Fórum témák
» Több friss téma |
Értem, és azt lehetne tudni mi alapján válasszam meg a tápegységet a motorokhoz?
Minél nagyobb sebességet szeretnél, annál nagyobb tápfeszültséget kell alkalmaznod. Inkább a motorokat meghajtó teljesítményfokozat határolja be a tápfeszültséget, mintsem a motorok típusa.
Akkor a cél ic áramgenerátoros üzemmódba hajtja a motort. azért kell nagy feszültség, hogy nagy áram lehessen, vagyis a feszültség szintjét úgy szabályozza, hogy a motornak meg legyen a megfelelő áramerősség, mert ugye ha jól tudom az áramgenerátoros üzem arról szól hogy a feszültséget szabályozza figyelve a kimenő áramot?
Rendben, sajnos még mindig nem kaptam választ arra, hogy miként kellene megválasztani a tápegységet, de biztos van valami szabálya, mert nem akaszthatok a szabályzóra sem akármekkora feszültséget, de már tudom miért is kell nagy feszültség?
![]()
Úgy tudom hogy a motor feszültségénél max. 20X feszültség lehet,de befolyásolja a vezérlő ic bemenő feszültsége. De ha tévedek javítsatok ki.
Na ez már jól hangzik, így már megint előrébb vagyok.
Köszönöm.
Sziasztok!
Sokan beszélnek Motion féle vezérlőkről, és nagyon dicsérik is, de ki ez a Motion, sajnos sehol egy cím vagy telefonszám? A vezérlőiről sem találok semmi leírást? Valaki lenne kedves és kisegítene? A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
A sárgán azt írod, hogy drágállod, inkább saját alkatrészeidből építkeznél...
Hidd el jobban jársz ha veszel egyet a "motion"-tól. Nekem is Tőle van, és nagyon jól teljesít. Előkaparom a címet, és megírom magánban.
Motion. A nevére kattintva minden lényeges információ (másoknak is)
Ma válaszoltam én is Neked (akkor még nem tudtam, hogy Neked) Persze, ha mindenképpen építeni akarsz, értem én azt is.
Némi értelmezési kérdésem volna. Valahogy nem akaródzik megértenem, hogy hogyan kell beállítani ezt a kütyüt.
CNC digital display Azért berakom ide is a rövid leírást, beállítást: This product comes standard with HY-TB3DV-M driver board, using the appropriate cable docking HY-TB3DV-M driver board corresponding to digital interface, digital products obtained directly from the drive plate into the 5V power supply, no external power supply is Steps A: Use the appropriate cable docking HY-TB3DV-M driver board and then open the corresponding digital display interface, power switch, 3-axis digital display origin 0 B: Set each axis 0. 1MM amount required pulse 1: Press Setup (STP) button, 3-axis digital display flashing display area, said the state has entered the set 2: Press the 0 key to clear the corresponding bit axis, the corresponding axis display area plus 1 to 0. 1MM value of the required amount of stop pulse. 3: Press Set (STP) button, 3-axis digital display area without blinking, that is set OK, exit the setting mode, display the status of work into C: 3-axis display real-time display synchronized 3-axis coordinate value D: display status of work to 0 by the corresponding axis key, the corresponding axis display coordinates to 0 Setting an example: If the X-axis 0. 1MM pulse required is equal 10, Y-axis 0. 1MM pulse required is equal 20, Z axis 0. 1MM pulse volume equal to the required 30. 1: Press Setup (STP) button, display blinking, into the set state 2: X-axis under the key 10 to 0, X-axis digital value equal to 10 3: Press the Y axis to 0 under the key 20, Y-axis digital value equal to 20 3: Z-axis to 0 by the next key 30, Z-axis digital value equal to 30 4: Press Setup (STP) key, display stops flashing to exit the setting mode 5: Setting success. Will automatically set the parameters permanently stored until the next set will be refreshed after the success of setting parameters Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Tesztelgettem egy kicsit az USBCNC vezérlőt EZT. Először egy TB6560-as vezérlővel és egy 1,9Nm-es léptetőmotorral próbálgattam. 31-32 V-ról hajtva 50%-os áram esetében szinte melegedés nélkül működik, viszont 75%-os áram esetén, terhelés nélkül már elég jelentős a TB.. melegedése. Ezután kipróbáltam MSD 50 4.2-es meghajtóval, hát mit mondjak, maga a megtestesült tökéletesség. Egy dologra viszont rendkívül kényes, az pedig a vezetékek elrendezése. Én árnyékolt kábeleket használok, de viszont így is előfordult az, hogy "zakatolva" járt a motor. Először megijedtem, hogy valami baj történt, de a vezetékeket igazgatva megszűnt ez a hülye hangja a motornak. Sajnos az I2C bemenetre a kijelzőt nem tudom megcsinálni, a mellékelt kapcsolási rajz alapján nem akar működni a "coordinate display". Idézet: „Sajnos az I2C bemenetre a kijelzőt nem tudom megcsinálni, a mellékelt kapcsolási rajz alapján nem akar működni a "coordinate display".” Ez az I2C dolog engem is nagyon érdekelne, csak nekem kicsit más a vezérlőm kinézete. De szerintem a szoftver kb. ugyan az. Semmi használható infót nem találok róla. ![]()
Én is néztem ezt a kijelzőt, én úgy értelmezem a beállítást, hogy a 0.1mm-hez tartozó impulzust kell beállítani minden tengelyen.
Például ha az X tengely ahhoz hogy 0.1mm-t tegyen meg, 20 impulzust kell kiadni a vezérlőnek, amit számol a kijelző. Ez a 20 impulzus nekem úgy jött ki, hogy pl 4mm-es menetemelkedéssel 1.8 fokos léptetőmotorral számolva 1/4-ed lépésben vezérelve: egy teljes fordulathoz 800 impulzus szükséges, az 4mm-es elmozdulást jelent. Akkor 1mm-nél 200 impulzus, 0.1-nél pedig 20 impulzus. Remélem jól számolok. De mivel még nekem nincsen ilyen kijelzőm, csak nézegettem, hogy jó lenne-e nekem, így ez csak feltételezés.
Lehet benne ráció, jó gondolat. Mi van akkor, ha valakinek 12X3-as orsója van? Ebben az esetben 1/4-ed mikrostep esetén 800/3 mm = 266.666 lépés/mm ebből 0.1 mm esetén pedig = 26.666 lépés / mm.
Ezt a kijelzőt viszont csak egész számokkal lehet kalibrálni. Szóval én sem igazán értem.
Ez szerintem csak elméleti probléma, elég, ha a szoftver kezeli a tizedeseket, megjeleníteni meg elég egész lépésre kerekítve.
Gondolj bele, ha 0.1 mm több mint 26 lépésből jön össze, akkor 1 mikrolépés kisebb mint 0.004 mm elmozdulás a tengelyen. Na, ha valaki ilyen pontosságú mechanikát épít otthon, ami 4 ezrednél kisebbet kottyan az egyrészt nagyon elvetemült, másrészt használjon 2-vel, 4-gyel vagy 5-tel osztható menetemelkedést, vagy 3-mal osztható lépésszámú motort. Mellesleg emelem a kapalom előtte.
Ma megpróbáltam kimérni az I2C buszt. Hiába engedélyeztem a programban az aktuális poziciót küldje ki, mozgattam a tengelyeket, de a 18F4550-nek egyik lábán sem találtam adatot, és órajelet ami a buszra utalna. Létezik hogy kicsi kínai nem tette a firmware-be bele? Vagy valamit rosszul állítok be? Ez eléggé elszomorít.
![]()
Elképzelhető, hogy a kicsi kínai "elfelejtette" beletenni, de azért ne felejtsük el, hogy ez elvileg egy klón. Viszont elég jól működik a többi funkciója.
Én megpróbáltam többször a kijelzőt feléleszteni, de nem sikerült sehogy sem. Ha két soros kijelzőt teszek rá nem csinál semmit, ha 4 sorosat akkor a 3. sorban egy számlálószerű valami el kezd számolni ha jól emlékszem 12-ig. Ez érdekes... A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Nekem az a furcsa, hogy szkóppal nem tudtam mérni sehol sem I2C-re utaló jeleket. Normális leírást pedig szintén nem találtam a kis csatlakozókról.
Sziasztok,
Erről a Motion féle CNC vezérlőről esetleg van valakinek kapcsolási és panelrajza? Üdv Bubu...
Szia!
Nagyon ne keresd, ezt a vezérlőt Motion találta ki azért hogy pénzt keressen vele, nem hinném hogy ki adná róla az adatokat.
Hello,
értem, köszi, és nem tudod hogy hol lehetne őket beszerezni esetleg?
A sárga fórumon lehet megtalálni motion kollégát. Ott fel lehet venni vele az email-es kapcsolatot.
Sziasztok!
Meg tudja mondani nekem valaki hogy unipoláris vezérlőnél pontosan mit is jelentenek ezek az üzemmódok? 2-phase, 1-2 phase, W1-2 phase, 2W1-2 phase, 4W1-2 phase
200, 400, 800, 1600, 3200 lépés
Tehát ha jól értem akkor végülis ez a microstep így:
2-phase= full step, 1-2 phase= half step, W1-2 phase=1/4, 2W1-2 phase=1/18, 4W1-2 phase= 1/16. Ha ez így van akkor már mindjárt érthetőbb a dolog számomra, de így ezekkel a jelölésekkel még nem találkoztam. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Sikerült hozzájutnom szemtelenül olcsón 3 STK672-höz a hozzá tartozó gyári panelokkal passzív alkatrészek nélül. Remélem szépen viszi majd a gépet, csak várjam meg mire ideér. Ha az árát nézzük mindenféleképp megérte, van valakinek tapasztalata ezzel az ic-vel?
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek, van két fajta CNC vezérlő amit kinéztem a neten és szeretnék róla véleményt, hogy érdemes-e vele foglalkozni? Bővebben: Link - Bővebben: Link A válaszokat előre is köszönöm. Üdv. Bubu54... A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
Szia!
Az első link felejtős, a kék színű vezérlő tele van hibákkal, ha ilyen akarsz venni akkor pirosba keresd a v-type névre hallgat, ami a kézi vezérlőt illeti állítólag ez a legalja minőség azt ismét nem ajánlom. A második linkről meg csak annyit, hogy biztos Kínából akarsz készletet rendelni, ha valami bedöglik és gariba ki kellene valamit cserélni, akkor nem tudom mire mész a kis csinguval. Ha már ebben a vezérlőben gondolkozol, mindenképpen ezt kell keresni, ez a piros a v-type aminek már minden hibáját a kéknek kiforrta. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |