Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NiMh akku-töltő
Én egy Lidl-est használok már évek óta Tronic márkanévre hallgat, 6 db ceruza, vagy hasonló, és 2 db 9V-os helyezhető be egyszerre, s mindegyiket külön teszteli, kisüti, vagy tölti.
Jó választás, de ne tévesszen meg az oldalán a balansz kivezetés. Csak LI-PO--Li-ion és Li-Fe akksiknál használja.
Idézet: „s mindegyiket külön teszteli, kisüti, vagy tölti.” Biztos vagy te ebben? Igaz, nem tudom neked milyen van, de én is vettem hasonló paraméterekkel rendelkezőt. ...de csak a dobozáért. ![]()
Szia,
Köszi az infot. üdv
Szia, nagyon szívesen. Én repcsi modellezésnél és quadro kopter akku töltésnél használom . Jól használható ár - érték arányban verhetetlen.
Szia, szétkapom megint, csinálok pár képet, s eldöntöd. Így fair?
OK. Köszönöm.
Szia, Itt vannak a képek. A Proci gyártója a SINO WEALTH ELECTRONIC LTD. Típusa, ha jól látom SH69P55AF. Látszik mellette pár SMD alkatrész, a következő képen pedig a telj. tranyók. Üdv:Mike
Első ránézésre jónak tűnik. A tapasztalataidat mindenképpen írd meg, ha megveszed!
Mikroportokba kellenek.Színházi előadásokra.
Rendben. Köszi.
Sracok !
Erdemes ilyen aksit venni ? Ha nem akkor milyet ? Makita 12V akupakkot szeretnem cserelni. - vagy menjek el egy akku felujjitoshoz ? Elore is Koszonom a valaszokat.
Nem érdemes, mert nincsenek rajta forrfülek. Feltételezem, nincs ponthegesztőd, tehát menj el egy felújítóhoz.
Az akkumulátorokat nem szabad forrasztani, mert komolyan károsodnak a forrasztás hőjétől. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
Szia, gondolom akkor 10 db kell bele, vagyis 4000Ft. Ez, kinézetre kínai gagyinak tűnik, de nem ismerem. mindenképpen kb fele annyiból úszod meg, ha te csinálod.
Hello!!Kis segítséget szeretnék kérni.Épiteni szeretnék egy NiMh akkumlátor töltéséhez egy töltöt.Ha valaki tudd légyszí segítsen. Előre is köszönöm!!!!!
Üdv!
Miben szeretnéd, hogy segitsünk? Tervezésben, kapcsolásirajzban?
Szia! Én még ezt nem tapasztaltam. Szétbontott packok-ban simán cseréltem,s nem volt vele gond. A felület megreszelése után simán be lehetett futtatni, s forrasztani, pár másodperc alatt. Inkább az volt a gond, hogy a felület nagyon is elvitte a hőt, amit azután eloszlatva adott át a belsejének, de ott már szerintem nem lehetett káros. Ponthegesztőm ugyan nincsen, de könnyen tudnék csinálni, viszont, pont ezért nem láttam szükségét. A forrasztó /ón/ olvadáspontja 120 fok körül kezdődik, a vasé, 1200 körül, a bevitt hőenergia is eszerint alakul. A hegesztés időtartama kb ugyanaz lehet szerintem. Sem vitatkozni, sem bonyolult hőtani számításokat levezetni nem akarok, csupán a tapasztalataimat írtam le. Üdv: Mike
Szerencséd volt.
Sziasztok ! Tudna valaki egy rajzot küldeni 3v töltót szeretnék készíteni
üdv: aramis
Szia, Kicsit pontosabban, ha lehetne. Milyen akksihoz, hány A-re, miért pont 3V? Az akksi kapacitásához kell megállapítani a töltőáramot, és az határozza meg a kívánt feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
Sziasztok,
12v 3Ah akkupackot szeretnék tölteni, szerintetek az alábbi kapcsolás megfelelő erre kb. 15V-os tápfeszültséggel, vagy kell rajta reszelgetni valamit? Bővebben: Link
Szia, Ezt a kapcsolást nem láttam eddig, de nagyon szuper! Én a fentebb látható töltőt használom az 1,2Vos cellák töltésére, főleg fényképezőgépbe. A többihez pedig vettem egy állíthatót, pld a 18650-es típushoz. Amit leír, és ahogy megvalósítja az nagyon korrekt! A töltési karakterisztika függ a cellák típusától, de a 3Ah/10. Itt az a nagyon jó, hogy programból nagyon egyszerűen tudod állítani a paramétereket. R1,R3,R4, -el be tudod állítani a 12V-os cellákhoz a feszt, és a kisütő áramot. Az R2-R5 osztó fél-tápfeszt ad az ic-nek, de az nem lehet magasabb 5V-nál! De ahogy belenéztem a programba, a töltő részében nem is használja, csak a kijelző-résznél, így elhagyható. Ha gyors, vagy ultragyors töltést akarsz, akkor viszont tényleg be kell építeni egy hőmérő modult, mert különben a cellák könnyen 'elszállnak'. Üdv: Mike
Azon gondolkodtam, hogy mi történik az áramkörrel, ha töltés közben áramszünet van...
Az LM317 nem döglik meg?
Szia. Ez a töltő :Bővebben: Link
tud egy cellát is kezelni ? Mert szeretnék három cellát tölteni de balanszeres megoldással. Három példányban el készítve csak galvanikusan elválasztva működhet ha jól gondolom .
Sziasztok, Találtam egy oldalt, amely érdekes számításokat ad az Lm317-ről. Belső felépítéséről, a 26 db tranzisztor, és 4 db Zener dióda gondoskodik a precíz működésről. A kimeneten Darlington fokozat van ami egyszerűen lezár, ha nincsen vezérlés. Ha a kimeneti 1,5A nem elég simán meg lehet növelni a kimenetre kötött NPN tranzisztorral. Pld. 3055, vagy valamelyik MJE11xx. Pityu, a cellák hogy vannak elhelyezve? Tudnál fényképet feltenni, további adatokat megadni V, Ah,...stb. Üdv: Mike
Egyszerű AAA méretű 700mA es cellákról van szó. A fiam bringázik és állandóan hármasával hordja őket. A töltőm 2 vagy4 akkut tölt. Azért kérdeztem ,hogy egy cellánál az Attini felismeri e a delta pik visszaesést .
A másik lehetőség hogy csinálok cellánkénti akku kisütőt és az egyformára kisütött akkukat sorbakötve töltöm .
A töltőt sürgősen cseréld le olyanra, ami képes egyesével tölteni a cellákat. A jelenlegi idővel tönkre fogja tenni őket.
Igen ,kínlódok a töltéssel. De a kérdésemre még várom a választ .
Sorba kötött cellák esetén a balanszeres megoldás az üdvözítő. Odáig rendben van, hogy érzékeli a töltő egy soros pakkon az egy cella miatti feszültségcsökkenést, de attól még a többit kellene/lehetne még tölteni. Mit kellene ilyenkor tennie, és mit tud tenni?
Most őszintén, ha a cellákat beteszed egy elemtartóba, nem mindegy, hogy egyenként vannak rákötve a töltőre, vagy egy soros pakkot képzel belőle? A soros töltéssel megspórolod egy akkucella árát. Megéri?
Teljesen igazad van! A notebook akksi pakkban, pld a 6-osban 2-2 cella párhuzamosan van kötve, és utána párhuzamosan. Viszont minden kettős cellánál leágazás van, és egy komoly több ic-ből álló vezérlő figyeli a cellák töltöttségét, és külön-külön tölti őket. Itt van előrébb az az a töltő, amit én használok. 18€ körül volt, ha jól emlékszem, annyiból az alkatrész sem jön ki.
Idézet: Pontosan le van írva. A soros töltést én sem javaslom. Habár, a linkelt kapcsolásban egy 4-es akkupack feltöltésére használja, de gondolom használatban is ugyanabban a konfigurációban van, tehát e cellák átlagos terhelése egyforma. Ha az akksikat csak ugyanolyan összeállításban meríted, és a típusa Ah megegyezik, /3db a bicajlámpában pld./ akkor a cikk szerint 1 db töltő megépítése is elég, csak a szoftware-ben át kell írni a „1. Töltőáram bekapcsolása 2. Töltés 6mp-ig 3. Töltőáram ki, sönt bekapcsolása 4. 1mp söntölés 5. Sönt kikapcsolás, mérés, kiértékelés Ezen lépések, még jót is tesznek az akkumulátornak, hogy töltés közben egy rövid kisütési fázisba vált a töltő. Ez egyfajta formázási szerepet is ellát. A sönt, pedig nem más, mint egy 60-120R körüli ellenállás, melyet akkor kapcsolunk be, ha a töltőáram már megszűnt. Töltésnél cellánként legalább 1,41V-nak meg kell lennie, amint feltöltődött erre az akkumulátor, az jelzi a töltés befejezését is.” Idézet: . Akkor csak 1x kell megépíteni a töltőt. Nekem már nagyon sok fajta összegyűlt, és különböző eszközökben használom, ezért kell feltétlen a cellánkénti töltő. Nagyon sokat kínlódok pld a fényképező gépek akksiról való táplálásával, mert a 1,5V os tartóselemre tervezték, és a 1,2v közötti különbséget már nagyon hamar jelzi, kimerültnek a cellát, holott teszterrel mérve tökéletes. Találtam is egy jó cikket erről, de sajnos most nem találom, mert eltűnt a Windows által... „Más, nem 4-es AkkuPack töltéséhez csak a "CELL_NUM" nevű definíciót kell javítani, és automatikusan kalkulálódik az összes többi.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |