Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Okés, köszönöm. Ezt csak hozzávetőlegesen érdekelt volna,mert építenék egy ilyesmit ha lehet minél kisebbre. De ha csak pl:10 percet bírná akkor neki se fognék.
Az elem helyett tölthető (akku) cellával szerintem rentábilisan működne. Ott a feltüntetett Ah kapacitás már megengedi némi következtetés levonását.
Okés köszönöm! Akkor azzal fogom kipróbálni csak előtte meg kell építsem.
Üdv!
A kapcsolásban van egy MBRA140 dióda.
Olyan kérdésem lenne hogy az MBRA140 diódát milyennel helyettesíthetem? Mert nem találok egyik boltban sem. (mármint a netten).
Szia!
Válassz innen egy neked megfelelő típust.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mekkora keresztmetszetű huzalt kell használnom, ha: - egy 900 W-os fűnyírót szeretnék üzemeltetni a végén - kb 40 m huzalhossz - A huzalon levő felirat: BRANDMELDEKABEL JB-Y<ST>Y 2x2x0.8mm SA:09 1033 A háttér: nagy kertünk van, egy meredek dombbal a közepén. A benzines fűnyírónkat nem szeretném tönkretenni a dombon való tologatással, ezért csak ott használnék egy kis áramos, 900W-os fűnyírót. A kérdésem az lenne, hogy elegendő vastagságú-e a mellékelt képen levő huzal? A huzal végén csak az elektromos fűnyíró működne, kb. 35 percig kéthetente. A rajzon zölddel jelölt részre szánnám ezt a huzalt, amit a földbe leásnék, a végén egy vízálló dugaszolóaljzattal, amihez csatlakoztatnám a gyári hosszabbítót. Az adott huzal megtalálható itthon, ezért szeretném olcsón megúszni vele a dolgot. Köszönöm a válaszokat! Csatoltam két képet.
Szia!
Még véletlenül se használj ilyen kábelt, hisz ez merev, tömör réz vezetőjű és még ráadásul vékony is. Hajlékony, sodrott réz kábel kell, legalább 3x1,5 mm2 keresztmetszettel. Bővebben: Link. 40 méterre még éppen elegendő ez a keresztmetszet.
A merevség elhanyagolható, ha ugy is elakarja ásni a vezetéket nem?
Ezt a telefonkábelt inkább ne ássa el, ne kösse hálózatra és ne akarjon ekkora keresztmetszettel több ampert szállítani.
Ha ebből van neki ~120m, akkor védőcsőben, 3×, jó is lehet.
![]()
Jó, ha kókányolni akar, akkor tegye. Én szóltam.
Nem támogatom, de szegény ember vízzel főz.
A villany nem játék Szerbiában sem, úgyhogy inkább forduljon szakemberhez.
A szigetelés is gyenge lehet. Nem látni jól, de külső piros színű mintha papírvékony lenne.
Köszönöm mindenkinek, akkor ezt hanyagolom és veszek vastagabb huzalt.
sziasztok..megtudnatok mondani h a kepen lathato kis cucc micsoda..szeretnem megcsinalni a trafot
Üdv.
Hőbiztosíték 130°C-ra.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy ilyen csatlakozót, illetve ennek a kettős változatát, hogy lehetne előlapba rögzíteni? Egy vaslemez, olyan 1-1,5mm, viszont nyák nincs a dobozban, mert ezen kívül csak egy 7805 van. Gondoltam, hogy ha hátra jönne ki a forrpont, akkor lehetne egy kis nyákot tenni, és a csati két oldalán odafogatni, de alul jön ki, így 90°-al el van fordítva, így tétlenül állok. Tudna valaki valami kiindulási pontot adni? Üdv.
Üdv.
A legjobb megoldás szerintem az, hogy csinálsz egy kis nyákot neki úgy, hogy két oldalt fel tudj fogatni rá két L alakú rögzítőt.
Köszi.
De, ha teszek az egyik oldalra egy nyákdarabot, akkor ott fel tudom fogatni, de a másik oldalt pedig a csatihoz nem tudok L lemezt rögzíteni, mert az a belemenő dolognak lesz útba, nem? Vagy nem látom mire gondolsz.
Valami hasonlóra gondoltam mind a két oldalára, a nyák meg ugye allul van vízszintsen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
Az oké, hogy ilyennel, de ha csak egy oldalon fogatom oda, akkor nem fog behajlani, ha akaratosabban akar valaki beledugni valamit?
Azért kell ellenkező irányba lennie az L alakú rögzítőnek és így még egy pánttal is megtámogathatod hátulról a csatit a felfogató csavarnál.
Igen. Pontosan így.
Köszi, majd kipróbálom. Mégegyszer köszi a segítséget.
Sziasztok!
Először is elnézést az ostoba kérdésért, de egy olyan kérdésem lenne, hogy... szeretnék csinálni magamnak egy ilyen Villogót, csak a kapcsolási rajzon nem tudom, hogy például mit jelent a (VCC, PAD1, PAD2, PAD3) egyedül a GND-t tudom... valaki le tudná írni nekem mi mit jelent? ![]() ![]()
A VCC a tápfeszültséget (+12 V), a PAD általában a mérőhelyeket jelenti.
Hello!
- Vcc-vel jelölik, általában egy digitális áramkör plusz tápfeszültségét. Mint ahogy a negatív táppontot GND-nek nevezték el. - A PAD pontok, csak a nyomtatott áramkörök kivezetés pontjai. Egy nyáknál mindent el kell nevezni, amit a nyákon a valóságban is meg szeretnénk jeleníteni. Vagy is ez is egy "áramkör", csak éppen olyan, ahova valami vezetéket szeretnénk kötni. pld. a tápfeszültség bevezetése céljából. Ha ilyen nem szerepel egy áramkör elvi rajzán, akkor a nyákon sem lesz egy ilyen bekötési pont. Ha meg kézzel teszünk le egy ilyen pontot, akkor reklamálni fog a tervező, ha arra valamit rákötünk. Hiszen Ő szerinte ilyen pont nem is létezik.. - Tehát a PAD4-re kötöd a táp negatív pontját, a PAD3-ra a +12V-ot. A PAD1-2 meg akkor érdekes, ha külső Led-eket szeretnél még bekötni a panelre. A Vcc pontok meg össze vannak kötve. Hiszen a pontoknak van nevük "Vcc" agy minden ilyen névvel ellátott pont szerepel a hálózati listában. (Kis egyszerűsítés, hogy az 5V tápfeszültség összekötései ne kuszálják össze az elvi rajzot. Persze ilyen kis áramkörnél ennek sok értelme nincs.) A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |