Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   56 / 184
(#) feco45 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Köszönöm ez jó ötlet kipróbálom.
(#) feco45 válasza feco45 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Köszönöm ez lesz a végső megoldás.
(#) mcload hozzászólása Okt 4, 2013 /

Sziasztok. Vettem egy Sony TC-KE240 magnódecket. Fülhallgatóval kipróbáltam és nagyon szépen szól, de egyébként is szép állapotban van. Tekerés indításakor hallani egy pillanatra, hogy egy idő után majd cserélni kell a szíjat. Azt nem tudom megítélni, hogy a fej mennyire kopott. Hozzávaló szíjat, görgőt és esetleg új fejet be lehet szerezni valahol? Hogyan és mivel kell tisztítani?
Azért vettem, hogy mp3-ból jó minőségű felvételeket készítsek kazettára, csak az a gond, hogy nincs olyan lejátszóm amin van erősítetlen aux kimenet. (Nemrég vettem egy kis hifit, de azon csak bemenet van és új cuccot most nem szeretnék venni.) A dvd lejátszón van stereo rca kimenet, de lehet változtatni rajta a hangerőt.
(#) kristikoma válasza mcload hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Ha nem akarsz vele felvenni, megteszi bármelyik sztereó kombináltfej. Szíjat kiveszed, spárgával meghatározod az átmérőt a kerületből(matek!), megméred a szíjtárcsát, majd a méretekkel elmész a linkben ajánlott boltba. Görgőt nem tudom, hol lehet szerezni, én bontott magnókból válogatok. Tisztítani vegytiszta alkohollal szokás a magnó belsejét. MP3-ból ne készíts felvételt, inkább flac-ből, de még jobb lenne LP-ről! A fej kopottságát nagyítóval kell meghatározni egy "0 km-es", vagyis új fejhez képest.
(#) mcload válasza kristikoma hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

Direkt felvételre vettem. A fej, ahogy összehasonlítottam nincs még olyan rossz állapotban, hogy cserére szorulna, de jó lenne majd pótlásnak egy hozzávaló minőségi fej. Egyébként a gép csak egy irányba játszós. Sok kedvenc számomat még mp3-ban is nehéz beszerezni, nem még más formátumban. FLAC-ből pedig csak kevés van. Nem mellékelted a linket.
(#) kristikoma válasza mcload hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Ok, mellékelek. Nem kérdeztem: háromfejes a készülék? Ha igen, az jobb, mert felvétel közben lehet ellenőrizni a minőséget, annyi késleltetéssel, amennyi idő a szalagnak kell a két fej között.
Szíjak
(#) mcload válasza kristikoma hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Csak két fejes. 2000-2001 körüli a gép - szóval nem egy túl régi darab. Ahogy elnézem a felhozatalt, görgő még akad majd hozzá, de hozzávaló minőségi fej nem tudom honnan lesz hozzá.
(#) kristikoma válasza mcload hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Ha lehetséges, készíts valami új kazettára mérőjeleket, szabvány szerintieket. Létezik PC-re hanggenerátor. Elég minőségi az ALPS gyár fejei, azt ajánlom, olyat teszek a Technicsbe, igaz, nem belevaló. Lejátszani jó lesz az. Kivezérlést erősen ajánlott kézzel szabályozni, ezenkívül a felvételt elég -20dB-ig kihajtani, mert itt lesz egyenletes az átvitel. Legfeljebb utánállítasz az erősítőn.
(#) Paragulis79 hozzászólása Nov 30, 2013 /

Jó estét mindenkinek! Egy rövid kérdésem lenne. Valaki meg tudná mondani, hogy a Marantz Model 5000 típusú deck-be milyen fajta lejátszófej való? Sajna eléggé kopottnak tűnik.
Előre is köszi a segítséget!
(#) kristikoma hozzászólása Dec 3, 2013 /

Sziasztok! Pioneer CT 506-ba keresek lendkerék szíjat. O-gyűrű nem jó, mert bordás kell. Ha valaki tudja, milyen méret kell, meg hol lehet kapni, kérem szóljon!
(#) Tomi94 válasza Paragulis79 hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Lejátszásra szinte bármelyik jó +-20%-os impedancia-eltérésen belül (és természetesen egyező mechanikus méretekkel, de az a deckek 98%-ában egységes). Felvétel már nehezebb ügy, eredetit szerezni maximum bontottból lehetséges, olyat viszont ezekből a '70-es évek végi készülékekből nagyjából esélytelen itthon találni. Viszont egy tippet tudok: nekem egy '83-as Marantz deckbe nagyon jól bevált egy, a 2000-es évek elején az aránylag jobb készülékekbe szánt fejtípus (ha érdekel, teszek fel róla fotót), amit aztán végül sok helyre beépítettek, szóval akár ilyen műanyag mechanikás Cd-s rádiókból is bontható. 230 ohmos, ha a tiedben 235-ös Marantz fej van, akkor jó lehet szerintem.
(#) Tomi94 hozzászólása Dec 27, 2013 /

Sziasztok!
Egy Philips N5421-es deck beállításában kérnék segítséget. A rajzot jó minőségben feltöltöttem külső oldalra, a két pirosan bekarikázott trimmer potméterrel mit kellene állítani? Azt gondolom, hogy a Dolby áramkörhöz tartoznak, az pedig jelenleg csak annyiban működik, hogy a jobb oldali műszer alaphelyzetét felemeli kb. -10 dB-re, de a zajt egyáltalán nem csökkenti.. Persze ha pontosan szintezni kellene, akkor úgy sem tudom megcsinálni felszerelés hiányában, meg egyébként sem használtam soha a zajcsökkentőt, csak érdekelne. Az összes többi potméter is el volt tekergetve (főleg a bal csatornáé) - a felvétel totál féloldalas volt, pedig a fejnek semmi baja, mert a két tekercset felcserélve nem fordult meg - , azért gondolom, hátha csak beállítási hiba lenne..
A készülék rajza
(#) Laci45 hozzászólása Jan 19, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Technics magnódeckem aminek motorja fordulatszám szabályzós, de nem jó, mert ingadozik a sebessége. Újat már sehol nem kapni. Tudtok-e esetleg valakit aki javítja a motort?
(#) steelbird válasza Laci45 hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Hello!
Motorokat lehet még kapni, nézz szét itt
(#) zapkorte válasza Laci45 hozzászólására (») Jan 19, 2014 / 1

Tapasztalatom szerint az ilyenekre kár időt fecsérelni, akárhogy pucolod, reszeled, forrasztod, legfeljebb csak ideig-óráig lesz jó. Azt javaslom, hogy tegyél bele egy sima 600Ft-os kínai motort a HQ-ból, és csao. Ha netán az elektronikája figyeli a tahot, egy két tranzisztorból összetákolt multivibrátorral be lehet tömni a száját.
(#) OFK hozzászólása Jan 20, 2014 /

Sziasztok!

Egy AKAI CS M-2 vagy 3 robbantott rajzát keresem, ha tudna valaki segíteni.
Köszönettel előre is!
*
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014
(#) Laci45 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Sajnos már néztem ott is és a motor típusszáma szerint mindenhol a neten, de nem találtam.
(#) Laci45 válasza zapkorte hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Köszönöm a segítséget, de sajnos én nem értek ehhez. *
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014
(#) steelbird válasza Laci45 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

Nem tipus alapján kell keresni, hanem feszültség, fordulatszám és forgásirány szerint.
(#) Laci45 válasza zapkorte hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Feltettem a problémám apróhirdetésbe, mert csak ott lehet konkrét segítséget kérni.
Kérlek keresd meg, és ha tudsz segíts.
Előre is köszönöm.
(#) zolika60 válasza Laci45 hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Akár privát üzenetet is írhattál volna neki. Csak a nevére kell kattintani.
(#) Laci45 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Köszi a segítséget, még új vagyok, és nem ismerem ki magam teljesen.
(#) OFK hozzászólása Jan 24, 2014 /

Kollegák!
A képen látható nyomógörgőre lenne szükségem egy AKAI CS-M02 kazettás deck-hez.Segítsetek, hol tudnék venni egyet?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014

DSCF0088.JPG

(#) zapkorte válasza OFK hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

átmérő? magasság? furatátmérő?
(#) OFK válasza zapkorte hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

átmérő: 13,5 - 14 mm.
magasság: 8 mm.
tengely vastagság: 2,45 mm

Előre is köszönettel
(#) zapkorte hozzászólása Jan 25, 2014 /

http://www.hqelektronika.hu/product.php?pn=mpcr_tp_01
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) Tomi94 válasza zapkorte hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Nos, ez nekem is újdonság, ezt a görgő típust ismerem, de nálunk a vidéki boltban már 2009 végén kifutott, többé nem rendelhető termékként adták az utolsó darabjaikat. Nem gondoltam volna, hogy Pesten még raktáron van belőle. Abban az időben sok decket javítottam, biztosra mondhatom, hogy ez a típus az Akai kb. összes VT-nél gyártott típusába tökéletesen beleillik.
(#) zapkorte válasza Tomi94 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Sajnos már itt is kifutó... Pár év múlva már sehol se lesz efféle gumiáru, legfeljebb az ebayon.
(#) mapi65 hozzászólása Jan 26, 2014 /

Jó estét mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni Technics M17 magnó ügyében. Hiba egyik pillanatról a másikra jelentkezett előzmény nélkül. Bezajosodott a bal csatornája és lejátszási szint is csökkent. Amit idáig csináltam nem hozta a megoldást: átcserélgettem a Dolby és fejerősítő ic-ket, méregettem az (elkókat de mind jónak tünt,) feszültségeket. A bal csatorna feszkói 1V-tal kevesebb de azt sem találtam hogy miért. Egyébként töröl és vesz is fel. Van kapcsrajzom is hozzá de most már nem tudom mit csináljak vele hogy jó legyen. Nem értem, mi lehet a baja? Előre is köszi a segítséget.
(#) OFK válasza zapkorte hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Igazán nagyon köszönöm!!!!
Gyakran járok oda vásárolni, de még nem jutott eszembe, hogy nyomógörgőjük is van.
Még egyszer nagy köszönet!!!
Következő: »»   56 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem