Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia!
Természetesen, tessék.
Szia!
Jó lett, csak ne PWM vezérlőt tegyél rá, hanem valami analóg szabályzót, mert a LED az egy olyan állatfajta, hogy kialszik rögtön, ha nem kap áramot. Tehát a fény vibrálni fog, és nem lesz jó a kamerás felvételeidhez. Hiába a szemeddel nem látod a vibrálást, a kamera rögzíteni fogja.
Frekvencia kérdése, plusz a PWM jelet lehet símitani is, ha ez kell.
A vibrálást a nagyobb freki, olyan tizen pár kHz már jól működik, ki lett próbálva, de ha van más szabályzási ötlet, akkor kíváncsi vagyok azokra is.
Miért ezt a LEDet választottad? Nem lett volna jobb 5630-as? Annak nagyobb a hatásfoka.
MegaLED-től rendeltem, ott ilyen volt a legolcsóbb, amit még fel tudtam forrasztani, főleg, hogy először forrasztottam SMD-t, mellesleg kattogós wellerrel.
Van de Graaff generátor (vagy magyarul szalaggenerátor). 2 hónap alatt készült el, PWM motorvezérléssel. A cél a klasszikus fizikai bemutatózás (felálló haj, szikrák, meg mindenfajta elektrosztatikus jelenség). 300mm-es gömbbel nagyjából 300kV-ot tud, 10uA töltőárammal maximum fordulaton. Fájdalmas felé nyúlkálni
Videó Több kép itt a topikban: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
Ugye még nem unjátok...?
Azért ez a furcsa szerelés, mert nagyon lapos dobozba fog kerülni. A panelokat így lehetett összeforgatni, hogy beleférjek a megadott méretekbe. Már csak 100000 csatlakozót kell beforrasztanom és kész is!
Szép munka! Szép kivitelezés!
Lesz róla bővebb információ?
Szia!
Hát igen! Profi, mint megszoktuk tőled. De azért csalódtam kicsit, valami újfajta óra kellene. Hogy milyen? Nem tudom, de a te ötlettárházadban biztosan van még valami (valamik). Üdv: Zsolt
Köszi!
Bizony, fejlesztem az új órámat, ez meg kérésre készül.
Szia!
Kíváncsian várom (megmég gondolom sokan, akik hozzászoktak a publikációidhoz). Sok sikert a fejlesztéshez. Üdv: Zsolt
Hát még ez belefér a ki mit építettbe talán!
Kaptam egy ilyen SONY rádióerősítőt, bontásra a végfok volt benne rossz de nem volt szívem szétbontani. Ilyen ic-t már nem lehet szerezni ezért egy tda7293 as párral pótoltam tökéletesen üzemel vele!
De jó ilyet látni! A fiókom mélyén még nekem is van ilyen "első panel"! Csak ne add fel olvass sokat és nézd a többiek munkáit hogy elnézd a trükköket.
Idézet: „De azért csalódtam kicsit, valami újfajta óra kellene.” Pld.: Napóra, forog a nap-led-fény. Régi tervem, de időm sosincs.
Köszönöm!
Nekem ötletem sem volt hogy mi, de azért majd gondolkodok. Mondjuk a hologram-os toronyóra azért tetszene. A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
Tennél fel még képet a belsejéről? Az előerősítő + hangszínszabályzó érdekelne. A gombok, és a potik elhelyezkedése emlékeztet a valahai kis Orion toronyra. A végerősítő IC egyezése, pedig több, mint kísérteties.
Bővebben: Link
Amúgy szép munka, gratula!
Köszi!
De az a 40 dollár még másra is jó lesz! Néztem én is, de így egy kicsivel izmosabb is lett!
A tejtől megy a hasam, de a 3 tündér jöhetne.
Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy kötötted be a végfokot? A hangszín szabályozás működik e? Köszönöm
Igen működik! A táp az a két pufferkondira +,-, test. A bemenetet pedig az eredeti erősítő bemenetére a két bemeneti kondit kivéve a hangszínszabályzó kimenetére. A kimenetet meg a fülhallgató jackra, ahová az eredeti kimenet is csatlakozott/ L,R/
Ez gyönyörű , igényes munka, gratulálok hozzá!
Köszi, valóban nem azonos. A gombok száma sem egyezik meg. Bővebben: Link. A hangszín és a hangerő gomb között az egyiknél csak egy gomb van a másiknál kettő. ... és a távolságuk is más.
Értem akkor ez egyszerűbb volt mint az enyém az egy STR_313L ahol belekomplikálták a ic elejét a differenciál erősítőt.
A Tiéd úgy látom a képről egy másik típus. Végül nekem is sikerült - talán - jól bekötnöm és így már szabályoz nekem is. Bár nem vagyok biztos hogy impedanciailag jól illeszkedik mintha kevesebbet szabályozna. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2014
Sziasztok!
Végre sikerült elkészíteni a hétvégén egy koppanásgátlót és egy 2 sávos fázisfordítót. Illetve van rajta egy bemenetválasztó rész is.Ebből már készült egy tesztpéldány de voltak hibái ezeket kijavítva véglegesítettem .Mehet is az 4*50W-os STK-s végfokba
Sziasztok!
Elég régóta készül egy ceruzaakku töltő, végre sikerült befejezni. Került bele egy 5V 3A táp és a Linear Technology által forgalmazott LTC4060 felelős a 2x2 NiHM akkumulátor töltéséért. A töltőáram 1-1A, így a táp által szolgáltatott teljesítmény bőven elég a töltésre és az áramkörök táplálására. Komoly kihívást jelentett, hogy mindez beleférjen ebbe a kis dobozba, ezért kénytelen voltam felületszerelt alkatrészeket is használni, (az IC-k amúgy is csak ilyen kivitelben kaphatók) gyakorlatilag ebben a munkámban először. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |