Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   84 / 2517
(#) petitrial válasza hapro hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Köszönöm
(#) petitrial hozzászólása Dec 28, 2007 /

Tudnátok ajánlani valami TDA ic-t ami kb 2x25 voltról üzemel? Lehet stereo is. Nagyon megköszönném
(#) rogering hozzászólása Dec 28, 2007 /

Szerbusztok!
Hasonlóan előzőkben megszólalt kollégámhoz éppen egy gitárkombó összerakásán fáradozom!
Egyetlen apróságban nem tudtam még dönteni a végfokban!
Persze egyszerűnek tűnhet és mindjárt kaphatnék 100000-nal több tda-val kezdődőt, de nekem mindenképpen csöves kellene!
Aki már hallott tranyós és csöves végfokot egymás után szólni egy adott gitárral az tudja miért!
Nincs véletlenül vkinek egy 30-50W körüli kimenővel rendelkező csöves végfok rajza??
(#) szabi83 válasza petitrial hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

tda7293, tda7294, tda7295, tda7296, tda2040, tda2050 stb.. de inkább ST151, szebben szól!
(#) jampi válasza rogering hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Halo!
Itt küldök neked pár linket, de ha ez nem elég nekem a van még egy csomó ,olyanok is amihez be kell jelentkezni.
Egyébként én is állandóan arösítőket csinálok,
VOX AC30 - Fender-Bassman - Marschall-lite, stb.
Üdv:Laci

http://www.hangmester.hu/newforum/listazas.php?topik=140&start=0
(#) uli válasza jampi hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Sziasztok!
Kérdésem lenne, meliyk is az a TDA IC sorozat, amit kifejezetten kocsikba ajánlotok? a 786x? már volt leírva valahol itt, de sajnos sehol nem találom. A lényeg 12 Voltra kellene, igazából nem is kocsiba, de mivel szimmetrikus és hasonló egyéb trafó híján PC táppal kell gazdálkodnom, arra szeretném megépíteni.
Vagy ha esetleg nem javasoljátok a TDA IC-vel felépíthető erősítőket, szívesen fogadok más ötleteket is. (a lényeg az egyszerűség ) De szívem szeritn maradnék a TDA-nál, ott kevés alkatrész kell
kössz a választ előre is.: uli
(#) szabi83 válasza uli hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

pl.:
tda8560
(#) uli válasza szabi83 hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

akkor a 856x sorozat alkalmas autókba? jól emlékeztem? kössz a gyors választ: uli
(#) szabi83 válasza uli hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Alkalmas, max 18V.

Üdv
(#) Norberto válasza uli hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Plusz még van a TDA738x sorozat is!

Az én autórádiómban pl. egy 7385-ös dolgozik.
(#) gabenx válasza uli hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

én pl vettem a conrad-nál ilyet onnan le tudod huzni az adatlapot és kapcsolást is .....2x10watt erösitö/hangtechnikai épitökészletek/elektronika.....de sztem igazán 12volttal dolgozni nem tul jó ötlet,mert ha jo lenne akkor ezt alkalmaznák a profi végfokokban is.másképp szolnak mint a több tiz voltos toroidokrol menö cuccok,kevesebb bennük a mélység,dinamika ,és bizonyos hangeröt elérve behalnak.még egy egészen kis hangszoronál is hallhato a különbség,multkor figyelgettem.amugy végülis kinek mire kell.háttérzenének,pc hangfalba,de másra biztos nem tul jo ötlet....sztem....
(#) Directors hozzászólása Dec 30, 2007 /

üdv

Lenne 1 olyan kérdésem,hogy ez az erősítő szerintetek hány W ad le?Bővebben: Link
(#) Istike88 válasza Directors hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

ott van a nevében! egyébként 120W-os
(#) Parázs Gábor válasza Directors hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Azt felejsd el, hogy az 120W-ot le fog neked adni, talán ha teszel bele izmosabb darlingtont.Maga ha abból indulsz ki, hogy a TIP142/147 Ptot-ja:125W.Szerintem ugy ahogy van az a rajz max 80W érdemes kiszedni belöle 4ohm-on.
(#) djloui válasza Directors hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Hy olvasd el ezt a leirást lényegében ugyan arról az erösítőröl van szó, ha kell elküldöm a másik oldalt is ott megvan a nyák hozzá, én már megépítettem ezt TIP142/ 147-el és nagyon prímán müködik, a hangja is kitünő.
(#) Directors válasza djloui hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

hy
Ezt a rajzot én is megtaláltam de ez hány W-ot tud leadni?

(#) szamóca válasza Directors hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Kedves Directors!
A #158837 kérdésedre Gábor válaszolt.
A mostanira meg olvasd el a djloui által feltett leírását.
A két erősítő egyébként ugyanaz, csak a végdarlingtonokat változtatta Horváth úr.
Az eredetit (BDX66C-67C-vel/Pmax=150W/) én is megépítettem sub-nak, és tudja a leírtakat.
(#) Directors válasza szamóca hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

hy
Értem köszi szépen akkor ez leadja a 100W-ot.

Akkor szerintem meg is építem.
Ja tényleg kérhetnék hozzá nyákrajzot?
Előre is köszönöm.
(#) Badboy@20 hozzászólása Dec 30, 2007 /

Sziasztok! Nemrég kaptam egy quad405-ös erősítőt. Volt egy kis zárlat a hangszóró kimeneténél. Kimentek a biztosítékok. A csere után se javult meg. Kicseréltem a két 1N4148-as diódát. Most ha bekapcsolom, csak búg a hangfal. Lehetséges, hogy az egyik BD242 szállt el?Előre is köszi a segítséget!
(#) szamóca válasza Directors hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Csak keresned kellett volna a kapcsolásokban!

komplett leírás
(8Ohm-ra ad le 80W-ot, 4Ohm-ra 120W-ot) De izmosíthatod MJ-s 200W-os darlingtonokkal feljebb is.
(#) Darka hozzászólása Dec 30, 2007 /

Hi All !
Arra lennék kiváncsi hogy lehetne-e ebben a kapcs.ban helyettesíteni a BD245-öt 2N3055-el, a társát meg 2955-el ????
Kösz elôre is
Bye

50W.jpg

(#) promise válasza szamóca hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Régi jó, Elektor-ban publikált rajz...

köszi

Nekem 4 ohm-ra kell majd.
Azon leadja a 100W.ot.
Legalábbis azt olvastam.
(#) szamóca válasza promise hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Látom te se vagy mai gyerek!
(#) promise válasza szamóca hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Cca.40.

köszi
(#) szamóca válasza promise hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Detto.
(#) Parázs Gábor válasza szamóca hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Hello szamóca
Horváth úr alatt kit értesz?
(#) szamóca válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Szia Gábor!
A BSS oldalára egy Horváth Sándor nevü ember publikálta fel ezt a kapcsolást, kis változtatással.
(#) Parázs Gábor válasza szamóca hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Azt hittem ismered is személyesen mert én ismerem.Azért kérdeztem.
Következő: »»   84 / 2517
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem