Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Bocsánat mar egyre jobban felejtek, grundig cuc7303.
Szia!
A 6-os és a 9-es lábon is meg van a tápfeszültség? Ha igen, akkor cseréld ki a diódára kötött 100µF-os kondenzátort. Ha nem jön ettől helyre, akkor cseréld ki az IC-t. Persze ezek előtt ellenőrizni kellene az eltérítő tekercset, ellenállásokat és a forrasztásokat is. Ha van szkópod, akkor a vezérlést is nézd meg. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Egy ideje félre volt teve , most bocsánatot kértük tőle , nem volt kép egyáltalán kicseréltem az IC-t , működött, de kép csak akkor volt szép ha feszegetem a nyákot , de aztán elfüstölt a dióda , kicseréltem és elkezdtem keresni a szakadást , találtam is egyet ami a vezér IC-tol jön , de ott nem 2.7V van hanem 3V .
A potikra sem reagál. Az IC meleg (TDA3653) nem mondanám hogy forró.
A 3V jó. Keresd tovább a repedéseket meg a forrasztáshibát. Ha a 100 mikrós kondi diódája füstölt el, akkor az IC is rossz lesz.
Az új IC volt benne , avval indult avval füstölt el majd később.
Van lehetőség kimerni a TDA3653 ott működés közben?
A még akkor is fennálló nyákrepedéstől mehetett tönkre. Ha működik, akkor van eltérítés és van kép. Ez a legbiztosabb "kimérés". Persze ha a vezérlő fűrészfeszültséget megkapja.
Semmit nem találtam, más szakadást , majd csak holnap tudok más IC-t venni , tehát a folytatás holnap. Addig is köszönöm.
szia
találtam egy p3NB60FP-t kicseréltem erre proba képpen de nem megy megcsináltam a terhelést égövel de semmi.A fetet hogy tom kimérni h jóe?Minden esetre ma veszek egy BUZ90_et
Szia, újra itt.
Megvolt az IC csere , lett 10 cm kép a többi csík, észrevettem hogy az L526 meg van feketedve kicseréltem de csak 22uH volt itthon. Bekapcsoltam de csak fehér csík jelent meg , aztán mar csak színes pontok villannak fel a csík helyen. Mertem a TDA3653 tápja most 29 , 6 láb 28, és a vezér IC fesz 4V . A TDA3653 3 lábánál levő CC404 SMD kondi leolvadt és nem tudom visszatenni , de anélkül volt az a 10 cm kép és a többi történet is.
Minden alkatrésznek a helyén kell lenni és azok megfelelő értékűek legyen!
kicseréltem a fetet a BUZ90-re de sajna nem változott semmi semi feszt nem tok mérni rajta,a BC337 lábain 10v van az jó lehet?A primer elkokon szintén semmi fesz.Mit lehet még tenni?
SMD helyet milyen kondít tegyek?
Ellenállás típusú tekercset nem találok , használhatok egy kondi formájú műanyag tokozású tekercset amin azt írja 101, nagyobb de elfér(tetem) .
Az alkatrész alakja és tokozása nem számít, csak az értéke.
Üdv mindenkinek
Még sajna mindig a thomson 21ML15ET vel küzdök.A kit szerint ujra épitettem a tápot.üterheléssel inditottam,erre azonnal elszált az RP008 ellenállás egy 5.1ohmos 2.50w kerámia ami egyébként is rossz volt.Mi okozhatja? Köszönöm a segitséget elöre is
Szia!Akkor ott még zárlat van.Diódákat kimérted a primeren? A gretz hidat,diódáit mérted?Ha beforrasztott állapotban a puffer kondi két lábára rárakod a mérőmüszert,szakadásvizsgáló módban,akkor zárlatot mutat?A fetet cserélted?Ha az ajánlott buz90-et raktad bele,elszigetelted a hűtőfelülettől ahogy írtam?Ellenállások értéke rendben van a primeren?
Üdv.:Roymen
szia!ugynéz ki minden renben kimértem amiket leirtál,a puffer nem mutat zárlatot,a fetet cseréltem de nem kaptam csak BUZ91-et viszont nem szigeteltem el ezt nem tudtam,lehet én olvastam figyelmetlenül mikor irtad.Okozhatta ez az ellenállat bukását?Holnap veszek másikat csak már tartok töle berakni...
Sok minden nem világos itt .
Azt írtad a tápot műterheléssel indítottad ez nálad mit jelent ? Ugyanis van csak a táp indításakor , illetve próbájakor elővigyázatosság szempontjából előtétet szoktak használni. De ennek a megoldásnak viszont pont az a feladata , hogy hiba esetén megvédje a többi alkatrészt. Szóval nekem nem nagyon világos ez a te műterhelésed. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
szia
égövel inditottam ezt az infot kaptam itt többektöl igy csináljam.kivettem asortranyot a helyére kötöttem be.a 60w égöt.
az elötétes probàhoz mekkora milyen ellenàllàs kell?hova kell rakni?
Szia!Sikerült a fetet kiszigetelni a hűtőtöl?Az az ellenállás azért szállt el mert 1.A fet a hűtőn keresztül dirktzárlatot csinált,2. Az egyenirányító hidad zárlatos,3. A Cp009 zárlatos,4.a feted zárlatos.
Üdv.:Roymen A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
Jo estét !
Segítséget szeretnék kérni , ma megadta magát a tv- m. Be volt kapcsolva egyszer csak szürke lett és csikos, majd kikapcsolt. Be lehet kapcsolni, de a hibát ismétli. Hang van egy darabig. Mi lehet a baja? Szerelhető? És vajon mennyiért? Köszönöm a választ .
Sziasztok!
Nordmende típusú tévénk már egy ideje színhibás, néha elmegy a zöld árnyalat, a kép inkább piros. Ma azt produkálta a tévé, hogy a kép megkettőződött és összeszűkült. Szétszedtem a készüléket. A képcső hátsó részére szerelt kis méretű nyákon van 3 darab TDA6111q típusú IC (video kimeneti erősítő?). Mindegyik ilyen IC egyik lábára van kötve egy-egy ellenállás, amik valószínűleg túlmelegednek, mert mindegyik IC ilyen ellenállása égett színű. Más szemmel látható rendellenességet nem tapasztaltam. Ilyen esetben, lehet-e megoldás az, ha az égett ellenállásokat kicserélem, vagy esetleg az IC-ket is kellene? A segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
Általában lehet jó megoldás a cserék elvégzése ,De ha , így is megmarad ez a hiba jelenség , ami szín hiányban nyilvánul meg , akkor el kell gondolkodni a képcső hibáján is .Főleg ha sík képcsöves a tévé..
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
Sziasztok.Van egy Samsung LE32R32B tipusú televízióm.kb 3 hónapja a jobb szèlèn,függölegesen megjelent egy sötètebb sàv,amit nemtudom mire vèljek.Tudna segíteni valaki?Köszii!
Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem,egy Loewe Contur 7000-el kapcsolatban. Bekapcsoláskor a kép az alsó 5-10 cm-ben tömörödik feljebb viszont teljesen szét van húzva a kép.Illetve ha nem kapcsolgatom egy idő után csatorna váltáskor is helyreáll. Néhány ki-be kapcsolás után tökéletesen működik. Minden segítséget előre is köszönök. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2014
Hello.Van egy SAMSUNG LE32R32B tipusú televízióm.
A jobb felèn függőlegesen,kb 5 cm es sàvban sötètebb a kèpernyő. Mellèkletben küldök pàr fotót.remèlem làtható a hiba! Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2014
szia
Kiszigeteltem,igy nem száll el az ellenállás,hid nem zárlatos,fet CP009 szintén nem.Ig sem megy a táp égö nem világit,led sem nem tom mi lehet..... üdv.bogumil
Most tessék méregetni bemondásra , ránézésre nem is fog menni .
a fet lábain 318v,a pufferen szintén,a BC337 lábain 10 v
|
Bejelentkezés
Hirdetés |