Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EEPROM programozó kérdések
Lapozás: OK   10 / 26
(#) palko0125 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Üdv,
Megépítettem, rendesen panelre, normális csatlakozókkal, kábellel stb, az áramkört, de így se akar működni.
Valami nem kerek. Mindig azt az üzenetet kapom, hogy "bus busy or hardware is error".
Nem tudom, akkor mi lehet a gond. Végülis a problémám megoldódott, mert az epromnak, amit akartam vele írni/olvasni nincs baja és más volt a hiba, de attól még későbbiekben lehet, hogy szükségem lesz erre az áramkörre.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv, Palkó.
(#) rockersrac hozzászólása Jan 31, 2014 /

Sziasztok! Nem vagyok járatos ebben a témában, ezért kérdezek gyorsan: lényeg, hogy van egy vfd kijelzőm, amiben még a karakterkészlet cerdip tokos epromban van tárolva. Olyan kérdésem van, hogy az eprom és az eeprom között mi a különbség? Mert van egy winbond 512K epromom, és valahogy szeretném megoldani, hogy ebbe átmenteni valahogy a karakter készletet, ami eredetileg egy 27C256B-15XFL cerdip epromban van tárolva.
(#) istvan5555 válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Hi,

A lényeg az, hogy az eprom UV fénnyel, az eeprom meg elektromos árammal törölhető.

István
(#) rockersrac válasza istvan5555 hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Akkor ezek szerint kompatibilisek egymással?
(#) dolargaan válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Igen. Ha az adatlapjukat megnézed, a lábkiosztás is lényegében megegyezik. Mi a Winbond pontos típusa?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
(#) rockersrac válasza dolargaan hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

W27E512-70 a tipusa a winbond eepromnak.
(#) dolargaan válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Programozott állapotban mehet a 27C256B-15 helyére. Az A15 bekötésére kell csak odafigyelni, vagy a 27C256 tartalmát mindkét 32k-s részre beégetni a Winbondba.
(#) rockersrac válasza dolargaan hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Köszönöm a választ!
(#) zapkorte hozzászólása Jan 31, 2014 /

Nincs valakinek véletlen Willemhez MCS-51 adapter nyákrajza? AVR progizó adapter ez.
(#) clipart hozzászólása Feb 19, 2014 /

Üdvözletem mindenkinek!
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem,hogy volna -e valaki aki tudna segíteni (némi javadalmazás ellenében természetesen) eeprom adatainak kiolvasásában, lehetőleg Budapesten,vagy közeli településen?
Köszönöm megtisztelő figyelmetek
clipart
(#) bbb válasza clipart hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Szia!

Szerintem addig senki nem fog neked jelentkezni, míg meg nem mondod miféle eepromról van szó?
(#) jucsaba válasza dolf hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Nekem is van ilyenem , jó régi , a gyártója már elérhetetlen.
Mi a gond vele , ha még aktuális?
(#) clipart válasza bbb hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Szia!
Bocs,úgy emlékszem írtam típust,de valamiért nem jelent meg a mondatban. AT 25160
Köszönöm észrevételedet
(#) clipart válasza bbb hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szia!
Tudsz esetleg ilyen tipusú eepromot olvasni?
Köszi
(#) bbb válasza clipart hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szia!

Én még ilyet nem próbáltam. Ez egy SPI buszos soros eeprom, nekem eddig csak a 24lc02-re volt szükségem, ami meg I2C-vel kommunikál...
Viszont itt a topikban is mintha már láttam volna, hogy foglalkoztak ilyennel, kicsit olvass vissza, szerintem találsz olyan kapcsolást, amit megépítve magad is meg tudod csinálni.
(#) Hp41C válasza clipart hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Egy PICkit2 tudja olvasni, írni.
(#) clipart válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szia!
Kicsit bővebben tudnál mondani erről valamit?
Köszi
(#) Hp41C válasza clipart hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

A 25xx160 gyártótól függetlenül egy SPI EEProm. A PICkit2 readme állományában olvasható a bekötés:
Idézet:
„Connections for 25LC devices
---------------------------------------
PICkit 2 Pin 25LC Device Pin (DIP)
(1) VPP 1 nCS
(2) Vdd 8 Vcc
(3) GND 4 Vss
(4) PGD 2 SO
(5) PGC 6 SCK
(6) AUX 5 SI
7 nHOLD - disabled (Vdd)
3 nWP - disabled (Vdd)”

Az EEProm csatlakoztatása előtt az USB -re kötni a programozót, indítani a PICkit2 programot, Device Family menüponttal beállítani a 25LC SPI EEProm családot, a combobox -ban a 25LC160-at kiválasztani. Csatlakoztatni ay EEProm -ot. Read, Exort / EEProm csere és Write.
(#) ricer6 hozzászólása Márc 23, 2014 /

Adott egy Willem pcb50 eprom író és sehogy sem sikerül működésre bírnom.
DB25 kábellel összekötöm a pc-vel a sárga power led elkezd világítani,bedugom a 12v-os tápot is,ekkor az összes led világít.

Elindítom a programot,ha hardware ellenőrzésre megyek,vagy eprom nélkül csinálok egy olvasást azt írja "hardware error:check power/connection"

-tápot kap,mert világít a led
-db25 kábelt kimértem,simán egyenesbe van bekötve,nincs szakadás
-biosban LPT port ECP-re van állítva(próbáltam Epp-vel,normal-la,bi-directional-lal is)
-eszközkezelőben az örökölt automatikus felismerés és a megszakítás beállítva van
-próbáltam több verziójú software-el is
-másik pc-vel szintén

Mi lehet a probléma?Mit próbáljak még meg?köszönöm!
(#) Hp41C válasza ricer6 hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

(#) ricer6 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Win7 van fent nem Xp.Annál is van ilyen?

köszönöm
(#) ricer6 hozzászólása Márc 30, 2014 /

A kommunikációs problémát sikerült megoldanom,most már látja a gép az égetőt.

Blank check működik,ill olvasni is tudok,azonban írni nem.

Van 2db 27c256 ill 2db 27c512 epromom,ezekkel próbálkoztam.

Blank check szerint nem voltak üresek,ezért töröltem őket UV-val.

Most már blank check üresnek írja,ha ráolvasok a bufferban csupa FF,mégsem tudok rá írni.

error at 0x000000 chip=0xff buffer= hibát dob ki.

Ez mitől lehet?
jumperelés elvileg oké,12v-os külső tápot használok.

köszönöm
(#) janimester hozzászólása Ápr 14, 2014 /

Sziasztok. Nemsokára egy bizonyos autó tulajdonosa leszek, aminek az ecu-jában 93c56 eeprom van kérdésem az lenne hogy ehhez a típushoz nem-e tudtok valami bevált programozó kapcsolást pc-hez , őszintén megmondom ha ablakos" felületűt tudnátok linkelni vagy valami annak kivált kép örülnék. Azért akarok hozzá programozót , mert lehet tudok szerezni módosított programot a chip-hez ami "jótékony" hatással fog bírni a motorra. Természetesen módosítás előtt backup-ot készítenék az eeprom tartalmáról.
(#) Hp41C válasza janimester hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Tudunk: PICkit2 -- Sok más feladatra is alkalmas...
(#) janimester válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Köszönöm a válaszod. Erre nem is gondoltam, pedig évek óta használom.
(#) benzinkutas hozzászólása Ápr 25, 2014 /

Tisztelt fórumozók!

Megépítettem egy eeprom programozót soros portra amit a neten találtam. A gond az hogy nem igazán akar össze jönni a dolog. Megépítés, sikertelen próba után elkezdtem méricskélni. A problémám az, hogy fordított polarítást tapasztaltam. A soros aljzat 5 és 3-as lábról van megtáplálva a 24c02 de így fordított polaritást kap mert 5 a pozitív 3 a negatív az eeprom soha nem fog működni így. Hogy van ez nem értem. A ponyprogban lehet polaritást váltani de akkor sem működött. Mi a probléma?

Dok1.doc

(#) phoboss1976 hozzászólása Máj 3, 2014 /

Sziasztok.
Fontos kérdésem lenne,
Adott egy m95640 eeprom (sop8) Milyen programozót vegyek hogy kitudjam olvasni a tartalmát? Esetleg megépíteném
Köszönöm a választ előre is. Jani
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
(#) bbb válasza phoboss1976 hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

SPI eszközökhöz én lehet megfontolnám egy MCP2210-es IC használatát...
Az adatlapja alapján csak egy pár alkatrész kell még hozzá és kapásból USB-re kötheted az SPI eszközeid vele. A PC oldali szoftver pedig letölthető a linkelt oldalról (én még nem használtam ezt az IC-t, de ígéretesnek tűnik).
(#) Hp41C válasza phoboss1976 hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

PICkit2 -vel.
(#) phoboss1976 válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

után(n)a néztem ennek, de csak PIC családot emleget és nincs szó az általam keresett eepromról.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Következő: »»   10 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem