálláshoz érve,bekapcsolt a relé,illetve rezgett.mellettevan egy tranzisztornak látszó tárgy.a másikoldalt márcseréltem,ezt még nem. Ez mitől lehet??Kijelölöm majd képen,és felteszem.
A relé rendesen be van forrasztva? Nincs kiolvadva a lába?
Megnéztem és minden tiszta elvitték megnézni kapcsolót cseréltek rajta,amikor vissza hozták egyszer végig ment a program de utána már nem.elindul beereszti a vizet majd elkezdi kiszivattyúzni és sípol!
Hááát,elméletileg benne van rendesen.Épp most vizsgálgatom.
Üdv Szakik, Mesterek !
Wh**pool motyogtatógépem a következő tünetekkel bosszant : 1, program indításakor az ürítő-szivattyút szaggatottan járatja - közben el-elalszik* a működést jelző fény -- normálisan 10-15 sec szivattyúzás után kezdené tölteni a vizet . 2, Mosás közbeni vízcserekor a víz nagy részét simán kitolja, az ürítés végén mint az 1, pontban ... 3, előfordult már, hogy vízvétel közben is bejön ez a szaggatott működés + jelzőfény el el-elalvás. Gyanakszom szintérzékelő-hibára ( a telefonon megkérdezett helyi szaki is erre célzott), de az elhalványodó led miatt nekem inkább elektronikus (táp ? ) valószínűbb. Mit lehetne-kellene megnéznem a gép szekrénysorból kibontása nélkül ? *amikor megáll a szivattyú elhalványodik-kialszik a jelzőled fénye
Sziasztok!Az ADP6920WH typ. gépemmel van problémám E1,F8.hibakódot irki Nem vesz fel vizet.Szűrök tiszták,dugulása nincs. Egy nap állás után elindul,de az első öblítéshez már nem veszi fel a vizet.Kérem, ha valaki tud segítsen!
Koszos a vizszint szabályzó. A szűrő rács alatt van egy kis csapadék gyűjtő akna ott van az érzékelő. Optikai, igy ne súrold!
Az. Oldalt van és kissé áttetsző. valószínű az alján koszos estleg vízköves.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
A gép alja felől ki is lehet venni, de ezt nem javaslom ha nem vagy szakember, mert el is lehet törni, esetleg eleresztheti maga mellett a vizet utánna.
Szia.Ma kiszedtem,a relét,és a felette lévő átlátszó,illetve narancs színű diódát.
9voltos elemmel adtam áramot neki,kattan,de a túloldalra nem ér el az áram. Ez azt jelenti,ogy nemjó ugye? Másik naiv kérdés.HA megrázom,zörög,pont mintha szét lenne esve belül.ez természetes? Valamint az a kicsi dióda is el vaolt szállva,volt itthon,azt pótóltam,az már jó.Gyakorlatilag a relé környékén,az összes alkatrészt kicseréltem.tranyók,ellenállások,kondik.Már csak a relé maradt.Rendeltem már.Ha meg lesz,és működik a gép,leíro,képekkel mit cseréltem mi volt a hibajelenség stb.Hadd lássa más is.
Üdv!
Igen táp hiba lesz. Tipikus. A vezérlésben találsz 1db 1uf-os kondit (nagy szürke, vagy kék ) Cseréld!
Tudna valaki segíteni ?fentebb irtam a hibát candy csf4570E-kapcsolatban.köszönöm
Köszi !
A vezérlés "merre" található ? Az ajtóban , vagy a gép tetejében ? Merről lehet "megtámadni " ?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni!Candy cdf312ax típusú mosogatógépünkben most cseréltünk panelt, mert a szerelő szerint az a baja. El is indul, beszívja a vizet, de utána csak hangosan zúg, nem csinál semmit. Ha kilépek a programból, kiszivattyúzza a vizet, és villog mint ezelőtt, ha végzett.Legyetek szívesek segíteni, mert tippünk sincs mi lehet,köszi
Lehet hogy a keringető szivattyú kondija rossz vagy akadályoztatva van a lapátkerék.
Ezt ki tudjuk cserélni, vagy szerelő kell hozzá?
Ha van egy kis műszaki érzéked akkor Te is ki tudod cserélni.
Ez jó kérdés. Szerinted én tudok buszt vezetni, vagy sofőr kell hozzá?
Szia.Légyszi segíts még egy kicsit.Kicseréltem,relét.meg mellette lévő kondikat,diodákat,tranzisztorokat.Kapcsoló diódát is.
Mostmár nincs mindenhol 220v,csak egy helyen,a két gányolt nagy ellenállásnál. Ha bekapcsolom a gépet,semmi nem történik.Olyan,mintha nem kapná a panel a nullát,vagy negatívot.merre kutakodjak?Vanegy vákumkapcsoló,abba megy a plussz,a minusz meg a fűtőtekercsbe.(Cekasz)Mindenhol oké a kontakt,a-ból,b-be elér,de a panelen elakad.Mit mérjek,cseréljek??
Szerintem én meg a buszos felesége vagyok Neki van műszaki érzéke,nekem nem annyira De a kérdéseket én szoktam feltenni, és továbbítom a válaszokat neki.De a masina még mindig nem működik sajnos
Még egy buta kérdés.
A mosogatógépben,hol van az NTC?Ha valaki lát ilyet a panelen,amit feltettem,jelezze nekem.Köszönöm.Vagy ha tudjátok,hogy a gépben hol lehet.Whirlpool adg151/1
Azt ne a panelen keresd. Valahol az üstben van. Ilyesmi alkatrész.
Ezt látatlanban sajnos nem tudom megmondani.
Igen,egyet találtam.Azt tudom,hol van.elméletileg baja nincs.
Az ADG 151-ben,a az ajtó alatti burkolatban van,két rózsaszín vezeték megy rá. Találtam hibát még a panelen,össze ért az egyik kicsi kondi,meg a panel sarkán lévő ellenállás.végig követtem a szálakat,az egyik a szennyszivattyúba,a másik a fűtőre megy.ma felboritom a gépet,miszlikbe szedem,újra összerakom,aztán majd kiderül hol akad meg az áram. Az a fura,hogy a panelen van ahol van áram,van ahol nincs.Van kettő ellenállás,aminek egyik oldalán van, a túloldalán meg semmi.kiszedtem,megmértem,és jónak tűnik.Legalább is a műszer szerint.Olyan szerelőt,aki azt mondta volna,hogy kiméri,és cserél alkatrészt nem találtam.Még a kókler is azt mondja,drágább kicserélni rajta mindent,mint maga a panel. Kiszámoltuk elektroboltos fiuval,összesen,ha mindent kicserélek,(aminek a nagyrésze megtörtént,1500FT).Akkor is meg áll 4000ft.nál. * A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
Tegnap kivették a mosogatógépet a (beépített) helyéről és valóban tele volt a tálca vízzel.
Most elvitte a szerelő, kíváncsi vagyok mi lesz a szivárgás oka. Ahogy ismerem a mai állapotokat nyilván a legdrágább alkatrész lesz a bűnös.
Idézet: Az a baj, hogy nálad a panel épsége is kérdéses. Bár azt is lehetne újat gyártani. De az igazság az, hogy rajz és rutin nélkül nehéz lesz megtalálni a baját. „Kiszámoltuk elektroboltos fiuval,összesen,ha mindent kicserélek,(aminek a nagyrésze megtörtént,1500FT).Akkor is meg áll 4000ft.nál.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |