Fórum témák
» Több friss téma |
Hát nem onnan venném az biztos. Hagynám, hogy rozsdásodjon rájuk ha máshol olcsóbb.
Sziasztok.Most olvastam valami hőbiztosítékról.Itt a képe is.ez ,hogyan működik,ha eléri a megfelelő hőfokot szétkapcsol és kuka,vagy utánna visszakapcsol??
csumi. Légyszi keressétek már meg a rajzoon azt a 4,7µF-os kondit, és mondjátok már meg, hogy mék a pozitiv, és mék a negativ odlala. nincs kijelölve :S
Helló
Amelyik a bemenetről megy az a pozitív a másik a negatív.
sziasztok!
találtam itthon 2 tirisztort a szemen felakadt mikor mgláttam h mit tud mit tudnák belőlük csinállni?
te ez biztos? Énmost olvasgattam véletlenül, egy topicot, és ott azt irták, hogy bipoláris a kondi.
A rajz szerint bipoláris ....megj: lehetséges is
Szerintem IRF441. Ha sorkimenő trafó mellől szedted ki akkor tuti.
Sziasztok
Meg szeretném építeni a HobbyElektronika 1997/5-ös számának 163. oldalán levő "TELEVOX Vezetékvélküli fejhallgató vevő" nevű kapcsolását. (Csatoltam) Kőne' hozzá egy AC126-os tranzisztor. Sajna nem lehet kapni. Tudnátok nekem másik alkatrészt mondani amivel helyettesíteni lehetne? Köszi szépen
Az ac 126 egy öskori germánium pnp kövület, már tényleg egy csoda hogyha valahol van.
Eböl következik, hogy az aktuális kapcsolásba minden középszerü hangfrekis Ge PnP /germánium pnp tranyo használhato. Persze némi árértelmezés után / átértelmezés= a germánium és a szilicium tranzisztorok szaturácios feszültsége nem azonos/ / ezért a megadott munkaponti értékek nem egyformák/ használható a silicium tranyó is. Megj: ki kell számolni, hogy mekkora ellenállás, kel, a t1 bázisosztoján, hogy ki is nyisson a tranyó, ha silicium tranyot használsz helyette.
Nem semmi ez a Hobbi Elektronika (a lapra gondolok), hogy '97-ben még leközöl kapcsolást Ge-tranzisztorral. Szerintem IC-vel készítsd el, egy LM386-tal jobbat csinálsz!
már bocsi hogy én beleszólok
Idézet: „már tényleg egy csoda hogyha valahol van.” nekem van belőle 1 db
Nekem is van 2-3, de vigyázok is rájuk, mint a szemem fényére! Ezek már muzeális darabok! :yes:
Ha már előhoztátok a régi germánium tranyókat, akkor hol tudnék én a régi orosz félvezetőkről adatokat találni. Az ALLDATASHEET nem ismeri őket. Pld. GT402B,P216,GT906 stb.
Tudom, hogy nem túl sok adat, de a semminél talán több.
Köszi a segítséget. Ezek az adatok is jók lesznek majd a jövőben, ugyanis van egy kb 10 éves orosz többfunkciós mérőm. Ezt majd akkor fogom szétszedni ha elromlik. Ami nekem jelenleg kellene, az a régi orosz GERMÁNIUM tranzisztorok adatai, lehetne például egy utalás is valamelyik orosz szerverre.
Előre is köszönöm a segítségeket.
szia!
nekem van 1 AC 126-os és 1 AC127 -es + még olyan tokozású diódák ha meglátnád csak néznél esetlag érdekelne?
Nekem meg van olyan nyáklapom, amiben jónéhány található az említett tranyóból.
Csak az a baj, hogy valahol mélyen van a kamra mélyén.
Sziasztok!
Kiforrasztottam pár alkatrészt a videóból és három olyat találtam, amit még sose láttam . Ezek lennének azok:
Az első az egy KF szürő, amenyire ki lehet venni. A második képen két kristály látható.
Ahogy nem látom, kerámia rezonátor, és kvarc kristály lesz
Csinálnék én jobb képet csak a Sony Ericcson z310i-t nem írta le topi az alkatrészek fotozásában. Ha van valakiknek ilyen telefonja, írja le, hogy kel vele jó képet csinálni nagyon megköszönném!
Üdv: Laci
Tisztelt fórumozók!
Gépész lévén nem nagon van rálátásom az elektrónikára. A következő problémával találtam magam szemben. Egy régi Peugeot 309-es fűtőmotor szabályozása tönkrement. Véleményem szerint egy tranzisztorral van megoldva (de lehet hogy nem ilyen egyszerű) Mindenesetre kiderítettem, hogy az ominózus panel a rossz, amin a következő feliratú alkatrész van. ST FW2G 025 A 98901 (úgy néz ki mint egy fém tokozású tranzisztor, amit két csavarral lehet rögzíteni a bordára) Viszont sehol nem találom hogy mi ez vagy mivel lehet helyettesíteni. Ebben kérnék segítséget, hátha valakinek ez kapásból megy. Előre is köszönöm Fonyódi Emil fonyodi.emil@invitel.hu
A tranzisztor pontos típusa FW26025A1 (20A 160W) Dralington tranzisztor, ilyet nem hiszem hogy már lehet kapni, de nyugodtan lehet helyette 2N6287-est tenni, ugyan az a tokozása, meg a lábkiosztása is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |