Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   83 / 2533
(#) hapro válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

Szia!

igen, ezt szerintem is azt jelenti.

üdv.:

Zoli

(#) zoly15 válasza hapro hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

szia!
most nem vágom a témát hogy mire írtad ezt felvilágosítnaál
(#) gabenx válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

hal.erröl vélemény ? vmi "amys" weblapon találtam.nekem elsöre nagyon szimpatikus,de nem értek hozzá igazán...szakértöi véleményeket várok...
(#) zoly15 válasza gabenx hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

hűűűűűűűűűűűűűűűhaaaaaa :eek2:

van itt minden apáááám...szép,szines,de viccen kivül:?
(#) gabenx válasza gabenx hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

akkor vegyük viccesre,komolyan.világhálós teszvesz aukcion MOST megtekinthetö hirdetés:2x22 wattos erösitö 2000huf kikiáltási áron,"zotya 87" nicknevü international maffiozo hirdetése.zseniális a gyerek,elnézést hogy közzéteszem,de ez egy kissé húzós...és 4 képet mellékel:ime...tulajdonképpen ha még egy videót is kapok mellé...?
(#) zoly15 válasza gabenx hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

most nem azért de ezeket a "viccek mókás történetek" c topivba kéne berakni a modik nem nagyon szeretik a kusza dolgokat

a hüüüüüüüüüüüha az hova ment?
(#) gabenx válasza gabenx hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

tehát:stk 4048 tapasztalatokra lennék kiváncsi:melyik verzio a jobb ,mi a különbség v II stb......elvileg van hozzá tápom.belevágjak?
(#) zoly15 válasza gabenx hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Idézet:
„a hüüüüüüüüüüüha az hova ment?”

az STK-s erősítőre ment
(#) szamóca válasza gabenx hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

A II; V; X;XI számok, a THD értékben térnek el, minél magasabb a szám annál kisseb a torzitás.Naná hogy igen.
(#) gabenx válasza szamóca hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

köszi a választ.még az a kérdésem hogy egy pluszminusz 50voltos tápbol hogy lehet öttel többet kihozni?elvileg ez az stk4048 tápfesz igényének min.also határa.ha jol tudom. ami adott:150va toroid,36volt 36volt ?ki tudna segiteni ebben.? most 2db 4700mf 63 v kondi van a gr mögött amugy.és igy +-51-et ad ki és a quadomat hajtja.de az is érdekel hogy lefelé meddig vihetem,mert van egy tda7294-s panelem készen aminek meg +-35kéne.és ha csak a kondikkal meg lehetne oldani akkor nem veszek másik trafot.persze nem egyszerre akarom a kettöt mielött ,még vki félreértené....
(#) zoly15 hozzászólása Dec 27, 2007 /

ha jól értem akkor te a feszt kondikkal akarod levenni?
(#) szamóca válasza gabenx hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Idézet:
„pluszminusz 50voltos tápbol hogy lehet öttel többet kihozni?”

55V/1,41=39V-ra kell 36-ról tekercselni a szekundert.
Idézet:
„elvileg ez az stk4048 tápfesz igényének min.also határa.ha jol tudom.”

Igen de az nem 50V hanem jóval kissebb. Simán elmegy 50V-ról, csak a kimenő kakaó csökken le.
Idézet:
„ami adott:150va toroid,36volt 36volt ?ki tudna segiteni ebben.? most 2db 4700mf 63 v kondi van a gr mögött”

A 150VA nagyon kevés lessz, egy csatorna visítva elmegy róla./ ha nem maxon hajtod/ A 4700µF-ot meg min.10000µF-ra cseréld
(#) hapro válasza gabenx hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Esetleg valamilyen stabilizált tápegységet építhetnél neki ahol eldisszipáltathatnád ezt a rengeteg hőt ami keletkezne ha 50V-ból szeretnél 35-öt csinálni teljesítmény felvétele mellett.
Hogy fölfelé hogyan lehetne...? Értelmes és egyszerű megoldást még nem láttam sehol, de ha létezik ilyen akkor valaki majd biztosan elmondja neked.
Én amondó vagyok, hogy másik trafót szerezzél be, és ne szórakozz ilyenekkel.

üdv.:

Zoli

(#) gabenx válasza hapro hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

kösz válaszokat.közben belemerültem a z stk sztoriba és felleltem egy tipust aminek pontosan ennyi a tápigénye tehát +-51 és ez a 4044-es széria.de elvileg 4036-tol a 4044 szériáig el kéne vinni az összeset vmilyen szinten.no ez nem mindegy hogy milyen szint ezt sejtem,és nem is mindegyiket lehet olyan könnyen megszerezni ha jol látom.tehát a trafo az makacs szerkezet...
(#) gabenx válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

csak kérdeztem....ném lemaradásban vagyok ebben a témában.sorry.
(#) gabenx válasza szamóca hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

az 1,41 a büvös szám ebben az esetben?
(#) spagi válasza spagi hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Szevasztok!
Szóval keresnék STK 0040 II-ből épített erősítő kapcsolási rajzot. Ha van valakinek, segíthetne.
Köszi
(#) szilva válasza hapro hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Mi csináltunk anno olyan "gány" megoldást, hogy a toroidra rátekertünk kívülről még néhány menetet, mindkét szekunderfélre ugyanannyit. Így csináltunk a kis Orion erősítő ~2x30V-os (2x22.5V váltó) tápjából ~2x40V-osat.
(#) zoly15 válasza gabenx hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

szia!
az 1.41-es szám az a feszültség csúcsértéke a pufferelés után ha megszorzod vele a váltó feszt megkapod a pufferelt feszedet
(#) hapro válasza szilva hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Szia!

Szerintem ez nem gány megoldás, mert a toroid trafó alapban attól toroid trafó, hogy a gyűrű alapú hasáb vasmagra van feltekerve a pl réz huzal. És ha folytatod azt a huzalt akkor mi van..? Marad ugyanolyan rendes toroid trafód. A szekunder rész úgyis kívül van, szóval nem tettünk a trafóval semmi egetrengetőt. Mondjuk ez nekem nem is jutott eszembe, pedig mi is csináltunk ilyet anno jó néhány éve.

Az 1,41 az meg a gyök 2.

üdv.:

Zoli

(#) szilva válasza hapro hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Jó, hát tudom én amit írtál is, csak olyan izé...

Minden esetre a mai napig megy egy sztereo Quad405-ösöm ilyen tápegységgel, semmi baja.
(#) BTO válasza spagi hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

(#) spagi válasza BTO hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Kösz a tippet BTO ! Sikerült kinyomtatnom, megpróbálkozom vele.
(#) petitrial hozzászólása Dec 27, 2007 /

Van egy erősítőm, gyári dobozba, és max 40 voltra lenne szüksége szimetrikusan. A gond az, hogy a trafóból 35 volt jön ki (48v egyenáram). Hogyan tudnám megoldani? A trafót nem lehet cserélni a doboz lapossága miatt, és nem is szétszedhetős
(#) Müszi hozzászólása Dec 27, 2007 /

Sziasztok!

STK441-gyel szeretnék erősítőt készíteni, és beírtam a gugliba, és találtam hozzá egy rajzot, ez lenne az: Bővebben: Link
Az a kérdésem, hogy ez a rajz jó lenne e hozzá mert az adatlapi kapcsrajzot homályosan nyomtatja ki a nyomtató.
Ennek az STK-nak kb. mekkora hűtés kell?

Köszi
(#) hapro válasza petitrial hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Szia!

Szerintem ez a 8V nem olyan nagy feszültség, hogy ne lehessen eldisszipálni egy stabilizált tápegységen. Építenék egy stab tápot és máris megoldottam a feszültség csökkentést. Igaz kell hűtés hozzá, ami mérete a rajta átfolyó áramerősségtől függ.

üdv.:

Zoli

(#) petitrial válasza hapro hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Milyen stabilizált tápegységet építenél hozzá? Valami tipp? Az a baj, hogy szimetrikus tápról van szó, nem tudom ehez milyen stabilizátort tudnék építeni
(#) hapro válasza petitrial hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Szia!

Ez a kettő között szétnéznék és innen választanék, pár alkatrész módosításával úgy gondolom pont ideális tápegység lenne neked ezekből a kapcsolásokból.

http://www.tcaas.btinternet.co.uk/jlhvoltreg.htm

http://www.tcaas.btinternet.co.uk/jlhcapmult.htm

üdv.:

Zoli

Következő: »»   83 / 2533
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem