Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   33 / 45
(#) minitrue válasza lazack hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Üdv. Bár a gépet nem ismerem, találsz hozzá szervizkönyvet az elektrotanyán, talán segít.
(#) lazack válasza minitrue hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Köszönöm a segítséget!
(#) demonx1 hozzászólása Szept 7, 2013 /

Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy van egy olympus E410 tükörreflexes gépem és objektív frissítés közben kihúztam a kábelt!Azóta nem tudom frissíteni!Vissza lehet állítani valahogy?Nagyon fontos lenne!Előre is köszönöm! Zsolt.
(#) Viktor hozzászólása Szept 17, 2013 /

Sziasztok!
Canon PowerShot G9 display-t sikerült eltörnöm (leesett).
A neten rossz tapasztalatokat is olvastam pl. itt
Tanácsot kérek, melyik céghez érdemes elvinni javításra?
Köszönöm.
Viktor
(#) pcb12 válasza Viktor hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

(#) Kalvin hozzászólása Szept 24, 2013 /

Sziasztok,

Nikon D 90-es gépem van. Egy idő óta az a problémám, hogy az autofókusz nem működik. Kontrollfényt küld a gép, az objektív keresi a fókuszt, de nem találja és nem tudok exponálni. ha át kapcsolom manuális üzemmódba, akkor egy pontos (közép) fókusz működik, így már tudok exponálni vele. Köszi a segítséget.
(#) juras hozzászólása Szept 27, 2013 /

Sziasztok!
a Pentax Optio M60 fényképezőgépemen nincs kép csak feketeség ikonok viszont vannak mi lehet a probléma?
(#) Buvarruha válasza juras hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Bergadtak a zárak, bekapcsolás közben, picit csapkodd meg hátha.
(#) juras hozzászólása Szept 27, 2013 /

Próbáltam megütögetni de nem megy, először csak csíkos képet csinált de most csak sötétség van valakinek ötlete?
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
(#) Zsora válasza juras hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Gondolom csak élőkép nincs a képen. A csíkozódásból ítélve - szerintem - a képérzékelő körül lesz a hiba; a CCD döglött meg vagy a szalagkábele kontakthibás/törött. Esetleg tudsz mutatni ilyen csíkos képet?
(#) juras hozzászólása Okt 4, 2013 /

Sajnos nem tudok.Ha szétszetszerelném meogldhatá a problémát?
(#) Gafly válasza juras hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Idézet:
„Ha szétszetszerelném meogldhatá a problémát?”

Igen, hiszen utána már úgyis veszel egy új gépet
(#) zaza99 hozzászólása Okt 23, 2013 /

Sziasztok!
Finepix S5800-al van olyan gondom, hogy a vakuja nem akart előugrani azt megcsináltam,de most meg csak makróban vagy távolra csinál csak éles képet. Közelre homályos a kép, ha félig benyomom az exponálási gombot és nyomva tartom akkor egy nagyon rövid időre /0.3 sec/ kiélesedik a kép, de utánna homáyos marad ismét.
(#) zaza99 válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Senkise tud segíteni? Légyszi!
(#) Gafly válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Tudom hogy a szervíz ott van pár perc sétára az Örs vezér terétől...
(#) zaza99 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Nagyatádtól pár percre?
(#) ha7po hozzászólása Nov 22, 2013 /

Szevasztok!
Van egy régebbi HP Photosmart M305 gépem (nagyon szeretem).
Egyik pillanatról a másikra "megvakult", az érzékelője nem világít, az LCD-n nem jelenik meg semmi, illetve csak a funkciók piktogramjai.
Mi lehet a probléma?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
(#) Brigitta hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,hogy tudnátok-e nekem segíteni alkatrész kellene. Van nekem egy Kodak Easy Share Z710-es gépem. A problémám az,hogy kiesett az első lencsetartó "karika" és vele eggyütt a lencse is, persze megsérültek. Ezeket szeretném pótolni. De csak úgy ,hogy a gépet nem postázom szerelésre mert, másoktól csak ilyen ajánlatokat kaptam-hogy így tudnának segíteni. Várom válaszotokat. Előre is köszi!
(#) kérdező hozzászólása Dec 7, 2013 /

Sziasztok!
Van egy kis Fujifilm gyártmányú xD kártyás fényképezőnk. Ha használnám, azt írja ki, hogy "card not initialized" hiába teszek bele másik kártyát, ami a másik gépben jó, a hiba marad. Mit lehet vele csinálni? Ha egyszerű a dolog, pl. láb nem érintkezik, stb. akkor megcsinálom. De ha nem, akkor szétkapom, aztán lesz belőle villanócső, CCD áramkör, stb. Olyan 10 éves, lehet kontakthiba, vagy kizárt?
(#) uniman válasza kérdező hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Hello!
Formázd meg az xD kártyát a gép menüjéből....
(#) kérdező válasza uniman hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Megformáztam, de nem sikerül, továbbra is rossz. Valami szoftverhiba a gépben? Nem jó jel...
(#) ilonaxy hozzászólása Dec 24, 2013 /

Jó Napot!
Samsung Cyber 630-as gépem van, és pár napja elkezdett keresztben csíkos képeket készíteni. A videón viszont jó a kép. Kicsit talán a színek sem az igaziak, pedig eddig indig tökéletes kép készült vele, bár új kora óta nagyon gyorsan lemerül benne az akku.
Javítható?
Már 2006-ban vettem, mindig tokban van.
November 29-én még tökéletes volt, ezen a képen meg már nem jó.Volt olyan kép amit egyáltalán nem is tudtam felhasználni, kitöröltem az egészet.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013

S6000013.JPG

(#) bajusze hozzászólása Dec 29, 2013 /

Sziasztok!
FujiFilm S8000fd gépem kb 1 hónapja olyan képeket kezdett készíteni, hogy a képek egy része rozsaszínes árnyalatu lett, majd az egész, aztán asz tapasztaltam, hogy csak bizonyos fényviszonyok között. Gondoltam frissítem a frimeware-t, de ez sem hozott eredményt. Volt-e már valakinek ilyen problémája és hogyan lehet ezen segíteni. Válaszokat előre is köszönöm.
(#) bajusze válasza kérdező hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Helló!
A Fujifilm honlapjáról letölthető a firmware, pontosan le van írva a frissítés menete. Ott van hozzá a program is amivel feltölthető a gépre. Próbáld meg.
(#) minitrue válasza bajusze hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Meghibásodott a CCD, szériahiba. Cserével javítható, de az valószínűleg nem kifizetődő már, még ha valahol beszerezhető is hozzá...
(#) apusom hozzászólása Jan 5, 2014 /

Kodak C143 tip. fényképezőgépem villantója felmondta a szolgálatot és nagybetűvel AF jelzést ír ki. Érdeklődöm mi a teendő, hogy megint működésképes legyen? /természetesen azon kívül, hogy vigyem el szervizbe/
(#) Saggitarius válasza apusom hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

AF jelentese autofocus. Esetleg azert nem vilant, mert nem fokuszalt.
(#) Maxentius hozzászólása Jan 14, 2014 /

Üdv!

Van egy Fujitsu Finepix S1000fd fényképezőgépem. A hátitáskámban volt, amikor elestem (valószínűleg rá a gépre), azóta a galériagombbal kapcsol csak be, a rendes bekapcsológombra nem reagál. Így fényképezéskor vissza se lehet nézni a képeket, mert egyből kikapcsol. Hogyan lehetne ezt javítani?
(#) bbb hozzászólása Jan 28, 2014 /

Sziasztok!

Canon Powershot A560-as fényképezőm olyat produkál, hogy a vele készült képek zömmel homályosak, éles képet csak nehezen lehet vele készíteni. Makró módban, ha a zoommal nem játszok, hanem alap 0 állásban van, akkor mindig éles a kép, de ha már csak egy kicsit is mozdítok rajta, akkor életlen lesz. Normál üzemmódban viszont nagyon nehéz éles képet készíteni vele.
A történethez hozzá tartozik, hogy az objektív részét egy alaplaphibás készülékből raktam bele (ami működő korában éles képeket készített), mert ennek a sajátja csíkokat húzott a képekre.
Létezik ennek a gépnek valami kalibráló szoftvere, vagy valamilye (összepárosítani az objektívet a szoftverével), amivel be lehet állítani, hogy jó legyen?
(#) ColT hozzászólása Feb 11, 2014 /

Hello!

Hülye kérdés, találkozott már valaki Canon A570is-sel? Kaptam egy döglöttet, elemről, külső tápról nem kapcsol be. Az előző tulaj alaplapot cserélt benne, egy ideig működött, de egyszer nem kapcsolt be, és csókolom.
Tápfesz eljut az alaplapig, de onnan megakadtam. Szétszedés-összerakás, félreforrasztások keresése megvolt, nem találtam semmit... Jól is volt összerakva. Már amennyire nekem nem tűnt fel semmilyen liba.
Következő: »»   33 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem