Fórum témák
» Több friss téma |
Második képen valami orosz töltő, a harmadik és negyedik egy 12V-os próbalámpa.
Hali
Sajnos erről sem találok semmit a neten, Ránézésre valami infra távcső lehet, de ez csak az Én feltételezésem. Valami féle infót kaphatok róla? Kihez forduljak? Merre keresgéljek? Ki foglalkozik ilyesmivel? Milyen értéket képvisel? Web link? Előre is köszönöm!
Üdv. A harmadik képen, az egy feszültségteszter, szerintem.
Van benne egy izzó, vedd ki és nézd meg, hogy hány voltos, az a 230V-os felirat ott a címkén badarság, a fém tok miatt csak törpefeszültségre alkalmazható!
Na bekötöttem úgy mint egy egyenirányítót, ráadtam olyan 40 V váltót a '~' bemenetre és a kimeneten olyan 6 V váltó maradt. Egyenértéke pedig 0 V.
Akkor ez így gondolom döglött. (A fókusz vezetékre nem raktam semmit.) Csak tudnám minek kell tárolgatni 20 évig egy hibás alkatrészt...
Kugli kartasnak beirva a nevet 2300000 talaltot adott. tzn-1 nightvision
Egyáltalán nem biztos, hogy döglött, mivel így nem vizsgálható. Amúgy a C401-ben volt hasonló. Nagyon sok apró dióda van sorbakötve (még az is lehet, hogy szelén-pogácsák), az összes nyitófeszültséget meg kell haladnia a tápfeszültségnek. Ezenkívül a benne lévő kondenzátorok 50Hzen nem alkotnak sokszorozó áramkört (kis kapacitásúak, mert 16kHz-re tervezték).
De mivel ki lett forrasztva a tv-ből és szerintem a szerelő hagyta itt, ezért több mint valószínű, hogy rossz. 16kHz-es feszültséget most sajnos nem tudok kreálni. Max azt tudnám megmérni, hogy milyen feszültségnél nyitnak ki a diódák egyenfeszültség esetén. Mi lehet az a feszültség vajon aminél már működne?
Szevasztok!
Hogyan állapíthatom meg, mik ezek: HA8P (8lábú SMD); SN9002CSU (42 lábú SMD)? Köszönöm a válaszokat: Kálmán
Hello! "Ha ki lett forrasztva a TV-ből, és a szerelő hagyta ott," akkor várhatóan kutyát dobálni jó lesz. Nem? üdv!
Igen. De nem vagyok benne biztos, hogy rossz. Gondoltam ha egyszerűen le lehet tesztelni, akkor letesztelem. Ha a szerelő hagyta itt az még nem 100% garancia arra hogy rossz. Csináltak/nak ők olyat is, hogy jó alkatrészt is kicserélnek benne hogy többe kerüljön a javítás.
Kutyákat meg nem dobálunk, mert nem tudnak visszadobni! (Max megdobálom majd vele a veszélyes hulladékgyűjtő konténereket.)
Mondjuk jo, es tenyleg ne dobaljunk kutyakat (semmivel), akkor mit csinalsz vele?
Ezek igen kis méretű integrált áramkörök. Tudná valaki bővebben?
Üdv!
Azért abból a feliratból, már ki lehet következtetni, hogy mekkora feszültséggel kellene meghajtani. уН8.5/25-1.2-A szerintem ez 8.5kV-ból csinált annak idején 25kV-ot 1.2mA mellett. És a google a barátunk Bővebben: Link
Ha jó, akkor egész egyszerűen nem dobom ki. Főleg most, hogy már tudom mi ez.
Találkozott már valaki ilyen tranzisztorral? Milyen típus lehet?
Nem találtam róla semmi infót, tényleg kerestem.
Ezek gyári kódok, ősi számítógép tápegységeiben találtam én is hasonlókat. Többnyire NPN Si tranyók, én tápegység áteresztőnek használtam el őket. 40V-ot biztosan tud, nálam csak 5A-ig volt használva, míg el nem fogytak szerencsésen.
Sziasztok!
Lenne egy Beninca márkájú kapunyitó elektronikája ami tönkrement. Van két smd valami ami kiégett. Mik lehettek azok? Bővebben: Link Meg lehetne-e még csinálni? A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Szedd ki mellőle a nagy alkatrészeket és tisztítsd meg őket, akkor többet látni belőlük és a környezetükből.
Mintha 2db nagyobb telj.ellenállás lenne.Jól látom,hogy csak 2 lába van?
Sziasztok!
Ilyen csatlakozót keresek, de még a típusát sem tudom, ismeri ezt valaki? Köszi
Sziasztok!
Segítséget kérek. Kezembe került egy Ewt 1216 mosógép panelja amelyben kiégett egy smd. Sajnos nem tudom a nevét sem a értékét. Panel tipusa EWM1000 plus. Mellékelt képen a R78 alatt van. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Igen 2 lába van. Egymással sorba vannak kötve.
A csatlakozó után lévő rá van kötve egy relére. A másik meg egy 7805-ös szabályzóra. De a szabályzó előtt van még egy dióda, ami mintha zárlatos lenne az alkatrész teszter szerint.
Szia!
Mia 8 lábú IC típusa? TOP... ?
A keresés eredménye a rajz: Bővebben: Link. Itt szerepel az ellenállás is. Viszont ha az az ellenállás leégett, akkor az IC- sem lehet túl jó állapotban.
Köszönöm a linket ezt én is megtaláltam orosz oldalon, de viszont ennél az a baj, hogy
nem találom a C 27-es kondit amely lábához csatlakozik a smd. igy a értéket sem sikerül meg tudnom. A ic környékén sem található.
A képen az R78 alatt az R82 van, ami egy 0 ohm-os SM ellenállás.
Panel A kapcsrajzon - szerintem - az R144 felel meg neki. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |