Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv,
Megépítettem, rendesen panelre, normális csatlakozókkal, kábellel stb, az áramkört, de így se akar működni. Valami nem kerek. Mindig azt az üzenetet kapom, hogy "bus busy or hardware is error". Nem tudom, akkor mi lehet a gond. Végülis a problémám megoldódott, mert az epromnak, amit akartam vele írni/olvasni nincs baja és más volt a hiba, de attól még későbbiekben lehet, hogy szükségem lesz erre az áramkörre. Köszönöm a hozzászólásokat. Üdv, Palkó.
Sziasztok! Nem vagyok járatos ebben a témában, ezért kérdezek gyorsan: lényeg, hogy van egy vfd kijelzőm, amiben még a karakterkészlet cerdip tokos epromban van tárolva. Olyan kérdésem van, hogy az eprom és az eeprom között mi a különbség? Mert van egy winbond 512K epromom, és valahogy szeretném megoldani, hogy ebbe átmenteni valahogy a karakter készletet, ami eredetileg egy 27C256B-15XFL cerdip epromban van tárolva.
Hi,
A lényeg az, hogy az eprom UV fénnyel, az eeprom meg elektromos árammal törölhető. István
Akkor ezek szerint kompatibilisek egymással?
Igen. Ha az adatlapjukat megnézed, a lábkiosztás is lényegében megegyezik. Mi a Winbond pontos típusa?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
W27E512-70 a tipusa a winbond eepromnak.
Programozott állapotban mehet a 27C256B-15 helyére. Az A15 bekötésére kell csak odafigyelni, vagy a 27C256 tartalmát mindkét 32k-s részre beégetni a Winbondba.
Köszönöm a választ!
Nincs valakinek véletlen Willemhez MCS-51 adapter nyákrajza? AVR progizó adapter ez.
Üdvözletem mindenkinek!
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem,hogy volna -e valaki aki tudna segíteni (némi javadalmazás ellenében természetesen) eeprom adatainak kiolvasásában, lehetőleg Budapesten,vagy közeli településen? Köszönöm megtisztelő figyelmetek clipart
Szia!
Szerintem addig senki nem fog neked jelentkezni, míg meg nem mondod miféle eepromról van szó?
Nekem is van ilyenem , jó régi , a gyártója már elérhetetlen.
Mi a gond vele , ha még aktuális?
Szia!
Bocs,úgy emlékszem írtam típust,de valamiért nem jelent meg a mondatban. AT 25160 Köszönöm észrevételedet
Szia!
Tudsz esetleg ilyen tipusú eepromot olvasni? Köszi
Szia!
Én még ilyet nem próbáltam. Ez egy SPI buszos soros eeprom, nekem eddig csak a 24lc02-re volt szükségem, ami meg I2C-vel kommunikál... Viszont itt a topikban is mintha már láttam volna, hogy foglalkoztak ilyennel, kicsit olvass vissza, szerintem találsz olyan kapcsolást, amit megépítve magad is meg tudod csinálni.
Szia!
Kicsit bővebben tudnál mondani erről valamit? Köszi
A 25xx160 gyártótól függetlenül egy SPI EEProm. A PICkit2 readme állományában olvasható a bekötés:
Idézet: „Connections for 25LC devices --------------------------------------- PICkit 2 Pin 25LC Device Pin (DIP) (1) VPP 1 nCS (2) Vdd 8 Vcc (3) GND 4 Vss (4) PGD 2 SO (5) PGC 6 SCK (6) AUX 5 SI 7 nHOLD - disabled (Vdd) 3 nWP - disabled (Vdd)” Az EEProm csatlakoztatása előtt az USB -re kötni a programozót, indítani a PICkit2 programot, Device Family menüponttal beállítani a 25LC SPI EEProm családot, a combobox -ban a 25LC160-at kiválasztani. Csatlakoztatni ay EEProm -ot. Read, Exort / EEProm csere és Write.
Adott egy Willem pcb50 eprom író és sehogy sem sikerül működésre bírnom.
DB25 kábellel összekötöm a pc-vel a sárga power led elkezd világítani,bedugom a 12v-os tápot is,ekkor az összes led világít. Elindítom a programot,ha hardware ellenőrzésre megyek,vagy eprom nélkül csinálok egy olvasást azt írja "hardware error:check power/connection" -tápot kap,mert világít a led -db25 kábelt kimértem,simán egyenesbe van bekötve,nincs szakadás -biosban LPT port ECP-re van állítva(próbáltam Epp-vel,normal-la,bi-directional-lal is) -eszközkezelőben az örökölt automatikus felismerés és a megszakítás beállítva van -próbáltam több verziójú software-el is -másik pc-vel szintén Mi lehet a probléma?Mit próbáljak még meg?köszönöm!
Automatikus nyomtató keresés kikapcsolva?
Win7 van fent nem Xp.Annál is van ilyen?
köszönöm
A kommunikációs problémát sikerült megoldanom,most már látja a gép az égetőt.
Blank check működik,ill olvasni is tudok,azonban írni nem. Van 2db 27c256 ill 2db 27c512 epromom,ezekkel próbálkoztam. Blank check szerint nem voltak üresek,ezért töröltem őket UV-val. Most már blank check üresnek írja,ha ráolvasok a bufferban csupa FF,mégsem tudok rá írni. error at 0x000000 chip=0xff buffer= hibát dob ki. Ez mitől lehet? jumperelés elvileg oké,12v-os külső tápot használok. köszönöm
Sziasztok. Nemsokára egy bizonyos autó tulajdonosa leszek, aminek az ecu-jában 93c56 eeprom van kérdésem az lenne hogy ehhez a típushoz nem-e tudtok valami bevált programozó kapcsolást pc-hez , őszintén megmondom ha ablakos" felületűt tudnátok linkelni vagy valami annak kivált kép örülnék. Azért akarok hozzá programozót , mert lehet tudok szerezni módosított programot a chip-hez ami "jótékony" hatással fog bírni a motorra. Természetesen módosítás előtt backup-ot készítenék az eeprom tartalmáról.
Tudunk: PICkit2 -- Sok más feladatra is alkalmas...
Köszönöm a válaszod. Erre nem is gondoltam, pedig évek óta használom.
Tisztelt fórumozók!
Megépítettem egy eeprom programozót soros portra amit a neten találtam. A gond az hogy nem igazán akar össze jönni a dolog. Megépítés, sikertelen próba után elkezdtem méricskélni. A problémám az, hogy fordított polarítást tapasztaltam. A soros aljzat 5 és 3-as lábról van megtáplálva a 24c02 de így fordított polaritást kap mert 5 a pozitív 3 a negatív az eeprom soha nem fog működni így. Hogy van ez nem értem. A ponyprogban lehet polaritást váltani de akkor sem működött. Mi a probléma?
Sziasztok.
Fontos kérdésem lenne, Adott egy m95640 eeprom (sop8) Milyen programozót vegyek hogy kitudjam olvasni a tartalmát? Esetleg megépíteném Köszönöm a választ előre is. Jani A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
SPI eszközökhöz én lehet megfontolnám egy MCP2210-es IC használatát...
Az adatlapja alapján csak egy pár alkatrész kell még hozzá és kapásból USB-re kötheted az SPI eszközeid vele. A PC oldali szoftver pedig letölthető a linkelt oldalról (én még nem használtam ezt az IC-t, de ígéretesnek tűnik).
PICkit2 -vel.
után(n)a néztem ennek, de csak PIC családot emleget és nincs szó az általam keresett eepromról.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |