Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem mondom, hogy nem működik, de légmagos tekercsnek bizony elég vékony, nincs stabilitása, hajlamos lesz a mikrofóniára. A hangolás is nehézkes lesz a rugalmassága miatt.
Hali! Milyen alkatresz ez?
Remelem nem 22 nanos kondenzator... Mf223k3a HAN SIN
Szia.
Szerintem az! 22 az értéke és utánna 3 nullát kell írni, és ez az érték pikofaradba van: 22000 pF= 22nF
Koszi
![]() Szal a harmadik szam a szorzo. Megegy kepem van,es gondolom mi,de megkerdezem ![]() Itt a honlapon van egy kodfejto,azt probalgatom .
Ez a "közismert" 100 nF-os
![]() A betűk meg %-ot adják, de azt nem tudom, hogy melyik mi... Az már modnjuk kevésbé fontos.
Sziasztok.
Nem tudom, hogy ez idetartozik-e vagy sem, de mi a szerepe a nyomtató festékpatronján lévő csipnek azon felül, hogy érzékeli a tinta mennyiségét? Avagy mi a nyavalyának van az ott? Nekem nincs rá szükségem, ha kifogyott akkor azt úgyis észreveszem.
Sziasztok!
Még tényleg kezdő vagyok, de talán nem reménytelen ![]() Vettem flux ledeket, de nincs hozzá ellenállásom ![]() Ki tudna nekem ehhez ellenállást számolni kocsiba? A kocsi feszültségét vegyük 14.4-nek! Az első led paraméterei: If = 70 mA Umin = 2,2V Utyp = 2,4V Umax = 3,2V lehet 60mA-rel és 2,9-3 volttal hajtanám meg, h ne kelljen cserélni véletlenül se ![]() A második led: If = 30 mA Utyp = 3,4V Umax = 4V Nekem 220 és 470 ohmos jött ki! Szerintetek nem lesz a két említett ellenállással gond 14,4-voltnál?
Felnézel a vízszintes menüpontokra az oldal tetején!
Megkeresed a Segédprogramok címet! Rákattintasz! Kiválasztod a neked megfelelő lehetőséget! Alap-adatokat beírod! Az eredményeket kidobja a megfelelő ablakokba az "oldal"!
Ez nekem még felse tünt
![]() Még valami ami megkönyíti életem, kösz ![]() ![]()
rendben köszönöm!
Én is ezeket az eredményeket kaptam, csak kicsit hihetetlennek tűnt...
Az ellenállás teljesítményét azért még célszerű figyelembe venni!
Ha pl. van egy LED a 14,4V-ra kapcsolva, előtte a soros ellenállás... az ellenálláson esik az első esetben 12V. Az átfolyó áram 70 mA. Az ellenállás teljesítménye tehát: P= U * I alapján => 0,84W Ilyet boltban nem kapni! Létezik 0,6W-os, ami ide nem egészen jó, vagy léteznek ettől nagyobbak, 1W, 2W, 5W. Az 1W-oshoz túl közeli az eredmény, ez a fajta túlzottan fűteni fog. Tehát célszerű minimum 2W-osat betenni elé! Ide nem jó az átlag 0,4W-os pici ellenállás!
na ilyesmire lettem volna kíváncsi!
![]() Tehát 2W-osat ajánlsz. Ez a fényerőt és az élettartamot nem befolyásolja ugye? Idézet: „Ez a fényerőt és az élettartamot nem befolyásolja ugye?” Nem befolyásolja!
ok, köszönöm a segítséget!
![]() Tehát veszek 220 és 470 ohmos 2W-os ellenállást. Bár a másiknál csak 0,275W teljesítmény esik, oda lehet 1W-os is elég lenne?
Sziasztok!
Szeretnék tőletek egy dolgot kérdezni, lehet hogy hülyeség! Az ellenállásokat helyetesithetem ellenálláshuzallal? Előre is köszönöm! Üdv:Laci
Igen, persze csak ha akkora az ellenállása, amennyi kell, és bírja a teljesítményt (fűteni fog). De nagy értékű ellenállásokhoz hosszú huzal kellene, és az egyrészt nehezen kivitelezhető, másrészt sokszor drágább, mint venni egy normál ellenállást.
Hi
Valakinek nincsenek ezek meg kidolgozva? : ELEKTRONIKAI ALPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA szóbeli tételek Kössz! jah és ha megvan: zoltan.bagi@hotmail.com-vegyél fel msn-en
Üdv!
Egy kvarcon az alábbi feliratok találhatóak: 123075.0 10X 1571/5-1 09T089K ez pontosan milyen frekin megy? Köszi.
Üdv Mindenkinek!
Kifejezetten jó minőségű potit (max 40k) keresek hangerőszabályozáshoz. Csak nem ismerem igazán a piacot. Mit ajánlanátok? Köszi, üdv
tudtommal az alpine márka elég jó potiknál.
Köszi a tippet!
És hol érdemes, illetve lehet beszerezni ezt a tipust? A neten egyelőre nem találtam igazán használható infót.
Sziasztok!
Digitechből tudna segíteni valaki? Mit jelent pontosan az hogy a "jel kitöltési tényezője 1:1"? A jegyzetünkben nem találok erre választ. Köszi!
Hát tudtommal digitális jelnél ez azt jelenti, hogy pl négyszögjelnél ugyanaddig van magas szint, mint alacsony.
Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy mit jelent az egy fülhallgató adatlapjánál a füles ellenállása? Mi a különbség a 16, 32, 64 Ohmosak között? Ha egy mp3 lejátszóhoz a gyári füles 16 Ohmos, mi történik, ha én 32 vagy 64 Ohmosat veszek? Köszi előre is!
Hello! Semmi baja nemlesz, halkabban fog szólni esetleg. Ha a névlegesnél kisebbet teszel rá akkormeg gyorsabban lemerül.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |